chriskourou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα στο forum, Έβαλα έναν καινούριο SSD στο laptop μου (samsung evo 970) και σκέφτηκα να κάνω format ώστε να περάσω τα windows σε αυτόν μιας και είναι καλύτερος από τον υπάρχον (ένας kingston σχετικά παλιός). Επειδή όσο προσπαθώ να βρω τον πιο safe και γρήγορο τρόπο, τόσο μπερδεύομαι.. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
asmilon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Το καλυτερο για να μην μπερδευτεις ειναι να βγαλεις τελειως τον παλιο σου δισκο. Κανε boot το installation των Windows 10 απο USB και αφου ολοκληρωθει η εγκατασταση στον νεο δισκο και εισαι ικανοποιημενος βαλε πισω τον παλιο δισκο. Αν παει να ξεκινησει απο τον παλιο δισκο, μπες στο BIOS του laptop και αλλαξε το boot order ωστε να ξεκινα απο τον 970.
chriskourou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, asmilon είπε Το καλυτερο για να μην μπερδευτεις ειναι να βγαλεις τελειως τον παλιο σου δισκο. Κανε boot το installation των Windows 10 απο USB και αφου ολοκληρωθει η εγκατασταση στον νεο δισκο και εισαι ικανοποιημενος βαλε πισω τον παλιο δισκο. Αν παει να ξεκινησει απο τον παλιο δισκο, μπες στο BIOS του laptop και αλλαξε το boot order ωστε να ξεκινα απο τον 970. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν κατάλαβα τίποτα...
adi32 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 βαζεις αυτο και καθαριζεις https://www.backup-utility.com/clone/clone-hard-drive-to-ssd-4348.html 1
chriskourou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 36 λεπτά πριν, adi32 είπε βαζεις αυτο και καθαριζεις https://www.backup-utility.com/clone/clone-hard-drive-to-ssd-4348.html To έχεις δοκιμάσει; Είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν στο σύνδεσμο;
RTW4ever Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, chriskourou είπε To έχεις δοκιμάσει; Είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν στο σύνδεσμο; Ναι είναι τόσο απλό. Το Aomei backupper είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές software.
adi32 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, chriskourou είπε To έχεις δοκιμάσει; Είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν στο σύνδεσμο; Σε desktop το έχω κάνει πολλές φορές. Είναι ότι πιο σωτήριο υπάρχει.
chriskourou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, RTW4ever είπε Ναι είναι τόσο απλό. Το Aomei backupper είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές software. 2 ώρες πριν, adi32 είπε Σε desktop το έχω κάνει πολλές φορές. Είναι ότι πιο σωτήριο υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ. Αλλάζει κάτι που εγώ έχω λαπτοπ;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Αλλάζει το ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνδέσεις και τους 2 δίσκους, π.χ. με ένα usb σε sata προσαρμογέα ή με μία εξωτερική θήκη USB3 (και κρατάς και τον Kingston σαν εξωτερικό μετά).
chriskourou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Orestis_G είπε Αλλάζει το ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνδέσεις και τους 2 δίσκους, π.χ. με ένα usb σε sata προσαρμογέα ή με μία εξωτερική θήκη USB3 (και κρατάς και τον Kingston σαν εξωτερικό μετά). Οπότε RIP
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Εναλλακτικά, αν ήδη έχεις έναν εξωτερικό δίσκο, ας πούμε, μπορείς να αποθηκεύσεις τον κλώνο του παλιού σαν image εκεί και να τον επαναφέρεις στο νέο σου SSD
asmilon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μισο λεπτο, ο Evo 970 δεν ειναι M.2? Ο παλιος σου δισκος ηταν επισης M.2 ή SATA; Με ποιον μοιαζει απο τους παρακατω;
chriskourou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Orestis_G είπε Εναλλακτικά, αν ήδη έχεις έναν εξωτερικό δίσκο, ας πούμε, μπορείς να αποθηκεύσεις τον κλώνο του παλιού σαν image εκεί και να τον επαναφέρεις στο νέο σου SSD Δυστυχώς δεν ξέρω πως να τα κάνω αυτά... 46 λεπτά πριν, asmilon είπε Μισο λεπτο, ο Evo 970 δεν ειναι M.2? Ο παλιος σου δισκος ηταν επισης M.2 ή SATA; Με ποιον μοιαζει απο τους παρακατω; Ο παλιός είναι ο sandisk X400 M2..
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Ώπα, άρα λέω εγώ βλακείες! Για κάποιο λόγο σκάλωσα με το sata! Ξεχνάς ό,τι είπα για θήκη! Αν έχεις εξωτερικό δίσκο, κάνεις image τον παλιό σου στο δίσκο, και restore το image στον καινούργιο
chriskourou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Orestis_G είπε Ώπα, άρα λέω εγώ βλακείες! Για κάποιο λόγο σκάλωσα με το sata! Ξεχνάς ό,τι είπα για θήκη! Αν έχεις εξωτερικό δίσκο, κάνεις image τον παλιό σου στο δίσκο, και restore το image στον καινούργιο Με κίνδυνο να μου πείτε "ε πήγαινε το σε έναν τεχνικό ρε φίλε να τελειώνεις" υπάρχει κάπου κάτι σε tutorial ή κάποιο βίντεο στο utube που δείχνει πως το κάνεις αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα