Re4cTiV3 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παίδες, σκέφτομαι να πάρω το πρώτο μου αμάξι και ειμαι λίγο στα χαμένα σχετικά με τι να επιλέξω. Δουλευώ Αθήνα αλλά πολύ συχνά παω Θεσσαλονίκη! Σκεφτόμουν να πάρω το i20 (μεταχειρισμένο) που φαίνεται αρκετά άνετο αλλιώς κανενα i10. Ξέρετε αν ειναι οικονομικά σε κατανάλωση κτλ; Προτείνεται βενζίνη ή πετρέλαιο; Έχετε καποιο άλλο αμάξι να προτείνεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2019 από Re4cTiV3
Re4cTiV3 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Καθημερινά γύρω στα 25 χιλιόμετρα. Το budget είναι μαξ 8000.
andrapos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 35 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε καλησπέρα παίδες, σκέφτομαι να πάρω το πρώτο μου αμάξι και ειμαι λίγο στα χαμένα σχετικά με τι να επιλέξω. Δουλευώ Αθήνα αλλά πολύ συχνά παω Θεσσαλονίκη! Σκεφτόμουν να πάρω το i20 (μεταχειρισμένο) που φαίνεται αρκετά άνετο αλλιώς κανενα i10. Ξέρετε αν ειναι οικονομικά σε κατανάλωση κτλ; Προτείνεται βενζίνη ή πετρέλαιο; Έχετε καποιο άλλο αμάξι να προτείνεται; Το i20 1.2 βενζίνη απ' ότι λένε κάτοχοι στα forum έχει τσιμπημένη κατανάλωση.Το πετρέλαιο 1.1 που έχω είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση(και το 1.4 είναι)με όλα τα θετικά και αρνητικά του πετρελαίου που πρέπει να δεις αν σε συμφέρει ανάλογα τη χρήση.Επισης τα πετρέλαια θα δεις ότι έχουν πολλά χλμ τα περισσότερα με ότι αυτό συνεπάγεται στη συντήρηση τους.Στην κατανάλωση υπολόγισε χοντρικά ότι τα πετρέλαια καίνε περίπου 2 λίτρα/100χλμ λιγότερο από τα βενζίνης (συν τη διαφορά τιμής μεταξύ τους).Έχουν όμως κάποια ακριβά εξαρτήματα σε περίπτωση βλάβης.Επισης η Ευρώπη γενικά φαίνεται να θέλει να τα παροπλίσει σταδιακά τα πετρέλαια και αυτό μπορεί να σημαίνει ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας κάποια στιγμή(σε κάποιες χώρες ισχύει ήδη).Αν σκέφτεσαι το i20 πετρέλαιο και συχνά Θεσσαλονίκη-Αθήνα να σου πω ότι μετά τα 130-140 ζοριζεται το 1.1. 2
karaLRS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 αν κάνεις πάνω από 13κ χιλιόμετρα τον χρόνο παρε Diesel
gia_nnis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε Ξέρετε αν ειναι οικονομικά σε κατανάλωση κτλ; Προτείνεται βενζίνη ή πετρέλαιο; Έχετε καποιο άλλο αμάξι να προτείνεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Με αδυναμες βενζινες και με βενζιναδικα που λιγο-πολυ κλεβουν ποσο θες να καιει? Το i20 1.2 εντος ειναι απο 7.5-8.5λ(χειμωνας) Φαντασου τα χιλιαρακια πχ c1 φλερταρουν ανετα στα 7λ!
Re4cTiV3 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 24 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Με αδυναμες βενζινες και με βενζιναδικα που λιγο-πολυ κλεβουν ποσο θες να καιει? Το i20 1.2 εντος ειναι απο 7.5-8.5λ(χειμωνας) Φαντασου τα χιλιαρακια πχ c1 φλερταρουν ανετα στα 7λ! χμμ ίσως αυτός είναι ένας λόγος να πας σε πετρέλαιο; 25 λεπτά πριν, karaLRS είπε αν κάνεις πάνω από 13κ χιλιόμετρα τον χρόνο παρε Diesel Νομίζω δεν θα τα ξεπεράσω τα 13κ
gia_nnis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε Νομίζω δεν θα τα ξεπεράσω τα 13κ Και 10000χλμ να εκανες θα σου ελεγα για ντιζελ αλλα μηπως μελλοντικα εχεις θεμα.. Να μην μπορεις να το κινησεις σε μεγαλα αστικα κεντρα..!!! 1
Re4cTiV3 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Κοίτα εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ να είναι οικονομικό γιατί θα είναι και το πρώτο μου αμάξι. Αν στα 20-25χιλ την ημέρα συμφέρει η βενζίνη πιο πολύ, να κοιτάξω για βενζίνη!
andrapos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Αυτή η καραμέλα με τα 15000 χιλιόμετρα ισχύει όταν τα αγοράσεις καινούρια επειδή το diesel είναι ακριβότερο να το αγοράσεις.Στα μεταχειρισμένα αυτό δεν παίζει,θα έχεις οικονομία από το πρώτο χιλιόμετρο.Να μην επιτρέπεται η κίνηση στα αστικά κέντρα σε αυτοκίνητα που έβγαλαν άδεια πριν 4-5 χρόνια στην Ελλάδα δύσκολο..Πιο πιθανό να ανεβάσουν τα τέλη.Αν και όταν γίνει αυτό θα ξαναμιλήσουμε για το πόσα χλμ πρέπει να κάνεις για να σε συμφέρει το diesel.Και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος να αποφύγεις το diesel.Μπορεί φέτος να γλυτώνεις λεφτά αλλά το χρόνου να σου χώσει το κράτος ένα σήμα 500 ευρώ και να κλαίς. 5
karaLRS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, Re4cTiV3 είπε Κοίτα εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ να είναι οικονομικό γιατί θα είναι και το πρώτο μου αμάξι. Αν στα 20-25χιλ την ημέρα συμφέρει η βενζίνη πιο πολύ, να κοιτάξω για βενζίνη! οικονομικότερο σίγουρα είναι ένα diesel. πέρα από την μικρότερη κατανάλωση είναι και 20 λεπτά διαφορά σε κάθε λίτρο υπέρ σου. επίσης το εύρος κατανάλωσης δεν διαφέρει πολύ ανάμεσα σε πόλη ή ταξίδι. πας με 120 ταξίδι 5 λίτρα , κολλάς μέσα στην πόλη 6 λίτρα. αντιθέτως στην βενζίνα μέσα στην πόλη μπορεί να παίζεις 9-10 λίτρα. παρατήρησε στην εικόνα το max από βενζίνη και diesel. πχ https://www.car.gr/21139787-hyundai-i-20
nik0laus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Αν είναι να δώσεις 8000 για να πάρεις αμφιβόλου ιστορικού μεταχειρισμένο κουβά , δωσε 10000 και πάρε καινούργιο κουβά ..... 3
karaLRS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 18 λεπτά πριν, nik0laus είπε Αν είναι να δώσεις 8000 για να πάρεις αμφιβόλου ιστορικού μεταχειρισμένο κουβά , δωσε 10000 και πάρε καινούργιο κουβά ..... τι ακριβώς παίρνει με 10.000;
christopher0016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 9 ώρες πριν, andrapos είπε Αυτή η καραμέλα με τα 15000 χιλιόμετρα ισχύει όταν τα αγοράσεις καινούρια επειδή το diesel είναι ακριβότερο να το αγοράσεις.Στα μεταχειρισμένα αυτό δεν παίζει,θα έχεις οικονομία από το πρώτο χιλιόμετρο Πες τα ρε φίλε έχω βαρεθεί τους πάντες να αναπαράγουν την καραμέλα με τα τάδε χιλιόμετρα αλλιώς μην πάρεις.. και καινούριο να πάρεις η διαφορά των 2 3k θα γίνει η απόσβεση αλλά θα αργήσει περισσότερο 3
karaLRS Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 28 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Πες τα ρε φίλε έχω βαρεθεί τους πάντες να αναπαράγουν την καραμέλα με τα τάδε χιλιόμετρα αλλιώς μην πάρεις.. και καινούριο να πάρεις η διαφορά των 2 3k θα γίνει η απόσβεση αλλά θα αργήσει περισσότερο σημαντικό ρόλο παίζει και πόσο καιρό θα κρατήσεις το αμάξι. για κάποιον που κάνει 10κ τον χρόνο και θέλει να το κρατήσει για 6 χρόνια (4200 λίτρα βενζίνη 6300€ , 3000 λίτρα πετρέλαιο 3900€)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα