Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα ένα μηχανάκι πρόσφατα και του είπα να παραδώσει τις πινακίδες μέχρι να μπορέσω να δω πως θα πάει στο ονόμα μ(17 είμαι).Ειχε πινακίδες ο άνθρωπος όμως μένει μακριά πως μπορεί να γινει η μεταβίβαση στον πατέρα μ παράδειγμα...και τώρα τι χρειΖομαι αν μπορώ να του βγάλω και γω καινούργιες;του ζήτησα να μ στηλει το τελαυταιο ΚΤΕΟ που πέρασε και τα τέλη κυκλοφορίας και δέχτηκε τι αλλο χρειάζεται να του πω να πάει να μ κάνει στα ΚΕΠ μια υπεύθυνη δήλωση και να πει κατέχει πλέον εκείνος;τι πρέπει να κάνω 

Επεξ/σία από Angels1212
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Angels1212 είπε

Πήρα ένα μηχανάκι πρόσφατα και του είπα να παραδώσει τις πινακίδες μέχρι να μπορέσω να δω πως θα πάει στο ονόμα μ(17 είμαι).Ειχε πινακίδες ο άνθρωπος όμως μένει μακριά πως μπορεί να γινει η μεταβίβαση στον πατέρα μ παράδειγμα...και τώρα τι χρειΖομαι αν μπορώ να του βγάλω και γω καινούργιες;του ζήτησα να μ στηλει το τελαυταιο ΚΤΕΟ που πέρασε και τα τέλη κυκλοφορίας και δέχτηκε τι αλλο χρειάζεται να του πω να πάει να μ κάνει στα ΚΕΠ μια υπεύθυνη δήλωση και να πει κατέχει πλέον εκείνος;τι πρέπει να κάνω 

Ρε φίλε δεν καταλαβαίνω τίποτα πραγματικά.Πως αγόρασες το μηχανάκι χωρίς πινακίδες;Απλά έδωσες τα λεφτά και πήρες το μηχανάκι χωρίς να γίνει μεταβίβαση;Εφόσον δεν έχει γίνει μεταβίβαση και έχει καταθέσει πινακίδες ο προηγούμενος μάλλον θα πρέπει να πάει να κάνει άρση ακινησίας ο παλιός ιδιοκτήτης πρώτα και μετά να κάνετε μεταβίβαση.

• Like 1
Δημοσ.

Ο άνθρωπος μένει μακριά και εγώ ως 17 έλεγα μέχρι να γινω 18 να βρω μετά άλλον να γινει η μεταβίβαση...απλώς πως γίνεται μεταβίβαση εξαποστασεως γίνεται και εγώ πως μπορώ να του βγάλω έχοντας κανενα έγγραφο αγοράς από κάποια εταιρία 

Πως να παω ;τι να πω;να παω και να ρωτήσω γίνεται να του βγάλω άδεια καινουρια ;

Δημοσ.

Καταρχήν πρέπει να ρωτήσεις μην έχει κάνει καμία οριστική διαγραφή γιατί έτσι δεν ξαναβγαζεις άδεια.Αν έχει παραδώσει προσωρινά πινακίδες πρέπει να πάει αυτός να ξαναπάρει πινακίδες στο όνομα του(πρέπει να βγάλει ασφάλεια πρώτα),να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας,να περάσει ΚΤΕΟ αν έχει λήξει και μετά να σου κάνει μεταβίβαση.Αν θες να τα κάνεις αυτά όλα εσύ πρέπει να σε εξουσιοδοτήσει για όλα αυτά που σου είπα.Δηλαδη θα πρέπει να έχεις εξουσιοδοτήσεις στα χέρια σου για να το ασφαλίσεις,για να πάρεις πινακίδες πίσω από το υπουργείο,και για να κάνεις τη μεταβίβαση.Σε περίπτωση που πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ πρέπει και για αυτό να πάρεις εξουσιοδότηση.Τα τέλη κυκλοφορίας νομίζω μπορείς να τα πληρώσεις αν ξέρεις το αφμ του ιδιοκτήτη και την πινακίδα της μηχανής.Επισης αφού γίνει η μεταβίβαση πρέπει να κάνεις άλλη ασφάλεια στο όνομα σου.Όπως καταλαβαίνεις έκανες απερισκεψία να πάρεις τη μηχανή με αυτό τον τρόπο και να ξέρεις ότι θα είσαι τυχερός αν καταφέρεις να τη μεταβιβάσεις στο όνομα σου.Δεν είσαι καλυμμένος από πουθενά και ο ιδιοκτήτης της μηχανής μπορεί όχι μόνο να αρνηθεί να σου δώσει τις εξουσιοδοτήσεις αλλά ακόμα και να δηλώσει ότι του την έκλεψες..

• Like 1
Δημοσ.

Άρα με μια εξουσιοδότηση δλδ μπορώ να τα κάνω όλα εγώ δεν έχει θέμα ο άνθρωπος απλώς θα αργήσω για λίγο η διαδικασία είναι πολυ συνεργάσιμος τώρα εγώ που είμαι 17 και κάτι μήνες τι θέση μπορώ να παρω η να βάλω τον πατέρα μ να τάβλι λύσει 

Αα και το είχα απορία μπορώ να παρω πινακίδες αλλου δλδ κάποιος από εδώ να μ κάνει μεταβίβαση γνωστός μ η μπορώ να βγάλω καινούργιες έχοντας μηδαμινά χαρτιά 

Δημοσ.

Επίσης αν μ στηλει ένα χαρτί αγοράς που το είχε αγοράσει μπορώ να παω να βγάλω καινούργιες πινακίδες;

Δημοσ.

Φίλε τα έχεις μπερδέψει.Αν το μηχανάκι είχε πριν πινακίδες δεν μπορείς να βγάλεις άλλες.Και μην τα βλέπεις όλα τόσο εύκολα γιατί δεν είναι.Το μηχανάκι αν έχει καταθέσει προσωρινά πινακίδες εσύ το έχεις παράνομα στην κατοχή σου και ελπίζω να μην το κυκλοφορείς γιατί μπορεί να μπλέξεις.Για να έρθει στο όνομα σου πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες που σου έγραψα πριν όχι με μια εξουσιοδότηση αλλά με ξεχωριστές για κάθε διαδικασία.Το καλύτερο θα ήταν να έκανες εξαρχής μεταβίβαση στον πατέρα σου και όταν ενηλικωθεις να στο μεταβίβαζε εσένα.Ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου φαίνεται συνεργάσιμος αλλά θα δούμε πόσο συνεργάσιμος είναι όταν θα του ζητήσεις ένα κάρο εξουσιοδοτήσεις αν θα στις δώσει.Να βάλεις πινακίδες από άλλο μηχανάκι που λες ή καινούριες ξέχασε το,δεν γίνεται.Κοιτα να ξεμπερδεψεις άμεσα με το θέμα γιατί αν μια μέρα πάρεις τηλ τον ιδιοκτήτη και δεν το σηκώνει την πάτησες .

• Like 1
Δημοσ.

Γτ αν παρω πινακίδες από άλλον πολυ απλά θα έχω άδεια και θα είναι όλα ενταξει τον ξερει ο πατέρας μ τον πωλητή απλώς έχει ένα πρόβλημα στην υγεία του και δεν μπορεί για έναν μηνα ακόμα να σηκωθεί από το κρεβάτι εγώ αν βρω κάποιον που έχει παραδώσει ίσως θα μπορούσα να μ τις μεταβίβασει στον πατέρα μ

Νομιζω αν μ στηλει τουλαχιστον ένα χαρτί που το είχε αγοράσει και δηλώνει πως δεν όχι πινακίδες ίσως μπορώ να βγάλω καινούργιες 

Τι χαρτιά χρειΖομαι για καινούργιες πινακιδες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καπου τα εχεις μπερδεψει φιλε μου. Αυτα για μεταβιβασεις πινακιδων που λες, δεν γινονται. 

Την διαδικασια στην ανεφερε αναλυτικα ο φιλος andrapos παραπανω. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

Ωραια μια τελευταία ερώτηση γινει μεταβίβαση από απόσταση ; Γτ δεν γίνεται να πάει μαζί με τον πατέρα μ στο ίδιο υπουργιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γτ πολυ απλα αυριο το πρωι δεν κανεις ενα τηλεφωνο στο αρμοδιο υπουργειο ? Θα σου απαντησουν σε ολες σου τις αποριες. 

Παντως να ξερεις, μεταβιβαση δεν μπορει να γινει αν δεν παρει πισω τις πινακιδες, δεν πληρωσει τα τελη και δεν ασφαλισει το μηχανακι. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

Η άδεια πάνω εκτός από τον αριθμό της πινακίδας γράφει και τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα.Οποτε να βάλεις πινακίδες από άλλη μηχανή είναι τελείως παράνομο και ξέχασε το.Αν σε πιάσουν θα κατηγορηθείς για κλοπή.Ουτε γίνεται να πάρεις κάποιου είδους χαρτί ότι αγόρασες μηχανάκι το οποίο έχει καταθέσει πινακίδες στο όνομα κάποιου άλλου.Και να σου κάνει τέτοιο χαρτί θα είναι άκυρο.Και αυτός που σου πούλησε τη μηχανή δεν ξέρω τι λες ότι είναι γνωστός αλλά το να δώσει έτσι τη μηχανή χωρίς πινακίδες δείχνει ότι ή έχει πλήρη άγνοια ή σε κοροϊδεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...