Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τι να πω.Πάντως και τα τρία ρούτερ δικά τους ήταν ίδιο ακριβώς μοντέλο ZTE  καινούργια και σφραγισμένα. Να ήταν τα δύο πρώτα προβληματικά και το τρίτο να δούλεψε;;;; Μπορεί αλλά το θεωρώ παρατραβηγμένο.

Τέλος πάντων είπαμε έστω και με φωνές τέλος καλό όλα καλά.Απλά ήθελα να τονίσω πως με τη συμπεριφορά τους αδικούν το δίκτυό τους το οποίο από χτες το βράδυ λειτουργεί τέλεια και με άψογες ταχύτητες.Ο γιος μου είπε ότι του έδωσε 49,εγώ δεν ξέρω,απλά κάποιο δημοφιλή τορεντ που έβαλα να κατέβει για δοκιμή κατέβαζε με 60 σταθερά και όχι στιγμιαία.

Δεν το ήξερα και παραπάνω διάβασα ότι δεν έχει μόνιμους τεχνικούς και συνεργάζεται με εξωτερικούς οπότε εκεί ότι πληρώνεις παίρνεις και ξέρουμε ότι όχι μόνο η fortnet αλλά κανείς τους δεν είναι ανοιχτοχέρης σε τέτοια πράγματα.

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ.Για να πετύχετε το σκοπό σας θέλουν και λίγες φωνές,ειδικά όταν υπογράφεις νέο συμβόλαιο 24 μηνών και από την αρχή σε αντιμετωπίζουν έτσι.

Δεν χρειάζονται φωνές. Χαλάς το σάλιο την υπομονή και τα νεύρα σου. Εάν το προσωπικό είναι ανειδίκευτο τι να κάνεις με τις φωνές? Είχα πάρει τηλ για λογαριασμό φίλου να φτιάξουμε κάτι ρυθμίσεις στο ρούτερ και ο τεχνικός μου λέει: Αυτή την καρτέλα που μου διαβάζεις δεν την βλέπω πουθενά. Λέω κάνε ένα ping test απο γραμμή εντολών και τον άκουγα να φωνάζει κάποιον να του πει ποια είναι η εντολή!!! Βασικά πράγματα και δεν έχουν ιδέα μερικοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωνές χρειάζονται γιατί είναι μεγάλα ζώα . Καμία σχέση με τη forthnet πριν 20 χρόνια τώρα εδώ από οπού ξεκίνησε  είναι ένα μπ@ρδελο τραγέλαφος . Και γίνανε και εικονικοί "παροχοι" κινητής :lol: Έτσι εικονικά δίνουνε και vdsl και άμα το δεις σφύρα μου .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, divo είπε

Το εχουμε ξαναδει το εργο με τις ενοικιαζομενες γραμμες στη σταθερη που βαλανε τις εταιρειες και τους καταναλωτες μεσα. Και μια ωραια πρωία βαρεσανε κανονι και εμειναν κατι χιλιαδες τηλεφωνα στον αερα, με καταναλωτες να εχουν προπληρωσει λογαριασμους και να μην εχουν τηλεφωνα. 

Μηπως τα μπερδευεις με τη Cyta? Η forthnet υφισταται μαζι με τη nova και απλα ειναι μια εταιρεια πλεον. Την κρατανε οι τραπεζες και καποτε ειχαν κανει προταση εξαγορας ο οτε για τη nova και οι wind kai voda για τη forthnet. Απο οτι θυμαμαι ομως δεν απέδωσε. H forthnet σαν μεγαλη εταιρεια που ηταν στην πρωτη προσφορα δεν εδωσε καν απαντηση, στη δευτερη το επαιξε υπερανω 

Τα θέλεις και τα γράφεις ; 

Ποιος δεν νοικιάζει δηλαδή γραμμές στην σταθερή από τον ΟΤΕ;

18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Είμαι χρόνια στη fortnet με απλό adsl 24άρι ίντερνετ.

Έπιανα  γύρω στα 12 όπως συνήθως οι περισσότεροι χωρίς πολλά άλλα προβλήματα αλλά επειδή μπαίνουμε από την οικογένεια 4-5 πολλές φορές τα παιδιά παίζουν και παιχνίδια η ταχύτητα ορισμένες φορές είναι λίγη,έτσι αποφασίζω να κάνω αναβάθμιση σε 50άρι μιας και ύστερα από συζήτηση με fortnet (σε κατάστημα και όχι σε αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο) με αφήνουν στο ίδιο πρόγραμμα με τις ίδιες παροχές και 2 ευρώ πιο λίγο.Μάλιστα από ίντερνετ είδα ότι στην περιοχή μου έχουν και ιδιόκτητο δίκτυο οπότε λέω οκ δεν θα έχω πρόβλημα.

Γίνεται χτες η αλλαγή προσπαθεί ο γιος με το νέο ρουτερ με σταθερό μπαίνει κάπως ικανοποιητικά ασύρματα σέρνεται ,μισό λεπτό να φορτώσει youtube.τηλέφωνο με τεχνικό ώρες προσπάθειες τίποτε στο τέλος μας λέει μάλλον έχει πρόβλημα το ρούτερ να το πάτε πίσω θα δώσω εντολή να σας δώσουν άλλο.Το πάμε ερχόμαστε το καινούργιο τίποτε ούτε με σταθερό μπαίνει πλέον.

Ξανά επικοινωνία με τεχνικούς να μιλάμε για ώρα άκρη να μι βρίσκουμε στο τέλος μας λέει να στείλει και τεχνικό η εταιρεία τις επόμενες μέρες (στις οποίες φυσικά δεν θα έχουμε ίντερνετ) και να μας χρεώσουν και από πάνω.

Ξανά φασαρία αυτή τη φορά πάμε με άγριες διαθέσεις στο κατάστημα που κάναμε και την αναβάθμιση μιλάμε με μία κοπέλα η οποία φαίνεται ότι κάτι ξέρει κοιτάζει για αρκετή ώρα στο ίντερνετ μιλάει με τον τεχνικό και αυτή,στο τέλος μας δίνει τρίτο ρούτερ γυρίζουμε σπίτι συνδέουμε και χωρίς άλλο πρόβλημα 49,9 mbps κατευθείαν τόσο σταθερά όσο και ασύρματα.

Προσωπική άποψη......Δεν νομίζω ότι είχαν πρόβλημα 2 καινούργια στο κουτί τους ρούτερ και το τρίτο δούλεψε ούτε πρόβλημα οι γραμμές απλά κάτι έκαναν λάθος στην αλλαγή της γραμμής από adsl σε vdsl με τα πολλά το αντιλήφθηκαν και το διόρθωσαν.Εάν την τρίτη φορά ήμουν ευγενικός όπως τις προηγούμενες και δεν έβαζα τις φωνές ότι θα φτάσω να κάνω καταγγελία σύμβασης το πιο πιθανό ακόμη δεν θα είχα ίντερνετ και θα περίμενα τον τεχνικό με άγνωστα αποτελέσματα.

Απλά για να μειώσουν τα έξοδα μειώνουν το προσωπικό ενδεχομένως προσλαμβάνουν και άτομα με λίγες γνώσεις για να τους βγαίνει πιο φτηνά και έτσι φτάνουν σε αυτό το αποτέλεσμα που ανέφερα με δυσαρεστημένους πελάτες.

Επειδή πηγές με άγριες διαθέσεις σου έδωσε το router που δούλευε αλλιώς θα συνέχιζε να σου δίνει από τα χαλασμένα .

και εκεί ούτε λες ότι κοίταζε στο internet και καλά ότι κατάλαβες ότι κάτι τρέχει η εξηγήςη ειναο ότι αυτοσυγκεντρονονταν και έβγαλε από τον κόλπο της μια οπτική ίνα μέχρι το σπιτι για να μην την ζαλίζεις 

Ο Ελληναρα με την κακή έννοια ....έτυχε σε χαλασμένα router και άνοιξα θέμα ´ άσχετοι εργαζόμενοι η κάτι άλλο ...´ 

Επεξ/σία από Alexandros7474
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Επειδή πηγές με άγριες διαθέσεις σου έδωσε το router που δούλευε αλλιώς θα συνέχιζε να σου δίνει από τα χαλασμένα .

και εκεί ούτε λες ότι κοίταζε στο internet και καλά ότι κατάλαβες ότι κάτι τρέχει η εξηγήςη ειναο ότι αυτοσυγκεντρονονταν και έβγαλε από τον κόλπο της μια οπτική ίνα μέχρι το σπιτι για να μην την ζαλίζεις 

Ο Ελληναρα με την κακή έννοια ....έτυχε σε χαλασμένα router και άνοιξα θέμα ´ άσχετοι εργαζόμενοι η κάτι άλλο ...´ 

Εγώ δεν νομίζω ότι ήταν χαλασμένα δύο ίδια ρούτερ σφραγισμένα στο κουτί τους τα οποία εγώ άνοιξα και το τρίτο ήταν καλό.

Για μένα δύο είναι αιτίες.

Πρώτον ασχετοσύνη αυτών που κάνουν τη δουλειά από το να σε πάνε από το το απλό στο vdsl βρήκαν στο μεταξύ το λάθος τους και το διόρθωσαν και ΄δεύτερο για το οποίο δεν έχω τις γνώσεις και μπορεί να μας πει κάποιος που ξέρει ενδεχομένως να με είχαν πάει σε κάποια προβληματική γραμμή την άλλαξαν και αμέσως διορθώθηκαν όλα.

Και ναι αν την τρίτη φορά δεν φώναζα πιστεύω πως μέχρι σήμερα θα ήμουν σε αυτή την προβληματική γραμμή ή από ασχετοσύνη των υπαλλήλων ή επίτηδες όπως θέλεις πάρτο.

Εσύ τι θα έκανες αν πριν τρεις μέρες είχες υπογράψει συμβόλαιο δυο χρόνων;;;;;; Θα έλεγες εντάξει παιδιά θα κάνω υπομονή καμιά 10αριά μέρες όπως μου έλεγε ο πρώτος στην αρχή μέχρι να βρουν εξωτερικό τεχνικό να περάσει από το σπίτι να ελέγξει τη γραμμή και αν έβρισκε πρόβλημα θα με χρέωναν εξτρά για την επίσκεψη.Ενδεχομένως μέχρι τότε θα είχαν ανακαλύψει το λάθος τους θα το διόρθωναν όπως έκαναν μετά τις φωνές θα μου έλεγαν ότι κάτι δεν έκανα εγώ καλά και θα πλήρωνα και τον τεχνικό.

Το ότι είναι άσχετοι έχω και παλαιότερο παράδειγμα.Αγόρασα καλό ρούτερ παλαιότερα με την adsl μήπως έφταιγε αυτό για κάποια κολήματα και δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτε σε μένα ενώ σε δύο γνωστούς με fortnet δούλευε μια χαρά.Φτάσαμε στο σημείο να στείλουν εξωτερικό τεχνικό τον οποίο θα πλήρωνα με την προϋπόθεση ότι θα έκανε τη σύνδεση για την οποία κατ¨αυτούς φταίγαμε εμείς.Ήρθε ο εξωτερικός τεχνικός (ο θεός να τον κάνει τεχνικό) και μετά από 1,5 ώρα δεν κατάφερε να συνδεθεί και ήθελε να του δώσω και 25 ευρώ για την επίσκεψη.

Μετά το τελευταίο γεγονός με το vdsl πιστεύω ότι κάπου είχαν κάνει παπαριά την οποία ανακάλυψαν και διόρθωσαν για αυτό δεν μπορούσε να συνδεθεί τότε το ρούτερ.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alkis13 είπε

Οχι εντελώς. Αν εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο (πανω απο ~400μ) τότε λένε πχ 1-2χιλιομετρα ψεματα. Προφανως δεν υπαρχει λογος να περασουν και αυτοι χαλκο, ουτε να περασουν οπτικες ινες ή νεα καφαο αν υπαρχουν. Αλλα να μην εχουν παρει καμια καμπινα vdsl, και να λενε οτι εχουν δικτυο δικο τους, ειναι καπως "παιζω με τους ηλιθιους καταναλωτες".

Σε αλλα νεα το 70% δε πουληθηκε σε vodafone&wind? Οπότε πως υφίσταται ακομη;

Δεν ήξερα ότι πρέπει να γνωρίζω ποιος έχει περάσει τα δίκτυα στη γειτονιά μου, που βρίσκεται, τι είναι η "καμπίνα" και ποιος την έχει φτιάξει, για να μην είμαι "ηλίθιος καταναλωτής". 

Είμαστε σοβαροί; Σιγά μην πρέπει να σπουδάσουμε ηλεκτρολόγοι κιόλας, προκειμένου να έχουμε παροχή ιντερνετ. 

Μια παροχή υπηρεσίας είναι, που πρέπει να μας την παρέχουν και να λειτουργεί σύμφωνα με τα υποσχεθέντα, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα για το πως λειτουργεί. 

Για το ηλεκτρικό ρεύμα δηλαδή, ξέρεις με ποιο τρόπο έρχεται σπίτι σου και που βρίσκονται οι μετασχηματιστές από υψηλή σε χαμηλή τάση; Και γιατί να ασχοληθείς;

• Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, alkis13 είπε

Οχι εντελώς. Αν εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο (πανω απο ~400μ) τότε λένε πχ 1-2χιλιομετρα ψεματα. Προφανως δεν υπαρχει λογος να περασουν και αυτοι χαλκο, ουτε να περασουν οπτικες ινες ή νεα καφαο αν υπαρχουν. Αλλα να μην εχουν παρει καμια καμπινα vdsl, και να λενε οτι εχουν δικτυο δικο τους, ειναι καπως "παιζω με τους ηλιθιους καταναλωτες".

Σε αλλα νεα το 70% δε πουληθηκε σε vodafone&wind? Οπότε πως υφίσταται ακομη;

Στη γειτονιά μου υπάρχουν δύο καινούργια καφαο (το ένα ξέρω ότι είναι του οτε το άλλο δεν ξέρω) σε ευθεία απόσταση 100 μέτρα το ένα 200 το άλλο.

Δεν ξέρω από παίρνω γραμμή αλλά βλέποντας και σήμερα το πρωί σταθερή ταχύτητα κατεβάσματος τόρεντ 60 mbps ενώ πριν με την απλή έπαιζα στα 12 με 13 φαντάζομαι πως σε κάποιο από τα δύο είμαι συνδεδεμένος.Και σε άλλο να είμαι το ευχάριστο είναι για τρίτη μέρα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.☺️

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, alkis13 said:

εδω ειναι αυτο που γνωριζω, οτι η wind κ vodafone εχουν καπου στο 40% και οντως ηταν προταση για εισφορα κεφαλαιου και θα ειχαν το 70%

Έπεσε κατακόρυφα αυτό το ποσοστό από τότε που ανέλαβαν οι τράπεζες την Forthnet.

8 hours ago, Alexandros7474 said:

Ποιος δεν νοικιάζει δηλαδή γραμμές στην σταθερή από τον ΟΤΕ;

H Inalan, η HCN κι η Voda/Wind στις περιοχές που έχουν αναλάβει FTTH.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

Θα σε στεναχωρήσω αλλά έχω την εντύπωση ότι έχεις μπλέξει με τρεις τον ΟΤΕ που έχει τα απερχόμενα Τη Wind ή τη Vodafone που έχει την καμπίνα και τη Forthnet που έχεις το τηλέφωνο. Οπότε όπως καταλαβαίνεις για να πάρεις VDSL θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση τρεις εταιρείες το ίδιο θα συμβεί και σε τυχόν βλάβη

Το έβαλα.Τελικά μετά τη μικρή περιπέτεια πάει μια χαρά.Από 12-13 που κατέβαζα σταθερά 60. :P Σφαίρα λέμε.Τώρα τίνος είναι η καμπίνα δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν.

Αν στο μέλλον προκύψει κάποιο πρόβλημα βλέπουμε.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, alkis13 είπε

εδω ειναι αυτο που γνωριζω, οτι η wind κ vodafone εχουν καπου στο 40% και οντως ηταν προταση για εισφορα κεφαλαιου και θα ειχαν το 70%

Έχεις μείνει πολύ πίσω στην ενημέρωση. Δες εδώ σχετικά πρόσφατες πληροφορίες. Ακόμη υπάρχει πολύ δρόμος μπροστά μας, αν κι εφόσον προχωρήσουν τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

εχω φορθνετ πολλα χρονια , και οταν αντιμετωπισα προβλημα τελικα αλλξανε γραμμη που ερχοταν στο σπιτι μου γτ ειχε χαλασει, βεβαια εγινε με την τριτη φορα γτ το προβλημα δεν υπηρχε συνεχεια. οσον αφορα το θεμα ταχυτητας δεν χρειαζετε να αναβαθμιστω σε vdsl αφου πιανω ανετα 20000 με τον οτε απεναντι μου και ταχυτητες 2.2mb/sec. οσον αφορα τον ts επεσες σε προβληματικα ρουτερ και σε οσες φορες εχω παει σε σπιτια πελατων που μολις βαλανε vdsl ολες τις φορες το ρουτερ ηταν προβληματικο, ειτε αποσυνδεοταν ειτε δε λειτουργουσε σωστα το ασυρματο (vodafone vdsl). με μαγικο τροπο μεσω κομπιουτερ προβληματα δε λυνονται οσο και να φωναζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Πολλοί, μπερδεύουν ανόμοια μεταξύ τους πράγματα και καταστάσεις, μη γνωρίζοντας τι πραγματικά ισχύει. Και μετά αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορά κόστους προς το χειρότερο, στη χώρα μας σε σχέση με τον άλλο κόσμο, σε ένα δίκτυο που είμαστε από τα κορυφαία (όσον αφορά ανάπτυξη, υποδομές και κάλυψη) σε αντίθεση με τις DSL συνδέσεις της σταθερής.

Το φάσμα, δηλαδή οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία, είναι δημόσιος πόρος κι έτσι θα παραμείνουν εσαεί (σε αντίθεση με την σταθερή τηλεφωνία). Οι πάροχοι έχουν χρησικτησία του φάσματος έχοντας λάβει σχετική αδειοδότηση. Μάλιστα (και ισχύει σε όλο τον γαλαξία), γνωρίζουν κι έχουν συμφωνήσει ότι αναλαμβάνουν ρόλο MNO (Mobile Network Operator) με την υποχρέωση να δίνουν υπηρεσία σε MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Ο λόγος είναι ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός έτσι ώστε να έχουμε ως δυνητικοί πελάτες πληθώρα επιλογών σε υπηρεσίες και κόστος.

Στην πραγματικότητα σε όλο τον πλανήτη και ανά χώρα, συνήθως οι πάροχοι MVNO είναι περισσότεροι από τους MNO. Στη χώρα μας (και σε ελάχιστες ακόμη του πλανήτη) ισχύει το αντίθετο ελλείψει κανονιστικού πλαισίου, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω ισχυρών πιέσεων από λόμπι. Χαρακτηριστικά στην ΕΕ των 28 χωρών, μόλις σε 3 (Ελλάδα, Βουλγαρία και Κροατία) δεν υπάρχει κανένας εικονικός πάροχος κινητής. Αποτέλεσμα αυτού η σημερινή κατάσταση όπου 3 εταιρείες λυμαίνονται την αγορά εν είδει καρτέλ με παρόμοιες τιμές, προγράμματα και πρακτικές.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, έρχεται ο νομοθέτης και ορίζει τα αυτονόητα που ισχύουν, αν μη τι άλλο στην γειτονιά μας στην ΕΕ. Λέει λοιπόν ότι εφεξής, θα πουλάτε σε τιμές χοντρικής, κοστολογημένα (αλλιώς, με τιμές που θα ορίσω εγώ) υπηρεσίες και πακέτα που θα συμφωνήσετε με τον MVNO και χωρίς να του βάζετε τρικλοποδιές.

Από την άλλη, η κίνηση της Forthnet μάλλον (λένε οι κακές γλώσσες και πιθανόν σε μεγάλο ποσοστό να ισχύει) έχει σκοπό να αυξήσει πελατολόγιο, υπηρεσίες και δίκτυο, ώστε να αυξήσει το brand name με σκοπό να πουληθεί ακριβότερα μπας και ρεφάρουν σε κάποιο βαθμό οι πιστώτριες τράπεζες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση που έχουν οι 3 μεγάλες εταιρείες βάσει του κανονιστικού πλαισίου.

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά την Forthnet ως πάροχος κινητής με "δανεική" (επίτηδες τα εισαγωγικά) υπηρεσία από άλλους.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...