fytotech Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Έχω το Amazfit Pace κι είχα το πρώτο Moto 360. Επίσης έχω ένα Polar με ζώνη στήθους. Για μένα το Smartwatch είναι απαραίτητο gadget στην καθημερινότητά μου. Καταρχάς, ο χρόνος που εξοικονομώ όταν είμαι στο μηχανάκι, είναι το νούμερο ένα. Χτυπάει το τηλέφωνο ενώ είσαι στη μηχανή, σημαίνει: σταμάτα, βγάλε τα γάντια, βγάλε το backpack, άνοιξε τη θήκη, δες το κινητό (spam από εταιρεία κινητής), κλείσε το τηλέφωνο και το ανάποδο μέχρι να ξαναξεκινήσεις. Ειλικρινά, ξεχνάω κάποιες φορές το ρολόι κι αισθάνομαι τεράστιο χάσιμο χρόνου όλη αυτήν τη διαδικασία. Ειδικά εφόσον έχω την άλλη επιλογή. Τεράστιο συν κι η λήψη οδηγιών από τους χάρτες. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν οδηγό μηχανής που δε θα του είναι χρήσιμο ένα Smartwatch. Όσον αφορά την μπαταρία. Παρόλο που πήγα από το Moto 360 της κάθε μέρας φόρτισης, στο Amazfit Pace των 5-6, ο λόγος δεν ήταν η φόρτιση. Δεν μπορώ να κοιμηθώ με ρολόι, οπότε το βγάζω. Η μέτρηση ύπνου είναι κατά τη γνώμη μου ένα gimmick ανούσιο, που μετά από μια εβδομάδα σταματάει να γίνεται. Ίσως σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ή με προβλήματα υγείας να είναι πιο χρήσιμο αλλά για τους υπόλοιπους είναι ανούσιο. Όπως φορτίζω το κινητό λοιπόν, φορτίζω και το ρολόι. Η μπαταρία αν είναι στις δύο μέρες για μένα είναι παραπάνω από αρκετό. Το κομμάτι fitness tracker. Έχω δει αρκετούς που αγοράζουν Garmin δύο φορές όσο κάνει ένα Apple Watch και το χρησιμοποιούν για να κοιτάνε τις κλήσεις. Είναι ελάχιστοι από αυτούς που χρησιμοποιούν σωστά τις δυνατότητες. Ποιος κάνει cardio προσπαθώντας να κρατήσει συγκεκριμένους παλμούς για συγκεκριμένα διαστήματα με βάση το ρολόι; Και για κάτι τέτοιο είναι υπεραρκετό (και πιθανόν και πιο αξιόπιστο) ένα Polar (ή Suunto ή Garmin, ανάλογα με την τσέπη) με μια ζώνη στήθους, από το να έχεις σκέτο ένα fitness tracker. Το να ξεκινήσεις τρέξιμο ή το να είναι το New Year's Resolution να ξεκινήσεις τρέξιμο και να πας να δίνεις ένα χιλιάρικο για Garmin, είναι δείγμα νεοπλουτισμού και τίποτα άλλο. Σε τέτοιες λύσεις πας όταν πραγματικά το χρειάζεσαι μετά από τρία τέσσερα χρόνια συστηματικού τρεξίματος. Δεν έχω χρησιμοποιήσει Apple Watch αλλά είναι το μόνο προϊόν της Apple που σε ένα βαθμό ζηλεύω. Είναι αμέσως λειτουργικό, χωρίς μπλεξίματα. Σε όλη τη συζήτηση μέχρι τώρα συζητάτε για Samsung, Xiaomi, κλπ ρολόγια. Κανένα από αυτά δεν έχει Wear OS. Ο καθένας κάνει κι από ένα δικό του λειτουργικού. Το Tizen είναι πολύ τίμιο και πιθανόν καλύτερο και πιο σταθερό από Wear OS αλλά οι εφαρμογές του (παρόλο που αυξάνονται) είναι οριακές. Η Xiaomi έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά, οπότε όλο το XDA ασχολείται με αυτά. Και πραγματικά τα ξεζουμίζει. Αλλά θέλει πολλή δουλειά από το χρήστη όλο αυτό και δεν είναι για όλους κάτι τέτοιο. Το Wear OS το περιμένω φέτος με τους καινούργιους επεξεργαστές για τα wearables. Θα τιμήσω κάποιο οπωσδήποτε.
d4ydr33m3r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Johnefst είπε Είμαι χρόνια χρήστης iPhone και iPad αλλά στο θέμα ρολόι πήρα το Garmin 5χ.Αυτονομια 10 μέρες και ότι καλύτερο για αυτούς που κάνουν κάποιο σπορ η χόμπι .Το ρολόι της Apple είναι μια προέκταση του τηλ . Το Garmin ειναι πραγματικα κορυφη για θεματα ακριβειας και γενικα λειτουργικοτητας σε sport/hobbies/activities συμφωνω απολυτως.. Το ζητημα ειναι η ολη λειτουργικοτητα και συνεργασια του AW σε σχεση με το οικοσυστημα της Apple.. 2 ώρες πριν, billdanos είπε Στο Apple Watch δεν βλέπεις απλά ειδοποιήσεις αλλά μπορείς ταυτόχρονα να απαντήσεις σε ένα μήνυμα είτε υπαγορευοντας την απάντηση είτε επιλέγοντας από τις έτοιμες που σου προτείνει (ναι, όχι, έρχομαι, οκ, κλπ) , να απαντήσεις σε μια κλήση αν έχεις το τηλέφωνο σου στην τσάντα (έχει και ηχείο), να δεις την εικόνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο σπίτι και σου έστειλε ειδοποίηση, να δεις στα γρήγορα ένα email και πολλά πολλά ακόμη που εξαρτώνται και από τα apps που χρησιμοποιείς. Είναι δηλαδή όπως ήδη είπαν και οι άλλοι μια προέκταση του κινητού σου που έχεις στην τσάντα όσο κινείσαι έξω. Οτι σε πείραξε που είναι πρώτο σε πωλήσεις! 😛 Για αυτο λεω πολλοι κρινουν χωρις εμπειρια.. Το σχεδον αριστο voice dictation στο iPhone ηταν κατι που μου ελυσε τα χερια πολλες φορες που βαριομουν να γραψω και δεν ηθελα να στειλω ηχητικο.. Το να βλεπεις ομως ενα ρολοι να κανει τοσο καλα voice dictation και να υπακουει σε εντολες σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι πραγματικα εκπληκτικο. Επειδη εχω αρκετη εμπειρια οπως ειπα με android ρολογια ειναι πραγματικα ΠΟΛΥ αργα σε σχεση με το AW ειδικα το 4 που εχει και 64bit επεξεργαστη.. Αν δεν το παρει καποιος στα χερια του να το χρησιμοποιησει σε σχεση με αλλα ρολογια του ανταγωνισμου δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα.. Το εκτιμουν ανθρωποι σαν και εμενα που εχουν 3 χρονια τουλαχιστον smartwatch και εχουν προτερη εμπειρια με το ποσο εκνευριστικα αργα σε χρηση ηταν τα smartwatches, σε σημειο πολλες φορες εκνευριστικο και unusable.. Και για να απαντησω σε καποια ερωτηματα ναι υπαρχουν fitness bands που κανουν στοιχειωδως καλα καποια πραγματα και ρολογια που κανουν πολυ καλυτερα την δουλεια του tracking μεσω GPS δεν γελιομαστε σε αυτο.. Ενα ρολοι ομως που τα κανει ΟΛΑ σε πολυ καλο βαθμο, ειναι ταχυτατο σε αποκριση πραγμα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ SW, συνεργαζεται αψογα με το κινητο σου (ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕΤ ΚΙΝΗΤΟ ΡΟΛΟΙ), ειναι αρκετα ομορφο και μοιαζει με κοσμημα (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΑΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ SMARTWATCH το συγκριναμε για να πουμε οτι ειναι κοσμημα μην τρελαινεστε εχουμε και εμεις ακριβο ρολοι), τοτε προσωπικα το προτιμω και θεωρω την τιμη του εως καποιο βαθμο λογικη. Τα 300 ευρω θα ηταν καλυτερο price point τα 400+ ειναι οντως παρα πολλα για το νεο μοντελο.. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από d4ydr33m3r 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 46 λεπτά πριν, fytotech είπε Καταρχάς, ο χρόνος που εξοικονομώ όταν είμαι στο μηχανάκι, είναι το νούμερο ένα. Χτυπάει το τηλέφωνο ενώ είσαι στη μηχανή, σημαίνει: σταμάτα, βγάλε τα γάντια, βγάλε το backpack, άνοιξε τη θήκη, δες το κινητό (spam από εταιρεία κινητής), κλείσε το τηλέφωνο και το ανάποδο μέχρι να ξαναξεκινήσεις. Ειλικρινά, ξεχνάω κάποιες φορές το ρολόι κι αισθάνομαι τεράστιο χάσιμο χρόνου όλη αυτήν τη διαδικασία. Ειδικά εφόσον έχω την άλλη επιλογή. Τεράστιο συν κι η λήψη οδηγιών από τους χάρτες. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν οδηγό μηχανής που δε θα του είναι χρήσιμο ένα Smartwatch. Βλέπω αφήνεις εκτός διαδικασίας το πιο σημαντικό.... κράνος...!!!!! Δεν έχει καμία σχέση η οδήγηση σε αυτοκίνητο με handsfree ή μέσω Bluetooth επικοινωνίας για navigation ή για τηλεφωνική επικοινωνία σε σχέση με το ίδιο να λαμβάνει χώρα καβάλα σε μια μηχανή που φοράς κράνος. Στην οδήγηση της μηχανής η αίσθηση της ακοής είναι πολύ πιο σημαντική σε σχέση με την οδήγηση σε κάποιο αυτοκίνητο. Αν θες τουλάχιστον να διατρέχεις λιγότερο κίνδυνο και φυσικά να μην γίνεσαι εσύ επικίνδυνος για τους άλλους.
stafaf Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Τώρα που σας βρήκα μαζεμένους, για πείτε κανένα ανταγωνιστικό του samsung gear s3 frontier (αν είναι και φθηνότερο ακόμη καλύτερα). Είμαι έτοιμος να τσιμπήσω ένα και είμαι ελαφρώς άσχετος.
EuphangeL Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Apple Watch Series 4, μου έβγαλε την πίστη να το βρω διαθέσιμο πριν τα Χριστούγεννα, τελικά από Ιταλία. Πανάκριβο, δεν το συζητώ, αλλά σαν προϊόν και υλοποίηση είναι με διαφορά ο βασιλιάς στην κατηγορία του
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Με το σημερινό update ενεργοποιήθηκε και το ECG στο Apple Watch και στην Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα