Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eπανέρχομαι στα του θέματος μου καθώς δοκίμασα το Davinci Resolve μετά από αρκετά tutorials που διάβασα αλλά έχω ένα θέμα. Γίνεται η κάρτα γραφικών να μην σηκώνει το edit;
Έχω την Intel HD Graphics 5500 στο laptop και όταν περνούσα τα δύο βίντεο και ξεκινούσε να τα τρέχει για να διαλέξω σε ποια σημεία θέλω την κάθε κάμερα, κολλούσε το σύμπαν. Είναι τόσο απαιτητικό πρόγραμμα; Κάποιο πιο lite;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, -WISE- said:

Eπανέρχομαι στα του θέματος μου καθώς δοκίμασα το Davinci Resolve μετά από αρκετά tutorials που διάβασα αλλά έχω ένα θέμα. Γίνεται η κάρτα γραφικών να μην σηκώνει το edit;
Έχω την Intel HD Graphics 5500 στο laptop και όταν περνούσα τα δύο βίντεο και ξεκινούσε να τα τρέχει για να διαλέξω σε ποια σημεία θέλω την κάθε κάμερα, κολλούσε το σύμπαν. Είναι τόσο απαιτητικό πρόγραμμα; Κάποιο πιο lite;

H free version του Resolve, κάνει decode τα h264 (που υποθέτω ότι είναι τα υλικά σου), με τον default decoder των windows. Αν δεν έχεις γερή κάρτα και cpu θα είναι δυσκίνητο.
Εγώ έχω GTX1060 στο laptop και 8750 cpu και παίζει μια χαρά με τα h264 αλλά, μη φανταστείς, δεν θα έκανα κάποιο δύσκολο μοντάζ κατευθείαν απ' τα αρχεία των καμερών/κινητών.
Ειδικά τα αρχεία της GoPro και των κινητών, είναι ό,τι πιο δυσκίνητο στο editing.
Θα έκανα optimize τα media σε DNxHD 36 τα οποία θα έσβηνα όταν τελείωνα το edit και το export ή θα έκανα το τελικό render απ' τα original files. Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει η όλη διαδικασία για 5-6 cuts. Η διαφορά στην απόκριση πάντως με τα DNxHD files, είναι τεράστια.

Αλλιώς ψάξε για άλλο πρόγραμμα, λιγότερο απαιτητικό, αλλά να ξέρεις ότι πάντα, τα Η264 είναι λίγο ταλαιπωρία στο Edit.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

H free version του Resolve, κάνει decode τα h264 (που υποθέτω ότι είναι τα υλικά σου), με τον default decoder των windows. Αν δεν έχεις γερή κάρτα και cpu θα είναι δυσκίνητο.
Εγώ έχω GTX1060 στο laptop και 8750 cpu και παίζει μια χαρά με τα h264 αλλά, μη φανταστείς, δεν θα έκανα κάποιο δύσκολο μοντάζ κατευθείαν απ' τα αρχεία των καμερών/κινητών.
Ειδικά τα αρχεία της GoPro και των κινητών, είναι ό,τι πιο δυσκίνητο στο editing.
Θα έκανα optimize τα media σε DNxHD 36 τα οποία θα έσβηνα όταν τελείωνα το edit και το export ή θα έκανα το τελικό render απ' τα original files. Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει η όλη διαδικασία για 5-6 cuts. Η διαφορά στην απόκριση πάντως με τα DNxHD files, είναι τεράστια.

Αλλιώς ψάξε για άλλο πρόγραμμα, λιγότερο απαιτητικό, αλλά να ξέρεις ότι πάντα, τα Η264 είναι λίγο ταλαιπωρία στο Edit.

Nα σου είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα και πάρα πολλά απο το μήνυμα αλλά έχω i5-5, 8gb ram και ssd δίσκο. Τόσο απαιτητικό πια; 

Λέω να δοκιμάσω το Lightworks. Εχεις άποψη για το συγκεκριμένο;

Δημοσ.
9 hours ago, -WISE- said:

Nα σου είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα και πάρα πολλά απο το μήνυμα αλλά έχω i5-5, 8gb ram και ssd δίσκο. Τόσο απαιτητικό πια; 

Λέω να δοκιμάσω το Lightworks. Εχεις άποψη για το συγκεκριμένο;

Δεν το έχω δουλέψει αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει αυτό που θες. Το αν θα είναι πιο ελαφρύ, θα το δεις στην πράξη.

Αυτό που έγραψα ήταν ότι τα H264, είναι ακατάλληλα αρχεία για editing και πολλές φορές είναι καλύτερα να τα μετατρέψεις σε ένα editable format, όπως DNxHD/HR, Prores ή Cineform. 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Λίγο άσχετο μιας και εδώ μιλάτε για συγκεκριμένο προβληματάκι αλλα επειδή αναφέρθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να πω πως χθές το δικίμασα για πρώτη φορά μιας και στα 2 μακ δουλεύω με final cut pro κι ήθελα και με το pc να κάνω καμια δουλίτσα για περιπτώσεις που θα πρέπει να τρέξω πολλές δουλειές μαζί. Έκανα ενα ψευτομοντάζ, είδα διαφορές και κάποιες δυσκολίες αλλα οκ, θα τα βρω εν καιρώ. Όμως στο τέλος αντιμετώπισα πρόβλημα. Στην εξαγωγή του project. Μου λέει export files σε *.drp Και δεν βγάζω καμιά άκρη. Τι συμβουλή μου δίνεις; Φαντάζομαι πως θά'ναι κάτι απλό αλλα μάλλον πνίγομαι αδίκως. Και μου το γράφει ως... copy στο όνομα που έχω δώσει στην δουλειά μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Homecinemakias said:

Λίγο άσχετο μιας και εδώ μιλάτε για συγκεκριμένο προβληματάκι αλλα επειδή αναφέρθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να πω πως χθές το δικίμασα για πρώτη φορά μιας και στα 2 μακ δουλεύω με final cut pro κι ήθελα και με το pc να κάνω καμια δουλίτσα για περιπτώσεις που θα πρέπει να τρέξω πολλές δουλειές μαζί. Έκανα ενα ψευτομοντάζ, είδα διαφορές και κάποιες δυσκολίες αλλα οκ, θα τα βρω εν καιρώ. Όμως στο τέλος αντιμετώπισα πρόβλημα. Στην εξαγωγή του project. Μου λέει export files σε *.drp Και δεν βγάζω καμιά άκρη. Τι συμβουλή μου δίνεις; Φαντάζομαι πως θά'ναι κάτι απλό αλλα μάλλον πνίγομαι αδίκως. Και μου το γράφει ως... copy στο όνομα που έχω δώσει στην δουλειά μου.

Το project το σώζει αυτόματα όταν κάνεις save, κάπου στα βάθη του υπολογιστή σου. όλα αυτά τα σωμένα projects τα χειρίζεσαι απ' τη σελίδα που πρωτοανοίγει το Resolve. Μόνο αν θέλεις να μεταφέρεις το project σε άλλο μηχάνημα (ή για backup) θα κάνεις "Export Project", το οποίο είναι ένα αρχείο *.drp (Davinci Resole Project), το οποίο αρχείο πρέπει να κάνεις import απ' τη σελίδα που πρωτοανοίγει το Resolve. Αν πας να κάνεις import ένα project που υπάρχει ήδη, θα προσθέσει το "Copy" για να τα ξεχωρίζει.

Το τελικό Video αρχείο της δουλειάς σου θα το κάνεις απ' το Delivery Page του Resolve.

Spoiler

Clipboard01.jpg.3fadca8b3e597612becef666712247f4.jpg

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το project το σώζει αυτόματα όταν κάνεις save, κάπου στα βάθη του υπολογιστή σου. όλα αυτά τα σωμένα projects τα χειρίζεσαι απ' τη σελίδα που πρωτοανοίγει το Resolve. Μόνο αν θέλεις να μεταφέρεις το project σε άλλο μηχάνημα (ή για backup) θα κάνεις "Export Project", το οποίο είναι ένα αρχείο *.drp (Davinci Resole Project), το οποίο αρχείο πρέπει να κάνεις import απ' τη σελίδα που πρωτοανοίγει το Resolve. Αν πας να κάνεις import ένα project που υπάρχει ήδη, θα προσθέσει το "Copy" για να τα ξεχωρίζει.

Το τελικό Video αρχείο της δουλειάς σου θα το κάνεις απ' το Delivery Page του Resolve.

Απόκρυψη περιεχομένων

Clipboard01.jpg.3fadca8b3e597612becef666712247f4.jpg

Μισό λεπτό διότι πολλά τα θεωρώ κινέζικα. Εγώ έκανα κάποιες εργασίες, πρόσθεσα δηλαδή 2-3 png εικόνες σε ένα βίντεο μιας ώρας, έβαλα και logo μέσα, έβαλα και μουσική. ΟΚ; Πρέπει να κάνω κάπου save; Κατ'αρχήν όλα αυτά που πρόσθεσα, τα κάνει "rendering" όπως γίνεται στο final cut, ή όταν πας να κάνεις εξαγωγή αρχείου, ξεκινά αυτή η διαδικασία; Διότι δεν είδα κάπου να δείχνει ποσοστό εισαγωγής ή κάποιο στύλ "ρολογάκι" ώστε να ξέρω πότε είναι έτοιμο. Και επίσης, όταν τελειώσω και θέλω να πάρω το αρχείο κομπλέ σε mp4 πχ ή mov, που πηγαίνω να το  βρώ; Διότι εν συνεχεία θέλω να το πάω σε mac να συνεχίσω εκεί με νέα στοιχεία μοντάζ. Θα το βάλω δηλαδή ξανά σε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας!

Δημοσ.
10 minutes ago, Homecinemakias said:

ΟΚ; Πρέπει να κάνω κάπου save;

Όχι δεν χρειάζεται να κάνεις Save. Αν δεν έχει κάνει μόνο του, θα σου προτείνει να κάνεις όταν πας να το κλείσεις. Αυτό το save αφορά μόνο στο project, καμμία σχέση με τα video υλικά.

Το Resolve θα κάνει background render μόνο αν δεν μπορεί να παίξει καλά αυτό που έχεις κάνει. Αλλιώς θα το κάνει όταν πας στο delivery page και κάνεις export. Το πού θα σώσει το video αρχείο θα το ορίσεις εσύ.

Αργότερα που θα έχω χρόνο μπορώ να σου ανεβάσω μερικά Screenshots ή να σου πω ό,τι άλλο θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Homecinemakias said:

Νομίζω πως θα κάνω βιντεάκι για να σου δείξω!!! 

Όπως σε βολεύει.

Edit:

Μήπως εννοείς ότι θέλεις να πάρεις μία Edit List της δουλειάς που έχεις κάνει στο Resolve και να τη συνεχίσεις στο FCP χρησιμοποιώντας τα ίδια original files, χωρίς να κάνεις export κάποιο video? Αυτό γίνεται με xml αλλά απαιτεί τάξη στα υλικά και προσοχή στα timecodes. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Όχι Εννοούσα βιντεάκι καταγραφής επιφάνειας εργασίας ώστε να δεις τι κάνω και που κάνω τα λάθη μου, μήπως και με κατευθύνεις προς διόρθωση!

Δημοσ.
8 minutes ago, Homecinemakias said:

Όχι Εννοούσα βιντεάκι καταγραφής επιφάνειας εργασίας ώστε να δεις τι κάνω και που κάνω τα λάθη μου, μήπως και με κατευθύνεις προς διόρθωση!

Ναι αυτό το κατάλαβα. Για τα προηγούμενα έλεγα, μήπως δεν κατάλαβα καλά.
Αν σε βολεύει, καν' το. 

Δημοσ.
22 minutes ago, Homecinemakias said:

Εσύ το final cut, το γνωρίζεις; Το έχεις δουλέψει;

Πολύ λίγο αλλά κάτι έχω καταλάβει. Δεν διαφέρουν και πολύ.

Δημοσ.

Κι όμως, ενώ το final cut το γνωρίζω πολύ καλά, εδώ με αυτό μπερδεύομαι. Κυρίως σε αυτό που σου είπα. Στην εξαγωγή ενός project. Στις ξεκάθαρες επιλογές κλπ. Εγώ απ'το πρόγραμμα θέλω να βλέπω κατ'ευθείαν αρχείο. Και όχι φακέλους φακελάκια και γρίφους. Και στο rendering. Δεν βλέπω ποσοστά , χρόνους υπολειπόμενους κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...