Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια τα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ενας υπολογιστης για να εχει μεγιστη ταχυτητα στο διαδυκτιο ;  Εννοω ποσα λεφτα χρειαζεται να δαπανηθουν ; Καταλαβαινω οτι ενας i7 τα κανει ολα και γρηγορα. Χρειαζεται ομως τετοιος επεξεργαστης ; Ποια η ποιο φτηνη επιλογη αλλα με ταχυτητα που να πεταει ;

Χρειαζεται πολυ καλη καρτα γραφικων ; 

Δε μιλαμε για ταχυτητα ιντερνετ. Αυτο εννοειται .

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, drapanakis είπε

να εχει ενας υπολογιστης για να εχει μεγιστη ταχυτητα στο διαδυκτιο

42 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Δε μιλαμε για ταχυτητα ιντερνετ. Αυτο εννοειται

Δηλαδή για τι μιλάμε;

• Like 3
Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι, ποια κομματια πρεπι να εχει ενας υπολογιστης που να μεγιστοποιουν την ταχυτητα πλοηγησης στο διαδυκτιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνω ότι ο TS αναφέρεται σε hardware ώστε να τρέχει γρήγορα ο browser. Βασικά μνήμη χρειάζεται αλλα 8GB μια χαρά τα κόβω, επεξεργαστής δε νομίζω να παίζει και πολύ ρόλο, κάρτα γραφικών δε χρειάζεται εκτός αν μιλάμε για τίποτα 4Κ youtube.

Ένας Athlon 200ge με 8GB μνήμη και απλή μητρική 320 νομίζω είναι υπερ αρκετός για πλοήγηση στο διαδίκτυο. Δε πιστέυω ότι αν συγκριθεί με έναν i7 θα φανεί κάποια διαφορά.

Επεξ/σία από dchatz
  • Like 1
Δημοσ.

Η ταχυτητα μνημης η του επεξεργαστη ; Η εστω και αν εχει μεγαλυτερη ταχυτητα, θα φανει η διαφορα ; 

Δημοσ.

επειδη δεν αναφερεις καποια συγκεκριμενη εργασια, και απο οτι φαινεται μιλαμε σε θεωρητικη βαση,  η απαντηση ειναι οτι... οποιοσδηποτε συγχρονος υπολογιστης (τελευταιας 3ετιας τουλαχιστον) υπερκαλυπτει την συνδεση και το σερφαρισμα σε διαδικτυο.  

αν βαλεις καποιες πιο συγκεκριμενες παραμετρους, θα μπορεσουμε να μιλησουμε και πιο συγκεκριμενα.     

το βασικο που εχω καταλαβει εγω, ειναι ο υπολογιστης και ολα τα μερη του, να υποστηριζει τα πρωτοκολλα επικοινωνιας και τα αρχεια βιντεο - ηχου, και λοιπους codecs που χρησιμοποιουνται.  δεν ειναι δλδ μονο θεμα ισχυος..!!    

για αυτο λεμε και "συγχρονο", ωστε να μπορει να υποστηριζει τα τελευταια πρωτοκολλα και codecs.   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι επεξεργαστες σημερα ειναι ταχυτατοι. τα υποσυστηματα συνηθως ειναι αυτα που κρατανε πισω τον υπολογιστη. αρα αν θες ενα γενικα γρηγορο συστημα, πρεπει ολα τα υποσυστηματα να ειναι καπως "σβελτα" και να μην μενει ...."πισω" το πισι..!     

απο κει και περα, οπως λεμε παντα για το στησιμο ενος νεου πισι, πρεπει να λαμβανονται υπ'οψιν, οι ιδιαιτεροτητες και οι απαιτησεις της εργασιας για την οποια προοριζεται το πισι. 

αν θες να κανεις Multitasking θες πολλα THREADS και RAM. 

αν θες και  σχετικα απαιτητικες γραφικες εργασιες, θες και μια καλη καρτουλα γραφικων.  

ο SSD, για να μην πω NVMe SSD πλεον, για οσους θελουν ταχυτητες... ειναι MUST..!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς από άποψη hardware, λίγο πολύ ότι σου είπαν. Δεδομένου οτι θέλεις να κάνεις browse/refresh όσο το δυνατόν γρηγορότερα (αυτό καταλαβαίνω οτι θες), τα σημεία που πρέπει να κοιτάξεις είναι τα εξής:
1. RAM
2. Οπτική ίνα (εάν διαθέτει κάποιος provider στην περιοχή σου αυτή τη στιγμή)
3. Να βρεις ποιός είναι ο πιο γρήγορος browser
4. Αρκετά καλά καλώδια utp (overkill κατά τη γνώμη μου αλλά λέμε τώρα)

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Nα εγκαταστησω τον περιηγητη σε ram disc ;

ram disk για browser?? Νομίζω ο όρος "you are over analyzing" είναι λίγος αυτή τη στιγμή! :P
Όχι, δεν χρειάζεται

• Like 1
Δημοσ.

δεν νομιζω να ωφεληθεις ουσιαστικα παραπανω απο εναν καλο NVMe, στην πραξη. 

αν και ομολογω οτι δεν εχω εμπειρια.... απο RAMDisk.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...