BabisTs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, greekmanael είπε Cpu : ryzen 3 1300x , ram : 2*8 ddr4 2400mhz , gpu : gtx 1050 ti , psu : 500w 80 plus thermaltake , motherboard : asrock a320m-hdv , harddrive : hdd 500gb . Γεια σας , είμαι κάτοχος του παραπάνω Η/Υ και θα ήθελα να αναβαθμίσω τον σκληρό δίσκο σε ssd αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω .Να πάρω απλό sata ssd (η μητρική παίρνει 2 καλώδια sata και είναι όλα δεσμευμένα, το ένα για σκληρό και το άλλο για DVDROM ) ή m.2 ; Να αναφέρω επίσης ότι δεν ξέρω πια είναι η διαφορά ανάμεσα στους m.2 sata , pcie και nvme . Το κουτί της μητρικής λέει ότι μπορεί να δεχτεί sata3 και pcie gen3 x4 ultra m.2 32 Gb/s . https://www.asrock.com/MB/AMD/A320M-HDV/index.asp Επειδή παίζεις σε σφιχτό budjet και ο 250ρης και για λειτουργικό αλλά και για games δεν θα σου φτουρήσει σε χωρητικότητα θα σου έλεγα τον patriot (3 χρόνια εγγύηση) στα 54€ https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu480gs25ssdr-burst-480gb-25-sata-3-p-PER.323191 .......αν μπορούσες για λιγάκι παραπάνω σε crucial (5 χρόνια εγγύηση) https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html ούτως ή άλλως όποιον ssd και να βάλεις πάνω θα δεις άλλον αέρα από τον hdd που έχεις τώρα! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από BabisTs 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmanael Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, skepas είπε Συμφωνω με τους παραπανω, αλλα πιστευω οτι για απλη χρηση ειναι αρκετος ο Green. Τσεκαρε και αυτο το site, εχει benchmark χρηστων, διαφορων συστηματων. Ναι συμφωνώ ότι ο Green είναι μάλλον αρκετός αλλά σίγουρα θα παίζω και παιχνίδια διαφορετικά δεν θα είχα τέτοιο built. Δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με τον hdd στα παιχνίδια, απλά οι εκκινήσεις Windows ή Linux με κουράζουν, ιδικά στα Windows θέλει 5 με 10 λεπτά για να στρώσει και φυσικά με σχεδόν όλες τις τρίτες εφαρμογές που τρέχουν στην εκκίνηση να είναι απενεργοποιημενες. 3 ώρες πριν, BabisTs είπε Επειδή παίζεις σε σφιχτό budjet και ο 250ρης και για λειτουργικό αλλά και για games δεν θα σου φτουρήσει σε χωρητικότητα θα σου έλεγα τον patriot (3 χρόνια εγγύηση) στα 54€ https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu480gs25ssdr-burst-480gb-25-sata-3-p-PER.323191 .......αν μπορούσες για λιγάκι παραπάνω σε crucial (5 χρόνια εγγύηση) https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html ούτως ή άλλως όποιον ssd και να βάλεις πάνω θα δεις άλλον αέρα από τον hdd που έχεις τώρα! Ναι ο 500αρης patriot ήταν η πρώτη μου σκέψη αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα έχω και τον 500αρη hdd επιπλέον έχω και έναν εξωτερικό δίσκο 1tera με usb 3. Οπότε μάλλον θα καταλήξω στον m.2 wd greem 250. Την αγορά σκοπεύω να την κάνω μετά από μία ή δύο εβδομάδες οπότε θα ξανασκεφτώ τις προτάσεις των παιδιών που μου έγραψαν πιο πάνω. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από greekmanael Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 δεν ξερω τι παιχνιδια παιζεις παντως τα προσφατα παιχνιδια ειναι 40-100 gb οποτε 2-3 βαζεις και πουφ, τελος ο χωρος. για gaming θα εβλεπα 500αρη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmanael Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, rofl είπε δεν ξερω τι παιχνιδια παιζεις παντως τα προσφατα παιχνιδια ειναι 40-100 gb οποτε 2-3 βαζεις και πουφ, τελος ο χωρος. για gaming θα εβλεπα 500αρη. Ναι συμφωνώ για αυτό και θα κρατήσω και τον hdd(ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι wd blue) . Για εμένα δεν είναι και τόσο σημαντικός ο Ssd για τα παιχνίδια , και εκτός από αυτό εγώ όταν τερματίζω/βαριέμαι ένα παιχνίδι μετά το διαγράφω .Δεν έχει νόημα για εμένα να έχω 100 παιχνίδια εγκατεστημένα . Από την στιγμή που θα πάρω τον χ ssd , θα χρειαστεί να κάνω format ή mirroring , τι είναι πιο σωστό ; Να σας αναφέρω επίσης ότι δεν ξέρω πως γίνεται το mirroring , οπότε αν είναι κάτι το περίπλοκο θα κάνω format . Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από greekmanael Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberWolf Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, greekmanael είπε Ναι συμφωνώ για αυτό και θα κρατήσω και τον hdd . Για εμένα δεν είναι και τόσο σημαντικός ο Ssd για τα παιχνίδια , και εκτός από αυτό εγώ όταν τερματίζω/βαριέμαι ένα παιχνίδι μετά το διαγράφω .Δεν έχει νόημα για εμένα να έχω 100 παιχνίδια εγκατεστημένα . Από την στιγμή που θα πάρω τον χ ssd , θα χρειαστεί να κάνω format ή mirroring , τι είναι πιο σωστό ; Να σας αναφέρω επίσης ότι δεν ξέρω πως γίνεται το mirroring , οπότε αν είναι κάτι το περίπλοκο θα κάνω format . Ξανα απο την αρχη καθαρη εγκατασταση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmanael Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, roympos1994 είπε Ξανα απο την αρχη καθαρη εγκατασταση. Έγινε ευχαριστώ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, greekmanael είπε Ναι συμφωνώ για αυτό και θα κρατήσω και τον hdd(ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι wd blue) . Για εμένα δεν είναι και τόσο σημαντικός ο Ssd για τα παιχνίδια , και εκτός από αυτό εγώ όταν τερματίζω/βαριέμαι ένα παιχνίδι μετά το διαγράφω .Δεν έχει νόημα για εμένα να έχω 100 παιχνίδια εγκατεστημένα . Από την στιγμή που θα πάρω τον χ ssd , θα χρειαστεί να κάνω format ή mirroring , τι είναι πιο σωστό ; Να σας αναφέρω επίσης ότι δεν ξέρω πως γίνεται το mirroring , οπότε αν είναι κάτι το περίπλοκο θα κάνω format . Εφοσον πας σε SSD παρε εναν mx500 στα 65 ευρω και ασε τον HDD για ταινιες/σειρες. Η διαφορα στο loading και στην ολη αποκριση του ssd ειναι ετη φωτος μπροστα απο εναν HDD. Ακομα και σε 250gb να πας παλι κομπλε θα εισαι εφοσον βαζεις 3-4 παιχνιδια τα τερματιζεις και τα σβηνεις και βαζεις αλλα. HDD μονο για ταινιες/σειρες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmanael Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Arkin είπε Εφοσον πας σε SSD παρε εναν mx500 στα 65 ευρω και ασε τον HDD για ταινιες/σειρες. Η διαφορα στο loading και στην ολη αποκριση του ssd ειναι ετη φωτος μπροστα απο εναν HDD. Ακομα και σε 250gb να πας παλι κομπλε θα εισαι εφοσον βαζεις 3-4 παιχνιδια τα τερματιζεις και τα σβηνεις και βαζεις αλλα. HDD μονο για ταινιες/σειρες. Έχω έναν εξωτερικό δίσκο 1tera usb3 για αυτήν την δουλειά. Το πιθανότερο είναι να καταλήξω σε 250gb. Μόνο άμα καταφέρω να πουλήσω τον hdd σε κανέναν φίλο μου για κανένα 20αρι περίπου, τότε θα αγοράσω 500αρι ssd. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από greekmanael Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, greekmanael είπε Έχω έναν εξωτερικό δίσκο 1tera usb3 για αυτήν την δουλειά. Το πιθανότερο είναι να καταλήξω σε 250gb. Μόνο άμα καταφέρω να πουλήσω τον hdd σε κανέναν φίλο μου για κανένα 20αρι περίπου, τότε θα αγοράσω 500αρι ssd. Και ο 250gb θα σε καλύψει απλά με κάποιο περιορισμό ειδικά στα πολυ μεγάλα παιχνίδια 80 90gb. Στα 30 ευρώ παίζουν Kingston Patriot. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα