teoepi2 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 όταν έχεις δύο ανεμιστήρες exhaust από διαφορετικά 'οικο'-συστήματα που δεν επικοινωνούν, και οι ανεμιστήρες βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο δηλαδή βγάζουν προς την ίδια κατεύθυνση, διευκολύνεται ή δυσχεραίνεται η ροή του αέρα του κάθε ανεμιστήρα από την ροή του άλλου και γιατί; με άλλα λόγια, αν έχεις την δυνατότητα να τοποθετήσεις το 2ο exhaust όπου θες εσύ - θα ήταν καλύτερα να το βάλεις δίπλα στο 1ο ή όχι; έχω ελπίδες να απαντήσει κάποιος που έχει κάνει αεροδυναμική; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, teoepi2 είπε όταν έχεις δύο ανεμιστήρες exhaust από διαφορετικά 'οικο'-συστήματα που δεν επικοινωνούν, και οι ανεμιστήρες βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο δηλαδή βγάζουν προς την ίδια κατεύθυνση, διευκολύνεται ή δυσχεραίνεται η ροή του αέρα του κάθε ανεμιστήρα από την ροή του άλλου και γιατί; με άλλα λόγια, αν έχεις την δυνατότητα να τοποθετήσεις το 2ο exhaust όπου θες εσύ - θα ήταν καλύτερα να το βάλεις δίπλα στο 1ο ή όχι; έχω ελπίδες να απαντήσει κάποιος που έχει κάνει αεροδυναμική; ευχαριστώ Καλησπέρα, και οι δυο φυσάνε παράλληλα, σωστά; Όχι αντικριστά. Αν ναι, διευκολύνεται η ροη, καθώς η πίεση του άμεσα επηρεαζόμενου χώρου, είναι χαμηλότερη. Κάτι σαν slipstream. Ουσιαστική διαφορά δεν θα δεις λογικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teoepi2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) ναι, εννοείται παράλληλα αλλιώς δεν θα ρωτούσα ναι, δεν περιμένω να δω διαφορά μεταξύ αυτών των δύο περιπτώσεων, απλά προσπαθώ να αποφύγω το αντίστροφο δηλαδή να λειτουργούν ο ένας εις βάρος του άλλου (αν υπήρχε τέτοια περίπτωση) η πίεση που λες ότι θα είναι χαμηλότερη, θα είναι χαμηλότερη της ατμοσφαιρικής; ή μήπως θα είναι χαμηλότερη μόνο από την αρχική πίεση ακριβώς στην έξοδο του ανεμιστήρα και πάντα υψηλότερη της ατμοσφαιρικής; εκεί βρίσκεται και η απορία μου, αν η πίεση είναι υψηλότερη της ατμοσφαιρικής, δεν εμποδίζεται η λειτουργία του δεύτερου ανεμιστήρα; για να το περιγράψω αλλιώς, αν αντί για δύο ανεμιστήρες βάζαμε δύο λάστιχα νερού, το νερό από το ένα λάστιχο (που δεν βγαίνει σε τέλεια ευθεία από τον σωλήνα αλλά κάνει έναν κώνο) δεν θα ασκούσε πίεση στο νερό από το δίπλα λάστιχο και αντίστροφα; εκεί έχω μπερδευτεί , διευκολύνεται η ροή με αυτόν τον τρόπο ή δυσχεραίνεται; ευχαριστώ, δεν θα σε ζαλίσω άλλο Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από teoepi2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, teoepi2 είπε ναι, εννοείται παράλληλα αλλιώς δεν θα ρωτούσα ναι, δεν περιμένω να δω διαφορά μεταξύ αυτών των δύο περιπτώσεων, απλά προσπαθώ να αποφύγω το αντίστροφο δηλαδή να λειτουργούν ο ένας εις βάρος του άλλου (αν υπήρχε τέτοια περίπτωση) η πίεση που λες ότι θα είναι χαμηλότερη, θα είναι χαμηλότερη της ατμοσφαιρικής; ή μήπως θα είναι χαμηλότερη μόνο από την αρχική πίεση ακριβώς στην έξοδο του ανεμιστήρα και πάντα υψηλότερη της ατμοσφαιρικής; εκεί βρίσκεται και η απορία μου, αν η πίεση είναι υψηλότερη της ατμοσφαιρικής, δεν εμποδίζεται η λειτουργία του δεύτερου ανεμιστήρα; για να το περιγράψω αλλιώς, αν αντί για δύο ανεμιστήρες βάζαμε δύο λάστιχα νερού, το νερό από το ένα λάστιχο (που δεν βγαίνει σε τέλεια ευθεία από τον σωλήνα αλλά κάνει έναν κώνο) δεν θα ασκούσε πίεση στο νερό από το δίπλα λάστιχο και αντίστροφα; εκεί έχω μπερδευτεί , διευκολύνεται η ροή με αυτόν τον τρόπο ή δυσχεραίνεται; ευχαριστώ, δεν θα σε ζαλίσω άλλο Αν ψάξεις για turbulence πίσω απο τουρμπίνες αεροσκάφους θα δεις σε μεγάλη κλίμακα τι γίνεται. Γύρω απο την ροή λοιπόν, και όχι ακριβώς πάνω στην ροή της εξόδου (άρα όταν θα είναι παράλληλα), η πίεση ειναι χαμηλότερη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Αν ψάξεις για turbulence πίσω απο τουρμπίνες αεροσκάφους θα δεις σε μεγάλη κλίμακα τι γίνεται. Γύρω απο την ροή λοιπόν, και όχι ακριβώς πάνω στην ροή της εξόδου (άρα όταν θα είναι παράλληλα), η πίεση ειναι χαμηλότερη. Εσυ ξερεις πολλάααααααα..... Πρεπει να σε προσεχουμεεεεεε....👍😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα