Προς το περιεχόμενο

Αγορά Nissan Qashqai N-Connecta 1.3 140hp 2019

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα από Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι σχεδόν αποφασισμένος για να προχωρήσω σε αγορά του Qashqai N-Connecta 1.3 με τους 140 ίππους αλλά έχω κάποιες απορίες που με κρατάνε πίσω για την αγορά αυτή. Πρώτη φορά κοιτάζω για Nissan και για Crossover. Έρχομαι από VAG κύκλο και δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο αμάξι.
Το μόνο που ξέρω είναι πως έχει ανώτερη αξιοπιστία σε σχέση με τα VAG γκρουπ,  μεταπωλητική αξία και το Service
Σαν όχημα και οδήγηση στο Test Drive που έκανα πραγματικά με εντυπωσίασε. Σαν παροχές όμως (εξτρά) οχι και τόσο για τα χρήματα που ζητάει (27.300€). 
1) Τα μπροστά φώτα του αυτοκινήτου δεν είναι LED αλλά με κλασική λυχνία με κίτρινο φως. Ρώτησα αν μπορώ να προσθέσω τα Led φώτα του Techna και μου είπαν πως το μόνο που μπορώ να βάλω έξτρα είναι γυάλινη οροφή και ράγες οροφής που δεν με ενδιαφέρουν. Αλλιώς για να έχω Led φώτα πρέπει να πάω στην Techna έκδοση η οποία βγαίνει πολύ τσιμπημένη για την τσέπη μου. Ρώτησα λοιπόν αν μπορώ αφού το πάρω να αλλάξω τις λυχνίες σε led στο συνεργείο. Και μου είπαν πως μόνο απλές λυχνίες μπορω να βάλω με την μόνη λύση να μου βάλουν αυτές που βγάζουν (σχετικά) λευκό φως καθώς τα φώτα έχουν εγκέφαλο για την αυτόματη αλλαγή από μεγάλη σε μικρή σκάλα. Οπότε αν βάλω άλλες λυχνίες δεν θα μπορεί ο εγκέφαλος να τις αναγνωρίσει. (Πάνω κάτω αυτά κατάλαβα).
2) Δεν έχει αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες. Ούτε πίσω από τον τεμπέλη ούτε κάτω απο τα μπροστινά καθίσματα τουλάχιστον για τα πόδια. Οπως με τα φανάρια έτσι και στους αεραγωγούς τα έχει μόνο η Techna+ έκδοση. 
3)Δίνει μόνο 6 αερόσακους
4)Το ηχοσύστημα του μου φάνηκε κάπως φτωχό σε ήχο. (Επηρεασμένος κάπως από την εμπειρία μου με τα VAG).
Και δίνω τόση βάση καθώς στις περισσότερες εταιρείες αυτά υπάρχουν ως βασικά στοιχεία τα τελευταία χρόνια. Και επίσης νιώθω πολύ περιορισμό απο την Nissan μην επιτρέποντας την προσθήκη εξτρά σε κάποια έκδοση με την μόνη επιλογή που έχεις ειναι να πας στην ακριβότερη έκδοση. Ίσως με πείτε υπερβολικό αλλά είναι πράματα που θα ηθελα σε ένα αμάξι 27.000€ του 2019.
Θα πήγαινα στο νέο Seat Leon FR (αλλη κατηγορία βέβαια) οπου με 22.000€ όλα αυτά στα δίνει στον στάνταρ εξοπλισμό συν γυάλινη ανοιγμένη οροφή, αλλά λόγο των δρόμων μας, το Leon θα είναι κάρο. Επίσης θα γίνω και πατέρας στα κοντά οπότε θέλω λίγο καλύτερους χώρους. Και εννοείτε όπως είπα και πριν σκέφτομαι και την αξιοπιστία γι'αυτό και δεν πάω στο Ateca.
Τουλάχιστον με τα φώτα ξέρετε κάποια λύση;
Θεωρείτε πως πρέπει να αψηφισω αυτά τα μικρά αρνητικά και να προχωρήσω στην αγορά;
Αξίζει ουσιαστικά να δώσω 5.000 ευρώ παραπάνω (από το Leon) λόγο της αξιοπιστίας και της SUV ιδιότητας του παρά τα λιγότερα εξτρά;
Είμαι όλος αυτιά καθώς το λάτρεψα το όχημα στο μάτι. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν ζάλισα με το μεγάλο κείμενο.

Επεξ/σία από anestis_top
Ορθογραφικός
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το κασκαι ειναι μοντελο του 2013.

μηπως να το ξανασκεφτοσουν;

μηπως να παρεις ενα μεταχειρισμενο για να μην πεταξεις τα χρηματα σου;

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς το Σασί του είναι του 2013; το 2013 ηταν η δεύτερη γενιά με το Facelift της πρώτης. Το 2014 βγήκε η τρίτη γενιά. ΟΙ διαφορές περαν τις εμφανίσης ειναι αρκετές. Καλύτερη μόνωση, καθίσματα, ποιοτικότερο εσωτερικό, νεα οθόνη, νέος κινητήρας, και πάνω απ ολα Εγγύηση Αντιπροσωπείας. Κοιτάζω για καινούριο για να ξέρω "τι παίρνω" ουσιαστικά και παίρνω κάτι για να το κρατήσω όσο πάει πλέων και οχι να το πουλήσω σε 4 με 5 χρόνια. Έριξα μια ματιά και σε μεταχειρισμένο αλλά η τιμή είναι αρκετά κοντά σε καινούριο και με πολλά χ.λ.μ. δεδομένου της υψηλής μεταπωλητικής του αξίας. 

Δημοσ.

εναλλακτικές έχεις;

φίλος πήρε το Opel grandland Diesel 2019 στα 22κ.

κοίταξε και kia Sportage. (7 χρόνια εγγύηση)

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πέρασα απο την KIA και Hyundai και μπορώ να πω πως ποιοτικά δεν μου γέμισε το μάτι.Το μόνο θετικό είναι η εγγύηση που ανέφερες. Το Opel το ειδα επίσης και στα 22k ειναι πολύ basic έκδοση. Αν θες κάτι παραπάνω πας κι εκεί πάνω απο τα 30k . Βέβαια είναι τα standard του καθενός που τα έχει.

Δημοσ.

Επειδη ολοι ξερουμε τους δρομους της Κρήτης η σκεψη σου να πας σε ενα suv και οχι σε ενα τυπου leon ειναι σωστη. Απο κει και περα δεν ειχα ψαξει τις εκδοσεις του qashqai και μου φαινεται και μενα περιεργο που δεν εχει ουτε led φωτα ουτε κλιματισμο για τους πισω που χρειαζεται εκει εφοσον θα μεταφερεις καποια στιγμη και παιδι! Εχεις κοιταξει καθολου το karoq της skoda; 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Karoq δεν το έδωσα σημασία είναι η αλήθεια. Είδα το Kodiak μονο. Ωραίο αλλα ξεφεύγει και αυτό σε τιμή.Θα το τσεκάρω το Karoq και θα επανέλθω.

Επεξ/σία από anestis_top
  • Like 1
Δημοσ.

Δες και κάνα πιο εξειδικευμένο φόρουμ. Υπάρχουν αρκετές αναφορές που λένε ότι το qq δεν είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σαν κατασκευή. Όχι ότι θα σου δημιουργήσει ζήτημα αξιοπιστίας, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για χαζοπροβλήματα, θορύβους, κραδασμούς.

3 ώρες πριν, anestis_top είπε

Πέρασα απο την KIA και Hyundai και μπορώ να πω πως ποιοτικά δεν μου γέμισε το μάτι.

Η πραγματική ποιότητα δεν φαίνεται με το μάτι, παρά μόνο η "απτή" ποιότητα. Αν θες ποιοτικά υλικά εκεί που βλέπει το μάτι και πιάνει το χέρι πήγαινε σε vag, ρισκάροντας φυσικά την αξιοπιστία. Αν δεν σε ενδιαφέρει η σύντομη μεταπώληση αλλά η μακροχρόνια απροβλημάτιστη συμβίωση τότε ξαναρίξε μια ματιά στους Κορεάτες.

• Like 1
Δημοσ.

Άνοιξα το θέμα και στην Nissan Club Greece και μου ανέφερε και εκει ενας φίλος για προβλημα με κραδασμούς σε προηγούμενο μοντέλο όμως. Στο Test Drive που έκανα βέβαια δεν ακούστηκε κιχ (να μου πεις καινούριο ειναι ακομα) θα δείξει.

Σε βρετανική παρουσίαση του αυτοκινήτου αναφέρει πως η μόνωση και η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού βελτιώθηκε κατα 50%. Οπότε πιστεύω να μην υπάρχει θέμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nickokin είπε

Από vag είπες προέρχεσαι αυτό το είδες?? 

https://www.car.gr/12459063-volkswagen-tiguan-1-4-tfsi-125ps-r-line

Καλά τα Nissan αλλά δυστυχώς την ποιότητα κατασκευής των vag δεν μπορούν να την πιάσουν....

Μεγάλο θέμα η αξιοπιστία του vag...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Seat Leon style 1.6TDI 2013 και ένα Qashqai 2015 1.5 Accenta diesel.  Όταν μπαίνω στο Leon νιώθω πως μπήκα σε Porsche. Ωραία τα καθίσματα και τα μαλακά υλικά του Qashqai αλλά την ποιότητα κύλισης μεσα στη πόλη  του Leon δεν την έχει με τίποτα.  Επίσης ο ήχος είναι  0 και τα ηλεκτρονικά γενικά για τα λιοντάρια. Το θέμα με τους αεραγωγούς είναι πολύ μεγάλο κατ'εμέ. Επίσης μη νομίζεις πως έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους.  Επειδή είναι leasing  δεν με νοιάζει  αλλά τελικά δε θα το αγόραζα αν και το είχα στα υπόψιν. Μάλλον θα διαλέξω το T-Roc το Σεπτέμβριο που δίνει η εταιρεία σαν επιλογή για τους υπαλλήλους στο Advance.  Αν δεν καταφέρω να πάρω κάτι δικό μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Μεγάλο θέμα η αξιοπιστία του vag...

https://www.newsbeast.gr/car/arthro/4452302/proti-se-poliseis-ston-kosmo-i-volkswagen

Πώς γίνεται όλοι μα όλοι οι Ελληνες να κατηγορούμε το group και αυτό να βγαίνει πρώτο συνέχεια....είναι και θα μείνει μάλλον ένα από τα ανεξήγητα φαινόμενα του κόσμου τούτου....

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Nickokin είπε

https://www.newsbeast.gr/car/arthro/4452302/proti-se-poliseis-ston-kosmo-i-volkswagen

Πώς γίνεται όλοι μα όλοι οι Ελληνες να κατηγορούμε το group και αυτό να βγαίνει πρώτο συνέχεια....είναι και θα μείνει μάλλον ένα από τα ανεξήγητα φαινόμενα του κόσμου τούτου....

Πώς οι Έλληνες συμπεριφέρονται ως μέτοχοι είναι ανεξήγητο..βάλε και μια έρευνα αξιοπιστίας  πέρα από τις πωλήσεις. 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...