vasilllis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Σωστα....Θα μπορουσε ο ΔΕΔΔΗΕ να τα ζηταει με "απειλη" διακοπης παροχης . Σε καποια αλλη χωρα ισως.Εδω ακομα συζηταμε για τα ανασφαλιστα αυτοκινητα.... 1
pontez2 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Καλά μην τρελενόμαστε για το πιστοποιητικό. Ιδιώτες ηλεκτρολόγοι τα υπογράφουν. Και ατύχημα να συμβεί, ο ιδιώτης άνετα μπορει να ισχυριστεί οτι δε μπορουσε να γνωριζει τι συμβαίνει μέσα από τους τοίχους και αν πχ υπήρχε κάποια διαρροή που το μηχάνημα δε τη πήρε χαμπάρι. Καταλαβαίνω τους λόγους ύπαρξης του πιστοποιητικού, αλλά και η διακοπή παροχής ρεύματος υπερβολική ειναι κατά την άποψή μου. Άσε δε που για κάποιον περίεργο λόγο οι πάροχοι δέχονται νέα συμβόλαια χωρις να έχουν ελεγξει εαν ειναι σε ισχύ το πιστοποιητικο. Πρόσφατα, μου έλεγε μια κοπέλα στη ΔΕΗ οτι θέλει βεβαίωση πως έχω πιστοποιητικο σε ισχύ απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Της λέω, οκ...τσεκάρετε στο ιντερνετ στη σελίδα της ΔΕΔΔΗΕ. Ε δε το δεχοταν....Της το εκτύπωσα...το δέχτηκε.......
vasilllis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, pontez2 είπε Καλά μην τρελενόμαστε για το πιστοποιητικό. Ιδιώτες ηλεκτρολόγοι τα υπογράφουν. Και ατύχημα να συμβεί, ο ιδιώτης άνετα μπορει να ισχυριστεί οτι δε μπορουσε να γνωριζει τι συμβαίνει μέσα από τους τοίχους και αν πχ υπήρχε κάποια διαρροή που το μηχάνημα δε τη πήρε χαμπάρι. Καταλαβαίνω τους λόγους ύπαρξης του πιστοποιητικού, αλλά και η διακοπή παροχής ρεύματος υπερβολική ειναι κατά την άποψή μου. Άσε δε που για κάποιον περίεργο λόγο οι πάροχοι δέχονται νέα συμβόλαια χωρις να έχουν ελεγξει εαν ειναι σε ισχύ το πιστοποιητικο. Πρόσφατα, μου έλεγε μια κοπέλα στη ΔΕΗ οτι θέλει βεβαίωση πως έχω πιστοποιητικο σε ισχύ απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Της λέω, οκ...τσεκάρετε στο ιντερνετ στη σελίδα της ΔΕΔΔΗΕ. Ε δε το δεχοταν....Της το εκτύπωσα...το δέχτηκε....... O ιδιωτης ηλεκρολογος που τα υπογραφει ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι εχει ερθει στον χωρο που βρισκεται η εγκατασταση και εχει κανει καποιες μετρησεις ,σχετικα με το τι κατασταση βρισκονται τα καλωδια που ειναι μεσα στον τοιχο,η γειωση μεσα στο χωμα και τα υλικα μεσα στον πινακα. Σε νορμαλ συνθηκες,που απευθυνεται σε νορμαλ ανθρωπους ,αυτο το συστημα θα δουλευε ιδανικα και δεν θα θρυνουσαμε τοσους θανατους απο ηλεκτροπληξια.τωρα το τι γραφει ο καθενας στο πιστοποιητικο ειναι μια αλλη ιστορια Κατα τα αλλα οπως αναφερα.Οταν θα γινει το ατυχημα τοτε θα νοιαστουνε να βρουνε ΑΝ υπαρχει ΥΔΕ και αν υπαρχει τι εχει γραψει υπευθνος και υπογραφων αυτη.
akisdom Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα που απέναντι ή κοντά σε ¨καθε κατάστημα της ΔΕΗ υπάρχει ένα μικρό γραφείο με την ένδειξη ηλεκτρολογικά σχέδια που σε ένα φασόν σχέδιο τυπώνουν το όνομα και τα στοιχεία σου και είσαι έτοιμος. Μάλιστα το τρικ για να αποφύγουν την ένδειξη στην περιοχή της μέτρησης μόνωσης ειναι να γράφουν «η μέτρηση δεν έγινε λόγω ύπαρξης ηλεκτρικών συσκευών» και όλα καλά και όλα ωραία. Σε μεταφορά σας δε σε άλλο πάροχο εκτός της ΔΕΗ εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα που ισχύει για την ¨καθε περίπτωση η ΥΔΕ σας αναλαμβάνουν αυτοί και καταθέτουν μια που ούτε καν την βλέπετε ή την γνωρίζετε. Και μετά απορούμε γιατί καίγονται τα σπίτια και γιατί χάνονται ζωές !!! Δυστυχως βεβαια δεν υπάρχει διακοπή απο κανέναν πάροχο για λήξη της ΥΔΕ γιατί πολυ απλά δεν υπάρχει ελεγκτής για να το βεβαίωσει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Εγώ για το θέμα των ΥΔΕ, έχοντας ασχοληθεί για κάποιο διάστημα, έχω να πω τα εξής. Έλεγχος από ΔΕΔΔΗΕ σε λιγμένες ΥΔΕ υπάρχει. Αναλαμβάνουν την αποστολή ειδοποίησης στον ιδιοκτήτη και του λένε οτι αν δεν προσκομίσει νέα ΥΔΕ διακόπτεται η παροχή ηλεκτροδότησης εντός εξαμήνου. Το θέμα είναι οτι αυτή η διαδικασία δεν συμβαίνει καθολικά ούτε με συγκεκριμένο ρυθμό, έχουνε κάποιους υπαλλήλους με κάποιο σύστημα οι οποίοι είναι τα ζώα μου αργά και όποτε έχουν όρεξη και κέφια κάνουν την δουλειά τους, ελέγχουν και στέλνουν ειδοποιήσεις. Η παροχή όντως διακόπτεται αν δεν προσκομιστεί η ΥΔΕ. Για την γάγγραινα των πλαστών ΥΔΕ τώρα. Το 80-90% των ΥΔΕ που εκδίδονται, σφραγίζονται και υπογράφονται είναι μαϊμού. Ο πρώτος λόγος για αυτό είναι ο μη δειγματοληπτικός έλεγχος των ΥΔΕ και των εγκαταστάσεων για την επιβολή κυρώσεων σε τυχόν ηλεκτρολόγους που υπέγραψαν ΥΔΕ με ψευδή στοιχεία. Ο δεύτερος λόγος είναι η άρνηση σημαντικής μερίδας ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε αλλαγές και επιδιορθώσεις στην ηλεκτρική τους εγκατάσταση όταν τους το υποδεικνύει ο ηλεκτρολόγος, ο οποίος κατά πολλούς κοιτάει πως να τους κλέψει, να τους κοροϊδέψει κτλ. Ακόμα βέβαια κι αν ο ιδιοκτήτης φανεί συνεργάσιμος και κατανοήσει το πρόβλημα, το δεύτερο εμπόδιο που παρουσιάζεται είναι η εγκατάσταση γείωσης σε διαμερίσματα από πολυκατοικίες που δεν διαθέτουν καθόλου γείωση και ως επί το πλείστον βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, συνιδιοκτήτες, διαχειριστές, έλλειψη συνεννόησης, αστυνομίες κοκ. εκτός από τα παραπάνω όμως υπάρχουν και άλλα τεχνικά θέματα και δυσκολίες στον τομέα της γείωσης τα οποία οφείλονται στην δόμηση και την τσιμεντοποίηση του κέντρου της Αθήνας και με αποτέλεσμα αυτή να είναι ανεπαρκής κατά τους κανονισμούς. Έτσι ο επαγγελματίας που σέβεται την υπογραφή του αρνείται να υπογράψει την ΥΔΕ αν δεν βρεθεί λύση διότι σε περίπτωση ατυχήματος-ηλεκτροπληξίας μπορεί να εμπλακεί και αυτός, το κενό αυτό λοιπόν έρχονται να καλύψουν τα γνωστά γραφεία και οι υπόλοιποι υπογραφάκηδες-σφραγιδάκηδες του πενηντάρικου. Ακόμα και να υπήρχαν όμως έλεγχοι και ποινές στους υπογραφάκηδες τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τέτοια και δεν πρόκειται να σταματήσουν, κατά την γνώμη μου πρέπει να αλλάξει εντελώς το καθεστώς που διέπει τους ελέγχους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και σύνταξης των ΥΔΕ/πιστοποιητικών ηλεκτροδότησης για να βελτιωθεί συντομότερα αυτή η άρρωστη κατάσταση.
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ακόμα και να υπήρχαν όμως έλεγχοι και ποινές στους υπογραφάκηδες τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τέτοια και δεν πρόκειται να σταματήσουν, κατά την γνώμη μου πρέπει να αλλάξει εντελώς το καθεστώς που διέπει τους ελέγχους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και σύνταξης των ΥΔΕ/πιστοποιητικών ηλεκτροδότησης για να βελτιωθεί συντομότερα αυτή η άρρωστη κατάσταση. Oπότε λοιπόν ερχόμαστε στο αρχικό σημείο που λέμε πως είναι ακομα μια διάταξη που σκοπό έχει τη πληρωμή του 50ρικο και τίποτε παραπάνω. Είναι οπως οι δειγματολειπτικοί έλεγχοι της εφορίας για τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Το σύστημα σε αφήνει να προχωρήσεις σε ενοικίαση του σπιτιού σου, ακομα και αν δεν βάλεις ενεργειακό και αν σε πιάσουν σε έπιασαν...
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, pontez2 είπε Oπότε λοιπόν ερχόμαστε στο αρχικό σημείο που λέμε πως είναι ακομα μια διάταξη που σκοπό έχει τη πληρωμή του 50ρικο και τίποτε παραπάνω. Είναι οπως οι δειγματολειπτικοί έλεγχοι της εφορίας για τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Το σύστημα σε αφήνει να προχωρήσεις σε ενοικίαση του σπιτιού σου, ακομα και αν δεν βάλεις ενεργειακό και αν σε πιάσουν σε έπιασαν... Η διάταξη έχει σκοπό την διασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Δεν λαμβάνει όμως υπόψην άλλες παραμέτρους και προβλήματα, έτσι ακόμα και μετά τον φιλόδοξο ερχομό του νέου συστήματος των ΥΔΕ στις αρχές του 2010, πήγαμε πάλι στα προηγούμενα χάλια. Εν ολίγοις, οι κανονισμοί και τα νέα πρότυπα έγιναν πολύ αυστηρά από το 2006-7 και ο μέσος πολίτης πέραν των ηλεκτρολόγων δεν είχε ιδέα, δεν γίνεται από το Α να πας στο Ω για τόσα εκατομμύρια καταναλωτές και σε τέτοιο διάστημα, την στιγμή που υπάρχουν άπειρα άλλα προβλήματα στην μέση οικοδομή στην Ελλάδα. Οπότε το κενό καλύφτηκε πάλι με τον ίδιο τρόπο και όλοι είναι ευχαριστημένοι μέχρι να συμβεί η επόμενη πυρκαγιά λόγω ηλεκτρολογικών και η επόμενη ηλεκτροπληξία. Όσο για τα ΠΕΑ, το σύστημα δεν σε αφήνει πλέον να δηλώσεις ακίνητο χωρίς ΠΕΑ, υπήρχε μια διάταξη μέχρι το 2015 και άφηνε ένα παραθυράκι. Επίσης ελέγχους κάνουν και στα ΠΕΑ, αλλά ο αριθμός των ατόμων που εντοπίζονται και η συχνότητα των ελέγχων σε σύγκριση με το σύνολο δεν προξενεί κανέναν φόβο σε όσους δεν ασχολούνται σοβαρά με την δουλειά οπότε και εκεί υπάρχει η ίδια κατάσταση, τουλάχιστον βέβαια υπάρχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα, στις ΥΔΕ δεν υπάρχει τίποτα μαύρο χάλι.
kosnik Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μήπως γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για τη κατάθεση πιστοποιητικου στη ΔΕΔΔΗΕ? Εκτός από το ίδιο το πιστοποιητικό δλδ, πρέπει να πάει αυτός στον οποίο βγαίνει ο λογαριαμσός της ΔΕΗ? Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου? Είναι αδιάφορο? Το case ειναι πως είμαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο λογαριασμός έρχεται στο ονομα του παππού μου (που δε ζει).
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, kosnik είπε Μήπως γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για τη κατάθεση πιστοποιητικου στη ΔΕΔΔΗΕ? Εκτός από το ίδιο το πιστοποιητικό δλδ, πρέπει να πάει αυτός στον οποίο βγαίνει ο λογαριαμσός της ΔΕΗ? Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου? Είναι αδιάφορο? Το case ειναι πως είμαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο λογαριασμός έρχεται στο ονομα του παππού μου (που δε ζει). Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.Φυσικα δεν λες οτι ο παππους δε υπαρχει .Ελπιζω το πιστοποιητικο να εχει βγει στο ονομα του παππου. Για να αλλαξεις το ονομα θελει χαρτια . Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
kosnik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.Φυσικα δεν λες οτι ο παππους δε υπαρχει .Ελπιζω το πιστοποιητικο να εχει βγει στο ονομα του παππου. Για να αλλαξεις το ονομα θελει χαρτια . Το πιστοποιητικο νγηκε στο ονομα μου (σαν ιδιοκτητης), ακριβως για να μπορεσω να παω να αλλαξω το ονομα στο δικό μου στη ΔΕΗ (στο τηλεφωνο μ χαν πει οτι για να αλλαξω ονομα παροχης στο δικο μου πρπεει εκτος των αλλων να δωσω και ΥΔΕ εφοσον εχει ληξει). Τα γνωστα μπερδεματα, κατάλαβα. Οκ θα παω και θα ρωτησω ετσι κι αλλιως, ευχαριστώ.
fredd0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, kosnik είπε Το πιστοποιητικο νγηκε στο ονομα μου (σαν ιδιοκτητης), ακριβως για να μπορεσω να παω να αλλαξω το ονομα στο δικό μου στη ΔΕΗ (στο τηλεφωνο μ χαν πει οτι για να αλλαξω ονομα παροχης στο δικο μου πρπεει εκτος των αλλων να δωσω και ΥΔΕ εφοσον εχει ληξει). Τα γνωστα μπερδεματα, κατάλαβα. Οκ θα παω και θα ρωτησω ετσι κι αλλιως, ευχαριστώ. η διαδικασια ειναι πρωτα παιρνεις την παροχη στο ονομα σου και μετα (αν δε κανω λαθος μεσα σε 6 μηνες ?) πρεπει να καταθεσεις την ΥΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ ... αν την εχεις στα χερια σου δε νομιζω οτι θα σε στειλει τιμωρια ο ΔΕΔΔΗΕ αν μολις κανεις την αιτηση στη ΔΕΗ η τον οποιο αλλο παροχο επιλεξεις τους πας και την ΥΔΕ
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, kosnik είπε Το πιστοποιητικο νγηκε στο ονομα μου (σαν ιδιοκτητης), ακριβως για να μπορεσω να παω να αλλαξω το ονομα στο δικό μου στη ΔΕΗ (στο τηλεφωνο μ χαν πει οτι για να αλλαξω ονομα παροχης στο δικο μου πρπεει εκτος των αλλων να δωσω και ΥΔΕ εφοσον εχει ληξει). Τα γνωστα μπερδεματα, κατάλαβα. Οκ θα παω και θα ρωτησω ετσι κι αλλιως, ευχαριστώ. Καταλαβα....Αρα στην ζητανε την ΥΔΕ για αλλαγη ονοματος .Πας και αλλαζεις ονομα με το Ε9 οτι το δηλωνεις και καταθετεις την ΥΔΕ.Δεν μπριες να παρεις την παροχη χωρις ΥΔΕ Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από Γιάννης Platano
kosnik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Αρα πρωτα ΔΕΗ για αλλαγη ονόματος, σωστά, και καπάκι υποβολη ΥΔΕ. Μια χαρά ακούγεται, ευχαριστώ! Θα ενημερώσω για τυχόν ευτράπελα
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, kosnik είπε Αρα πρωτα ΔΕΗ για αλλαγη ονόματος, σωστά, και καπάκι υποβολη ΥΔΕ. Μια χαρά ακούγεται, ευχαριστώ! Θα ενημερώσω για τυχόν ευτράπελα Για να γινει η αλλαγη πρεπει πρωτα να κατατεθει η ΥΔΕ αν ειναι κομενο το ρευμα .Αν δεν ειναι κομενο με επιφυλαξη εχεις περιθωριο 6 μηνες να την προσκομισεις.
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Στις 30/10/2019 στις 10:36 ΠΜ, pontez2 είπε Καλά μην τρελενόμαστε για το πιστοποιητικό. Ιδιώτες ηλεκτρολόγοι τα υπογράφουν. Και ατύχημα να συμβεί, ο ιδιώτης άνετα μπορει να ισχυριστεί οτι δε μπορουσε να γνωριζει τι συμβαίνει μέσα από τους τοίχους και αν πχ υπήρχε κάποια διαρροή που το μηχάνημα δε τη πήρε χαμπάρι. Εχω δει να δίνουν άπειρα πιστοποιητικά σε σπίτια χωρίς γείωση και χωρίς ρελέ διαρροής. Σε αυτά τι θα ισχυριστούν; Οτι έβγαλε ο ιδιοκτήτης τα καλώδια της γείωσης;
Προτεινόμενες αναρτήσεις