Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου..!!!!

Dennis077

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας πόσο πρέπει να είναι ο χώρος ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου ώστε να είναι μια συμφέρουσα αγορά και να μην εξαντληθεί ο χώρος του σύντομα.;; Ισχύει η άποψη ότι όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα  του σκληρού δίσκου τόσο το καλύτερο πχ  4TB ή 6TB ή όχι..;;;  Προσανατολίζομαι για έναν Seagate, ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Τι θες να βάλεις μέσα? Το μέγεθος που θα αγοράσεις σίγουρα εξαρτάται για το τι θες να αποθηκεύσεις. Φυσικά αν τα χρήματα που θες να διαθέσεις δεν είναι πρόβλημα πάρε και πάνω από 6TB να έχεις να αποθηκεύεις για πολύ καιρό.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αποθηκεύω ταινίες που χρειάζονται αρκετό χώρο ενώ τα άλλα αρχεία δεν καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο δίσκο.. Φυσικά το back up που πρέπει να κάνω είναι 1TB καθώς ο εσωτερικός σκληρός είναι γεμάτος. Οπότε ξεχνάω το 1TB από τώρα. Και εγώ πιστεύω ότι είναι μια επένδυση για το μέλλον αν και υπάρχει ένα ρίσκο καθώς θα μαζευτούν αρκετά αρχεία αλλά θα μου πείς και με τα 4TB ο κίνδυνος είναι ο ίδιος..!! Μέχρι τα 6TB μπορώ να φθάσω δυστυχώς..!!!! Ο εξωτερικός σκληρός μπορεί να διαβαστεί απευθείας από μια τηλεόραση..;;;;

Επεξ/σία από Dennis077

Ναι αν σου φτανουν για 6tb παρε 6tb.  

Εξαρταται ποιο μοντελο εχεις και αν διαβαζει το usb που εχει εξωτερικους σκληρους. 

Στειλε το μοντελο της τηλεορασης. 

Ήμουν σε δίλημμα από την αρχή για το αν αξίζει να πάρω τα 6TB αλλά βλέπω ότι ο χώρος δεν θα είναι ποτέ αρκετός όσο ανεβαίνουν οι αναλύσεις.. Σκέφτομαι να πάρω, είμαι στο ψάξιμο και για τηλεόραση καθώς χάλασε αυτή που έχω γι αυτό ρωτάω..!!!!!

Λογικα ολες οι καινουργιες τα usb που εχουν θα διαβαζουν εξ τερικους σκληρους.  

Αλλα αυτο το βλεπεις στο manual της τηλεορασης που θες να αγορασεις. 

Για τα USB sticks ξέρω σίγουρα ότι τα διαβάζουν όλα τα νέα μοντέλα αλλά για τους εξωτερικούς δεν ξέρω για αυτό ρώτησα..!! Είναι το ίδιο πράγμα ή έχουν διαφορές μεταξύ τους ώστε να τα διαβάσει μια τηλεόραση..;;;

Πρεπει το usb της τηλεορασης να διαβαζει NTFS φορμα που ειναι οι περισσοτεροι εξωτερικοι σκληροι. 

Λογικα τα τελευταια μοντελα υποστηριζουν.  Αλλα αν διαβαζεις το manual θα βρεις ευκολα αν υποστηριζει external ή οχι. 

Υποψιν οτι δεν παιζουν παντα ολους τους σκληρους. Υπαρχουν διαφοροι παραμετροι τους οποιους συχνα τους λεει στο manual.  (π. χ.  μπορει να μην παιζει καποιον external που θελει ειδικο λογισμικο). 

Ntfs διαβάζουν όλες οι τηλεοράσεις από το 2011 και μετά. Ntfs δεν είναι οι σκληροί εμείς τους διαμορφωνουμε σε Ntfs. Μπορούμε να τους κάνουμε ότι format θέλουμε ακόμα και fat32. Η πιο συμφέρουσα αγορά είναι τα 8tb αυτή τη στιγμή αλλά οι διαφορές με τα 5 6 είναι μηδαμινές πραγματικά. Καλύτερα να πάρεις 2 4tb παρά 1 8tb όμως. Αν σε χτυπήσει ο 8tb είναι πολυ χειρότερο από έναν 4tb.

5 ώρες πριν, Arkin είπε

Ntfs διαβάζουν όλες οι τηλεοράσεις από το 2011 και μετά. Ntfs δεν είναι οι σκληροί εμείς τους διαμορφωνουμε σε Ntfs. Μπορούμε να τους κάνουμε ότι format θέλουμε ακόμα και fat32. Η πιο συμφέρουσα αγορά είναι τα 8tb αυτή τη στιγμή αλλά οι διαφορές με τα 5 6 είναι μηδαμινές πραγματικά. Καλύτερα να πάρεις 2 4tb παρά 1 8tb όμως. Αν σε χτυπήσει ο 8tb είναι πολυ χειρότερο από έναν 4tb.

Ναι απλως ntfs ειναι συνηθως οι εξωτερικοι σκληροι δισκοι απο μονοι τους, δεν εννοουαα προφανως οτι ειναι μονο αυτο το φομρα τους.

Δεν θα αγορασεις εξωτερικο σκληρο και θα ειναι σε fat32 φορμα απο πριν,  δεν το εχω συναντησει ποτε. 

Επειδη με τηλεορασεις δεν ασχολουμαι εδω και χρονια για αυτο ειπα στον ts οτι πιθανοτητα ολες οι καινουργιες τηλεορασεις διαβαζουν εξωτερικους σκληρους πια,  θα μου φαινοταν πολυ δυσκολο να μην διαβαζουν. 

2 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Ναι απλως ntfs ειναι συνηθως οι εξωτερικοι σκληροι δισκοι απο μονοι τους, δεν εννοουαα προφανως οτι ειναι μονο αυτο το φομρα τους.

Δεν θα αγορασεις εξωτερικο σκληρο και θα ειναι σε fat32 φορμα απο πριν,  δεν το εχω συναντησει ποτε. 

Επειδη με τηλεορασεις δεν ασχολουμαι εδω και χρονια για αυτο ειπα στον ts οτι πιθανοτητα ολες οι καινουργιες τηλεορασεις διαβαζουν εξωτερικους σκληρους πια,  θα μου φαινοταν πολυ δυσκολο να μην διαβαζουν. 

Ναι τώρα κατάλαβα το νόημα σου. Όλες διαβάζουν ntfs δεν θα έχει πρόβλημα με καμία τηλεόραση δεν ξέρω αν υπάρχει και καμιά που να μην διαβάζει ntfs. 

• Like 1

Μακάρι να μπορούσα να πάρω τα 8TB Arkin αλλά δεν γίνεται. Το ανώτερο είναι τα 6TB γιατί οι δύο των 4TB κοστίζουν 200 ευρώ περίπου και τα 6TB μου είναι υπέρ αρκετά..!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...