Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Παιδια καλησπέρα σας, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ το όποιον ειναι 5 μηνών περίπου (9 Μαρτίου θα γίνει 6 μηνών)και ζυγίζει 27 κιλά. Τον ταΐζουμε 3 φορές την ημέρα με βάση τα γραμμάρια που εχει η τροφή. Του δίνουμε μονο ξηρά τροφή και κάποιες φορές μήλο και κάποια φρούτα και καρότο. Ειναι φυσιολογικό να ζυγίσει τόσο ;
donblunts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Blacklab είπε Παιδια καλησπέρα σας, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ το όποιον ειναι 5 μηνών περίπου (9 Μαρτίου θα γίνει 6 μηνών)και ζυγίζει 27 κιλά. Τον ταΐζουμε 3 φορές την ημέρα με βάση τα γραμμάρια που εχει η τροφή. Του δίνουμε μονο ξηρά τροφή και κάποιες φορές μήλο και κάποια φρούτα και καρότο. Ειναι φυσιολογικό να ζυγίσει τόσο ; Νεογέννητο - μισό κιλό ή λιγότερο, τις πρώτες 8 εβδομάδες +1 κιλό την εβδομάδα Κουτάβι 8 εβδομάδων - 5 με 8 κιλά 8-26 εβδομάδων (6 μηνών) - ίδιος ρυθμός ανάπτυξης Κουτάβι 6 μηνών - 23 με 27 κιλά Μετά τις 26 εβδομάδες η ανάπτυξη είναι πιο αργή Σκύλος 1ος έτους - 29-36 κιλά τα αρσενικά και 25-32 τα θηλυκά 1 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 31 minutes ago, Blacklab said: Παιδια καλησπέρα σας, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ το όποιον ειναι 5 μηνών περίπου (9 Μαρτίου θα γίνει 6 μηνών)και ζυγίζει 27 κιλά. Τον ταΐζουμε 3 φορές την ημέρα με βάση τα γραμμάρια που εχει η τροφή. Του δίνουμε μονο ξηρά τροφή και κάποιες φορές μήλο και κάποια φρούτα και καρότο. Ειναι φυσιολογικό να ζυγίσει τόσο ; Πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου! 1 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Επίσης χωρίς να δούμε το σκύλο είναι να δώσουμε εκτίμηση, μπορεί να είναι μεγαλόσωμος για την ράτσα και να είναι λογικό τα φαινομενικά παραπάνω κιλά 1
Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Επίσης παιδια τον αλλο μήνα μας είπε η κτηνίατρος να αλλάξουμε τροφή και να μην του δίνουμε αλλο για κουτάβια. Αλλα όσες τροφές εχω ψάξει γράφουν οτι μεχρι 12 μηνών ειναι τροφή για κουτάβια. Ξέρει κάποιος κάποια καλη τροφή για Labrador. Απο την αρχή του δίνουμε την Edgard & Cooper
donblunts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Blacklab είπε Επίσης παιδια τον αλλο μήνα μας είπε η κτηνίατρος να αλλάξουμε τροφή και να μην του δίνουμε αλλο για κουτάβια. Αλλα όσες τροφές εχω ψάξει γράφουν οτι μεχρι 12 μηνών ειναι τροφή για κουτάβια. Ξέρει κάποιος κάποια καλη τροφή για Labrador. Απο την αρχή του δίνουμε την Edgard & Cooper Ότι σου πει ο κτηνίατρος, εφόσον τον εμπιστεύεσαι κιόλας. Και αυτά που σου είπα παραπάνω, είναι σε γενικές γραμμές. Κάθε σκυλάκος είναι διαφορετικός. 1 1
Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, donblunts είπε Ότι σου πει ο κτηνίατρος, εφόσον τον εμπιστεύεσαι κιόλας. Και αυτά που σου είπα παραπάνω, είναι σε γενικές γραμμές. Κάθε σκυλάκος είναι διαφορετικός. Σε ευχαριστώ πολυ 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 36 λεπτά πριν, Blacklab είπε Επίσης παιδια τον αλλο μήνα μας είπε η κτηνίατρος να αλλάξουμε τροφή και να μην του δίνουμε αλλο για κουτάβια. Αλλα όσες τροφές εχω ψάξει γράφουν οτι μεχρι 12 μηνών ειναι τροφή για κουτάβια. Ξέρει κάποιος κάποια καλη τροφή για Labrador. Απο την αρχή του δίνουμε την Edgard & Cooper Όσο πιο μεγαλοσωμη μια ράτσα τόσο περισσότερο δίνουμε συνήθως κουταβισια τροφή για πιο σωστή ανάπτυξη στα Λαμπραντόρ είναι μια λογική ηλικία 6-8 μηνών (ανάλογα την μορφολογία) να αλλάξεις τροφή από κουταβισια, Αν είσαι ευχαριστημένος από την τροφή (λίγα και σφυκτα κακάκια) ωραίο και γυαλιστερό τρίχωμα συνέχισε ίδια εταιρία δε κάποιο κωδικό για ενήλικες σκύλους, στην αρχή μπορείς να κάνεις μερικές δοκιμές να δεις πια γεύση τρώει πιο εύκολα 1 1
Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, donblunts είπε Ότι σου πει ο κτηνίατρος, εφόσον τον εμπιστεύεσαι κιόλας. Και αυτά που σου είπα παραπάνω, είναι σε γενικές γραμμές. Κάθε σκυλάκος είναι διαφορετικός. Ειμαι ευχαριστημένη. Γιατι τρώει με πολυ όρεξη και του δίνω και σαν λιχουδιές και τις τρώει. Ομως ενώ το τρίχωμα ειναι γυαλιστερό, τα πρωινά κακά ειναι σκληρά, μετα ομως απο το μεσημέρι ειναι μαλακα. Λες να ειναι απο το φαγητό ?
donblunts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Blacklab είπε Ειμαι ευχαριστημένη. Γιατι τρώει με πολυ όρεξη και του δίνω και σαν λιχουδιές και τις τρώει. Ομως ενώ το τρίχωμα ειναι γυαλιστερό, τα πρωινά κακά ειναι σκληρά, μετα ομως απο το μεσημέρι ειναι μαλακα. Λες να ειναι απο το φαγητό ? Κοίταξε.. Εγώ που έχω λύκο και δίνω Barf, είναι φυσιολογικό η σύσταση των κοπράνων να είναι σκληρή και μικρή σε ποσότητα. Φυσικά και είναι απο το φαγητό. Και φυσικά και τρώει με όρεξη, αφού η ξηρά τροφή στους σκύλους είναι όπως σε εμάς το Fast food. Αλλα αυτό είναι άαααααλλη κουβέντα. 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, donblunts είπε Κοίταξε.. Εγώ που έχω λύκο και δίνω Barf, είναι φυσιολογικό η σύσταση των κοπράνων να είναι σκληρή και μικρή σε ποσότητα. Φυσικά και είναι απο το φαγητό. Και φυσικά και τρώει με όρεξη, αφού η ξηρά τροφή στους σκύλους είναι όπως σε εμάς το Fast food. Αλλα αυτό είναι άαααααλλη κουβέντα. Οι σώστες ξηρές τροφές δεν έχουν καμία σχέση με το αντίστοιχο fast food, οι φτηνές ναι σίγουρα λόγο μεγάλης ποσότητας αλατιού /ζάχαρης κτλ Όσο για το barf καλό μεν αλλά δεν είναι για όλα τα σκυλιά, τα δικά μου shar pei αν και δοκίμασα 8-9 διαφορετικές εταιρίες σε barf ούτε βελτίωση είδα στα κόπρανα αλλά ξεκίνησα να έχω και δερματική που δεν είχα πριν Επίσης αν κάποιος επιλέξει να πάει σε barf πρέπει να φροντίσει επίσης για πιο συστηματικό καθάρισμα των δοντιών του σκύλου 1
Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, donblunts είπε Ότι σου πει ο κτηνίατρος, εφόσον τον εμπιστεύεσαι κιόλας. Και αυτά που σου είπα παραπάνω, είναι σε γενικές γραμμές. Κάθε σκυλάκος είναι διαφορετικός. Ειμαι ευχαριστημένη. Γιατι τρώει με πολυ όρεξη και του δίνω και σαν λιχουδιές και τις τρώει. Ομως ενώ το τρίχωμα ειναι γυαλιστερό, τα πρωινά κακά ειναι σκληρά, μετα ομως απο το μεσημέρι ειναι μαλακα. Λες να ειναι απο το φαγητό ? Ισως πρεπει να αλλάξω τροφή. Ποτε μεχρι τωρα δεν του δίναμε φθηνή τροφή. Μένω στην Γερμανία και του παίρναμε απο το pet shop που είχε τα 2,5 κιλά 22 ευρω και τωρα του παραγγέλνω απο το Ίντερνετ την τροφή που σας έγραψα και έχουν τα 15 κιλά 70 ευρω αν θυμαμαι καλα. Θα Μίλησω με την κτηνίατρο να μου προτείνει κάποια αλλη τροφή. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τον ευγενικό τροπο απάντησης των μηνυμάτων.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Blacklab είπε Ειμαι ευχαριστημένη. Γιατι τρώει με πολυ όρεξη και του δίνω και σαν λιχουδιές και τις τρώει. Ομως ενώ το τρίχωμα ειναι γυαλιστερό, τα πρωινά κακά ειναι σκληρά, μετα ομως απο το μεσημέρι ειναι μαλακα. Λες να ειναι απο το φαγητό ? Ισως πρεπει να αλλάξω τροφή. Ποτε μεχρι τωρα δεν του δίναμε φθηνή τροφή. Μένω στην Γερμανία και του παίρναμε απο το pet shop που είχε τα 2,5 κιλά 22 ευρω και τωρα του παραγγέλνω απο το Ίντερνετ την τροφή που σας έγραψα και έχουν τα 15 κιλά 70 ευρω αν θυμαμαι καλα. Θα Μίλησω με την κτηνίατρο να μου προτείνει κάποια αλλη τροφή. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τον ευγενικό τροπο απάντησης των μηνυμάτων. Μήπως δίνετε πολλές λιχουδιές?, μήπως δίνετε και άλλα φαγητά (πχ από αυτά που τρώτε εσείς) 1
Blacklab Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Οχι δεν του δίνουμε καθόλου δικό μας φαγητό. Του δίνουμε μονο μήλο, αχλάδι, καρότο, μάνγκο και μια φορά στήθος απο κοτόπουλο μονο βρασμένο για εκεινον. Του είχαμε δώσει και κασέρι και μετα έκανε διάρροια και δεν του ξανα δώσαμε. Και τα φρούτα που σας λέω τα δίνουμε σπάνια και σε μικρές ποσότητες. Δίναμε διάφορες λιχουδιές και έκανε διάρροια και τωρα οπως σας είπα του δίνω λιχουδιές αυτο που τρώει σαν ξηρά τροφή. Επειδή ακόμα ειναι μικρός και είμαστε σε στάδιο εκπαίδευσης τρώει κλαδιά απο κάτω. Σκέφτηκα μήπως ειναι απο αυτα τα κακά του μαλακα. Γιατι το πρωί κανει κανονικά κακακια
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Blacklab είπε Οχι δεν του δίνουμε καθόλου δικό μας φαγητό. Του δίνουμε μονο μήλο, αχλάδι, καρότο, μάνγκο και μια φορά στήθος απο κοτόπουλο μονο βρασμένο για εκεινον. Του είχαμε δώσει και κασέρι και μετα έκανε διάρροια και δεν του ξανα δώσαμε. Και τα φρούτα που σας λέω τα δίνουμε σπάνια και σε μικρές ποσότητες. Δίναμε διάφορες λιχουδιές και έκανε διάρροια και τωρα οπως σας είπα του δίνω λιχουδιές αυτο που τρώει σαν ξηρά τροφή. Μερικές μέρες κόψε τελείως οτιδήποτε διαφορετικό από την ξηρά τροφή και δες πως πάει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα