antonis_1995 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 καλημερα, θα ηθελα να μου προτεινεται ενα ευκολο προγραμματακι για video editing για να βοηθησω αυτο που θελώ να κανω ειναι να ενσωματωσο 20 βιντεακια των 15 λεπτων σε 1 ολοκληρο βιντεο,προφανως ψαχνω κατι free ,ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το avidemux (δωρεάν) θα κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Οδηγός για τη χρήση του προγράμματος εδώ στο insomnia... Το σημείο που σε ενδιαφέρει είναι προς το τέλος που λέει... Αναφορά σε κείμενο ===Ένωση δύο ή περισσότερων τμημάτων σε ενιαίο αρχείο=== ... Απλά να προσέξεις, μετά που θα προσθέσεις όλα τα αρχεία να επιλέξεις στο κάτω αριστερό μέρος που λέει "Μορφή εξόδου" την ίδια μορφή με τα αρχεία που έχεις, π.χ. MP4 Muxer για mp4 Για ότι πρόβλημα έχεις εδώ ήμαστε. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonis_1995 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 ευχαριστω το κατεβαζω και βλεπω και τον οδηγο,να σε καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Αν θέλεις έφτιαξα ένα απλό video tutorial να σε βοηθήσει... https://www.dropbox.com/s/k0kjld9ep67o3iw/AVIDEMUX JOIN.mp4?dl=0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Παίδες, εγώ θα ήθελα κάτι πιο σύνθετο αν γίνεται. Να στήσω δύο κάμερες να τραβήξω βίντεο και να απομονώσω τον ήχο από το ένα βίντεο και να τον περάσω σε ένα καινούριο βίντεο το οποίο θα περιέχει κομμάτια (πλάνα) από τα δύο αρχεία που έχουν τραβήξει οι δύο κάμερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Θα πας σε κανονικό πρόγραμμα video edit αφού θέλεις να μοντάρεις πλάνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, micos000 είπε Θα πας σε κανονικό πρόγραμμα video edit αφού θέλεις να μοντάρεις πλάνα. Kάποιο απλό γιατί είμαι τέρμα noob; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonis_1995 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, micos000 είπε Αν θέλεις έφτιαξα ένα απλό video tutorial να σε βοηθήσει... https://www.dropbox.com/s/k0kjld9ep67o3iw/AVIDEMUX JOIN.mp4?dl=0 ευχαριστω βοηθησες απο την αρχη του βιντεο γιατι εγω ας πουμε περνουσα 1-1 τα βιντεακια και οχι οπως εσυ χαχα να σε πω τρια πραματα θελω αυτο που με εδειξες που συραφω τα αρχεια που μου το εκανες ξεκαθαρο , και μετα μολις τα συραψω πως μπορω να διγραφω καποια κομματια μεσα απο το ολοκληρομενο βιντεο που δεν θελω, και να συνεχιζει το βιντεο κανονικα με την σειρα , και το 3 και τελευτεο ειναι πως ? μολις σβησω τα κομματια που θελω να τρεχει σε γρηγορο ρυθμο γιατι το βιντεο ειναι 6 ωρες και θελω να το κανω μιση ωρα ας πουμε (ειναι μια κατασκευη ) αν μπορεσεις να μου δωσεις τα φωτα σου θα με βοηθουσε κιαλο,ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 10 hours ago, -WISE- said: Kάποιο απλό γιατί είμαι τέρμα noob; Δικάμερο με σύγχρονο ήχο και τέρμα noob, δεν πάει! Κάτσε δες tutorials και manuals για DaVinci Resolve και μιλάμε. Αν θες βοήθεια, δώσε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θες να κάνεις. Τι κάμερες είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Δικάμερο με σύγχρονο ήχο και τέρμα noob, δεν πάει! Κάτσε δες tutorials και manuals για DaVinci Resolve και μιλάμε. Αν θες βοήθεια, δώσε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θες να κάνεις. Τι κάμερες είναι; Καλά ναι, μάλλον είχα την ελπίδα ότι θα πατάς δύο κουμπιά και θα γίνεται. Απλά στο μυαλό μου το έχω πολύ απλό. Από την μία να έχω μία GoPro και από την άλλη το κινητό. Και οι δύο κάμερες να τραβάνε ταυτόχρονα από άλλο σημείο και το αρχείο που θα φτιάξω να είναι από τον ήχο πχ του κινητού αλλά με πλάνα και από τις δύο κάμερες. Μην φανταστείς αλλαγή πλάνων κάθε 3 δευτεόλεπτα. Πχ σε βίντεο 3 λεπτών να αλλάζει το πλάνο max 5-6 φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 5 minutes ago, -WISE- said: Καλά ναι, μάλλον είχα την ελπίδα ότι θα πατάς δύο κουμπιά και θα γίνεται. Απλά στο μυαλό μου το έχω πολύ απλό. Από την μία να έχω μία GoPro και από την άλλη το κινητό. Και οι δύο κάμερες να τραβάνε ταυτόχρονα από άλλο σημείο και το αρχείο που θα φτιάξω να είναι από τον ήχο πχ του κινητού αλλά με πλάνα και από τις δύο κάμερες. Μην φανταστείς αλλαγή πλάνων κάθε 3 δευτεόλεπτα. Πχ σε βίντεο 3 λεπτών να αλλάζει το πλάνο max 5-6 φορές. Το πρώτο που θα φροντίσεις είναι να τραβάς με το ίδιο frame rate. Εννοείται ότι η διαφορά της εικόνας μεταξύ των δύο καμερών θα είναι εμφανής σε κάθε αλλαγή. Αν ασχοληθείς με χρωματικές διορθώσεις, μπορεί να τις "φέρεις" λίγο. Φρόντισε στην αρχή τής εγγραφής να έχεις ένα "sync point" (π.χ. στάσου κάπου που να σε βλέπουν και οι δύο κάμερες και χτύπα ένα παλαμάκι.) Για το ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις (το Resolve είναι free και το TMPEG Video Mastering Works έχει 30 μέρες trial), εξαρτάται και απ' το format των αρχείων της GoPro και του κινητού. Αν ανεβάσεις δύο δειγματάκια θα σου προτείνω το κατάλληλο workflow. Καλό μήνα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, -WISE- είπε Kάποιο απλό γιατί είμαι τέρμα noob; Αυτό που είπε ο che. Ο noob πάει μέχρι αυτό που ζητάει ο antonis, αν και το 3ο που θέλει πάει σε begginer κατηγορία. 19 ώρες πριν, antonis_1995 είπε ευχαριστω βοηθησες απο την αρχη του βιντεο γιατι εγω ας πουμε περνουσα 1-1 τα βιντεακια και οχι οπως εσυ χαχα να σε πω τρια πραματα θελω αυτο που με εδειξες που συραφω τα αρχεια που μου το εκανες ξεκαθαρο , και μετα μολις τα συραψω πως μπορω να διγραφω καποια κομματια μεσα απο το ολοκληρομενο βιντεο που δεν θελω, και να συνεχιζει το βιντεο κανονικα με την σειρα , και το 3 και τελευτεο ειναι πως ? μολις σβησω τα κομματια που θελω να τρεχει σε γρηγορο ρυθμο γιατι το βιντεο ειναι 6 ωρες και θελω να το κανω μιση ωρα ας πουμε (ειναι μια κατασκευη ) αν μπορεσεις να μου δωσεις τα φωτα σου θα με βοηθουσε κιαλο,ευχαριστω Για το 1 είσαι εντάξει. Για το 2, θα πρέπει να δεις στον οδηγό που σου έδωσα στην αρχή. Η διαδικασία είναι... πας στην αρχή του τμήματος που θέλεις να κόψεις και με τα βελάκια πάνω-κάτω στο πληκτρολόγιο ή τα χειριστήρια (1) επιλέγεις το κοντινότερο keyrame (2). Αυτό είναι αναγκαίο γιατί το πρόγραμμα κόβει σωστά μόνο στα keyframes (I-TFF). Αλλιώς θα χρειαστεί να κάνεις επανακωδικοποίηση και θα έχεις απώλειες. Όταν βρεις την αρχή πατάς στα χειριστήρια (3) το Α και μαρκάρει την αρχή. Επαναλαμβάνεις για το τέλος και πατάς το Β και θα σου μαρκάρει το σημείο που θέλεις όπως στην εικόνα παρακάτω. Μετά πατάς DELETE στο πληκτρολόγιο και το αφαιρεί, ενώνοντας ταυτόχρονα τα κομμάτια χωρίς κενό. Σβήνεις όσα θέλεις και σώζεις πάλι στην μορφή που ήταν το αρχικό βίντεο όπως στον οδηγό που σου έδωσα πριν. Για το 3 θα χρειαστεί να κάνεις επανακωδικοποίηση όλο το βίντεο γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οπότε αν το κάνεις μπορείς και να μαρκάρεις ότι σημεία θέλεις στο βήμα 2 καθώς δεν περιορίζεσαι πλέον από τα keyframes. Για να το κάνεις θα αλλάξεις την έξοδο βίντεο σε mpeg4 avc (1) και την μορφή εξόδου σε mpeg4 (2). Μετά θα πατήσεις Μεταμορφωτές (3) και θα ανοίξει το διπλανό παράθυρο. Εκεί θα πας όπως σου δείχνω και θα κάνεις διπλό κλικ στην αλλαγή στιγανάδευτ (έτσι το έχει 😜 ) και θα ανοίξει το μικρό παραθυράκι δεξιά. Εκεί θα βάλεις στο 4 τα ανάλογα frames για το πόσο γρήγορα θέλεις να πάει το βίντεο. Στο παράδειγμα έβαλα από 50 σε 200 για να πάει 4x. Για να κάνεις τις 6 ώρες σε μισή θα βάλεις 600 και τα πατήσεις ΟΚ. Στη συνέχεια θα κάνεις διπλό κλικ και στο Επαναδειγματοληψία από κάτω (δεν το σημείωσα, το ξέχασα) και θα βάλεις τα αρχικά frames, μάλλον 50 και οκ. Από κάτω στην προεπισκόπηση μπορείς να δεις πως θα φαίνεται. Αν είναι οκ πατάς κλείσιμο και σώζεις. Δες και ένα βίντεο... Εννοείτε ότι θα περιμένεις αρκετά γιατί θα γίνει re-encode όλο το βίντεο και ανάλογα με τα settings μπορεί να πάρει αρκετές ώρες. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Το πρώτο που θα φροντίσεις είναι να τραβάς με το ίδιο frame rate. Εννοείται ότι η διαφορά της εικόνας μεταξύ των δύο καμερών θα είναι εμφανής σε κάθε αλλαγή. Αν ασχοληθείς με χρωματικές διορθώσεις, μπορεί να τις "φέρεις" λίγο. Φρόντισε στην αρχή τής εγγραφής να έχεις ένα "sync point" (π.χ. στάσου κάπου που να σε βλέπουν και οι δύο κάμερες και χτύπα ένα παλαμάκι.) Για το ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις (το Resolve είναι free και το TMPEG Video Mastering Works έχει 30 μέρες trial), εξαρτάται και απ' το format των αρχείων της GoPro και του κινητού. Αν ανεβάσεις δύο δειγματάκια θα σου προτείνω το κατάλληλο workflow. Καλό μήνα! Δεν με απασχολεί να αλλάζει η ποιότητα της εικόνας των δύο καμερών. Μιλάω για βιντεάκια στο Youtube να κάνω την κ@υλα μου παίζοντας μουσική. 😛 Οπότε δεν με απασχολεί να "εξομαλύνω" την εικόνα των δύο πηγών. Θα δοκιμάσω το Resolve για αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonis_1995 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, micos000 είπε Αυτό που είπε ο che. Ο noob πάει μέχρι αυτό που ζητάει ο antonis, αν και το 3ο που θέλει πάει σε begginer κατηγορία. Για το 1 είσαι εντάξει. Για το 2, θα πρέπει να δεις στον οδηγό που σου έδωσα στην αρχή. Η διαδικασία είναι... πας στην αρχή του τμήματος που θέλεις να κόψεις και με τα βελάκια πάνω-κάτω στο πληκτρολόγιο ή τα χειριστήρια (1) επιλέγεις το κοντινότερο keyrame (2). Αυτό είναι αναγκαίο γιατί το πρόγραμμα κόβει σωστά μόνο στα keyframes (I-TFF). Αλλιώς θα χρειαστεί να κάνεις επανακωδικοποίηση και θα έχεις απώλειες. Όταν βρεις την αρχή πατάς στα χειριστήρια (3) το Α και μαρκάρει την αρχή. Επαναλαμβάνεις για το τέλος και πατάς το Β και θα σου μαρκάρει το σημείο που θέλεις όπως στην εικόνα παρακάτω. Μετά πατάς DELETE στο πληκτρολόγιο και το αφαιρεί, ενώνοντας ταυτόχρονα τα κομμάτια χωρίς κενό. Σβήνεις όσα θέλεις και σώζεις πάλι στην μορφή που ήταν το αρχικό βίντεο όπως στον οδηγό που σου έδωσα πριν. Για το 3 θα χρειαστεί να κάνεις επανακωδικοποίηση όλο το βίντεο γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οπότε αν το κάνεις μπορείς και να μαρκάρεις ότι σημεία θέλεις στο βήμα 2 καθώς δεν περιορίζεσαι πλέον από τα keyframes. Για να το κάνεις θα αλλάξεις την έξοδο βίντεο σε mpeg4 avc (1) και την μορφή εξόδου σε mpeg4 (2). Μετά θα πατήσεις Μεταμορφωτές (3) και θα ανοίξει το διπλανό παράθυρο. Εκεί θα πας όπως σου δείχνω και θα κάνεις διπλό κλικ στην αλλαγή στιγανάδευτ (έτσι το έχει 😜 ) και θα ανοίξει το μικρό παραθυράκι δεξιά. Εκεί θα βάλεις στο 4 τα ανάλογα frames για το πόσο γρήγορα θέλεις να πάει το βίντεο. Στο παράδειγμα έβαλα από 50 σε 200 για να πάει 4x. Για να κάνεις τις 6 ώρες σε μισή θα βάλεις 600 και τα πατήσεις ΟΚ. Στη συνέχεια θα κάνεις διπλό κλικ και στο Επαναδειγματοληψία από κάτω (δεν το σημείωσα, το ξέχασα) και θα βάλεις τα αρχικά frames, μάλλον 50 και οκ. Από κάτω στην προεπισκόπηση μπορείς να δεις πως θα φαίνεται. Αν είναι οκ πατάς κλείσιμο και σώζεις. Δες και ένα βίντεο... Εννοείτε ότι θα περιμένεις αρκετά γιατί θα γίνει re-encode όλο το βίντεο και ανάλογα με τα settings μπορεί να πάρει αρκετές ώρες. ειμαι στο 2ο σκελος και μπορω να πω οτι εκανα δουλεια και σε ευχαριστω και παλι για την βοηθεια, αυριο θα παω στο 3 σκελος το πιο δυσκολο και ελπιζω να βγαλώ ακρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2019 Δεν είναι τόσο δύσκολο, λίγα κλικ είναι, απλά εδώ θα περιμένεις αρκετή ώρα για να δεις αποτέλεσμα λόγο επανακωδικοποίησης. Θα πρότεινα να πάρεις ένα μικρό κομμάτι ή να κρατήσεις ένα μικρό κομμάτι διαγράφοντας π.χ. από το 3 λεπτό μέχρι το τέλος ενός κλιπ και να το βάλεις σε γρήγορη ταχύτητα να δεις πως θα πάει και αν είναι εντάξει το προχωράς σε ολόκληρο το βίντεο. Αν δε σου αρέσει κάτι το συζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα