Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Ενω στο bios διαβαζει 8GB Ram, μεσα στα windows δειχνει διαθεσιμη μονο 3.96GB. 

Αλλαξα μητρικη προσφατα γιατι χαλασε, αλλα και στην παλια (msi 970a-g43) εκανε παλι τα ιδια θυμαμαι. Το συστημα ειναι το εξης

Fx-6300

Gskill Aegis F3-1333-C9D-8GISL 2x4GB

Gigabyte GA-970A-DS3P

Ολα default στο bios. Η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχω ασχοληθει με τη καινουρια μητρικη να κανω δοκιμες, αλλα με την παλια (msi) δοκιμασα τα παντα.  Bios update, clear cmos, βγαλσιμο μπαταριας, συνδιασμους σε ολα τα σλοτς, οπου μονο στο 1+2 slot εδειχνε μες στα windows 8GB, αλλα δεν ειχα dual channel (1+3 η 2+4 σλοτ). Memtest, stress test με aida64 ολα κομπλε. Επανεγκατασταση windows.Msconfig να τσεκαρω κατι σε μεγιστη μνημη που διαβασα καπου εκναι κομπλε κ εκει. Cpu κ ram εχουν δοκιμαστει σε αλλα συστηματα ξεχωριστα το καθενα κ δουλευουν σωστα.

Πολυ φοβαμαι οτι κ στη νεα μητρικη παλι θα εχω τα ιδια. Δε μπορω να καταλαβω γιατι το κανει αυτο. Τωρα στη νεα μητρικη τις εχω 2+4 σλοτ και εχω μονο τη μιση μνημη διαθεσιμη στα windows. Θα ξεκινησω τις δοκιμες σημερα. Παντως παρομοιο προβλημα σε ddr3 κ fx cpu εχω διαβασει απο αρκετους στο διαδυκτιο αλλα κανενας δε βρηκε λυση.

Καμια ιδεα...;

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Γεια σας. Ενω στο bios διαβαζει 8GB Ram, μεσα στα windows δειχνει διαθεσιμη μονο 3.96GB. 

Αλλαξα μητρικη προσφατα γιατι χαλασε, αλλα και στην παλια (msi 970a-g43) εκανε παλι τα ιδια θυμαμαι. Το συστημα ειναι το εξης

Fx-6300

Gskill Aegis F3-1333-C9D-8GISL 2x4GB

Gigabyte GA-970A-DS3P

Ολα default στο bios. Η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχω ασχοληθει με τη καινουρια μητρικη να κανω δοκιμες, αλλα με την παλια (msi) δοκιμασα τα παντα.  Bios update, clear cmos, βγαλσιμο μπαταριας, συνδιασμους σε ολα τα σλοτς, οπου μονο στο 1+2 slot εδειχνε μες στα windows 8GB, αλλα δεν ειχα dual channel (1+3 η 2+4 σλοτ). Memtest, stress test με aida64 ολα κομπλε. Επανεγκατασταση windows.Msconfig να τσεκαρω κατι σε μεγιστη μνημη που διαβασα καπου εκναι κομπλε κ εκει.

Πολυ φοβαμαι οτι κ στη νεα μητρικη παλι θα εχω τα ιδια. Δε μπορω να καταλαβω γιατι το κανει αυτο. Τωρα στη νεα μητρικη τις εχω 2+4 σλοτ και εχω μονο τη μιση μνημη διαθεσιμη στα windows. Θα ξεκινησω τις δοκιμες σημερα. Παντως παρομοιο προβλημα σε ddr3 κ fx cpu εχω διαβασει απο αρκετους στο διαδυκτιο αλλα κανενας δε βρηκε λυση.

Καμια ιδεα...;

Και εμενα μου το εκανε αυτο οταν περασα τα windows 10 νομιζω ειναι κατι σαν BUG τους αλλαξα Slot και μετα ηταν μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Το καταφερατε με dual channel να τρεχουν;

τι single τι dual το ιδιο πραγμα ειναι εσυ δεν θα δεις καμια διαφορα τα νουμερα ειναι νουμερα.

Εμενα καταφερε να παιξει σε Dual γιατι μονο σε 1 θεση δεν επαιζε τωρα δεν θυμαμαι ποια ηταν οποτε την αλλαξα και μπηκε σε Dual

Επεξ/σία από roympos1994
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πια Windows εγκαθιστάς;

Άκυρο, τώρα διάβασα τίτλο.

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.

Γύρισα πίσω έναν Ryzen 2700 γιατί μου έκανε το ίδιο. Έβλεπε στο BIOS δύο DIMMs αλλά στα Windows ήταν usable μόνο η μισή μνήμη.

Μόνο σε single channel (1+2 slot) τα έβλεπε όλα.

Είχε πρόβλημα o IMC (Integrated Memory Controller) της CPU.

1) Δοκιμάζεις όσα είπαν παραπάνω

2) Βγάζεις και ξαναβάζεις τη CPU, φροντίζοντας να μην την πιέζει υπερβολικά η ψύκτρα.

3) Αν δεν πετύχει τίποτα έχεις προβληματικό IMC, όπως έγραψα παραπάνω. Αν μπορείς RMA/εγγύηση αλλιώς θα αρκεστείς να τον έχεις σε single channel.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Αν δεν πετύχει τίποτα έχεις προβληματικό IMC, όπως έγραψα παραπάνω. Αν μπορείς RMA/εγγύηση αλλιώς θα αρκεστείς να τον έχεις σε single channel.

Υπαρχει καποιο τεστ για τον IMC να σιγουρευτω αν εχει θεμα η οχι;

Κ αν εχει θεμα, μπορει να δημιουργησει καποιο αλλο προβλημα;

Αν αρκεστω σε single channel, θα εχω αρκετη μειωση στην αποδωση;

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

Με τα πολλα βαλε βγαλε συνδιασμους κλπ κλπ κανωντας ενα clear cmos καταφερα κ το κανα να βλεπει κ τις μνημες σε dual channel. Στις πρωτες προσπαθειες εβγαζα απλα τη μπαταρια κ δε πετυχε. Με clear cmos μονο δειχνει να πετυχε με αυτο το τροπο.

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να έχεις στραβώσει pin στον επεξεργαστή και να μην βλέπει όλη την μνήμη. εμένα μου έχει κοπεί και έχω κάνει πατέντα με καρφίτσα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...