gppapado Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα! Εχω ενα lenovo 100 15ibd το οποιο μια μερα που τελειωσε η μπαταρια του σταματησε να μπουταρει. Οταν παταω το power button αναβουν τα ledakia, σπινιαρει ο δισκος και ο ανεμιστηρας του για 1sec και μετα σβηνουν ολα.Επειτα ξανα παιρνουν ολα μπρος για 1sec και παλι σβηνουν ολα. (γινεται αυτο το loop δηλαδη μεχρι να τον βγαλω απο την πριζα!) Επισης εχω δοκιμασει και το κρυφο κουμπακι που εχουν τα lenovo (novo button) το οποιο κανει την ιδια διαδικασια απλα αντι για 1 sec , τα φωτακια,ανεμιστηρια,δισκοι κλπ δουλευουν για 3 sec! Το ειχα αφησει στη μοιρα του με ξεκουμπωτη μπαταρια και CMOS battery για κανα 2 μερες και σημερα που το ανοιξα, μπουταρε στα windows 10 αλλα μετα απο λιγη ωρα εγινε οπως στην εικονα που παραθετω παρακατω. Μετα τον εκλεισα και παλι τα ιδια απο την αρχη. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οταν εβγαλα την RAM (DDR3L 4gb) το PC δουλεψε δηλαδη δεν ξαναεσβησαν τα λαμπακια,ανεμιστηρια κλπ αλλα δεν εδειχνε τιποτα η οθονη! Τι δοκιμασα μεχρι τωρα: 1)Αλλαξα την θερμοαγωγιμη παστα 2)συνδεσα το λαπτοπ στην TV μηπως και στελνει εικονα πατωντας start button+P 3)Αφησα την CMOS εκτος 3)εκανα αποφορτιση 4)Δοκιμασα μια παλια RAM που εχω αλλα δεν ειναι DDR3L αλλα σκετο DDR3 5)Δοκιμασα την DDR3L σε αλλο λαπτοπ και στο αλλο ειχα black screen. Αρα χαλασε η RAM? Συγγνωμη για το μακρυ ποστ αλλα το μηχανημα δεν ειναι ουτε χρονου! Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας! Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από gppapado
rayven18 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μιάς και έχει ενα ram slot θα δοκίμαζα με κάποια ram που δουλεύει 100%. Μήπως την κούμπωσες λάθος και στράβωσε κανα πινάκι;
alkis13 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Στη καλύτερη περίπτωση η ram, δεν ειναι λειτουργική. Στη χειρότερη ψήθηκε είτε κάποιο super I/O, γιατι ειναι συνηθισμένη βλαβη βραχυκυκλώματος, ή μαλλον ανοιχτου κυκλώματος όπου καταλαβαινω με αυτα που περιγράφεις. Είτε cpu ? northbridge? vga? κατι από όλα αυτά. Οπότε checkάρεις ram, αν δεν ειναι αυτό πρέπει να γίνει διάγνωση από τεχνικό. Τώρα ποιον που , δεν ξερω να σου απαντήσω.
gppapado Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Τα πινακια φαινονται ενταξει! Εχω διορθωσει στο παρελθον στραβο πινακι σε αλλο μηχανημα, οποτε φανταζομαι θα το ειχα καταλαβει. Επισης παρατηρησα οτι οταν αφαιρω εντελως τη ΡΑΜ , το μηχανημα δουλευει (σπινιαρει δισκος,ανεμιστηρας) μεχρι να το κλεισω εγω. Προφανως δε μπουταρει χωρις ΡΑΜ. ΤΟ μηχανημα παιρνει DDR3L μνημες. Εγω εχω στην ακρη κατι απλες DDR3 αλλα οταν τις βαζω ενω δουλευει το μηχανημα, δε μπουταρει. Η διαφορα με το αν βαλω την δικη του ειναι πως το μηχανημα δε παιρνει μπρος καθολου!! Αρα μενει να βρω μια καλη DDR3L απο οτι καταλαβα.
mphxths Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, gppapado είπε Τα πινακια φαινονται ενταξει Kαλα , μια μνημη δεν "χαλαει" μονο εξαιτιας πινακιων.Παλιοτερα ηταν συνηθες φαινομενο ναναι κλασμενες μνημες..εβαζες memtest και τα errors ηταν ατελειωτα.Οι μνημες δεν ειχαν "πειραγμενα" πινακια...τα μηχανηματα μπουταραν κανονικα , τις μνημες τις βλεπανε κανονικα..απλα καποια chip-ακια τους την ειχαν ακουσει για τον χ,ψ λογο.Οταν πηγαινε το μηχανημα να χρησιμοποιησει "σημεια" της μνημης που αντιστοιχουσαν σε αυτα τα τσιπακια...αντε γειαααααα ρε τσουκαλα Το συμπερασμα σου παντως ειναι σωστο.Βρες μια σιγουρα 100% λειτουργικη DDR3L μνημη για να δεις τι γινεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα