arkoudos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Είμαι έτοιμος κι εγώ να κάνω παραγγελία το νέο μου αμάξι. Το κακό; Δεν ξέρω ποιο θα είναι Είμαι ανάμεσα στο QQ και το Karoq. Κύριος λόγος αλλαγής οι χώροι, μιας και τώρα έχω ένα Hyundai Getz, αλλά και ένα... κουτσούβελο στην οικογένεια (και με το Getz έχουμε δεινοπαθήσει στις μετακινήσεις). Ποια έκδοση QQ μου προτείνετε; Το μπάτζετ είναι στα 23Κ, όμως μπορώ να το τεντώσω στα 25Κ (ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω το Getz). Ηλεκτρικό κλειδί έχουν όλες οι εκδόσεις; Επίσης, αν εξοφλήσω μετρητοίς (υπάρχει δυνατότητα), ο έμπορος κάνει κάτι καλύτερο σε φάση τιμής/δώρων; Μεγάλο κακό το ότι είμαι άσχετος από αμάξια, κι έτσι ψιλοφοβάμαι να πάω στον έμπορο. Άσχετο, αλλά το Hyndai το ταλαιπώρησα αρκετά (σέρβις όχι στην ώρα τους, γενικά δεν το πρόσεχα καθόλου) και μετά από 12 χρόνια και 160.000 χλμ, δεν με έχει αφήσει ΠΟΤΕ. Μπράβο στον κορεάτη.
turbat0s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 45 λεπτά πριν, arkoudos είπε Είμαι έτοιμος κι εγώ να κάνω παραγγελία το νέο μου αμάξι. Το κακό; Δεν ξέρω ποιο θα είναι Είμαι ανάμεσα στο QQ και το Karoq. Κύριος λόγος αλλαγής οι χώροι, μιας και τώρα έχω ένα Hyundai Getz, αλλά και ένα... κουτσούβελο στην οικογένεια (και με το Getz έχουμε δεινοπαθήσει στις μετακινήσεις). Ποια έκδοση QQ μου προτείνετε; Το μπάτζετ είναι στα 23Κ, όμως μπορώ να το τεντώσω στα 25Κ (ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω το Getz). Ηλεκτρικό κλειδί έχουν όλες οι εκδόσεις; Επίσης, αν εξοφλήσω μετρητοίς (υπάρχει δυνατότητα), ο έμπορος κάνει κάτι καλύτερο σε φάση τιμής/δώρων; Μεγάλο κακό το ότι είμαι άσχετος από αμάξια, κι έτσι ψιλοφοβάμαι να πάω στον έμπορο. Άσχετο, αλλά το Hyndai το ταλαιπώρησα αρκετά (σέρβις όχι στην ώρα τους, γενικά δεν το πρόσεχα καθόλου) και μετά από 12 χρόνια και 160.000 χλμ, δεν με έχει αφήσει ΠΟΤΕ. Μπράβο στον κορεάτη. Έχεις σκεφτεί να βάλεις μπάρες/μπαγκαζιέρα στο getz ή ήρθε η ώρα να το πετάξεις?
arkoudos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ε το χω 12 χρόνια, το αγαπάω ακόμα, αλλά μιας και υπάρχουν λεφτά για νέο, λέω να πάρω αμάξι για άλλα 15+ χρόνια. Χιλιόμετρα πολλά δεν κάνω είναι η αλήθεια, περίπου 12-15 χιλιάδες το χρόνο, αλλά με ένα καλύτερο αυτοκίνητο ίσως τα αυξήσω. Getz θα ψήσω γυναίκα αν το θέλει (δεν έχει δίπλωμα ακόμα), αλλιώς θα το δώσω γονείς. Είναι κρίμα γιατί ακόμα πηγαίνει μια χαρά. Ανταλλαγή δε νομίζω να κάνω γιατί λογικά θα μου πουν κανά 1,5 χιλιάρικο που προφανώς δεν έχει αξία. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από arkoudos
mp123 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Πάρε αυτό που σου αρέσει .Τι πιο απλό ; εσυ θα το πάρεις. 1
sargus Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Με τα λεφτά που διαθέτεις έχεις έναν πολύ ευχάριστο πονοκέφαλο! Μπορείς να πάρεις σχεδόν όλη την αγορά. Έχεις κατασταλαξει σε SUV; ή ακόμα πιο συγκεκριμένα στα δύο αυτά μοντέλα; Γιατί υπάρχουν ακόμη πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Ενδεικτικά, μόνο σε SUV υπάρχει ακόμη το Opel Grandland, το Honda Hrv, το Renault Kadjar, το Suzuki Sx4, το Ford Kuga, το Seat Ateca, το Hyundai Tucson, το Kia Sport age κτλ. Χαμός!!! Και αυτά μόνο στην ίδια κατηγορία μεγέθους και σε SUV. Που να πιάσουμε και τα λίγο μικρότερα... Πες τι θες συγκεκριμένα για να βοηθήσουμε πιο σωστά.
arkoudos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Η ανάγκη προέκυψε από τη μεταφορά μικρής/πραγμάτων μικρής με το Getz. Πραγματικός πονοκέφαλος. Με τους παππούδες να είναι 120 χλμ. και 250 χλμ. μακριά αντίστοιχα, τα ταξίδια έγιναν αρκετά. Έχοντας το Getz τόσα χρόνια, ομολογώ πως έχω χάσει επαφή με τα... hi-tech αμάξια. Δηλαδή βλέπω στα σάιτ εξτρά κλπ., αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο μπορεί να μου είναι ένα park assist ή οτιδήποτε άλλο βλέπω. Οπότε ένα πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω τι εξτρά να διαλέξω. Όπως είπα είμαι άσχετος, οπότε εδώ και 20 μέρες έχω λιώσει όλα τα σχετικά φόρουμ. Κατέληξα στα δύο που προανέφερα γιατί το QQ αρέσει στη γυναίκα (είναι πουλ μουρ αμάξι) και το Karoq αρέσει σε εμένα λόγω χώρου. Διάβασα για τα προβλήματα του QQ με τα τριξίματα, δεν με απασχολούν. Τα υπόλοιπα που μου γράφεις δεν τα έχω κοιτάξει όσο αναλυτικά κοίταξα τα άλλα, γιατί ξεκίνησα με το μυαλό στο QQ και μετά προέκυψε και το Karoq από ένα φίλο. Όντως με τα μοντέλα που γράφεις, χαμός φαίνεται. Το SUV έχει κλειδώσει. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα το ΚΟΝΑ για να μείνω Hyundai που εμπιστεύομαι, όμως έχει πολύ μικρούς χώρους σχετικά μ' αυτό που ζητάω.
sargus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Κάνεις πολλά χλμ; Θέλεις βενζίνη ή ντίζελ; Αφού είσαι κατασταλαγμένος για SUV, φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι του "πονοκεφάλου"! Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις τις πρώτες βόλτες στις αντιπροσωπείες. Αν δε μπορεί η γυναίκα σου να έρχεται μπορείς να κάνεις την πρώτη διαλογή εσύ και μετά να την πας στοχευμένα σε αυτά που έχεις/έχετε καταλήξει. Πρέπει οπωσδήποτε να δεις αρκετά αυτοκίνητα διότι υπάρχουν πλέον για όλα τα γούστα και όσα περισσότερα βλέπεις τόσο πιο πολλά θα μαθαίνεις γενικότερα για να μπορείς να κρίνεις και φυσικά τόσο πιο εύκολο θα είναι να διαλέξεις κάποιο που θα σε ικανοποιεί. Θα σου έλεγα οπωσδήποτε να δεις τα 2 Κορεάτικα αφού είσαι ευχαριστημένος από το δικό σου. Δηλαδή τα Kia Sportage και Hyundai Tucson. Έχε υπόψη σου ότι οι εταιρίες αυτές έχουν κάνει τρομερά άλματα προόδου από το δικό σου "ταπεινό" Getz. Είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και μες το budjet σου. Καλή λύση επίσης είναι το Opel Grandland που τρέχουν και κάποιες προσφορές αυτήν την περίοδο στα 22-23.000. Ή το Renault Kadjar που είναι ένα Qasquai με άλλο περίβλημα. Φυσικά και αυτά που διάλεξες είναι εξαιρετικά. όσον αφορά τα εξτρά, θα τα δεις στην πορεία πηγαίνοντας στις αντιπροσωπείες και οδηγώντας τα αυτοκίνητα. Θεωρώ πολύ χρήσιμους τους αισθητήρες παρκαρίσματος (πίσω ή/και μπρος) στα SUV διότι διευκολύνουν πολύ στο δύσκολο παρκάρισμα τους. Η κάμερα οπισθοπορείας βοηθάει επίσης αν και ίσως είναι περιττή αν έχεις αισθητήρες. Καλό θα ήταν όποιο αμάξι πάρεις να έχει σύνδεση Apple carplay/Android auto ώστε να έχεις μόνιμα up to date χάρτες/πλοήγηση και τα λοιπά που προσφέρει αυτή η σύνδεση. Ότι θες γενικά, ρωτάς. Έχε στο νου σου οπωσδήποτε να οδηγήσεις τα υποψήφια αυτοκίνητα. Καμιά φορά οδηγώντας τα, καταλήγεις πιο εύκολα στο ποιο να πάρεις!
zourman1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Εγώ πάντως πιστεύω ότι το test drive που κάνουν οι αντιπρόσωποι, δεν είναι για σαφή αποτελεσματα, καθώς σε αφήνουν μια βόλτα της μισής ώρας γύρω γύρω από την αντιπροσωπεία, και πολλές φορές με τον πωλητή μέσα.. Κοινός δεν το δίνουν για ένα ΣΚ πχ που θα μπορούσε ο καθένας να το δοκιμάσει στις δικές του "καθημερινές συνθήκες" Και όλα αυτά αν και εφόσον έχει διαθέσιμο για test drive το αμάξι της επιλογής σου με το εξοπλισμό της επιλογής σου.. Πχ εγώ αγόρασα πρόσφατα ένα hyundai i 30 1400 και για test drive είχε μόνο το 1000cc και όχι στον εξοπλισμό της επιλογής μου Το τσεκαρα σε 3 αντιπροσωπείες
d_gkal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Αν ήταν έτσι, κάθε σκ θα περναμε test drive να πηγαίνουμε εκδρομές. Και γενικά κάθε μέρα να κάνουμε τη δουλειά μας. Και που μας αφήνουν για λίγο, ευχαριστώ πρέπει να λέμε.
zourman1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Αλλά συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε "κάνε test drive και πάρε οποίο σου αρέσει καλύτερα στο δρόμο"
sargus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 34 λεπτά πριν, zourman1981 είπε Αλλά συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε "κάνε test drive και πάρε οποίο σου αρέσει καλύτερα στο δρόμο" Οπότε τι λες εσύ να συμβουλευουμε καλύτερα; Να πάρει ο άλλος γουρούνι στο σακι; 1
zourman1981 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 ,Όχι απλά να μην λαμβάνει και πολύ σοβαρά ένα "στημένο" test drive Επειδή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα Επίσης το μου λες ότι όσοι πήραν αμάξι χωρίς test drive πήραν γουρούνι στο σακί ? Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να ελέγξεις ? Ρωτάς φίλους γνωστούς άγνωστους sites social κλπ Πας αντιπροσωπείες συνεργεία και μαθαίνεις Τι απ' όλα αυτά σου απαντάει ένα απλό test drive μισής ώρας πιθανόν και σε παρόμοιο (αλλά διαφορετικό) από αυτό της επιλογής σου ? Τι παραπάνω θα δεις στο test drive ?
sargus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Τι λες ρε φίλε; Τι άσχετα πράγματα πετάς; Πως θα δει αν του κάθεται καλά ένα αμάξι στην οδήγηση; Αν τον βολεύει; Ρωτώντας στο συνεργείο; Πάμε καλά; Πως θα δει αν βολεύεται στη θέση οδήγησης ή αν έχει καλή ορατότητα οδηγώντας ή χίλια άλλα που δε μπορείς καν να τα φανταστείς από πριν; Θα το μάθει στο ινσομνια ή στο οτοτριτη; Φίλος μου απέρριψε αυτοκίνητο επειδή τον ενοχλούσε στο δεξί γόνατο κατά την οδήγηση. Και ναι, φυσικά και είναι αρκετή μισή ώρα τεστ ντραιβ να βγάλεις συμπέρασμα. Και όσο πιο πολλά τεστ ντραιβ κάνεις, τόσο πιο πολλά καταλαβαίνεις σε λίγο χρόνο οδήγησης. Προφανώς και θα ήταν καλύτερα να στο έδιναν όλη μέρα (εγώ το αμάξι που αγόρασα πέρσι μου το είχαν δώσει όλη μέρα τεστ ντραιβ!) αλλά αν δε στο δίνουν, τι να κάνεις; Να τους κρατήσεις μούτρα και να μην κάνεις ούτε ένα μικρό τεστ; 1
margaritagr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Αφού θες χώρους θα πάρεις karoq.+ ότι έχει καλύτερη ποιότητα εσωτερικου-συναρμιγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα