Προς το περιεχόμενο

Windows 10 σε νέο SSD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum,

Έβαλα έναν καινούριο SSD στο laptop μου (samsung evo 970) και σκέφτηκα να κάνω format ώστε να περάσω τα windows σε αυτόν μιας και είναι καλύτερος από τον υπάρχον (ένας kingston σχετικά παλιός). Επειδή όσο προσπαθώ να βρω τον πιο safe και γρήγορο τρόπο, τόσο μπερδεύομαι.. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Δημοσ.

Το καλυτερο για να μην μπερδευτεις ειναι να βγαλεις τελειως τον παλιο σου δισκο. Κανε boot το installation των Windows 10 απο USB και αφου ολοκληρωθει η εγκατασταση στον νεο δισκο και εισαι ικανοποιημενος βαλε πισω τον παλιο δισκο. Αν παει να ξεκινησει απο τον παλιο δισκο, μπες στο BIOS του laptop και αλλαξε το boot order ωστε να ξεκινα απο τον 970.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asmilon είπε

Το καλυτερο για να μην μπερδευτεις ειναι να βγαλεις τελειως τον παλιο σου δισκο. Κανε boot το installation των Windows 10 απο USB και αφου ολοκληρωθει η εγκατασταση στον νεο δισκο και εισαι ικανοποιημενος βαλε πισω τον παλιο δισκο. Αν παει να ξεκινησει απο τον παλιο δισκο, μπες στο BIOS του laptop και αλλαξε το boot order ωστε να ξεκινα απο τον 970.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν κατάλαβα τίποτα... :( 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chriskourou είπε

To έχεις δοκιμάσει; Είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν στο σύνδεσμο;

Ναι είναι τόσο απλό. Το Aomei backupper είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές software.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chriskourou είπε

To έχεις δοκιμάσει; Είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν στο σύνδεσμο;

Σε desktop το έχω κάνει πολλές φορές. 

Είναι ότι πιο σωτήριο υπάρχει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Ναι είναι τόσο απλό. Το Aomei backupper είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές software.

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Σε desktop το έχω κάνει πολλές φορές. 

Είναι ότι πιο σωτήριο υπάρχει. 

Ευχαριστώ πολύ. Αλλάζει κάτι που εγώ έχω λαπτοπ;

Δημοσ.

Αλλάζει το ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνδέσεις και τους 2 δίσκους, π.χ.  με ένα usb σε sata προσαρμογέα ή με μία εξωτερική θήκη USB3 (και κρατάς και τον Kingston σαν εξωτερικό μετά).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Αλλάζει το ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνδέσεις και τους 2 δίσκους, π.χ.  με ένα usb σε sata προσαρμογέα ή με μία εξωτερική θήκη USB3 (και κρατάς και τον Kingston σαν εξωτερικό μετά).

Οπότε RIP

Δημοσ.

Εναλλακτικά, αν ήδη έχεις έναν εξωτερικό δίσκο, ας πούμε, μπορείς να αποθηκεύσεις τον κλώνο του παλιού σαν image εκεί και να τον επαναφέρεις στο νέο σου SSD

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Εναλλακτικά, αν ήδη έχεις έναν εξωτερικό δίσκο, ας πούμε, μπορείς να αποθηκεύσεις τον κλώνο του παλιού σαν image εκεί και να τον επαναφέρεις στο νέο σου SSD

Δυστυχώς δεν ξέρω πως να τα κάνω αυτά...

46 λεπτά πριν, asmilon είπε

Μισο λεπτο, ο Evo 970 δεν ειναι M.2? Ο παλιος σου δισκος ηταν επισης M.2 ή SATA; Με ποιον μοιαζει απο τους παρακατω;

image.png.2dd273e301151de07f6ab7f96d98727b.png

Ο παλιός είναι ο sandisk X400 M2.. 

Δημοσ.

Ώπα, άρα λέω εγώ βλακείες! Για κάποιο λόγο σκάλωσα με το sata!

Ξεχνάς ό,τι είπα για θήκη! Αν έχεις εξωτερικό δίσκο, κάνεις image τον παλιό σου στο δίσκο, και restore το image στον καινούργιο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Ώπα, άρα λέω εγώ βλακείες! Για κάποιο λόγο σκάλωσα με το sata!

Ξεχνάς ό,τι είπα για θήκη! Αν έχεις εξωτερικό δίσκο, κάνεις image τον παλιό σου στο δίσκο, και restore το image στον καινούργιο

Με κίνδυνο να μου πείτε "ε πήγαινε το σε έναν τεχνικό ρε φίλε να τελειώνεις" υπάρχει κάπου κάτι σε tutorial ή κάποιο βίντεο στο utube που δείχνει πως το κάνεις αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...