CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εξαγωγή project, κάνεις μόνο για να συνεχίσεις τη δουλειά στο Resolve άλλου μηχανήματος. Εσύ γιατί θες να το εξάγεις; Τι εννοείς θες να βλέπεις αρχείο; Video? Πού να το βλέπεις; Ποιούς φακέλους και φακελάκια εννοείς; Render κάνει σε δικά του cash files για να τα βλέπεις realtime χωρίς κολλήματα. Αν θες να πάρεις ένα τελικό video με τη δουλειά, κάνεις export σε single file απ' το delivery page. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από CheOnWeb
Homecinemakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Ακριβώς. Αυτό εννοούσα. Ένα τελικό βίντεο να παίρνω. Άρα λες στις επιλογές πηγαίνω στο export σε single file απ'το delivery page. Και λες πως αυτό το βρίσκω στην επιλεγμένη εξ'αρχής ρύθμιση που του έχω δώσει. Δηλαδή στο που θέλω να αποθηκεύεται. Και σε τι μορφή το κάνει; θυμάσαι; Τι είδους αρχείο;
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 15 minutes ago, Homecinemakias said: Ακριβώς. Αυτό εννοούσα. Ένα τελικό βίντεο να παίρνω. Άρα λες στις επιλογές πηγαίνω στο export σε single file απ'το delivery page. Και λες πως αυτό το βρίσκω στην επιλεγμένη εξ'αρχής ρύθμιση που του έχω δώσει. Δηλαδή στο που θέλω να αποθηκεύεται. Και σε τι μορφή το κάνει; θυμάσαι; Τι είδους αρχείο; Το πού θα το αποθηκεύσει και σε τι μορφή, το αποφασίζεις τη στιγμή που θα είσαι έτοιμος για export. Το format θα το αποφασίσεις ανάλογα με το τι είναι τα original files ώστε να μην χάνεις σε ποιότητα αλλά και να μην είναι αδίκως τεράστια. Μια που δεν μπορείς να βγάλεις Prores απ' το PC, προτείνω το DNxHD.mov. Σοβαρός professional codec με επιλογές για ποιότητα, από 36 έως 220 Mbps (ανάλογα με το frame rate) ή αν έχεις 4K υλικό πας σε DNxHR. Μόλις σετάρεις όλα τα export settings, πατάς "Add to Render Queue" και μετά "Start Render".
Homecinemakias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Θα το δοκιμάσω αν και είμαι σε μικρό ποσοστό αισιόδοξος! Ένα θεματάκι άλλο. Σε ποιά επιλογή απο τις 2 πρώτες επιλογές που θα σου δείξω, να διαλέγω ώστε να έχω καλή ποιότητα με λιγότερο όγκο δεδομένων; Και πιο απ'τα δύο έχει περισσότερες πιθανότητες να αναγνωρίζεται σε οτιδήποτε συσκευές αναπαραγωγής;
CheOnWeb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 8 minutes ago, Homecinemakias said: Θα το δοκιμάσω αν και είμαι σε μικρό ποσοστό αισιόδοξος! Ένα θεματάκι άλλο. Σε ποιά επιλογή απο τις 2 πρώτες επιλογές που θα σου δείξω, να διαλέγω ώστε να έχω καλή ποιότητα με λιγότερο όγκο δεδομένων; Και πιο απ'τα δύο έχει περισσότερες πιθανότητες να αναγνωρίζεται σε οτιδήποτε συσκευές αναπαραγωγής; Για μικρό όγκο H265, για συμβατότητα h264 χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα είναι καλή ποιότητα. Εξαρτάται και απ’ το για πού προορίζεται το αρχείο.
Homecinemakias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δηλαδή εαν θέλω κάποια αρχεία να τα αποθηκεύσω και όχι να τα δώσω άμεσα σε κάποιον, να τα κάνω 265, έτσι; Δίχως να χάσω την ποιότητά μου. Ενώ για το αντίθετο, να τα κάνω 264 καλύτερα! Ωραία!
CheOnWeb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 19 minutes ago, Homecinemakias said: Δηλαδή εαν θέλω κάποια αρχεία να τα αποθηκεύσω και όχι να τα δώσω άμεσα σε κάποιον, να τα κάνω 265, έτσι; Δίχως να χάσω την ποιότητά μου. Ενώ για το αντίθετο, να τα κάνω 264 καλύτερα! Ωραία! Ναι αλλά η φράση «χωρίς να χάσω την ποιότητά μου» είναι μια πολύ σχετική φράση. Ποια είναι η ποιότητά σου; Τι είναι τα original αρχεία που θα μετατρέψεις σε h264/265? Τι bitrate έχουν;
micos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, Homecinemakias είπε Δίχως να χάσω την ποιότητά μου Για να μη χάσεις ποιότητα θα πρέπει να αποθηκεύσεις ή ασυμπίεστα ή σε κάποια μορφή με πολύ μικρό ποσοστό συμπίεσης, πράγμα όμως που δε σε συμφέρει από πλευράς αποθηκευτικού χώρου γιατί τα gb θα φεύγουν νεράκι ακόμα και για λίγα λεπτά βίντεο.
Homecinemakias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Όταν λέω για μη απώλεια ποιότητας εννοώ τόσο ώστε να μην γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό. ΠΧ, το final cut, εξάγει σε mov ένα αρχείο μιας ώρας σε μέγεθος 15gb. Το μετατρέπω λοιπόν σε mp4 με το παραπάνω πρόγραμμα, το Handbrake δηλαδή και απο 15gb γίνεται 2-4 gb ανάλογα την μικρή ή και καθόλου συμπίεση.
micos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε ΠΧ, το final cut, εξάγει σε mov ένα αρχείο μιας ώρας σε μέγεθος 15gb Φυσιολογικό μέγεθος για ενδιάμεση μορφή αρχείου. 3 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε το Handbrake δηλαδή και απο 15gb γίνεται 2-4 gb ανάλογα την μικρή ή και καθόλου συμπίεση. Από 15gb σε 4gb ανά ώρα με μικρή ή καθόλου συμπίεση δε γίνεται. Φαντάζομαι ότι το bitrate του 1ου σε σχέση με το 2ο θα είναι τετραπλάσιο.
Homecinemakias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δεν είναι αντιληπτές εννοώ. Και έχω 65'' οθόνη. Παραθέτω τις βασικές παραμετρους του προγράμματος, στην μετατροπή των αρχείων. Εαν έχετε κάποια συμβουλή για περαιτέρω βελτίωση δίχως κάποια μεγάλη θυσία ή και εαν πρέπει να κάνω screen σε κάποιο άλλο σημείο του προγράμματος, στην διάθεσή σας.
CheOnWeb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Γιατί δεν το βγάζεις κατευθείαν απ’ το FCP στο μέγεθος που θέλεις; Στα settings του Handbrake έχεις λάθος framerate.
Homecinemakias Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Γιατί δεν το βγάζεις κατευθείαν απ’ το FCP στο μέγεθος που θέλεις; Στα settings του Handbrake έχεις λάθος framerate. Δεν το αφήνω έτσι. Βάζω 59,4. Όσο για το fcp, είπα και στην αρχή της συζήτησης πως για ημέρες που έχω φόρτο εργασίας, τα 2 μάκ δεν μου φτάνουν και θέλω να με βοηθάει το pc μου, βγάζοντας και με αυτό δουλειά. Μιλάμε δηλαδή για τρείς ταυτόχρονα δουλειές! (Ευελπιστώ τουλάχιστον. Μέχρι να βγάλουμε άκρη με το Davinci)
CheOnWeb Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 8 hours ago, Homecinemakias said: Δεν το αφήνω έτσι. Βάζω 59,4. Όσο για το fcp, είπα και στην αρχή της συζήτησης πως για ημέρες που έχω φόρτο εργασίας, τα 2 μάκ δεν μου φτάνουν και θέλω να με βοηθάει το pc μου, βγάζοντας και με αυτό δουλειά. Μιλάμε δηλαδή για τρείς ταυτόχρονα δουλειές! (Ευελπιστώ τουλάχιστον. Μέχρι να βγάλουμε άκρη με το Davinci) Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στον χρόνο το export των 15GB σε σχέση με το H264 των 4GB ώστε να αξίζει να βγάζεις ένα μεγάλο και μετά να το μικραίνεις στο PC; Πάντως αν θέλεις υπάρχει και το team viewer για βοήθεια ή ακόμα κι από κοντά, αν είσαι Αθήνα. Σκέφτομαι ότι ίσως υπάρχει τρόπος να ρεντάρεις στο Resolve αυτό που μοντάρεις στο FCP (κάνοντας export μόνο xml, υπόθεση δευτερολέπτων δηλαδή, χωρίς να κάνεις export το video) εφόσον βέβαια δεν χρησιμοποιείς ασύμβατα fx. Τέλος, γιατί 59,94 και όχι 60; Τα original υλικά από πού είναι;
Homecinemakias Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Απ'ότι κατάλαβα, λες πως το fcp έχει την δυνατότητα να μου το βγάλει απ'ευθείας σε mp4 στο μέγεθος που επιθυμώ. Δηλαδή, βάση της εμπειρίας μου και αναλόγως του τι αξίας είναι το αρχείο (πχ ένας γάμος έχει μεγαλύτερη αξία, ένας αγώνας ποδοσφαίρου μικρότερη) να ρυθμίσω το πόσο μέγεθος θα έχει. Αυτό εννοείς; Ε, αυτό δεν ξέρω να το κάνω! Δεν τα μικραίνω στο pc πάντως. Στα mac έχω το handbrake και μικραίνω τις δουλειές μου. Βασικά κάνω 2 ενέργειες. Πρώτα το βγάζω σε dvd αρχείο και μετά το βγάζω σε master file, το οποίο είναι mov αρχείο όπως έχουμε πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα