Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,θα ήθελα τα φώτα σας μιας και εχω μπερδευτεί πλεον.
Λοιπόν στο σπιτι που νοικίαζω είμαι εναν χρονο περιπου.
Απο την πρωτη στιγμη ειχα ρωτησει τον σπιτονοικυρη αν οι προηγουμενοι ειχαν ιντερνετ, τι εταιρια κλπ
αλλα δεν εβγαλα καμμία ακρη γιατι πραγματικα δεν ειχε ιδεα, τελως παντως καποια ζητηματα με εκαναν να το αφησω πισω
και να βολευτω με wifi fon με τους κωδικους του πατρικου μου.
Τωρα που ηρθε η ωρα να βαλω ιντερνετ και σκεφτομαι για οτε μιας και ολες οι εταιριες δινουν 24αρι εδω βλεπω στο φορουμ
πως παιζει ρολο αν υπαρχει ενεργη γραμμη και παιζει ρολο σε ποια εταιρια ηταν η τελευταια ενεργοποιημενη γραμμη??
Εγω στην περιπτωση μου τι πρεπει να κανω?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, divo είπε

το μονο θεμα ειναι να υπηρχε παλια τηλεφωνοστο σπιτι για να εχεις γραμμη. Γιατι νεες δυσκολα θα σου  φτιαξουν. 

Κατα τα αλλα πας οπου θες και κανεις αιτηση. 

Φανταζομαι οτι τόσα χρόνια που το σπιτι δεν ηταν αδειο εστω σκετο τηλεφωνο θα ειχε καποιος απο τους προηγουμενους.
Οσον αφορα τα τελη ενεργοποιησης ενεργου/ανενεργου βρογχου τι παιζει με την κατασταση μου?
Βρογχος = γραμμη με αλλα λογια?
Αρχιζω σκεφτομαι και την λυση της wind με 19 ευρω τον μηνα, μιας και οπως προειπα στην γειτονια ερχεται μονο 24 και οι γειτονες(οτε, cyta και wind) εχουν ιδιες αποδοσεις μεταξυ τους.
και προσπαθω να καταλαβω τι παιζει και με τα τελη ενεργοποιησης

Δημοσ.

Ενεργός βρόχος (και όχι βρόγχος), σημαίνει ενεργή τηλεφωνική σύνδεση. Με απλά λόγια ότι κάνεις αίτημα φορητότητας, της σύνδεσή σου σε άλλον πάροχο.

Ανενεργός βρόχος σημαίνει ότι ζητάς νέα τηλεφωνική σύνδεση από άλλον πάροχο (εκτός του ΟΤΕ), σε μέρος που δεν έχει τώρα ενεργή σύνδεση.

Όλοι οι πάροχοι κάνουν νέες συνδέσεις, απλά ο ΟΤΕ που του ανήκει το χάλκινο δίκτυο το κάνει γρηγορότερα. Μια λύση που κάνουν πολλοί είναι απλή τηλεφωνική σύνδεση (χωρίς Internet) στον ΟΤΕ, ώστε να ενεργοποιηθεί σύντομα η γραμμή, υποχρεωτικά 2 μήνες παραμονή σε αυτόν και μετά αζημίως φορητότητα σε όποιον πάροχο θελήσεις.

Αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι η οικοδομή σου να συνδέεται με το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Σπανίως δεν συνδέεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Άσχετα τι είχε ο προηγούμενος ένοικος, ρώτα τον ιδιοκτήτη ή τουλάχιστον να γνωρίζεις ότι στην οικοδομή υπάρχει ενεργή τηλεφωνική σύνδεση σε κάποιο διαμέρισμα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/3/2019 στις 5:08 ΜΜ, jkoukos είπε

Ενεργός βρόχος (και όχι βρόγχος), σημαίνει ενεργή τηλεφωνική σύνδεση. Με απλά λόγια ότι κάνεις αίτημα φορητότητας, της σύνδεσή σου σε άλλον πάροχο.

Ανενεργός βρόχος σημαίνει ότι ζητάς νέα τηλεφωνική σύνδεση από άλλον πάροχο (εκτός του ΟΤΕ), σε μέρος που δεν έχει τώρα ενεργή σύνδεση.

Όλοι οι πάροχοι κάνουν νέες συνδέσεις, απλά ο ΟΤΕ που του ανήκει το χάλκινο δίκτυο το κάνει γρηγορότερα. Μια λύση που κάνουν πολλοί είναι απλή τηλεφωνική σύνδεση (χωρίς Internet) στον ΟΤΕ, ώστε να ενεργοποιηθεί σύντομα η γραμμή, υποχρεωτικά 2 μήνες παραμονή σε αυτόν και μετά αζημίως φορητότητα σε όποιον πάροχο θελήσεις.

Αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι η οικοδομή σου να συνδέεται με το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Σπανίως δεν συνδέεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Άσχετα τι είχε ο προηγούμενος ένοικος, ρώτα τον ιδιοκτήτη ή τουλάχιστον να γνωρίζεις ότι στην οικοδομή υπάρχει ενεργή τηλεφωνική σύνδεση σε κάποιο διαμέρισμα.

Βρόχος φυσικα.Δεν ξερω πως και εγραψα βρογχος, παντως σιγουρα έπεσαν τα αυτια πολλών οταν το είδαν :P
Οk Η οικοδομή συνδέεται στο δίκτυο κανονικά αυτό το ξέρω απλά ψάχνοντας τους λογαριασμούς μου στην στοίβα κάθε μήνα :P
Νομίζω οτι θα πάω κατευθείαν σε σύνδεση και όσο πάρει.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...