Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια επιχειρηση σε ένα χωριό 15 χλμ απόσταση από την πόλη και 3 χλμ περιπου απόσταση από τον κόμβο του ότε. Ειχα ενα παλιο πακέτο του ότε στο οποίο η  ταχύτητα δε ξεπερνούσε 1.5mbs . Επειδη υπηρξε ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα,  hd κάμερες με απομακρυσμένη προβολή, ιντερνετικες εργασιες κλπ  μίλησα με τον ΟΤΕ και είπαμε να πάω σε 24αρα , ταχύτητα βεβαια που μου είπανε πως δε πρόκειται να την πιάσω λόγω απόστασης,  μου αναφερανε  ομως πως θα έχω περιπου 10 mbs  η οποία θα ητανε ικανοποιητική για τις εργασίες μου επισης η συνδεση μου θα γινόταν ευρυζωνικη. Μετά από λίγες ημέρες παρέλαβα το ρούτερ του ότε το οποίο δεν το συνέδεσα άμεσα και αφησα το δικό μου, παρατήρησα πως η ταχύτητα μου αυξήθηκε περίπου στα 7mbs , μετα απο κανα 2 μερες έλαβα το μυνημα απο τον  ΟΤΕ οτι η συνδεση έγινε ευρυζωνική,  και συνέδεσα αντίστοιχα το ρούτερ τους κι εκει ξεκινάνε τα προβλήματα μου. Μόλις έβαλα επάνω το ρούτερ του ότε έπαψα να έχω τηλέφωνο και ίντερνετ, εντωμεταξυ οταν έβαζα το δικό μου ρούτερ ειχα κανονικά ίντερνετ,  παίρνω τηλ και δίνω βλάβη με αποτέλεσμα μετά από online δοκιμές που μου κανανε να μην εχω ουτε ίντερνετ πλέον. Η επιχείρηση έμεινε χωρίς ίντερνετ κ Τηλέφωνα με τα ανάλογα επακόλουθα.  Με τα πολλά πολλά μετά από κάνα 2 μέρες ειρθε τεχνικος ο οποίος έκατσε ασχολήθηκε και το φτιάξε τελικά. Μου ειπε πως ειχα διπλά spleater στη γραμμή,  πράγμα το οποίο δε το εντόπισα κατά τον έλεγχο μου, τεσπα μπορει και να χε και δίκιο γιατί υπαρχουνε 3 συσκευές στο χώρο . Φεύγει από την επιχείρηση και πλέον έχω ίντερνετ και τηλέφωνο. Πάω να κάνω κάποιες ιντερνετικες εργασίες και βλεπω οτι σέρνεται η ταχύτητα,  μετράω και βλεπω οτι τρέχει download 0,68mbs δλδ απο τα 7 έπεσα στα 0,68 πιο κάτω κι από οτι ειχα πριν την αναβάθμιση! Κανω μια επανεκκίνηση μπας και φταίει το ρούτερ και ξανα τα ίδια, ξανα καλώ τον ΟΤΕ και μου λεει θα σου κάνω κάποιες online ρυθμίσεις και κανε επανεκκίνηση,  ξανα η ίδια ταχύτητα, μου λεει φταιει η απόσταση σας απο τον κόμβο είστε μακριά και για αυτό αυτη θα ειναι η ταχύτητα σας. Ρε παιδιά λεω μέχρι προχθές έτρεχα με 7 κ τωρα μου λέτε φταίει η απόσταση ?? Λεει βλεπω σας έχουνε κλειδώσει το προφίλ,  ξεκλειδώσετε το λέω, μου λεει η βλάβη φαινεται ακόμη ανοιχτή θα περιμένουμε να σας στείλουν μνμ οτι έκλεισε και μετα θα μας ξανα καλέσετε εαν συνεχίσει το πρόβλημα. Εχετε καμια  ιδεα τι μπορει να έχει γίνει? Υποτίθεται αλλαξα πακέτο για να έχω καλύτερες ταχύτητες, πληρώνω παραπανω λεφτα το μηνα για αυτο το λογο, πληρωνω το τίμημα του ευρυζωνικου τηλεφώνου που δεν το ήθελα γιατι το να μένεις απο τηλέφωνο σε μια επιχείρηση με τυχόν διακοπές ρεύματος , τεχνικα προβλήματα  κλπ εχεις μεγάλες συνέπειες ( χάσιμο τηλεφωνικών παραγγελιων, διακοπή pos , χάσιμο επαφης συναγερμου κλπ ) κι αντί να κερδίσουμε σε ταχύτητα κατέληξα να δεινοπαθω για να ανοίξω μια απλή σελίδα. Παίζει η ευρυζωνική σύνδεση να έχει άλλες απαιτήσεις από τις γραμμές και να μου ρίχνει τόσο την ταχύτητα? 

Επεξ/σία από fendercastle
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση , εχω ζητήσει ήδη το ups και αυτο σκέφτηκα κι εγω να κάνω, να συνδέσω το δικό τους με το δικό μου το μεγάλο ώστε να μεγαλώσω την "αυτονομια" του. Θα κάνω αυριο τις δοκιμές και θα στείλω prntscreen. Στη Λαμία ειμαι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η προσφατη εμπειρια μου δειχνει οτι γτπκ η ευρυζωνικη. το internet παιζει αψογα με αριστα στατιστικα. τερματιζω 100αρα πολυ ανετα. .

Spoiler

Status information
Date / time
2019-03-02 02:47:38
Uptime
8 days, 2 hours, 35 minutes, 37 seconds
DSL Downstream
99999
 kBit/s
DSL Upstream
9999
 kBit/s
DSL / Link
In sync since 2019-02-22 00:14:31

DSL/Internet Status
Online since 2019-02-22 00:14:57

Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
3831
FEC Errors (Down/Up)
265
SNR (Down/Up)
15.4 / 31.1
 dB
Attenuation (Down/Up)
5.5 / 10.0
 dB

η τηλεφωνια με το 1 rj11 καλωδιο επιστροφης  παιζει κανονικα, με αλλο rj 11 μονο οι εξερχομενες πεφτουν σε 2 λεπτα- εισερχομενες κανονικα, με το 3ο καλωδιο δεν παιζει τιποτα.

ο οτε κλασικα θα πει βαλε το modem στην κεντρικη πριζα. ομως εφοσον το internet ειναι αψογο το που ειναι το μοντεμ δεν επηρεαζει την ποιοτητα της συνδεσης internet.

υπαρχει φυσικα η πολυ μεγαλη πιθανοτητα το plus να ειναι μπαζο σε ενα ακομη τομεα... παντως αναβαθμιση my ass. για να ριξει ο οτε τα κοστη γινεται... και οχι οτι δεν το ηξερα αλλα δυστυχως γυρισαν ολο το κεντρο σε voip

για μενα @fendercastle εφοσον εισαι σε dsl της κακιας συμφορας οποτε αποκλειστικα πανω σε χαλκο παρτους και κανε παραπονα να σε γυρισουν παλι σε pstn. δεν κερδιζει ο οτε τιποτα να σε εχει σε voip αφου παλι το χαλκο πρεπει να διατηρει για το internet σου. τσαμπα ταλαιπωρια θα εχεις με voip χωρις αξιοπιστο internet. o μονος λογος που γυρνανε σε voip ατομα πανω σε χαλκο χωρις καλες συνδεσεις ειναι για να πιασουν στοχους, και κακως το κανουν. αυτο πες στον τεχνικο και θα σε γυρισει ξανα.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

χαχαχα καλα εχεις πολυ πλακα.

Δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι τα ψηφιακά κεντρα κλεινουν και  για αυτο γυρνανε ΟΛΟΙ σε VOIP? το μονο που θα καταφερει αν κανει αυτο να ξυπνησει μια ωραια πρωια και να μην εχει ουτε ιντερνετ ουτε τηλεφωνο. Τον τεχνικο ποσώς τον ενδιαφερει αν στο γυρισει ή οχι. Εσυ δεν θα εχει τηλεφωνο και οταν θα ειναι κλειστο κεντρο αντε να σε δω ποιος θα στο ξανασυνδεσει. Που σίγουρα τότε θα πεσουν πολυ αναλογου τυπου και που ισως τοτε μια και εχει ερθει για να στο φτιαξει δωρεαν, μην εισαι σιγουρος οτι θα στο ξαναφτιαξει παλι δωρεαν.  Μην ξεχναμε οτι σε βλαβες παροχων αν η βλαβη ειναι της εταιρειας ο πελατης δεν χρεωνετε αν ομως ειναι του πελατη τοτε χρεωνεται. 

αστο ρε divo... το παιδι ειναι ακομα σε χαλκο με dsl της κακιας ωρας... εχουν κλεισει το ψηφιακο του κεντρο? το δικο μου ναι το ξερω πως το εκλεισαν....

μια χαρα θα γυρισει και μια χαρα θα παιξει τουλαχιστο μεχρι να δωσει ο οτε fttc στην περιοχη του...

Δημοσ.

divo εγω ειμαι στο ΑΚ ιπποδρομος που βασει προγραμματισμου ο οτε τους γυριζει ολους. δεν εχω επιλογες.

το παιδι αυτο ειναι σε ακ που κλεινει το ψηφιακο του κεντρο? μεχρι να κλεισει το ψηφιακο του κεντρο θα εχει κανενα προβλημα να μεινει σε pstn?

μπορει να μεινει ετσι και για λιγα χρονια ακομα? θα κλεισει ο οτε ψηφιακα κεντρα  περιοχων που ειναι πανω σε χαλκο (αμα το δω θα γελασω πολυ και συλληπητηρια σε αυτους που θα ειναι σε τετοιες περιοχες)

το εγραψα και απο πανω αλλα κανεις οτι δεν το δες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανονικα ημουν ο τελευταιος ειχα απορριψει το voip για πολλα χρονια, και αν δεν εκλεινε το κεντρο δεν επαιζε να με γυρισουν.

σοβαρα τωρα θα κλεισουν ψηφιακα κεντρα πανω σε χαλκο? νταξει της κακομοιρας θα γινει. μπορει να το λενε εγω προσωπικα δεν το πιστευω.

τα fttc οκ θα γυρισουν. να γυριζεις ανθρωπους στα 3 χλμ απ το ακ σε voip κανονικα ο agent που το προωθει θα επρεπε να διωκεται ποινικα:P...

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα τωρα θα ναι ο αλλος με 3 mbit και 5 αποσυνδεσεις τη μερα και δωστου voip να τον αναβαθμισεις... που φυσικα δεν διορθωνεται η κατασταση του

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ξερω οτι εχουν δωσει και σε 1 mbit. το θεωρω τερμα τραγικο? φυσικα. κερδιζει οικονομικα ο οτε? οχι γιατι εχει ενα σωρο πελατες στο συγκεκριμενο ΑΚ σε pstn και θα συνεχισει να συντηρει χαλκο και εξοπλισμο. πιανει τον ημερησιο στοχο ο υπαλληλος και προωθει το voip σαν υπηρεσια. ναι.

anyway το τελος 17 εγινε τελος 19. επετρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικος για το αν θα κλεισει ο οτε τα ψηφιακα κεντρα περιοχων που ειναι ακομα σε χαλκο φετος. μεχρι τωρα δεν νομιζω πως εχει κλεισει κανενα τετοιο.

τελος χρονου θα δουμε. αλλιως σε κανα 3αρι χρονια να το ξαναδουμε

επειδη δεν στο απαντησα γιατι δεν το χα δει εννοειται οτι ο ιπποδρομος εχει γεμισει καμπινες εδω και 3 χρονια και κλεινει τωρα μεχρι 11/3 (αν δεν εχει κλεισει ηδη) τωρα οτι καποιοι λιγοι ατυχοι εχουν μεινει σε χαλκο ισχυει αλλα καμια 10-15αρια καφαο το πολυ και σχετικα κοντα γυρω στο χιλιομετρο.

αν εχεις υποψη σου μεχρι τωρα καποιο ΑΚ χωρις fttc που να χει γυρισει αποκλειστικα voip , πες.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Ρε παιδια μιλατε για καμπινες FFTH και FFTC δηλαδη μεσω καμπινας vdsl αν τραβηξουν απο εκει οπτικη μεχρι το σπιτι σου δεν γινεται FFTH??Θελουν παλι ξηλωμα και νεες καμπινες??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, xristoss1 είπε

Ρε παιδια μιλατε για καμπινες FFTH και FFTC δηλαδη μεσω καμπινας vdsl αν τραβηξουν απο εκει οπτικη μεχρι το σπιτι σου δεν γινεται FFTH??Θελουν παλι ξηλωμα και νεες καμπινες??

οχι θα σκαψουν καμπινα σπιτι τοτε

7 ώρες πριν, divo είπε

Σαλαμινα 3 κεντρα με ελαχιστες καμπινες μεσα Αιγινα 2 μεγαλα χωρις να εχουν ενεργοποιηθει καμπινες. η μερια του υποδρομου που ειναι προς το μοσχατο, καλαματα ετοιμαζονται 3. 1 κερατσινι που εχει αναλαβει καμπινες η wind αργολιδα 2 δεν εχει καν καμπινες...........κλπ

ok η αληθεια ειναι οτι απο περιφερειακα ακ δεν γνωριζω.:P παντως χαλαρα υποβαθμιση και μεγαλη, ειναι το voip σε αυτη τη περιπτωση για τους ανθρωπους που εχουν προβληματικες dsl.

Επεξ/σία από rofl
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει πάντως κι η λύση φεύγω από τον ΟΤΕ κι έχω πάλι TDM τηλεφωνία. 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, divo είπε

ΔΛΔ εμενα που ειναι ηδη τοσα χρονια υποβαθμιστηκε. Μπορεις να μου εξήγησης ποια ακριβως ειναι η υποβάθμιση?

τι συνδεσουλα εχεις.

γιατι υπαρχει αρκετος κοσμος με γραμμες κατω απο 5 mbps  πολλα λαθη και αρκετες αποσυνδεσεις μεσα στη βδομαδα. που δεν γινεται τιποτα και κανενας φυσικα δεν θα το επισκευασει και οι ιδιοι οι τεχνικοι λενε φταιει ο χαλκος που εχει μαυρα χαλια σε καποιες περιοχες. και τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι ιπποδρομος τερψιθεα καλαμακι π. φαληρο ηταν απο τα χειροτερα ΑΚ πριν μπουν καμπινες.

και στο 1ο μου ποστ ανεφερα την δικη μου εμπειρια απ το voip εδω και λιγες μερες που εχω και καλη γραμμη. δεν ειμαι ακριβως ευχαριστημενος οταν βλεπω τετοια πραγματα... θα πρεπει να κανω το σταυρο μου να συνεχισει να παιζει η τηλεφωνια, η να αλλαξω συσκευη η ρουτερ η να διαρυθμισω διαφορετικα την καλωδιωση μου, και ενδεχομενως να δηλωσω βλαβες για να εχω τηλεφωνια ( και χωρις να εχω κανενα προβλημα με το internet) γιατι τρεχα γυρευε τι φταιει και συμβαινει αυτο. χωρις το voip να μου παρεχει καποιο ωφελος. περαν των κλασικων οτι οταν πεφτει το ρευμα η αν θελω να σβησω το μοντεμ πεφτει η τηλεφωνια. γενικα inconvenience το θεωρω για τον πελατη

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μοντεμ πρωτα απο ολα βγαινει απο το ρευμα αν θελω να το κλεισω. δεν χρειαζεται ον/οφ.

2ον μιλαω για το καλωδιο που κανει την επιστροφη απο το router και μπαινει στο splitter

οτι το καλωδιο παιζει η δεν παιζει οπως λες. νομιζω πως ημουν σαφης.

δοκιμασα να κανω επιστροφη

με το πρωτο καλωδιο που δοκιμασα δεν επαιξε ουτε εξερχομενες ουτε εισερχομενες------ η για να το πω ακριβως μια στις 10 φορες ολοκληρωνονταν η κληση. συνηθως με το που ανοιγα γραμμη επεφτε στα 3 δευτερολεπτα και για να ξαναδωσει τονο επρεπε να  βγαλω βαλω το καλωδιο απο τη θυρα phome του modem.

οποτε δοκιμασα αλλο καλωδιο για επιστροφη. (για την ακριβεια δοκιμασα παρα πολλα πραγματα προτου το καταλαβω)

με το δευτερο καλωδιο που  δοκιμασα ειχα εισερχομενες κανονικα αλλα οι εξερχομενες επεφταν στα 2-3 λεπτα.

οποτε δοκιμασα αλλο καλωδιο

και το 3ο καλωδιο παιζει κανονικα 2-3 βδομαδες τωρα.

και αυτα με πολλες δοκιμες  και ξανα δοκιμες οποτε ισχυει 100%

τωρα γιατι συμβαινει αυτο μπορει να φταιν τα καλωδια που δινει ο οτε, μπορει να φταιει το speedport, μπορει να φταιει η συσκευη μου, μπορει κατι στην καλωδιωση. χιλια δυο μπορει να φταινε.

για τη διπλη πριζα που λες αυτο δεν παιζει γιατι δεν εχω 2ο ζευγος (τα περισσοτερα σπιτια δεν εχουν....) αν θελησω να βαλω θα πρεπει να επιβαρυνθω ενα σεβαστο ποσο. και εφοσον δεν εχω προβλημα με το internet το να περασω 2ο ζευγος δεν θεωρω οτι αξιζει  αλλα και δεν υπαρχει καμια εγγυηση πως θα μου λυσει το συγκεκριμενο προβλημα... μπορει καλλιστα να βγαινει λογω συσκευης η μοντεμ. για την ακριβεια το να λυθει με διπλη πριζα το θεωρω το λιγοτερο πιθανο απο τα 3.

το  αν θα διακοψω αζημιως εντος 3 μηνου η θα κανω φορητοτητα αζημιως οπως προβλεπεται λογω της μεταβασης σε voip, δεν αφορα το θεμα ουτε το  εθιξα. αλλα μιας και το πες μου παρεπιπτοντως κατι. αντι για διακοπη η φορητοτητα, υποβαθμιση αζημιως προβλεπεται?

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως θα βαλω διπλη σε μονο ενα ζευγος? δεν καταλαβαινω κατι?

στην μια πριζα θα μπει το ενα ζευγος οκ. 

στην αλλη πριζα που θα ερχεται η επιστροφη τι θα υπαρχει απο πισω? δεν χρειαζεται να υπαρχει δευτερο ζευγος μεσα στο σπιτι?

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Για εμένα το να περνάει η τηλεφωνική γραμμή μέσα από το router ειναι υποβάθμιση ειδικά όταν αφορά επαγγελματικό χώρο, όπως σας είπα μένω 15 χλμ απόσταση από επαρχιακή πόλη και στο σπιτι μου βλεπω οτι μέσα στην ημέρα για κάποια λεπτά πέφτει η συνδεση και ξανα συγχρονίζει, έχει τύχει κάποιες φορες να μεινω και κάποιες ώρες χωρίς συνδεση, ιδιως οταν ειχα voda ειχα τρελαθει στις αποσυνδεσεις, φανταστείτε λοιπόν να είσαι σε επαγγελματικό χώρο που τα τηλέφωνα καλούνε ολη την ώρα και να σου κόβει τις επικοινωνίες ή να σου κόβει κατά την διάρκεια μιας κλήσης και να μένεις χωρίς τηλέφωνο αφου δεν εχεις ούτε ίντερνετ, σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται??

Κανονικα θα έπρεπε να υπαρχουνε κριτήρια για τις περιοχές που το υποστηρίζουνε σωστα και αναλόγως να γίνεται η μεταβαση.  Όσοι είστε Αθήνα μπορει να σας φαινεται οτι δεν τίθεται θέμα,  γιατί έχω συνδεση και στην Αθήνα και μάλιστα σε επαγγελματικό χώρο που τα τηλέφωνα χτυπούν όλη την ώρα και μέχρι  στιγμής δεν υπήρξε θεμα, παει σφαιρα και καμια διακοπη εδω ομως στην επαρχία οι γραμμές δεν ειναι ακόμη έτοιμες, μόνο ταλαιπωρία εχουν να προσφέρουνε. Εντωμεταξυ παρατηρώ πως απο τις συσκευές που μου Σύνδεσε ο τεχνικός η μια μπήκε με διπλό spleater  στο line 2 αυτη λοιπον δεν εχει αναγνώριση κλήσης, ενώ η αλλη που την έβαλε στο  line 1 έχει αναγνώριση, αν τη βαλω στο line 1 κι αυτη τοτε βλεπω πως έχω αναγνώριση. Πολλά τα μπερδέματα παιδιά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...