ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γενικα υπάρχουν converters/transceivers για Gigabit η 10/100 δίκτυα σε οπτική...multimode Η singlemode δεν έχει σημασία Πελάτης έχει τραβήξει μια οπτική 9/125 singlemode LC-LC τερματισμένη στα 230 μέτρα για να μπορέσει να δώσει από ένα Τ/Κ PSTN μια γραμμή στα 230 μέτρα μέσω της οπτικής. Γενικά υπάρχουν στο εξωτερικό converters όπως το παρακάτω https://www.amazon.com/phone-fiber-converter-singlemode-FRM220-FXO-FXS-SC030/dp/B00DZUU51Q Το θέμα μου ποιο είναι. Υπάρχει περίπτωση αν το τηλεφωνικό καλώδιο πατσαριστεί σε βυσματάκι rj45 για να καταλήξει στο transmitter Πχ Και το ίδιο να γίνει και στην άλλη άκρη με το receiver Να δουλέψει? Δεν το νομίζω βέβαια αλλά δεν ξέρω και σίγουρα. Έψαξα γενικά και στο ιντερνετ αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Θα μου πεις άλλο η φωνή άλλο τα data.. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
eliasbats Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο προϊόν των $500 στο οποίο έχεις δώσει λινκ υπόσχεται ότι θα επεκτείνει 1 τηλεφωνική γραμμή μέσω singlemode ίνας μέχρι 30km, έχει μάλιστα απευθείας RJ11 interface για να μην αλλάζεις βύσματα. Οπότε η δουλειά που περιγράφεις γίνεται μια χαρά. Το κρίμα και άδικο, είναι ότι εν τέλει θα έχες επενδύσει $500 + $500 = $1000 για να χρησιμοποιήσεις 1 ολόκληρη ίνα -- από την οποία θα μπορούσες να "περάσεις" 1 ή 10Gbps ή και πολλαπλάσια αυτών με χρήση WDM εξοπλισμού -- για να επεκτείνεις μία ταπεινή τηλεφωνική γραμμή! Είναι τεράστια σπατάλη πόρων! Υπάρχουν οι κλασικοί Ethernet copper-to-fiber media converters με το 1/10 του κόστους που θα αξιοποιήσουν την ίδια ίνα, στα ίδια χιλιόμετρα, ώστε να περάσουν ethernet/IP επικοινωνία στα 1/10Gbps. Μπορείς να προσθέσεις σε κάθε άκρο από 1 switch + 1 VOIP gateway ή ΑΤΑ (analog telephone adapters) με €80-90 επιπλέον συνολικό κόστος, και να κάνεις τόσο τη δουλειά σου με την επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής, όσο και να σου περισέψει και σχεδόν τουλάχιστον 1Gbps για την μεταφορά IP δεδομένων. 2x single-mode media converters = $84 https://www.amazon.com/gp/slredirect/picassoRedirect.html/ref=pa_sp_atf_aps_sr_pg1_2?ie=UTF8&adId=A0326943308RP1XYQQ4RN&url=%2FSingle-Gigabit-Fiber-Converter-Built%2Fdp%2FB01MY12KPU%2Fref%3Dsr_1_2_sspa%3Fkeywords%3Dsingle%2Bmode%2Bmedia%2Bconverter%26qid%3D1551635440%26s%3Dgateway%26sr%3D8-2-spons%26psc%3D1&qualifier=1551635440&id=6538041824145554&widgetName=sp_atf ή https://www.skroutz.gr/products/show/20494428 2x Gigabit Ethernet Switch = €20 2x Cisco voip gateway = €60: https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=2783 δηλαδή μια τάξη μεγέθους €160 - €180 χωρίς την ίνα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από eliasbats
Ledis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, eliasbats είπε Το συγκεκριμένο προϊόν των $500 στο οποίο έχεις δώσει λινκ υπόσχεται ότι θα επεκτείνει 1 τηλεφωνική γραμμή μέσω singlemode ίνας μέχρι 30km, έχει μάλιστα απευθείας RJ11 interface για να μην αλλάζεις βύσματα. Οπότε η δουλειά που περιγράφεις γίνεται μια χαρά. Το κρίμα και άδικο, είναι ότι εν τέλει θα έχες επενδύσει $500 + $500 = $1000 για να χρησιμοποιήσεις 1 ολόκληρη ίνα -- από την οποία θα μπορούσες να "περάσεις" 1 ή 10Gbps ή και πολλαπλάσια αυτών με χρήση WDM εξοπλισμού -- για να επεκτείνεις μία ταπεινή τηλεφωνική γραμμή! Είναι τεράστια σπατάλη πόρων! Υπάρχουν οι κλασικοί Ethernet copper-to-fiber media converters με το 1/10 του κόστους που θα αξιοποιήσουν την ίδια ίνα, στα ίδια χιλιόμετρα, ώστε να περάσουν ethernet/IP επικοινωνία στα 1/10Gbps. Μπορείς να προσθέσεις σε κάθε άκρο από 1 switch + 1 VOIP gateway ή ΑΤΑ (analog telephone adapters) με €80-90 επιπλέον συνολικό κόστος, και να κάνεις τόσο τη δουλειά σου με την επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής, όσο και να σου περισέψει και σχεδόν τουλάχιστον 1Gbps για την μεταφορά IP δεδομένων. 2x single-mode media converters = $84 https://www.amazon.com/gp/slredirect/picassoRedirect.html/ref=pa_sp_atf_aps_sr_pg1_2?ie=UTF8&adId=A0326943308RP1XYQQ4RN&url=%2FSingle-Gigabit-Fiber-Converter-Built%2Fdp%2FB01MY12KPU%2Fref%3Dsr_1_2_sspa%3Fkeywords%3Dsingle%2Bmode%2Bmedia%2Bconverter%26qid%3D1551635440%26s%3Dgateway%26sr%3D8-2-spons%26psc%3D1&qualifier=1551635440&id=6538041824145554&widgetName=sp_atf ή https://www.skroutz.gr/products/show/20494428 2x Gigabit Ethernet Switch = €20 2x Cisco voip gateway = €60: https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=2783 δηλαδή μια τάξη μεγέθους €160 - €180 χωρίς την ίνα. Καλό θα ήταν να μην προτείνεται εξοπλισμό για αγορά, αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που προτείνεται ειναι σωστό. Θα συμφωνήσω ότι υπάρχει οικονομικότερος τρόπος να το κάνεις, αλλά τα Cisco SPΑ δεν μπορούν να κάνουν αυτό που προτείνεις. 1
eliasbats Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Ledis είπε Καλό θα ήταν να μην προτείνεται εξοπλισμό για αγορά, αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που προτείνεται ειναι σωστό. Θα συμφωνήσω ότι υπάρχει οικονομικότερος τρόπος να το κάνεις, αλλά τα Cisco SPΑ δεν μπορούν να κάνουν αυτό που προτείνεις. Καταλαβαίνω ποια είναι η ανησυχία σου, ότι χρειάζεται PBX/SIP server για να λειτουργήσουν. Η αλήθεια είναι πως όντως δεν το έχω δοκιμάσει μόνος μου, αλλά έχω βρει πηγές που λένε ότι με την κατάλληλη παραμετροποίηση δυο SIP end points (και συγκεκριμένα Cisco SPA IP phones) μπορούν να λειτουργήσουν back to back, θέτοντας ως sip proxy server την μία στην άλλη και με το κατάλληλο dialplan, οπότε υπέθεσα ότι και τα Cisco SPA IP GW των οποίων η φιλοσοφία μοιάζει πολύ με τα αντίστοιχα τηλέφωνα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Η απάντησή μου ήταν πιο πολύ στην κατεύθυνση για το κόστος υλοποίησης και όχι για την πρόταση συγκεκριμένου εξοπλισμού (μάλλον δεν έπρεπε να παραθέσω μοντέλα). Αλλά γενικά έχεις δίκιο, είναι λάθος να προτείνω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει. EDIT: ορίστε και μια περίπτωση -- με gateway της grandstream -- που επιτυγχάνει αυτό ακριβώς: https://forums.grandstream.com/t/direct-ip-dial-capabilities-without-sip-server/5082 Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από eliasbats Παράθεση πηγής
Ledis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, eliasbats είπε Καταλαβαίνω ποια είναι η ανησυχία σου, ότι χρειάζεται PBX/SIP server για να λειτουργήσουν. Η αλήθεια είναι πως όντως δεν το έχω δοκιμάσει μόνος μου, αλλά έχω βρει πηγές που λένε ότι με την κατάλληλη παραμετροποίηση δυο SIP end points (και συγκεκριμένα Cisco SPA IP phones) μπορούν να λειτουργήσουν back to back, θέτοντας ως sip proxy server την μία στην άλλη και με το κατάλληλο dialplan, οπότε υπέθεσα ότι και τα Cisco SPA IP GW των οποίων η φιλοσοφία μοιάζει πολύ με τα αντίστοιχα τηλέφωνα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Η απάντησή μου ήταν πιο πολύ στην κατεύθυνση για το κόστος υλοποίησης και όχι για την πρόταση συγκεκριμένου εξοπλισμού (μάλλον δεν έπρεπε να παραθέσω μοντέλα). Αλλά γενικά έχεις δίκιο, είναι λάθος να προτείνω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό που λέω γίνεται, αλλά όχι με αυτόν τον εξοπλισμό. Θα εξηγήσω λίγο συντομα. Υπάρχουν 2 τύποι θυρών τηλεφώνου, η FXO και η FXS. H FXO βγάζει Ρεύμα (ΠΧ Πρίζα ΟΤΕ) ενω η FXS (ΠΧ μια τηλεφωνική συσκευή) όχι. Για να κάνεις μια τέτοιου είδους επέκταση, θέλεις απο τη μια πλευρά ενα gateway με θύρα FXS (Για να συνδεθεί με την παροχή του τηλεφονου), με από την άλλη πλευρά gateway με θύρα FXΟ για να συνδεσεις την τηλεφωνική συσκευή. Το SPA112 Που προτείνεις, εχει 2 θύρες FXS. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν κάνει για αυτο το configuration. Πέρα από αυτό, επειδή το έχω δοκιμάσει με VoIP adapter με εξοπλισμό Cisco/Linksys (SPA3102 με PAP2T) αλλά και με Grandstream (HT503 με HT502), δεν εμεινα ιδιετερα ευχαριστημένος απο το αποτελεσμα (Θέματα με σταθερότητα, αλλά και με αναγνωριση κλησης) 2
eliasbats Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Πω πως έχεις απόλυτο δίκιο... το ένα πρέπει να έχει FXO και όχι FXS... είχα στο μυαλό μου ότι θα μιλούσαν 2 τηλέφωνα μεταξύ τους και όχι PSTN PBX με τηλέφωνο... μπράβο ρε Ledis! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα