Προς το περιεχόμενο

Παλιό ηχοσύστημα

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

Διαθέτω ένα ηχοσύστημα 8 χρόνων περίπου (εδώ έφτιαξα και ένα θέμα πριν κάτι ημέρες που έχω με το sub)

Αποτελείται απο έναν yamaha rx-v663 ενισχυτή και 5.1 ηχεία της Crystal Audio.

Με το μπάσο έχω θέμα δεν παίζει, τα ηχεία παίζουν κανονικά αλλά έχουν τα χτυπήματά τους , ο ενισχυτής δουλεύει μια χαρά αλλά μερικές φορές δεν αλλάζει την ένταση απο τον ενισχυτή για κάποια δευτερόλεπτα αλλά μετά το κάνει σωστά. Που θέλω να καταλήξω?

Επειδή κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και τα ξήλωσα όλα σήμερα μπήκα σε σκέψεις κατα πόσο αξίζει αφού ολοκληρώσω την ανακαίνιση να το ξαναστήσω.

Έχει πάρα πολλά καλώδια , δεν ακούω με μεγάλη ένταση ποτέ (παίζω περίπου στο -60 τις ταινίες όταν κοιμούνται τα παιδιά , και στο -30 όταν βλέπουν τα παιδιά).

Surround δεν είναι γιατί τα έχω όλα μπροστά γιατί δεν υπάρχει πλέον χώρος.

Σκέφτηκα μήπως για αρχή καταργούσα τα ηχεία και αγόραζα μία sound bar και να κρατήσω τον ενισχυτή επειδή έχω xbox , wiiU και steam box για να τα συνδέω , και κάποια στιγμή να αλλάξω και ενισχυτή.

Αυτό που δεν ξέρω όμως επίσης είναι τι να τα κάνω αυτά? Απο την μία λυπάμαι να τα πετάξω γιατί δουλεύουν , απο την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει να τα πουλήσω και αν τα αγόραζε κανείς.

Ναι μεν τα πήρα πριν απο 8 χρόνια αλλά είχα δώσει περίπου 2000ε .

Έχετε τίποτα προτάσεις? Γιατί το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν αξίζει όταν τελειώσω να κάθομαι πάλι να μετράω και να κόβω καλώδια ήχου για να τα συνδέσω με τον ενισχυτή.

Συγνώμη αν σας κούρασα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα μωρέ τώρα. Με 250 ευρώ αγοράζεις έναν εισαγωγικό ενισχυτή AV με τα HDMI του και το Bluetooth του. Τι άλλο θες;

Τα ηχεία είναι παθητικά, δύσκολο να έχουν χαλάσει. Το Sub ενδεχομένως ναι γιατί έχει το δικό του ενισχυτή.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις με την ένταση. Αλλάζει μόνη της από τον ενισχυτή ή παθαίνει κοκομπλόκο το sub και δεν παίζει;

Πάντως εγώ θα κοιτούσα να αλλάξω τα εξαρτήματα που δεν δουλεύουν. Αυτό γιατί καμία ηχομπάρα δεν φτάνει σε απόδοση ένα Home Cinema με ξεχωριστά κομμάτια όπως αυτό που έχεις. Το πολύ πολύ να αλλάξεις και ενισχυτή με ένα πιο σύγχρονο και να εκμεταλευτείς και τις εισόδους HDMI που θα έχει ο καινούργιος.

Στη χειρότερη περίπτωση αλλαγής ενισχυτή και sub, μπορείς με κανα 500ρικο. Καμία ηχομπάρα σε αυτά τα λ7 δεν είναι καλύτερη. Ούτε και με περισσότερα.

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 2
  • Thanks 1

23 λεπτά πριν, Pleo είπε

Έλα μωρέ τώρα. Με 250 ευρώ αγοράζεις έναν εισαγωγικό ενισχυτή AV με τα HDMI του και το Bluetooth του. Τι άλλο θες;

Τα ηχεία είναι παθητικά, δύσκολο να έχουν χαλάσει. Το Sub ενδεχομένως ναι γιατί έχει το δικό του ενισχυτή.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις με την ένταση. Αλλάζει μόνη της από τον ενισχυτή ή παθαίνει κοκομπλόκο το sub και δεν παίζει;

Πάντως εγώ θα κοιτούσα να αλλάξω τα εξαρτήματα που δεν δουλεύουν. Αυτό γιατί καμία ηχομπάρα δεν φτάνει σε απόδοση ένα Home Cinema με ξεχωριστά κομμάτια όπως αυτό που έχεις. Το πολύ πολύ να αλλάξεις και ενισχυτή με ένα πιο σύγχρονο και να εκμεταλευτείς και τις εισόδους HDMI που θα έχει ο καινούργιος.

Στη χειρότερη περίπτωση αλλαγής ενισχυτή και sub, μπορείς με κανα 500ρικο. Καμία ηχομπάρα σε αυτά τα λ7 δεν είναι καλύτερη. Ούτε και με περισσότερα.

μερικές φορές αυξομειώνει την ένταση μόνος του ο ενισχυτής , άλλες φορές πάω να την χαμηλώσω απο τον ενισχυτή ή να την αυξήσω και πρέπει να το κάνω 5 με 6 στροφές να πάρει χαμπάρι. Με το remote δεν μου το κάνει αυτό. Επίσης τώρα τελευταία πρέπει να του πατήσω 4-5 φορές ένα κουμπί που αλλάζει το surround σε 5.1 για να αρχίσει να παίζει και μου δίνει μία εντύπωση ότι γενικά υπολειτουργεί το σύστημα όλο.

Απλά σκεφτόμουν για αλλαγή γιατί τελικά δεν νομίζω ότι αξιοποιώ κάτι απο όλα αυτά και θα ήθελα να γλυτώσω το πολύ καλώδιο.

Ο ενισχυτής έτσι; Όχι το sub δηλαδή, σωστά; Επιμένω να ρωτάω γιατί τα συγκεκριμένα sub είναι γνωστά για τα θέματα που έχουν.

Ο ενισχυτής έχει ηλεκτρονικό volume. Δεν γλιτώνεις δηλαδή με ένα απλό καθάρισμα εσωτερικά. Είναι θέμα πλακέτας.

Εγώ θα έπειτα νέο ενισχυτή πάντως. Τα καλώδια με κανάλια κρύβονται εύκολα. Είναι κρίμα να χάσεις τις στάθμες και το πραγματικό surround και να πας σε κάτι υποδεέστερο όπως μια ηχομπαρα.

13 ώρες πριν, Pleo είπε

Ο ενισχυτής έτσι; Όχι το sub δηλαδή, σωστά; Επιμένω να ρωτάω γιατί τα συγκεκριμένα sub είναι γνωστά για τα θέματα που έχουν.

Ο ενισχυτής έχει ηλεκτρονικό volume. Δεν γλιτώνεις δηλαδή με ένα απλό καθάρισμα εσωτερικά. Είναι θέμα πλακέτας.

Εγώ θα έπειτα νέο ενισχυτή πάντως. Τα καλώδια με κανάλια κρύβονται εύκολα. Είναι κρίμα να χάσεις τις στάθμες και το πραγματικό surround και να πας σε κάτι υποδεέστερο όπως μια ηχομπαρα.

Ο ενισχυτής ναι το woofer δεν παίζει καν όπως είχα πει στο άλλο ποστ. 

True surround με όλα τα ηχεία μπροστά δεν έχω σωστά? Γιατί σωστή τοποθέτηση 5.1 δεν μπορώ να κάνω πλέον

Γι' αυτό το έχεις παρατήσει σταδιακά το άθλημα. Γιατί δεν παίζει σωστά το σύστημα (δεν παίζει το sub) μετά σου τη σπάει που κάνει κόλπα ο ενισχυτής και σιγά σιγά τα μετέφερες όλα μπροστά.

Λοιπόν, του κάνεις μια ανανέωση με νέο ενισχυτή και sub και απολαμβάνεις τη μαγεία ξανά που έχεις χάσει αυτή τη στιγμή.

Τα ηχεία μπορείς να τα αναρτήσεις και σε τοίχο, να τα βάλεις σε βάσεις δαπέδου κλπ. Εννοείται ότι κανένα surround που προκύπτει από ανάκλαση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνο που προκύπτει από σημειακή πηγή. Είναι νόμος αυτό.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, Pleo είπε

Γι' αυτό το έχεις παρατήσει σταδιακά το άθλημα. Γιατί δεν παίζει σωστά το σύστημα (δεν παίζει το sub) μετά σου τη σπάει που κάνει κόλπα ο ενισχυτής και σιγά σιγά τα μετέφερες όλα μπροστά.

Λοιπόν, του κάνεις μια ανανέωση με νέο ενισχυτή και sub και απολαμβάνεις τη μαγεία ξανά που έχεις χάσει αυτή τη στιγμή.

Τα ηχεία μπορείς να τα αναρτήσεις και σε τοίχο, να τα βάλεις σε βάσεις δαπέδου κλπ. Εννοείται ότι κανένα surround που προκύπτει από ανάκλαση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνο που προκύπτει από σημειακή πηγή. Είναι νόμος αυτό.

Καταρχήν ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζί μου.

Χωροταξικά δεν μπορώ να βάλω πίσω ηχεία αλλά και να μπορούσα τα μετέφερα μπροστά γιατί όταν τα είχα με τις βάσεις τα έριχναν τα παιδιά και τα 2 που είχα πίσω έχουν κάνει σημάδια και το ενα έχει σπάσει στην γωνία.

Οπότε ή τα βάζω όλα μπροστά ή αν δεν έχει νόημα ακυρώνω τα 2 από τα 5.

Με αυτή την λογική σκέφτομαι για sound bar , γιατί αν παίζει το ίδιο με το να έχω 3 ξεχωριστά ηχεία μπροστά δεν υπάρχει λόγος να παιδευομαι.

Τώρα αν λές ότι ακόμη και έτσι τα 3 σκέτα ηχεία είναι καλύτερα από sound bar , μένω με αυτά που έχω και κοιτάω για ενισχυτή και sub

Λοιπόν το sub έφαγε πόδι , οπότε θα αγοράσω νέο και λέω να αλλάξω και ενισχυτή.

Σκέφτομαι για τον Denon av x550bt ( είδα προτάσεις για τον συγκεκριμένο και σε άλλα τοπικ) και μένει το sub.

Έχουμε καμία πρόταση? Δεν με απασχολεί να τρέμει το σπίτι γιατί βλέπω χαμηλά ταινίες και ακούω μουσική σε φυσιολογική στάθμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Λοιπόν το sub έφαγε πόδι , οπότε θα αγοράσω νέο και λέω να αλλάξω και ενισχυτή.

Σκέφτομαι για τον Denon av x550bt ( είδα προτάσεις για τον συγκεκριμένο και σε άλλα τοπικ) και μένει το sub.

Έχουμε καμία πρόταση? Δεν με απασχολεί να τρέμει το σπίτι γιατί βλέπω χαμηλά ταινίες και ακούω μουσική σε φυσιολογική στάθμη

Αφού είπες ότι κάνεις ανακαίνιση δεν μπορείς να περάσεις καλώδια για τα πίσω ηχεία τοίχο-τοίχο ή δεν παίζει καθόλοy τέτοιο σενάριο ;;
Μια χαρά είναι ο Denon για τις ανάγκες σου.

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 1

42 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αφού είπες ότι κάνεις ανακαίνιση δεν μπορείς να περάσεις καλώδια για τα πίσω ηχεία τοίχο-τοίχο ή δεν παίζει καθόλοy τέτοιο σενάριο ;;
Μια χαρά είναι ο Denon για τις ανάγκες σου.

Δυστυχώς όχι γιατί έχει "αέρα" πίσω από τον καναπέ και όχι τοίχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Δυστυχώς όχι γιατί έχει "αέρα" πίσω από τον καναπέ και όχι τοίχο

Και δεν χαίρεσαι; Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις τα surround σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους στις 110 μοίρες.

Και κατά πάσα πιθανότητα επειδή οι προδιαγραφές μιλάνε και για ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης, μπορεί και να μπαίνουν ταμάμ κοντά σε πλαινό τοίχο τα δύο surround και έτσι γλυτώνεις τα καλώδια μέσ στη μέση.

Για σακουλέψου τη λίγο τη φάση, γιατί μου μυρίζει ιδανικές συνθήκες τοποθέτησης και θα είναι κρίμα να μην το κάνεις. Ξέρεις, αν στηθούν σωστά και στις προβλεπόμενες θέσεις, το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό.

Επεξ/σία από Pleo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Pleo είπε

Και δεν χαίρεσαι; Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις τα surround σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους στις 110 μοίρες.

Και κατά πάσα πιθανότητα επειδή οι προδιαγραφές μιλάνε και για ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης, μπορεί και να μπαίνουν ταμάμ κοντά σε πλαινό τοίχο τα δύο surround και έτσι γλυτώνεις τα καλώδια μέσ στη μέση.

Για σακουλέψου τη λίγο τη φάση, γιατί μου μυρίζει ιδανικές συνθήκες τοποθέτησης και θα είναι κρίμα να μην το κάνεις. Ξέρεις, αν στηθούν σωστά και στις προβλεπόμενες θέσεις, το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό.

Ήταν ιδανικές πριν κάνω τα παιδιά, έτσι τα είχα , αφού μεγάλωσαν τα παιδιά και άρχισαν να τρέχουν στο σπίτι τα έριχναν κάτω και έσπασαν τις βάσεις και το 1 ηχείο , οπότε δυστυχώς δεν παίζει του σενάριο να ξαναμπούν έτσι. Επίσης θα μπει τραπεζαρία πίσω από τον καναπέ οπότε θα κλείνει τον διάδρομο για τα δωμάτια.

Επεξ/σία από tsofras

Τα surround δεν μπαίνουν πίσω αλλά στο πλάι και ελαφρώς πίσω. Μετράς 110 μοίρες δεξιά και αριστερά από το κέντρο για να βρεις τις θέσεις τους.

2 ώρες πριν, Pleo είπε

Τα surround δεν μπαίνουν πίσω αλλά στο πλάι και ελαφρώς πίσω. Μετράς 110 μοίρες δεξιά και αριστερά από το κέντρο για να βρεις τις θέσεις τους.

Ναι το ξέρω αλλά δεν γίνεται ούτε έτσι οπότε να είχα βάλει σχεδόν πίσω.

Για να σου δώσω να καταλάβεις έκανα ένα σχέδιο του σαλονιού

Οπότε τον διάδρομο ανάμεσα στην τραπεζαρία και τον καναπέ τον θέλω ελεύθερο , όπως και τους διαδρόμους ανάμεσα στον καναπέ και τον ένα τοίχο , και ανάμεσα στον καναπέ και τον άλλο .

Οπότε ηχεία μόνο μπρστά στον τοίχο που έχω το σύνθετο και την τηλεόραση

livingRoom.png

Θα τα βάλεις ψηλά και σε βάση τοίχου και θα κοιτάνε προς τη θέση ακρόασης με κλίση. Όλα γίνονται. Είναι κρίμα να μην το κάνεις γιατί ο χώρος σου έχει ιδανικές διαστάσεις και θέσεις για 7.1 και γενικά είναι εύκολος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...