Locke_John Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, alfeios είπε Τι εννοείς να καταχωρησουμε δευτερο ΙΒΑΝ στο σύστημα; Αν εννοείς να δηλώσεις δεύτερο ΙΒΑΝ για να μετράνε και οι πληρωμες σου από αυτό, δεν χρειάζεται. Μετράνε όλες οι πληρωμές που γίνονται από το ΑΦΜ σου. Αν εννοείς να καταχωρησεις δεύτερο ΙΒΑΝ για να στείλουν τα χρήματα εάν κερδίσεις, επίσης δεν χρειάζεται. Χωράνε και σε ενα Είχα ξεχάσει ότι πάνε βάσει Αφμ τα έξοδά μας κ έψαχνα να βρω τι "φταίει" και δεν έχω κερδίσει ακόμα.χααχ, οκ τότε. Αναμένουμε επόμενο μήνα να φανούμε τυχεροί. (Το ότι βρίσκονται μερικοί να σχολιάσουν αρνητικά και αυτή τη μηνιαία κλήρωση, πραγματικά με ξεπερνάει...)
kanesaxo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Να επιβεβαιώσω πως κέρδισε φίλη της γυναίκας μου! Δε πίστευα πως είναι αλήθεια, μέχρι που κέρδισε γνωστό πρόσωπο... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από kanesaxo
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Στις 14/3/2019 στις 4:27 ΜΜ, Locke_John είπε .................. (Το ότι βρίσκονται μερικοί να σχολιάσουν αρνητικά και αυτή τη μηνιαία κλήρωση, πραγματικά με ξεπερνάει...) Εμένα προσωπικά με ξεπερνάει το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να επιδοκιμάσει τη λογική αυτής της πραγμάτωσης: βασικός 1. μισθός 490€, 2. φόρος εισοδήματος > 40% και 3. ΦΠΑ: 24%. Τις προάλλες - και επειδή είμαι σε έναν σύλλογο που προσπαθεί να προωθήσεις το "ευγενές άθλημα του σκακιού" - συζητούσα με τον λογιστή μας το θέμα "αμοιβή του προπονητή". Έχουμε ένα παλικάρι που διαέτει >10 ώρες κάθε εβδομάδα για αυτόν τον σκοπό και θεωρώ σωστό να παίρνει κάτι για αυτό. Από αυτά που μου είπε ο λογιστής, ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, για να πάρει πχ 200 € το μήνα θα πρέπει να πληρώνω στο κράτος άλλα 400 .... (είμαστε Μη Κερδοσκοπικό Αθλητικό Σωματείο) ΑΥΤΟ με ξεπερνάει!
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Εμένα γιατί μου λέει πάντα μόνο για βεβαιωμένες οφειλες και τόκους και να πληρώσω εντός 15 ημερών αλλιώς ... Και να κερδίσω θα τα κρατήσουν δηλαδή
koulkos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε Εμένα προσωπικά με ξεπερνάει το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να επιδοκιμάσει τη λογική αυτής της πραγμάτωσης: βασικός 1. μισθός 490€, 2. φόρος εισοδήματος > 40% και 3. ΦΠΑ: 24%. Τις προάλλες - και επειδή είμαι σε έναν σύλλογο που προσπαθεί να προωθήσεις το "ευγενές άθλημα του σκακιού" - συζητούσα με τον λογιστή μας το θέμα "αμοιβή του προπονητή". Έχουμε ένα παλικάρι που διαέτει >10 ώρες κάθε εβδομάδα για αυτόν τον σκοπό και θεωρώ σωστό να παίρνει κάτι για αυτό. Από αυτά που μου είπε ο λογιστής, ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ, για να πάρει πχ 200 € το μήνα θα πρέπει να πληρώνω στο κράτος άλλα 400 .... (είμαστε Μη Κερδοσκοπικό Αθλητικό Σωματείο) ΑΥΤΟ με ξεπερνάει! 1) Βασικός μισθός 546,00 2) Αφορολόγητος σε αυτό το επίπεδο μισθών. Τις κλίμακες τις βρίσκει άνετα ο καθένας στο διαδίκτυο 3) ΦΠΑ 24, 13 και 6 %. Δεν παίζει το τελευταίο που λες, δηλαδή να δώσεις 600 για να του μείνουν 200. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, koulkos είπε Δεν παίζει το τελευταίο που λες, δηλαδή να δώσεις 600 για να του μείνουν 200. Φίλε μου τις ξέρω πολύ καλά τις κλίμακες και όποιος έχει κάποια σχέση με ελεύθερο επάγγελμα ξέρει και το 40% που φυσικά έρχεται κλιμακωτά αλλά οι περισσότεροι που κάπως στέκονται είναι εκεί... Όσο για το τελευταίο κάνε μια ερώτηση στο λογιστή σου και θα δεις ότι *και λίγα λεω*
koulkos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Αναφέρεις μισθούς στο πρώτο ποστ και μετά πετάς το ελεύθερο επάγγελμα. Να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Μιλάς με λογιστή αυτή τη στιγμή επομένως περιμένω να μου δικαιολογήσεις τα νούμερα γιατί προσωπικά τα γνωρίζω πολύ καλά. Kudos πάντως για την προώθηση του σκακιού.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, koulkos είπε Αναφέρεις μισθούς στο πρώτο ποστ και μετά πετάς το ελεύθερο επάγγελμα. Να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Μιλάς με λογιστή αυτή τη στιγμή επομένως περιμένω να μου δικαιολογήσεις τα νούμερα γιατί προσωπικά τα γνωρίζω πολύ καλά. Kudos πάντως για την προώθηση του σκακιού. Πρώτα, το υφακι με το "περιμένω να μου δικαιολογήσεις", ασ'το για κανέναν αλλον. Δεν μίλησα σε σένα προσωπικά καλέ μου φίλε. 1. Ο βασικός μισθός αφορά τον εργαζόμενο που θα παίρνει 22-24 €/μέρα και 2. Η παροχή υπηρεσιών (ιατρός είμαι) ειναι που φορολογείται κλιμακωτά με τρόπο... ελληνικό. Αλλά το ίδιο ισχύει φαντάζομαι και για σένα αλλά και τον υδραυλικό, την καθηγήτρια Αγγλικών και τον μηχανικό. 3. Το να δηλώσω τον προπονητή "επίσημα" σημαίνει μια σειρά εισφορές (τόσο για το σωματείο όσο και για τον εργαζόμενο που γίνεται τότε ελεύθερος επαγγελματίας που παρέχει κι αυτός υπηρεσιες) που υπερβαίνουν την αμοιβή του.
koulkos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Κανένα υφάκι. Όταν συνομιλώ με κάποιον περιμένω να μπορεί να υποστηρίζει αυτά που ισχυρίζεται. Έγραψες τρία πράγματα εκ των οποίων τα 2,5 λανθασμένα και περιμένω/περίμενα να μου/μας αποδείξεις τα λεγόμενα σου για το 4ο. Δεν γίνεται να γράφει κάποιος ότι θέλει χωρίς να περιμένει τον αντίλογο, σε πράγματα μάλιστα που δεν τα κατέχει. Δεν θα γυρίσω να σου γράψω για την ειδικότητα σου γιατί απλά δεν κατέχω το αντικείμενο. 1. Ο βασικός αφορά όποιους αφορά, το ξεκίνησες από εδώ και έμπλεξες μετά και το ελ.επάγγελμα. 2. Ο υδραυλικός, ο λογιστής και ο μηχανικός μπορεί να είναι μισθωτοί, μπλοκάκηδες ή ελ.επαγγελματίες (όχι μπλοκάκι). Κάθε καθεστώς φορολογείται και ασφαλίζεται διαφορετικά επομένως το 40% που λες ούτε μεσοσταθμικό είναι, ούτε πάγιο, ούτε τίποτα το απτό. Είναι μια τιμή σε μια ευρεία κλίμακα με πολλές προϋποθέσεις. 3. Σωστά, θα πληρωθούν εισφορές οι οποίες σε καμία των περιπτώσεων δεν προσεγγίζουν καν τα νούμερα που ανέφερες. Ρώτα τον λογιστή σας να σου πει τα νούμερα και θα το διαπιστώσεις ο ίδιος. Καταλαβαίνω πως ήθελες να στηλιτεύσεις την υπερφορολόγηση αλλά δεν μπορεί να γίνεται με σχεδόν γκεμπελιστική μέθοδο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν θα ήθελα να απευθυνθώ σε έναν ιατρό που προσεγγίζει τα πράγματα τόσο επιδερμικά και δεν δίνει πειστικές απαντήσεις. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, koulkos είπε Κανένα υφάκι. Όταν συνομιλώ με κάποιον περιμένω να μπορεί να υποστηρίζει αυτά που ισχυρίζεται. Έγραψες τρία πράγματα εκ των οποίων τα 2,5 λανθασμένα και περιμένω/περίμενα να μου/μας αποδείξεις τα λεγόμενα σου για το 4ο. Δεν γίνεται να γράφει κάποιος ότι θέλει χωρίς να περιμένει τον αντίλογο, σε πράγματα μάλιστα που δεν τα κατέχει. Δεν θα γυρίσω να σου γράψω για την ειδικότητα σου γιατί απλά δεν κατέχω το αντικείμενο. 1. Ο βασικός αφορά όποιους αφορά, το ξεκίνησες από εδώ και έμπλεξες μετά και το ελ.επάγγελμα. 2. Ο υδραυλικός, ο λογιστής και ο μηχανικός μπορεί να είναι μισθωτοί, μπλοκάκηδες ή ελ.επαγγελματίες (όχι μπλοκάκι). Κάθε καθεστώς φορολογείται και ασφαλίζεται διαφορετικά επομένως το 40% που λες ούτε μεσοσταθμικό είναι, ούτε πάγιο, ούτε τίποτα το απτό. Είναι μια τιμή σε μια ευρεία κλίμακα με πολλές προϋποθέσεις. 3. Σωστά, θα πληρωθούν εισφορές οι οποίες σε καμία των περιπτώσεων δεν προσεγγίζουν καν τα νούμερα που ανέφερες. Ρώτα τον λογιστή σας να σου πει τα νούμερα και θα το διαπιστώσεις ο ίδιος. Καταλαβαίνω πως ήθελες να στηλιτεύσεις την υπερφορολόγηση αλλά δεν μπορεί να γίνεται με σχεδόν γκεμπελιστική μέθοδο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν θα ήθελα να απευθυνθώ σε έναν ιατρό που προσεγγίζει τα πράγματα τόσο επιδερμικά και δεν δίνει πειστικές απαντήσεις. 1. Ανέφερα το βασικό μισθό ως ένα κοινωνικό παράδοξο (ενώ στην πραγματικότητα οι μισθοί μπορεί να είναι ακόμα μικρότεροι) χάρη στην ευέλικτη εργασία. Σε αυτό το επίπεδο εκτιμώ ότι το όλο happening της φορολοταριας είναι ελαφρά γελοίο. Η προσπάθεια να προωθηθεί το πλαστικό (και άρα, εύκολα ελεγχόμενο) χρημα, είναι η παγίδα που - κατά τη δική μου πτωχη κρίση - κρύβεται κάπου στο βάθος.... Και να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι έχω να ψηφίσω ΝΔ από το 2000 (όταν ήμουν ακόμα μικρός...). Και σε γενικές γραμμές συμπαθώ τη λογική ενός καπιταλισμού με σοβαρή κρατική εποπτεία (χωρίς να αναφέρομαι σε κάποιο από τα υπάρχοντα ελληνικά πολιτικά σχήματα) 2. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι αναφερόμουν σε ελεύθερους επαγγελματίες (κι όχι μισθωτούς). Προφανώς και ένας ιατρός μπορεί να δουλεύει στο νοσοκομείο και να πληρώνεται και νά φορολογείται όπως ο δάσκαλος. 3. Αν διαφέρουν τα ποσοστά που γνωρίζεις πιθανώς εσύ καλύτερα, διευκρινησε πόσο απέχουν από εκείνα που ανέφερα (και ευχαρίστως θα τα δεχτώ, και μακάρι να είναι πιο ευνοϊκά γιατί ποσοστά δεν παίρνω από κανέναν). 4. Τέλος, θα σε παροτρυνα να παρακολουθήσεις την δική σου ψυχική λειτουργία όταν ξεκινάς από ένα (ας δεχτώ για χάρη της συζήτησης) υπερβολικό σχόλιο για να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι δεν είμαι καλός στη δουλειά μου. Μάλλον έχεις κάνει κάποιες λογικές αυθαιρεσίες εδώ. (Για να μην σχολιάσω την αναφορά για τον Gebels). 7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Εμένα γιατί μου λέει πάντα μόνο για βεβαιωμένες οφειλες και τόκους και να πληρώσω εντός 15 ημερών αλλιώς ... Και να κερδίσω θα τα κρατήσουν δηλαδή ... μια από τα ίδια! Είχαμε ξεχάσει έναν ΕΝΦΙΑ της συζύγου και μας το τοκιζαν κανονικά επί μήνες. Και αναρωτήθηκα: καλά, έναν προγραμματιστή δεν έχουν για γράψει 2 σειρές κώδικα ώστε να στέλνουν ανά μήνα ένα Mail με τις ανεξοφλητες οφειλές; (που προφανώς έχουν...) Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
naftakiTh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες αγορές με κάρτα δίνουν λοταρία? η κατάθεση σε λογαριασμού μαγαζιού για αγορά προιόντων μετράει? Το να φορτώσω με χρήματα μέσω κάρτας σε λογαριασμό τυχερών παιχνιδιών βασικά στοιχηματική εταιρία μετράει σαν λοταρια; Σας ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα