Προς το περιεχόμενο

Αγορά Nissan Qashqai N-Connecta 1.3 140hp 2019

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sargus είπε

Τι λες ρε φίλε; Τι άσχετα πράγματα πετάς; 

Πως θα δει αν του κάθεται καλά ένα αμάξι στην οδήγηση;  Αν τον βολεύει; Ρωτώντας στο συνεργείο; Πάμε καλά; 

Πως θα δει αν βολεύεται στη θέση οδήγησης ή αν έχει καλή ορατότητα οδηγώντας ή χίλια άλλα που δε μπορείς καν να τα φανταστείς από πριν;  Θα το μάθει στο ινσομνια ή στο οτοτριτη; Φίλος μου απέρριψε αυτοκίνητο επειδή τον ενοχλούσε  στο δεξί γόνατο κατά την οδήγηση. 

Και ναι, φυσικά και είναι αρκετή μισή ώρα τεστ ντραιβ να βγάλεις συμπέρασμα. Και όσο πιο πολλά τεστ ντραιβ κάνεις, τόσο πιο πολλά καταλαβαίνεις σε λίγο χρόνο οδήγησης. Προφανώς και θα ήταν καλύτερα να στο έδιναν όλη μέρα (εγώ το αμάξι που αγόρασα πέρσι μου το είχαν δώσει όλη μέρα τεστ ντραιβ!) αλλά αν δε στο δίνουν, τι να κάνεις; Να τους κρατήσεις μούτρα και να μην κάνεις ούτε ένα μικρό τεστ;  

Εννοείς ότι δεν τον ενοχλούσε όταν έκατσε μέσα στην έκθεση και το διαπίστωσε οδηγώντας το μισή ώρα ?

Μάλλον δεν θα έπαιξε με το κάθισμα όταν ήταν στην αντιπροσωπεία

Τι να πω μακάρι οι ελληνικές αντιπροσωπείες να φέρνουν ικανό αριθμό οχημάτων για test drive , έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλων των ειδών οι " περίεργοι "

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Εννοείς ότι δεν τον ενοχλούσε όταν έκατσε μέσα στην έκθεση και το διαπίστωσε οδηγώντας το μισή ώρα ?

Ε βέβαια! Μες την έκθεση δεν πατάς-αφήνεις το γκάζι και το συμπλέκτη για να δεις ότι σε ενοχλεί μετά από 30-100-1000 πάτα άσε.

Και πρόσεξε! Δε λέω τόση ώρα για αίσθηση που λαμβάνεις από τα χειριστήρια. Και το κάνω σκοπίμως διότι πολλοί οδηγοί δε νιώθουν τίποτα οδηγώντας. Είτε toyota τους δώσεις ή Alfa το ίδιο τους φαίνεται. Το αφήνω αυτό κατά μέρος αν και για κάποιους είναι το πιο σημαντικό!

Δημοσ.

Λοιπόν σας... διακόπτω από το μάλωμα :P για να πω τα νεότερα.

Έκανα βόλτα σε αντιπροσωπείες σήμερα για προσφορές. Είδα τα:

Nissan Qashqai

SKODA Karoq

SEAT Ateca

Kia Sportage

Hyundai Tucson

Το SEAT το είδα γιατί ήταν δίπλα η αντιπροσωπεία στις υπόλοιπες. Τίμιο αμάξι και το πιο φθηνό (21.500) με πολλά έξτρα.

Όλα τα παρακάτω παίζουν στα 23.000.

QQ είδα τη 2η έκδοση. Το αμάξι είναι πουλ μουρ και γι' αυτό πουλάει πολύ. Μειονέκτημα το ότι ο πωλητής δεν φάνηκε απλοχέρης στα δώρα ακομα κι αν δήλωσα ρητά πως θα εξοφλήσω άμεσα.

Στο Karoq μου έκανε προσφορά -3.000 στην πλούσια έκδοση. Από χώρους είναι το καλύτερο. Με χαλάει το design, το βρίσκω λίγο μπαμπαδίστικο και το ότι ο πωλητής δεν φάνηκε να πιστεύει πως ενδιαφερόμουν πραγματικά για το αμάξι.

Το Sportage μου άρεσε πιο πολύ απ' όλα. Τεράστιο συν τα 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, μεγάλο μείον τα 424 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.

Το Tucson το είδα λόγω... Getz, επίσης τίμιο, όμως μέτριο design και ίσως λίγο πιο... πλατύ απ όσο θα το ήθελα. Επίσης μεγάλα τα τέλη (395 ευρώ).

Παρασκευή θα κάνω με γυναίκα test drive στα QQ, Sportage και Tucson για να πάρω την τελική απόφαση.

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα το QQ, τη 2η έκδοση που είδες (Acenta) σε πετρέλαιο, μετά από πολύ ψάξιμο (από Οκτώβριο του '18 γιατί περίμενα να δω και άλλα μοντέλα). Μην περιμένεις πολλά δώρα γενικά από τις αντιπροσωπείες, το αυτοκίνητο πουλάει τρελά και το ξέρουν, οπότε τους παίρνει να μη δίνουν πολλά...Προτίμησα την έκπτωση που μου έκανε ο αντιπρόσωπος. Τελική στα 21.200 και πιστεύω σε αυτήν την τιμή δε βρίσκεις κάτι καλύτερο.

Δημοσ.
Στις 3/3/2019 στις 12:52 ΜΜ, Επισκέπτης είπε

Κακός ασχολήθηκα απλά για να γίνεις ποιο πιστευτός την επόμενη φορά i δεν υπάρχει στα tsi και η καδένα πηδάει δόντι δεν σπάει. ( Αφού σε έχει προειδοποιήσει για αρκετές χιλιάδες χλμ)

για αυτό οταν έσπασε η καδενα στο tsi tiguan που είχε ένα παλικάρι στην δουλειά του ζήταγαν 5 χιλιάρικα για αλλαγή μηχανής και μετά από τσακωμούς του αναγνώρισαν το μισό. Υπόψιν η μηχανή αλλαχθηκε 100%. Το αυτοκίνητο φυσικά το πούλησε άμεσα. Μια χαρά σπάει η καδενα. Οποιος ενδιαφερόταν να το αγοράσει τον ρώταγε εάν του έχει βγάλει το πρόβλημα με την καδενα. 

Δημοσ.
Στις 25/6/2019 στις 11:53 ΠΜ, arkoudos είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Η ανάγκη προέκυψε από τη μεταφορά μικρής/πραγμάτων μικρής με το Getz. Πραγματικός πονοκέφαλος. Με τους παππούδες να είναι 120 χλμ. και 250 χλμ. μακριά αντίστοιχα, τα ταξίδια έγιναν αρκετά.

Έχοντας το Getz τόσα χρόνια, ομολογώ πως έχω χάσει επαφή με τα... hi-tech αμάξια. Δηλαδή βλέπω στα σάιτ εξτρά κλπ., αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο μπορεί να μου είναι ένα park assist ή οτιδήποτε άλλο βλέπω. Οπότε ένα πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω τι εξτρά να διαλέξω. 

Όπως είπα είμαι άσχετος, οπότε εδώ και 20 μέρες έχω λιώσει όλα τα σχετικά φόρουμ. Κατέληξα στα δύο που προανέφερα γιατί το QQ αρέσει στη γυναίκα (είναι πουλ μουρ αμάξι) και το Karoq αρέσει σε εμένα λόγω χώρου. Διάβασα για τα προβλήματα του QQ με τα τριξίματα, δεν με απασχολούν.

Τα υπόλοιπα που μου γράφεις δεν τα έχω κοιτάξει όσο αναλυτικά κοίταξα τα άλλα, γιατί ξεκίνησα με το μυαλό στο QQ και μετά προέκυψε και το Karoq από ένα φίλο. Όντως με τα μοντέλα που γράφεις, χαμός φαίνεται.

Το SUV έχει κλειδώσει. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα το ΚΟΝΑ για να μείνω Hyundai που εμπιστεύομαι, όμως έχει πολύ μικρούς χώρους σχετικά μ' αυτό που ζητάω.

Νομίζω οτι θα συζητήσετε και πολύ δημοκρατικά θα τα βρείτε κάπου στη μέση και θα πάρετε αυτό που αρέσει στη γυναίκα σου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Chals είπε

Πήρα πρόσφατα το QQ, τη 2η έκδοση που είδες (Acenta) σε πετρέλαιο, μετά από πολύ ψάξιμο (από Οκτώβριο του '18 γιατί περίμενα να δω και άλλα μοντέλα). Μην περιμένεις πολλά δώρα γενικά από τις αντιπροσωπείες, το αυτοκίνητο πουλάει τρελά και το ξέρουν, οπότε τους παίρνει να μη δίνουν πολλά...Προτίμησα την έκπτωση που μου έκανε ο αντιπρόσωπος. Τελική στα 21.200 και πιστεύω σε αυτήν την τιμή δε βρίσκεις κάτι καλύτερο.

Ούτε τις μετρητοίς δεν συγκινούνται; Εμένα μου το έβγαλε 22.150 με έκπτωση 400 ευρώ (ήδη υπολογισμένη) και φυσικά μεταλλικό χρώμα δωρεάν (που το δίνουν όλοι). Με 3ετη επέκταση εγγύησης βγαίνει 23.200, όσο και το Sportage που δίνει 7 χρόνια εγγύηση. Υπ όψη ό,τι γράφω είναι βενζίνη, όχι πετρέλαιο.

54 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Νομίζω οτι θα συζητήσετε και πολύ δημοκρατικά θα τα βρείτε κάπου στη μέση και θα πάρετε αυτό που αρέσει στη γυναίκα σου :P

Καλά, αυτό πληρώνει 1,01, ίσως ψηθεί στα test drive. Πάντως ήδη στράβωσε με τα τέλη κυκλοφορίας του Sportage. Αν το Sportage ήταν στα 140 όπως το QQ, το είχα αγοράσει... χθες.

Επεξ/σία από arkoudos
Δημοσ.

Τρέχει προσφορά -1200 ευρώ στο πετρέλαιο. Και καλά λένε μέχρι τέλος του μήνα, αλλά είναι ήδη ο 3ος μήνας που συνεχίζεται...

Δημοσ.
18 ώρες πριν, arkoudos είπε

Το Tucson το είδα λόγω... Getz, επίσης τίμιο, όμως μέτριο design και ίσως λίγο πιο... πλατύ απ όσο θα το ήθελα. Επίσης μεγάλα τα τέλη (395 ευρώ).

Και όμως, το Sportage είναι λίγο πιο πλατύ! Είναι η σχεδίαση που το δείχνει έτσι. Αλλά και τα δύο είναι αρκετά πλατιά στα 1,85 περίπου μέτρα.

Δημοσ.

To Qashqai στις εκδόσεις Accenta & N-Connecta έχει πολλές μικρές αλλά ουσιώδεις διαφορές στον εξοπλισμό όπως πχ τα διαφορετικά καθίσματα (όχι μόνο το ύφασμα). Από το 2018 και μέτα η έκδοση facelift έχει πολύ καλύτερη ηχομόνωση και λίγο πιο άνετη ανάρτηση. Στα 22500 που βγαίνει το accenta diesel είναι όντως τίμια επιλογή.  

Όχι πιο τίμια όμως από το Karoq που είναι πολύ μεγαλύτερο σε χώρους μπρος-πίσω-πορτμπαγκαζ (αν και έχει τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το qashqai 😲)  έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής και οριακά καλύτερο εξοπλισμό, συν το γεγονός οτι μπορείς να το διαμορφώσεις με οτι θες σε αντίθεση με το Nissan.  Μόνο μειονέκτημα το οτι είναι VAG με όποιο ρίσκο στην αξιοπιστία και τα 2 μόνο χρόνια εγγύησης που εντείνουν αυτό το φόβο.

To Qashqai το απέρριψα λόγω μικρού χώρου αποσκευών, απλά ικανοποιητικών χώρων (για 2) πίσω,  την έλλειψη αεραγωγών πίσω που επισήμανε και ο topic starter και το γεγονός οτι με τον νέο βενζινοκινητήρα τσίμπησε 2500€. Τον Αυγουστο του 18 η N-connecta βενζίνη κόστιζε 22300€ και τώρα είναι πάνω απο 25000€...

Πολύ καλή επιλογή είναι και το Ford Kuga με 8 χρόνια εγγύηση το οποίο επειδή είναι στη δύση της καριέρας του, θα έχει σίγουρα πολλές προσφορές.

Πάντως εκτός suv, όποιος έχει παιδιά και θέλει χώρους, βασιλιάς είναι το octavia το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα παραπάνω σε ολα τα σημεία και μακράν φτηνότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sb01053 είπε

To Qashqai το απέρριψα λόγω μικρού χώρου αποσκευών, απλά ικανοποιητικών χώρων (για 2) πίσω,  

Βγες έξω από τη γυναίκα μου πλιζ, μόλις ρίξαμε το πρώτο μας άκυρο. Ξενέρωσε απίστευτα με τον χώρο αποσκευών και μετά στο test drive δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο. Εκείνη μάλιστα έλεγε δαγκωτό Qashqai (το οποίο έβλεπε μόνο στο δρόμο και της άρεσε εξωτερικά).

Εμένα στο test drive μου άρεσε, αν και στις λακκούβες το ένιωσα.

14 ώρες πριν, sargus είπε

Και όμως, το Sportage είναι λίγο πιο πλατύ! Είναι η σχεδίαση που το δείχνει έτσι. Αλλά και τα δύο είναι αρκετά πλατιά στα 1,85 περίπου μέτρα.

Ευχαριστώ για το info, με το μάτι δεν φαίνεται με τίποτα!

Αύριο test drive σε Tucson, Sportage και Ateca για την τελική απόφαση.

Επεξ/σία από arkoudos
Δημοσ.

Το Qasquai έχει πίσω ανάρτηση ημιάκαμπτου άξονα ενώ τα Κορεάτικα έχουν ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που είναι ακριβότερη και κατά κανόνα πιο άνετη στις λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες ενώ βοηθάει το αμάξι να "πατάει" καλύτερα στις στροφές.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 4/3/2019 στις 9:00 ΠΜ, bakosm είπε

Λοιπόν κοίτα να δεις αυτή την στιγμή λοιπόν παίρνεις το qashqai 1.5Diesel accenta με μεταλλικό χρώμα στα 22 που ειναι μια αξιοπρεπεστατη έκδοση και απλα δεν του λείπει τίποτα από καθημερινά χρήσιμα πραγματάκια βρες άλλο ένα SUV ίδιο μέγεθος μεσα πίσω με αυτά τα συμπραγκαλακια και θες απλά καννα 2.000+παραπανω κ άρα; δεν ειναι vfm?

Μη μου πείτε για vitara και sx4 είναι ωραία και καλά αλλά μικρά μπροστά στο QQ άσε που σε σχεδιασμό αν είναι "πίσω" το QQ που είναι μοντέλο που ξεκίνησε το 14 τότε αυτά τo είναι που μοιάζουν 10ετιας?Τι CHR? Κλειστοφοβικο για τους πίσω χαλί πορτ μπαγκαζ ακριβό με αυτά που έχει στα 22 το QQ. Tiguan? Άστο οπότε; ποιο είναι VFM αν όχι το QQ? 

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ... ΚΑΝΩ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ... ΜΠΑΙΝΩ...?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...