LIGHT1NG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 44 λεπτά πριν, georho είπε καλημέρα σας .Έχω ένα speedport entry 2i του ΟΤΕ για isdn .Μπορεί να δουλέψει στην ΝΟΒΑ ADSL που έχω ; και πως; Κανονικά θα πάρει τις ρυθμίσεις αυτόματα μόλις το συνδέσεις αν όχι τους παίρνεις τηλέφωνο να σου στείλουν δικό τους ρουτερ και τελειώνει το θέμα
georho Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 33 minutes ago, LIGHT1NG said: Κανονικά θα πάρει τις ρυθμίσεις αυτόματα μόλις το συνδέσεις αν όχι τους παίρνεις τηλέφωνο να σου στείλουν δικό τους ρουτερ και τελειώνει το θέμα δεν παίρνει .έχω βάλει τα στοιχεία μου (username Και Pass ) αλλά τίποτα . τους έχω πάρει τηλ αλλά δεν στέλνουν αλλο και μέτα την ανανέωση που έκανα . έγω δεν άλλαξα πάροχο . επίσης τους είπα για vdsl ,μπας και πάρω router , αλλά μου είπαν ότι λόγο οτι έχω προσφορά στα 20 ευρω για σένα είναι 8 και όχι 5.25 . και βέβαια αρνήθηκα .
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 On 01/03/2019 at 13:20, eidikos33 said: Και όμως δεν δίνει το πληρώνεις 20 ευρώ μου είπαν και το στέλνουν ταχυδρομικώς επικοινώνησα μαζί τους λέει σε όλες τις εταιρείες έτσι είναι δεν ειναι για ολες.δεν ισχυει σε εταιρειες που δινουν voip οπως και σε καποιες εταιρειες οταν παιρνεις vdsl. On 01/03/2019 at 01:08, LIGHT1NG said: Μήπως πρέπει να σου δώσουν κάποιο καινούργιο ρουτερ? Γιατί ένα τέτοιο είχα πριν 7 χρόνια όταν μια φορά και έναν καιρό ήμουν στην forthnet για 1 μήνα 😂😂😂 ακομα και τωρα παιζει κανονικα το V8 σε adsl. On 01/03/2019 at 01:20, eidikos33 said: Δεν δίνουν λένε κρατάς το παλιό με αυτό μια χαρά έκανα την δουλειά μου στην cosmote,μήπως γνωρίζεις τι πρέπει να κάνω? απλα στην Forthnet δεν θα παρει μονο του τα στοιεια εκτος αν του αλλαξεις το Firmware Με της forthnet. On 01/03/2019 at 01:37, LIGHT1NG said: Τότε μπαίνεις στι ρουτερ αν θυμάμαι καλά για φορτνετ είναι 192.168.1.254 ίσως και ιδίο με κοσμοτε 192.168.1.1 και στην χαρτουρα που έβαλες την υπογραφή κάπου λέει username /password τα περνάς χειροκίνητα στο ρουτερ πατάς save και είσαι κομπλέ.. Τουλάχιστον αυτή την διαδικασία θυμάμαι από αυτό το ρούτερ κανονικά έπρεπε να σου στείλουν άλλο δωρεάν στην Forthnet τα στοιχεια ερχονται με sms. On 01/03/2019 at 22:19, papoys1 said: Μήπως ήσουν adsl και πήγες vdsl ;; Εγώ είμαι χρόνια στη nova και πριν 3-4 μέρες πήγα από adsl σε vdsl.Το παλιό ρούτερ δεν έκανε και πήρα καινούργιο το οποίο πλήρωσα 20 ευρώ.Δεν το δίνουν δωρεάν όπως και χρεώνουν άλλα 20 ευρώ για ενεργοποίηση. Το καλό είναι ότι έμεινα στο παλιό πρόγραμμα με τις ίδιες παροχές και μάλιστα από 11 ώρες το μήνα προς κινητά έγιναν απεριόριστα και 2 ευρώ λιγότερα το μήνα.Δεν ξέρω τι περιοχή μένεις αλλά Γέρακα που μένω εγώ μετά από 4 μέρες ούτε ένα κόψιμο και ταχύτητες κοντά στο 50 που πήγα.Απλά με παίδεψαν λίγο την πρώτη μέρα που άλλαξα τρία ρούτερ μέχρι να συνδεθώ. μεχρι πριν απο λιγο καιρο το vdsl router το επαιρνες δωρεαν φαντασου On 01/03/2019 at 13:29, SakafliaC said: Εντελώς τυχαία είμαι σε φάση μετάβασης, στην αντίθετη διαδρομή από εσένα. Έχω καταθέσει δηλαδή αίτημα φορητότητας για να πάω ΟΤΕ από Vodafone. Περιμένω τεχνικό στις 20 του μήνα. Ο ΟΤΕ λοιπόν προχθες μου στειλε καινούριο ρουτερ. Οπότε αυτά τα κόλπα που σου κάνει η Vodafone είναι επειδή είναι η Vodafone.. Μόλις με επιβεβαίωσε και ο poulinos απ ότι βλέπω. Αν επιτρέπεται για ποιο λόγο άλλαξες τον ΟΤΕ για Vodafone? Γιατί πέρα απ το οικονομικό, το οποίο εννοείται είναι το πρώτο κριτήριο για τον περισσότερο κόσμο, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην έχει κανείς ΟΤΕ. o ote επειδη δινει Voip δινει δωρεαν και τον εξοπλισμο.στην forthnet στα οικιακα ειναι tdm οποτε δεν δινουν εξοπλισμο.vodafone παιζει και Voip και tdm οποτε αν σου τυχει voip θα παρεις εξοπλισμο δωρεαν συνηθως. On 01/03/2019 at 14:18, eidikos33 said: Το πρωί που επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη της Νόβα μου είπαν να βάλω το username pass του μόντεμ το οποίο δε μπαίνει στο ip της κόσμοτε! κατι εχεις μπερδεψει.το v8 το εδινε η Forthnet αλλα μπορει να το εδινε και ο οτε.εσυ για αρχη θα το κανεις hard reset.μετα θα πρεπει να μπει μεσα χωρις Username/password ΣΤΟ INTERFACE του ROUTER και μετα εκειμεσα θα βαλεις στο Broadband connection και Internet services τα Username/password της nova.Αν δεν μπει στο Web interface τοτε ισως εχει καποια αλλα default στοιχεια που ειτε τα ψαχνουμε στο site της Otenet ειτε τα αναφερει απο κατω.σε καθε περιπτωση μπορεις να αλλαξεις το firmware και να βαλεις firmware της forthnet.πας στην σελιδα της forthnet και κατεβαζεις το Firmware για το V8. κλεινεις firewall και τυπικα μπορεις να βαλεις Καρφωτες Ip στο tcp/ip της καρτας σου. κλεινεις το Thomson και το ανοιγεις με πατημενο το Reset.δεν τοαφηνεις το reset αντο Power δεν γινει πορτοκαλι.οταν γινει πορτοκαλι τρεχεις το wizard και περνας το firmware.ακομα και να υπαρχουν admin στοιχεια απο cosmote με την μεθοδο του Reset δεν θα χρειαστουν. On 01/03/2019 at 15:41, LIGHT1NG said: Να τους πεις η κοσμοτε μου ζήτησε πίσω το ρούτερ και τους το έδωσες πίσω για να μην χρεωθείς κάτι αναγκαστικά αυτοί την άλλη μέρα τουλάχιστον θα σου έχουν στείλει ρούτερ δεν χρειάζεται να το παίζουμε καλοθελητες ότι έχουμε ρουτερ κλπ Πλέον τα ρουτερ παίρνουν αυτόματα ρυθμίσεις θα του πουν πληρωσε και αγορασε αν δεν εχεις.παιρνουν αυτοματα ρυθμισεις οσα ειναι του παροχου.αν παρει απο το εμποριο θα χριαστει να βαλει στοιχεια εκτος απο τους παροχους που δεν εχουν Radius οποτε οτι και να βαλεις θα παιξει On 01/03/2019 at 23:26, LIGHT1NG said: πες ότι θα πας πάλι κοσμοτέ για αυτον τον λογο και θα δεις όχι 1 αλλά 10 θα σου στείλουν και αυτοι μπορουν να σου πουν οκ πηγαινε cosmote και πληρωσε τελος διακοπης κοντα στα 100 ευρω. On 05/03/2019 at 09:42, georho said: καλημέρα σας .Έχω ένα speedport entry 2i του ΟΤΕ για isdn .Μπορεί να δουλέψει στην ΝΟΒΑ ADSL που έχω ; και πως; αν ειναι over isdn δεν θα παιξει σε adsl over pots που λογικα πηρες απο forthnet.Δεν θα συγχρονισει καν.δεν ξερω αν μπορεις να κανεις crossflash το firmware. On 05/03/2019 at 10:28, LIGHT1NG said: Κανονικά θα πάρει τις ρυθμίσεις αυτόματα μόλις το συνδέσεις αν όχι τους παίρνεις τηλέφωνο να σου στείλουν δικό τους ρουτερ και τελειώνει το θέμα Συνηθως στο 99 τις 100 το ρουτερ ενος αλλου παροχου δεν μπορει να γινει zero touch στο δικτυο του αλλου παροχου οποτε δεν θα τραβηξει τα στοιχεια αυτοματα.υπαρχουν βεβαια καποιες εξαιρεσεις.β.τα πληρωνεις τα ρουτερ συνηθως. αλλιως θα μπει χειροκινητα στο Router να περασει Username/password.τιποτα το δυσκολο On 05/03/2019 at 11:06, georho said: δεν παίρνει .έχω βάλει τα στοιχεία μου (username Και Pass ) αλλά τίποτα . τους έχω πάρει τηλ αλλά δεν στέλνουν αλλο και μέτα την ανανέωση που έκανα . έγω δεν άλλαξα πάροχο . επίσης τους είπα για vdsl ,μπας και πάρω router , αλλά μου είπαν ότι λόγο οτι έχω προσφορά στα 20 ευρω για σένα είναι 8 και όχι 5.25 . και βέβαια αρνήθηκα . αν βαλεις τα στοιχεια θα πρεπει να παιξει κανονικα αρκει να συγχρονιζει διοτι αμα ειναι isdn καιτο βαλεις σε pstn δεν θα συγχρονισει καν. 1
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, poulinos είπε δεν ειναι για ολες.δεν ισχυει σε εταιρειες που δινουν voip οπως και σε καποιες εταιρειες οταν παιρνεις vdsl. ακομα και τωρα παιζει κανονικα το V8 σε adsl. απλα στην Forthnet δεν θα παρει μονο του τα στοιεια εκτος αν του αλλαξεις το Firmware Με της forthnet. στην Forthnet τα στοιχεια ερχονται με sms. μεχρι πριν απο λιγο καιρο το vdsl router το επαιρνες δωρεαν φαντασου o ote επειδη δινει Voip δινει δωρεαν και τον εξοπλισμο.στην forthnet στα οικιακα ειναι tdm οποτε δεν δινουν εξοπλισμο.vodafone παιζει και Voip και tdm οποτε αν σου τυχει voip θα παρεις εξοπλισμο δωρεαν συνηθως. κατι εχεις μπερδεψει.το v8 το εδινε η Forthnet αλλα μπορει να το εδινε και ο οτε.εσυ για αρχη θα το κανεις hard reset.μετα θα πρεπει να μπει μεσα χωρις Username/password ΣΤΟ INTERFACE του ROUTER και μετα εκειμεσα θα βαλεις στο Broadband connection και Internet services τα Username/password της nova.Αν δεν μπει στο Web interface τοτε ισως εχει καποια αλλα default στοιχεια που ειτε τα ψαχνουμε στο site της Otenet ειτε τα αναφερει απο κατω.σε καθε περιπτωση μπορεις να αλλαξεις το firmware και να βαλεις firmware της forthnet.πας στην σελιδα της forthnet και κατεβαζεις το Firmware για το V8. κλεινεις firewall και τυπικα μπορεις να βαλεις Καρφωτες Ip στο tcp/ip της καρτας σου. κλεινεις το Thomson και το ανοιγεις με πατημενο το Reset.δεν τοαφηνεις το reset αντο Power δεν γινει πορτοκαλι.οταν γινει πορτοκαλι τρεχεις το wizard και περνας το firmware.ακομα και να υπαρχουν admin στοιχεια απο cosmote με την μεθοδο του Reset δεν θα χρειαστουν. θα του πουν πληρωσε και αγορασε αν δεν εχεις.παιρνουν αυτοματα ρυθμισεις οσα ειναι του παροχου.αν παρει απο το εμποριο θα χριαστει να βαλει στοιχεια εκτος απο τους παροχους που δεν εχουν Radius οποτε οτι και να βαλεις θα παιξει και αυτοι μπορουν να σου πουν οκ πηγαινε cosmote και πληρωσε τελος διακοπης κοντα στα 100 ευρω. αν ειναι over isdn δεν θα παιξει σε adsl over pots που λογικα πηρες απο forthnet.Δεν θα συγχρονισει καν.δεν ξερω αν μπορεις να κανεις crossflash το firmware. Συνηθως στο 99 τις 100 το ρουτερ ενος αλλου παροχου δεν μπορει να γινει zero touch στο δικτυο του αλλου παροχου οποτε δεν θα τραβηξει τα στοιχεια αυτοματα.υπαρχουν βεβαια καποιες εξαιρεσεις.β.τα πληρωνεις τα ρουτερ συνηθως. αλλιως θα μπει χειροκινητα στο Router να περασει Username/password.τιποτα το δυσκολο αν βαλεις τα στοιχεια θα πρεπει να παιξει κανονικα αρκει να συγχρονιζει διοτι αμα ειναι isdn καιτο βαλεις σε pstn δεν θα συγχρονισει καν. Σε ρουτερ forthnet πήρε αυτόματα ρυθμίσεις από το cosmote δίκτυο ένα μικρό ήταν τώρα δεν το θυμάμαι, το V8 πάντως δεν θυμάμαι πότε να έπαιρνε αυτόματα τώρα αν το υποστηρίζει ακόμα με firmware updates δεν ξέρω. Αν αλλάξεις πάροχο ίσως μπορεί να μην πληρώνεις τέλος διακοπής (φυσικά το συζητάς με τον κάθε που σε παίρνει με προσφορά κοιτάς να του πεις αν μπορείς να ηχογραφήσεις και το κείμενο που θα πει ότι δεν πληρώνεις κάτι για την διακοπή και σχόλασε η κατάσταση αν δεν δεχτή το κλείνεις και τελειώνεις) αν και δεν θυμάμαι να πλήρωσα ποτέ τέλος διακοπής όταν ήμουν forthnet για 4 μήνες και μετά πήγα πάλι κοσμοτε με τον λόγο ότι είχε πολλές διακοπές το νετ και το άτομο που έπρεπε να έρθει να το ελέγξει δεν ερχόταν ποτέ την στιγμή που καταπατανε την σύμβαση που υπογράφεις μπορείς να βγεις και από πάνω Γενικά η forthnet αξίζει εκεί που έχει δικά της καλώδια και όχι όταν πατάνε στον ΟΤΕ αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες εγώ προσωπικά έχω πλέον κοσμοτε στο σπίτι και vodafone στο κινητό
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 24 minutes ago, LIGHT1NG said: Σε ρουτερ forthnet πήρε αυτόματα ρυθμίσεις από το cosmote δίκτυο ένα μικρό ήταν τώρα δεν το θυμάμαι, το V8 πάντως δεν θυμάμαι πότε να έπαιρνε αυτόματα τώρα αν το υποστηρίζει ακόμα με firmware updates δεν ξέρω. Αν αλλάξεις πάροχο ίσως μπορεί να μην πληρώνεις τέλος διακοπής (φυσικά το συζητάς με τον κάθε που σε παίρνει με προσφορά κοιτάς να του πεις αν μπορείς να ηχογραφήσεις και το κείμενο που θα πει ότι δεν πληρώνεις κάτι για την διακοπή και σχόλασε η κατάσταση αν δεν δεχτή το κλείνεις και τελειώνεις) αν και δεν θυμάμαι να πλήρωσα ποτέ τέλος διακοπής όταν ήμουν forthnet για 4 μήνες και μετά πήγα πάλι κοσμοτε με τον λόγο ότι είχε πολλές διακοπές το νετ και το άτομο που έπρεπε να έρθει να το ελέγξει δεν ερχόταν ποτέ την στιγμή που καταπατανε την σύμβαση που υπογράφεις μπορείς να βγεις και από πάνω Γενικά η forthnet αξίζει εκεί που έχει δικά της καλώδια και όχι όταν πατάνε στον ΟΤΕ αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες εγώ προσωπικά έχω πλέον κοσμοτε στο σπίτι και vodafone στο κινητό to v8 μπορουσε να παρει αυτοματα τα στοιχεια οσο θυμαμαι απο το δικτυο αντιθετα με το V7 που δεν μπορουσε. Υπαρχουν περιπτωσεις και τροποι για να κανεις ρουτερ αλλου παροχου να παρει αυτοματα ip στο δικο σου δικτυο ακομα και οταν υπαρχει Username/password.για τους παροχους που δεν εχουν authentication δεν υπαρχει κανενα προβλημα διοτι και otenet username Να εχει μεσα θα συνδεθει κανονικα σε ιδιοκτητο δικτυο.σε vdsl vpu μπλεκει λιγο. τελος διακοπης αν το διακοψεις πριν ληξει το συμβολαιο εχει ρητρα(καποιοι λενε κατι για καταργηση αλλα δεν ξερω τι παιζει). δυστυχως οι πωλητες που παιρνουν λενε βλακειες του στυλ οτι μην πληρωσετε τελος προωρης διακοπής και κατι τετοια τα οποια ειναι βλακειες.ή ακομα χειροτερα σου λενε οτι θα το πληρωσει η νεα εταιρεία το τελος αυτο. αν τωρα υπαρχει τεχνικο προβλημα που δεν λυνεται ναι μπορει ο παροχος να σε αφησει να φυγεις και πιο νωρις χωρις να το πληρωσεις.αλλα αυτο θα πρεπει να εχει γινει συνενοηση με τον παροχο και να στο εχουν πει οτι θα γινει ετσι.το να σου πει ο νεος παροχος οτι ναι ειχες προβληματα και φευγεις χωρις να πληρωσεις γιατι μπορεις ειναι απλα μπουρδες για να σε παρει πελατη. και για να φτασει ο παροχος να σου πει οτι δεν θα πληρωσεις τελος προωρης διακοπης ή θα πρεπει πραγματι να μην εχει δοθει λυση ή να εχει μπει στην μεση η εεττ.το να το αποφανθει μονος του ο πελατης οτι δεν του κανει η υπηρεσια και θεωρει οτι δεν πρεπει να πληρωσει το τελος επισης δεν ισχυει.θα πρεπει να συμφωνησουν και οι δυο πλευρες .αλλιως θα εχεις ενα χρεος να σε ακολουθει. επισης κανενας παροχος δεν εχει πουθενα δικα του καλωδια οσο μιλαμε για adsl/vdsl.Ολοι πατανε στο δικτυο του οτε.dslam έχουν αλλα καλώδια ολα ειναι του οτε.
LIGHT1NG Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, poulinos είπε to v8 μπορουσε να παρει αυτοματα τα στοιχεια οσο θυμαμαι απο το δικτυο αντιθετα με το V7 που δεν μπορουσε. Υπαρχουν περιπτωσεις και τροποι για να κανεις ρουτερ αλλου παροχου να παρει αυτοματα ip στο δικο σου δικτυο ακομα και οταν υπαρχει Username/password.για τους παροχους που δεν εχουν authentication δεν υπαρχει κανενα προβλημα διοτι και otenet username Να εχει μεσα θα συνδεθει κανονικα σε ιδιοκτητο δικτυο.σε vdsl vpu μπλεκει λιγο. τελος διακοπης αν το διακοψεις πριν ληξει το συμβολαιο εχει ρητρα(καποιοι λενε κατι για καταργηση αλλα δεν ξερω τι παιζει). δυστυχως οι πωλητες που παιρνουν λενε βλακειες του στυλ οτι μην πληρωσετε τελος προωρης διακοπής και κατι τετοια τα οποια ειναι βλακειες.ή ακομα χειροτερα σου λενε οτι θα το πληρωσει η νεα εταιρεία το τελος αυτο. αν τωρα υπαρχει τεχνικο προβλημα που δεν λυνεται ναι μπορει ο παροχος να σε αφησει να φυγεις και πιο νωρις χωρις να το πληρωσεις.αλλα αυτο θα πρεπει να εχει γινει συνενοηση με τον παροχο και να στο εχουν πει οτι θα γινει ετσι.το να σου πει ο νεος παροχος οτι ναι ειχες προβληματα και φευγεις χωρις να πληρωσεις γιατι μπορεις ειναι απλα μπουρδες για να σε παρει πελατη. και για να φτασει ο παροχος να σου πει οτι δεν θα πληρωσεις τελος προωρης διακοπης ή θα πρεπει πραγματι να μην εχει δοθει λυση ή να εχει μπει στην μεση η εεττ.το να το αποφανθει μονος του ο πελατης οτι δεν του κανει η υπηρεσια και θεωρει οτι δεν πρεπει να πληρωσει το τελος επισης δεν ισχυει.θα πρεπει να συμφωνησουν και οι δυο πλευρες .αλλιως θα εχεις ενα χρεος να σε ακολουθει. επισης κανενας παροχος δεν εχει πουθενα δικα του καλωδια οσο μιλαμε για adsl/vdsl.Ολοι πατανε στο δικτυο του οτε.dslam έχουν αλλα καλώδια ολα ειναι του οτε. Στην Κοζάνη πχ έχει η forthnet δικά της καλώδια.
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 5 minutes ago, LIGHT1NG said: Στην Κοζάνη πχ έχει η forthnet δικά της καλώδια. nope.κανεις δεν εχει ριξει χαλκο περα απο τον οτε.μην μπερδευουμε τις οπτικες ινες που ειναι ο κορμος του δικτυου.ολα τα καλωδια απο το αστικο κεντρο μεχρι τα καφαο και απο τα καφαο μεχρι το box/κατανεμητη ειναι του οτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα