Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορά για 1000χλμ το μήνα σε μικρά αυτοκίνητα είναι περιπου 50 ευρώ το μήνα με τις τιμες των καυσίμων τώρα.Μακροπροθεσμα δυστυχώς δεν γίνεται να υπολογίσεις γιατί δεν ξέρεις πως θα αλλάξουν σε 6 χρόνια οι τιμές.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Re4cTiV3 είπε

καλησπέρα παίδες,

σκέφτομαι να πάρω το πρώτο μου αμάξι και ειμαι λίγο στα χαμένα σχετικά με τι να επιλέξω. Δουλευώ Αθήνα αλλά πολύ συχνά παω Θεσσαλονίκη!

Πολύ συχνά ; 

Θα πηγαίνεις με το αμάξι ; 

Αν ναι .. κι αν σε βολεύει πρατήριο  δες για φυσικό αέριο .. αν και όπως γράφτηκε και νωρίτερα τα 8000 καλύτερα να τα επενδύσεις σαν μια πολύ καλή προκαταβολή σε καινούργιο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατάλαβα.. άρα είναι αβέβαιο για το τι να κάνω με την βενζίνη πετρέλαιο..

@terry308 ναι θα πηγαίνω 1 φορά το μήνα σιγουρα..

κατ' άλλα το i10 ή το i20 είναι καλά αμάξια; ή να κοιτάξω προς κανένα seat ibiza ή ..;

Επεξ/σία από Re4cTiV3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε

κατ' άλλα το i10 ή το i20 είναι καλά αμάξια; ή να κοιτάξω προς κανένα seat ibiza ή ..;

Για 25χλμ/ ημέρα μια καλή λύση για εντός πόλης είναι τα υβριδικά ( yaris κτλ ) πριν 1 εβδομάδα φιλικό ζευγάρι πήρε με 9300€ του 2012 μοντέλο .

Καλύτερα να αποφύγεις μάντρα , δες και από leasing που τα αφήνουν μετά τη λήξη της μίσθωσης . 

Τα hyundai είναι τιμιότατα , μαζί με τα ΚΙΑ 

Ο καθένας τα βάζει κάτω με χαρτί και μολύβι και τα υπολογίζει , προσωπικά κάνοντας 140χλμ/ημέρα το φ.α. ήταν μονόδρομος και δεν το μετανιώνω, πήρα το seat ibiza καινούργιο με 15400€ , 30% προκαταβολή και μέχρι σήμερα από τέλος Μαΐου έχω ~27.000χλμ ... με μέση κατανάλωση 3,7€/100χλμ  .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Re4cTiV3

25 χιλιόμετρα / ημέρα (5νθημερο λόγω δουλειάς εικάζω) = 500 χιλιόμετρα τον μήνα
25 χιλιόμετρα / ΣΚ = 100 χιλιόμετρα το μήνα
1.000 χιλιόμετρα / μήνα για Θεσσαλονίκη
Το σύνολο βγαίνει πάνω από 1.500 χιλιόμετρα τον μήνα.

Επομένως, εάν πούμε ότι κάνεις 1.500 χιλιόμετρα τον μήνα, τότε με

• φυσικό αέριο θες 3.6 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 54 ευρώ / μήνα => 648 ευρώ / έτος  (μέση κατανάλωση 4kg/100km, κόστος καυσίμου 0.9 ευρώ)
  • πετρέλαιο θες 6.5 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 97.5 ευρώ / μήνα  => 1170 ευρώ / έτος  (μέση κατανάλωση 5lt/100km, κόστος καυσίμου 1.3 ευρώ)
  • βενζίνη θες 9 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 135 ευρώ / μήνα => 1620 ευρώ / έτος (μέση κατανάλωση 6lt/100km, κόστος καυσίμου 1.5 ευρώ)

Εάν πράγματι κάνεις τόσα τότε αξίζει φυσικό αέριο > πετρέλαιο > βενζίνη
Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο σημαντικό για εσένα είναι η εμφάνιση έναντι της οικονομίας, πόσο καιρό έχεις σκοπό να το κρατήσεις και εάν πράγματι θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα.

Επεξ/σία από Uberalles_gr
  • Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε

Καταρχιν μονο diesel με τα χιλιόμετρα που λες που ειναι πάνω από 20.000/ έτος . 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

@Re4cTiV3

25 χιλιόμετρα / ημέρα (5νθημερο λόγω δουλειάς εικάζω) = 500 χιλιόμετρα τον μήνα
25 χιλιόμετρα / ΣΚ = 100 χιλιόμετρα το μήνα
1.000 χιλιόμετρα / μήνα για Θεσσαλονίκη
Το σύνολο βγαίνει πάνω από 1.500 χιλιόμετρα τον μήνα.

Επομένως, εάν πούμε ότι κάνεις 1.500 χιλιόμετρα τον μήνα, τότε με

• φυσικό αέριο θες 3.6 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 54 ευρώ / μήνα => 648 ευρώ / έτος  (μέση κατανάλωση 4kg/100km, κόστος καυσίμου 0.9 ευρώ)
  • πετρέλαιο θες 6.5 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 97.5 ευρώ / μήνα  => 1170 ευρώ / έτος  (μέση κατανάλωση 5lt/100km, κόστος καυσίμου 1.3 ευρώ)
  • βενζίνη θες 9 ευρώ / 100 χιλιόμετρα => 135 ευρώ / μήνα => 1620 ευρώ / έτος (μέση κατανάλωση 6lt/100km, κόστος καυσίμου 1.5 ευρώ)

Εάν πράγματι κάνεις τόσα τότε αξίζει φυσικό αέριο > πετρέλαιο > βενζίνη
Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο σημαντικό για εσένα είναι η εμφάνιση έναντι της οικονομίας, πόσο καιρό έχεις σκοπό να το κρατήσεις και εάν πράγματι θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα.

Το φυσικό αέριο είναι όντως το πιο συμφέρον αλλά πρώτον υπάρχουν 11 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα και δεύτερον με 8000 έχει πολύ περιορισμένες επιλογές και τα περισσότερα εισαγωγής.Για την κατανάλωση που κάνεις τους υπολογισμούς να πω ότι για να καταφέρεις 6/100 με βενζινοκίνητο πρέπει να έχεις αυγό κάτω από το γκάζι ενώ το 5/100 με πετρέλαιο το καταφέρνεις και αν πηγαίνεις σβέλτα.Εγω με βενζίνη κάτω από 7 μέση δεν έχω δει ποτέ(από γέμισμα σε γέμισμα).Είναι λίγα τα αυτοκίνητα βενζίνης που μπορούν να γράψουν ρεαλιστικά 6/100.Επισης αν το πατάς η ψαλίδα στην κατανάλωση ανοίγει πιο πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε

Αν μένεις προς Βορειοανατολική Αττική κοίτα και τη λύση υγραερίου επειδή υπάρχουν πάντα καλές τιμές σε αυτό το καύσιμο.

Κάνω κοντά 25.000 χιλιόμετρα το χρόνο βαδίζω στον 6ο χρόνο που το έβαλα  και έχω κερδίσει πολλά χρήματα.

Μπορεί να καίει ελάχιστα παραπάνω σε λίτρα από τη βενζίνη αλλά αυτή τη στιγμή το υγραέριο έχει 65 λεπτά και η βενζίνη 1,44 στην περιοχή μου.

Δημοσ.

Ειμαι κατοχος i20 1.2 απο το 2010. Δεν εχει εμφανισει καποιο θεμα, εχω λιγα χιλιομετρα, περιπου 100.000χλμ. Η καταναλωση του μετρημενη απο εμενα ειναι 7lt/100km. Στα μειονεκτηματα του θα ελεγα το αδυναμο air condition,

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε κάποιο καινούριο οικονομικό ντίζελ (14.000-15.000€ :ph34r:)  χωρίς τέλη κυκλοφορίας, Ford Fiesta, Citroen C3, Kia Rio, Nissan Micra.

02258f308a0c6201c4e6bb824473872fdf_XL.jp

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μόνο δύσκολο με το diesel είναι το τι κάνουν με τέλη και φόρους. Παίρνεις diesel σήμερα και αύριο για τον Χ, ψ λόγο σου κωτσαρουν σήμα με 500 ευρώ όπως ήδη ειπώθηκε ή κάτι τέτοιο και όχι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο κράτος να μην βρει τρόπο να κλέψει και η οικονομία που είχες στο μυαλό σου να πάει περίπατο ενώ θα έχεις μείνει και με όλα τα αρνητικά του diesel (αυξημένο κόστος συντήρησης και ακριβά ανταλλακτικά). 

Εγώ στην τωρινή φάση που είναι το θέμα θα αγόραζα βενζίνη και θα έκανα εγκατάσταση αέριο ή θα αγόραζα εργοστασιακό με αέριο. 

Δημοσ.

Εγω θα πω μονο ότι κατι Micra και αντιστοιχα αμαξια ξεκινανε από τα 12.000. Θεωρω ότι για 4-5 χιλιαδες ευρο αξιζει να παρεις κατι καινουριο. Και θεωρω ότι παιρνεις πιο ομορφο τουλάχιστον αμαξι από το i10,i20. Φυσικα υπαρχουν πολλες αντιστοιχες επιλογες στα 11.000-12.000-13.000 Ευρο...Οικονομικη ευχερεια να υπαρχει...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εγω θα πω μονο ότι κατι Micra και αντιστοιχα αμαξια ξεκινανε από τα 12.000. Θεωρω ότι για 4-5 χιλιαδες ευρο αξιζει να παρεις κατι καινουριο. Και θεωρω ότι παιρνεις πιο ομορφο τουλάχιστον αμαξι από το i10,i20. Φυσικα υπαρχουν πολλες αντιστοιχες επιλογες στα 11.000-12.000-13.000 Ευρο...Οικονομικη ευχερεια να υπαρχει...

Καλά αυτό είναι σίγουρο αλλά το 8 με το 12-13 απέχουν 4-5 χιλιάδες ευρώ.Ο ts λέει για 8000 max,όχι για 50% παραπάνω..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andrapos είπε

Καλά αυτό είναι σίγουρο αλλά το 8 με το 12-13 απέχουν 4-5 χιλιάδες ευρώ.Ο ts λέει για 8000 max,όχι για 50% παραπάνω..

το καταλαβαινω απολυτα. Απλως ειναι διαφορετικο να βαλεις 8.000 προκαταβολη και να εχεις μετα δοσεις για 3-4 χρονια των ~100 ευρο για να παρεις κατι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ με εγγυηση παρα να δωσεις οτι λεφτα εχεις μαζεψει με το ρισκο οτι με την παραμικρη ζημια θα πρεπει να μπεις μεσα εστω και 500..η 1000 ευρο. Και μετα απο 4-5 που το καινουριο καλυπτεται ακομα απο εγγυηση ποιος θα σου εγγυηθει ποσα θα θελει το μεταχειρησμενο...

Γενικα δεν ειμαι και πολυ αντικειμενικος γιατι την εχουμε πατησει ασχημα με μεταχειρησμενο και θεωρω οτι ειναι μεχρι καποια λεφτα...οταν φτανεις ομως το 75% της αγορας καινουριου (και εφοσον αυτο σε καλυπτει) θεωρω οτι πρεπει να το σκεφτεις καπως αλλιως.

Αν ας πουμε ο TS κοιταγε Sport hatchback τυπου mercedes A, A3,gullietta κτλπ κανεις δεν θα του ελεγε πανε παρε καινουριο. Ακριβως γιατι η χρηματικη διαφορα με τα 8k που εχει ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...