Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σκληρού δίσκου hdd

greekmanael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cpu : ryzen 3 1300x , ram : 2*8 ddr4 2400mhz , gpu gtx 1050 ti  , psu : 500w 80 plus thermaltake , motherboard : asrock a320m-hdv , harddrive :  hdd 500gb . 

Γεια σας ,  είμαι κάτοχος του παραπάνω Η/Υ και θα ήθελα να αναβαθμίσω  τον σκληρό δίσκο σε ssd αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω .Να πάρω απλό sata ssd (η μητρική παίρνει  2 καλώδια sata  και είναι όλα δεσμευμένα, το ένα για σκληρό και το άλλο για DVDROM )  ή m.2 ; Να αναφέρω επίσης ότι δεν ξέρω πια είναι η διαφορά ανάμεσα στους m.2 sata , pcie και nvme . Το κουτί της μητρικής λέει ότι μπορεί να δεχτεί  sata3  και pcie gen3 x4  ultra m.2  32 Gb/s .

https://www.asrock.com/MB/AMD/A320M-HDV/index.asp

Επεξ/σία από greekmanael
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μητρική σου έχει 4 θέσεις SATA. Απλώς πρέπει να προμηθεύτείς και ένα καλώδιο ακόμα, αν αποφασίσεις να πάρεις δίσκο SATA για πιο φτηνό. Επίσης η θύρα M.2 δέχεται και SATA και NVMe. Οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις για ποια χωρητικότητα ενδιαφέρεσαι, πόσα λεφτά έχεις και ποια χρήση κάνεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Η μητρική σου έχει 4 θέσεις SATA. Απλώς πρέπει να προμηθεύτείς και ένα καλώδιο ακόμα, αν αποφασίσεις να πάρεις δίσκο SATA για πιο φτηνό. Επίσης η θύρα M.2 δέχεται και SATA και NVMe. Οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις για ποια χωρητικότητα ενδιαφέρεσαι, πόσα λεφτά έχεις και ποια χρήση κάνεις.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου , διαθέτω το πολύ 50 ευρώ , και θα ήθελα το λιγότερο 250 gb σε χωρητικότητα .Αρχικά είχα δει αυτό  και αυτό  στο eshop , αλλά μετά ανακάλυψα ότι η μητρική μου υποστηρίζει και m.2 και δεν ξέρω τι αξίζει περισσότερο .Οι m.2 sata έχουν την ίδια απόδοση με τις sata για 2.5'' ;

Επεξ/σία από greekmanael

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, greekmanael είπε

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου , διαθέτω το πολύ 50 ευρώ , και θα ήθελα το λιγότερο 250 gb σε χωρητικότητα .Αρχικά είχα δει αυτό  και αυτό  στο eshop , αλλά μετά ανακάλυψα ότι η μητρική μου υποστηρίζει και m.2 και δεν ξέρω τι αξίζει περισσότερο .Οι m.2 sata έχουν την ίδια απόδοση με τις sata για 2.5 ;

ssd και m.2 δεν θα δεις μεγαλες διαφορες στο boot ή στο loading screen οποτε δεν νομιζω να αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για m.2 τωρα με 50 ευρω και πανω απο 250GB για ssd και καλο λιγο δυσκολο κοιτα για 860evo αλλιως πας σε αλλη εταιρια ssd.

Επεξ/σία από roympos1994
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλογως για τη χρηση το θες. Θα σου προτεινα να παρεις SATA και να μην κοιταξεις καν για m.2 κτλπ μιας και θα πληρωσεις κατι παραπανω. Τωρα που εχουν πεσει και πολυ οι τιμες τους, δες Western Digital (πολυ καλοι) ή αυτον που εχω 3 χρονια και ειναι αριστος. Δυστυχως για 480GB ανεβαινει η τιμη σε σχεση με το budget σου.

Με προλαβε ο @fujitsuA530

Επεξ/σία από skepas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός εδώ αξίζει καθόλου ; https://www.skroutz.gr/s/14661917/Western-Digital-WD-Green-240GB-M-2.html#specs

Μου φαίνεται οικονομικός και αξιόπιστος .

Επεξ/σία από greekmanael

Μόλις τώρα, fujitsuA530 είπε

Οι Green σε σχέση με τους blue είναι σκαλοπάτια κατώτεροι (δεν έχουν καθόλου δική τους dram)

Τι είναι η dram ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κάτι σας cache memory δηλαδή ;Πάντως έχω μπόλικη φυσική μνήμη ram 16 gb(2*8) , σε περίπτωση που έχει σχέση.

Επεξ/σία από greekmanael

6 λεπτά πριν, greekmanael είπε

Είναι κάτι σας cache memory δηλαδή ;Πάντως έχω μπόλικη φυσική μνήμη ram 16 gb(2*8) , σε περίπτωση που έχει σχέση.

οχι καμια σχεση.

• Like 1

1 λεπτό πριν, roympos1994 είπε

οχι καμια σχεση.

Εντάξει , σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά , θα το ψάξω ακόμα λίγο και θα δω τι θα κάνω . 

1 λεπτό πριν, greekmanael είπε

Εντάξει , σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά , θα το ψάξω ακόμα λίγο και θα δω τι θα κάνω . 

εγω θα σου ελεγα με κλειστα τα ματια samsung 860 evo 250GB στα 53ε και νομιζω εχει 5 χρονια εγγυηση

• Like 2

Συμφωνω με τους παραπανω, αλλα πιστευω οτι για απλη χρηση ειναι αρκετος ο Green. Τσεκαρε και αυτο το site, εχει benchmark χρηστων, διαφορων συστηματων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...