Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Καλησπέρα παιδιά. Αφού χρησιμοποίησα για αρκετά χρόνια την οθονούλα μου και με υπηρέτησε καλά όλο αυτόν τον καιρό αποφάσισα να την αφήσω πίσω μου και να αναβαθμιστώ και κάτι σχετικά πιο πρόσφατο. Το monitor μου είναι ένα Samsung T200 20" monitor 16:10 σε ανάλυση 1680x1050, Overclocked refresh rate στα 75Hz και response time 2ms (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η Samsung).
  • Η καινούργια οθόνη θα συνεργαστεί με μια GTX 970, πιθανόν στο μέλλον να αναβαθμιστεί σε RTX 2060.
  • Ασχολούμαι αρκετά με FPS games, μιας και είπα να κάνω την αλλαγή λέω να πάω σε 144Hz, σε competitive παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει και πολύ η ποιότητα των γραφικών , οι γνώστες θα γνωρίζουν, αλλά τα FPS.
  • Έχω χρησιμοποιήσει 144Hz monitor στο παρελθόν και έμεινα έκπληκτος (Zowie XL2411). Κατά προτίμηση θα ήθελα 1080p ανάλυση και 144Hz refresh rate και η μόνη υποχώρηση που θα έκανα σε refresh rate θα ήταν σε Ultrawide 75Hz, συν το max budget είναι 200-300 ευρώ η όσο το δυνατόν λιγότερο για κάτι vfm.
  • Αυτό που ζητάω είναι μεγάλα refresh rate με σχετικά καλό Panel(είτε κάποιο καλό TN η VA) Και χαμηλό response time, για gaming αλλά και για απλές εργασίες γραφείου, browsing. Με λίγο ψάξιμο στο skroutz ήμουν ανάμεσα σε Ultrawide 75Ηz , 24" TN panel, 24" Curved VA panel, 25" TN panel, 27" TN panel, 27" Curved VA panel.
  • Θα θελα κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με το που να ψάξω γιατί οι επιλογές είναι πολλές. Γνωρίζω τις διαφορές ανάμεσα σε TN και VA, θα θελα VA λόγο χρωμάτων αλλά κάποιο καλό TN με χαμηλό Response time θα ήταν αποδεκτό. Επίσης αξίζει 27" για 1080p διαβάζω πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά μ αυτό το θέμα!
  • Να σημειωθεί ότι έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και 32" οθόνη 1080p, τηλεόραση για την ακρίβεια, την ψιλοσυνήθησα αλλά μου φάνηκε μεγάλη για monitor και χαμηλό ppi στο browsing (pixelιαζε αρκετά στα windows)!
Επεξ/σία από Psionicos
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πας εδω εφοσον το εχεις ψαξει με το UW και σου αρεσει

https://www.skroutz.gr/s/14327567/LG-29WK600-W.html

Οι 32αρες ειναι μεγαλες για monitor ειδικα σε <70 εκατοστα αποσταση που καθεσαι. Το VA εκτος απο τα πιο ακριβα πανελ εχουν ghosting στα παιχνιδια. Εχουν μεγαλυτερη αντιθεση χειροτερες γωνιες θεασης απο τα ips. Τα TN εχουν λιγο μουντα χρωματα που καπως ερχονται με calibrate και πολυ κακες γωνιες θεασης. Οι ips για monitor αυτη τη στιγμη ειναι οι κορυφαιες ειδικα για gaming. Αν πας σε UW δεν προκειται να επιστρεψεις ποτε ξανα σε 16:9 στο εγγυομαι. Η 2060 θα ειναι κομπλε για 2560x1080.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απεφυγε AHVA (ips panel) panel εαν εχεις κολλημα με την αποδοση του κοκκου...τουλαχιστον αυτα τα 1440p 144hz/165 fail ειναι epic fail! 

Με LG και IPS εχεις σιγουρα καλο κοκκο...ξυραφι!

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έυχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Ξέχασα να ενημερώσω ότι κυρίως για gaming στα 1080p θα χρησιμοποιώ το monitor, διότι έχω στο δωμάτιο και μια 32tv συνδεδεμένη στο pc για σειρές και ταινίες. Σύμφωνα με τις συμβουλές σας θα κοιτάξω κυρίως για uw ips και για 144hz tn. Σχετικά με τις curved προτιμάτε 24αρα η 27αρα, γνωρίζω ότι είναι gimmick αλλά υπάρχει κάποια διαφορα σε σχέση με τις flat πέρα απ' την κυρτότητα; Θα προσπαθήσω να δω κάποια monitor από κοντά σε κάποιο κατάστημα να δω και τι με βολεύει κιόλας.

Επεξ/σία από Psionicos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Psionicos είπε

Έυχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Ξέχασα να ενημερώσω ότι κυρίως για gaming στα 1080p θα χρησιμοποιώ το monitor, διότι έχω στο δωμάτιο και μια 32tv συνδεδεμένη στο pc για σειρές και ταινίες. Σύμφωνα με τις συμβουλές σας θα κοιτάξω κυρίως για uw ips και για 144hz tn. Σχετικά με τις curved προτιμάτε 24αρα η 27αρα, γνωρίζω ότι είναι gimmick αλλά υπάρχει κάποια διαφορα σε σχέση με τις flat πέρα απ' την κυρτότητα; Θα προσπαθήσω να δω κάποια monitor από κοντά σε κάποιο κατάστημα να δω και τι με βολεύει κιόλας.

Το curved σε 16:9 δεν έχει νόημα μιας και λογο του μικρου πεδιου αριστερα δεξια δεν προσθετει κατι. Οι 65αρες curved ειναι αλλη ιστορια. Σε 2560x1080 ειναι ταμαμ μια 29αρα ultrawide 75fps εφοσον δεν παιζεις competitive και θα δουλεψει και το gsync της 2060 κανονικα. Αν παιζεις competitive θα πας σε 27αρα 1440p οι 1080p 27αρες ειναι αρκετα κακες στο ppi εκτος αν καθεσαι ακρετα μακρια σε αποσταση. Πανω απο 29αρα μην παρεις αν δεν εισαι τουλαχιστον στα 80εκατοστα. Πιο κατω απο 80 εκατοστα θα θες να βγαλεις τα ματια σου θα σου φαινεται τεραστια. Τα 75fps ειναι υπεραρκετα για οτιδηποτε single player παραπανω θα πας αν θες competitive μονο δεν υπαρχει αλλος λογος. Αυτη που σε εβαλα πριν ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη για τα χρηματα της και παιζει στην αναλυση που η 2060 θα μπορεσει να τα βγαλει περα ανετα. Καλες αγορες.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Arkin είπε

Το curved σε 16:9 δεν έχει νόημα. 

Απο που το συμπεραινεις αυτο? 

πηγαινε σε 144 hz. ειναι εγκλημα να πας σε 75 hz.  μάλιστα μια χαρα θα την υποστηριξει η 2060 με μερικες μονο υποχωρησεις. και αυτο αναλογα το παιχνιδι. μολις παιξεις σε high  refresh rate monitor θα παθεις σοκ... θα θες να τα  πιανεις συνεχως.... σα να χεις κανει oc τα ματια σου θα νιωθεις σε σχεση με πριν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, ROG-X είπε

Απεφυγε AHVA (ips panel) panel εαν εχεις κολλημα με την αποδοση του κοκκου...τουλαχιστον αυτα τα 1440p 144hz/165 fail ειναι epic fail! 

Με LG και IPS εχεις σιγουρα καλο κοκκο...ξυραφι!

Μην γράφεις ότι ναναι. Το AHVA είναι είδος  IPS panel της AUO. 

Δεν είναι VA. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Για να διαπιστώσεις εάν σου κάνει μια curved/ultrawide οθόνη, πρέπει να τη δεις από κοντά.

Δεν υπάρχουν θέσφατα σ' αυτά.

Γνώμη μου: ξέχνα τις ultrawide. Εφόσον παίζεις fps games, πας σε 24/ 25/27''@1080p@144hz οθόνη.

Τα entry level ultrawide (29''@75hz), δεν κάνουν. Είχα τέτοιο και, παρότι αξιοπρεπέστατο, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Σε σχέση με τη dell που έχω τώρα, είναι της πλάκας. Σωστό ultrawide είναι το 34άρι (και πάνω).

Στα fps games δεν χρειάζεσαι ultra graphics (πλην 3-4 ρυθμίσεων). Τα fps σε νοιάζουν.

Α, για τις 27''@1080p. Πήγαινε δες από κοντά μια τέτοια οθόνη. Κάποιοι θεωρούν πολύ μικρή την ανάλυση σ' αυτές τις ίντσες και κάποιοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Για να διαπιστώσεις εάν σου κάνει μια curved/ultrawide οθόνη, πρέπει να τη δεις από κοντά.

Δεν υπάρχουν θέσφατα σ' αυτά.

Γνώμη μου: ξέχνα τις ultrawide. Εφόσον παίζεις fps games, πας σε 24/ 25/27''@1080p@144hz οθόνη.

Τα entry level ultrawide (29''@75hz), δεν κάνουν. Είχα τέτοιο και, παρότι αξιοπρεπέστατο, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Σε σχέση με τη dell που έχω τώρα, είναι της πλάκας. Σωστό ultrawide είναι το 34άρι (και πάνω).

Στα fps games δεν χρειάζεσαι ultra graphics (πλην 3-4 ρυθμίσεων). Τα fps σε νοιάζουν.

Α, για τις 27''@1080p. Πήγαινε δες από κοντά μια τέτοια οθόνη. Κάποιοι θεωρούν πολύ μικρή την ανάλυση σ' αυτές τις ίντσες και κάποιοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. εχω παιξει σε 144hz οθονη, πραγματικα η διαφορα ειναι τερασια. Εχω χρησιμοποιησει σε internet cafe τα Asus VG248QZ ή Asus VG248QE δεν θυμαμαι ποιο απο τα 2, και το Zowie XL2411.
Μπορει ΤΝ αλλα εγω δεν ειχα καποιο προβλημα με τα χρωματα, δεν ειδα διαφορα με την samsung που ειχα στο σπιτι! Η αληθεια ειναι οτι παω προς ΤΝ η VA Panel.
Αλλη μια ερωτηση, εχει καποιος χρησιμοποιησει VA panel στα 144Hz ? καποιες υποστηριζουν πως εχουν 1ms response time, το οποιο φανταζομαι πως δεν ισχυει. Συν οτι VA λενε πως εχουν ghosting. Αν εχει καποιος VA, το εχει παρατηρησει; ποια ειναι η εμπειρια του σε αντιθεση με ενα ΤΝ ; Δηλαδη αν με τα ιδια λεφτα μπορω να παρω κατι καλυτερο σε γωνιες θεασης, χρωματων και contrast φυσικα θα το επιλεξω.
Οσο αφορα τις Ιντσες, το γραφειο εχει 70 εκατοστα πλατος πιστευω οτι αμα την βαλω πισω πισω η 27αρα θα ειναι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Psionicos είπε

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. εχω παιξει σε 144hz οθονη, πραγματικα η διαφορα ειναι τερασια. Εχω χρησιμοποιησει σε internet cafe τα Asus VG248QZ ή Asus VG248QE δεν θυμαμαι ποιο απο τα 2, και το Zowie XL2411.
Μπορει ΤΝ αλλα εγω δεν ειχα καποιο προβλημα με τα χρωματα, δεν ειδα διαφορα με την samsung που ειχα στο σπιτι! Η αληθεια ειναι οτι παω προς ΤΝ η VA Panel.
Αλλη μια ερωτηση, εχει καποιος χρησιμοποιησει VA panel στα 144Hz ? καποιες υποστηριζουν πως εχουν 1ms response time, το οποιο φανταζομαι πως δεν ισχυει. Συν οτι VA λενε πως εχουν ghosting. Αν εχει καποιος VA, το εχει παρατηρησει; ποια ειναι η εμπειρια του σε αντιθεση με ενα ΤΝ ; Δηλαδη αν με τα ιδια λεφτα μπορω να παρω κατι καλυτερο σε γωνιες θεασης, χρωματων και contrast φυσικα θα το επιλεξω.
Οσο αφορα τις Ιντσες, το γραφειο εχει 70 εκατοστα πλατος πιστευω οτι αμα την βαλω πισω πισω η 27αρα θα ειναι οκ.

Τα va υπερισχυουν σε αντιθεση χανουν σε γωνιες θεασης και τα πιο φθηνα εχουν συνηθως ghosting. 144hz αν πας σε 1080p 27αρα θα εισαι κομπλε αλλα με πολυ μικρο ppi αν εισαι στα 60-70 εκατοστα ισως εχεις θεμα. Με 1440p αναλυση τα 144 τα ξεχνας ακομα και τα 100hz ξεχνας στα βαρια παιχνιδια εκτος αν δεν εχεις θεμα να ριξεις αρκετα τα γραφικα εκει θα παρεις καλο boost. Παντως γνωμη μου πανε σε ενα καταστημα η σε καποιο φιλο που εχει 29αρα ultrawide να δεις πως ειναι ωστε να κανεις τη σωστη επιλογη για σενα μιας και οσοι εχουν παει επιστροφη δεν υπαρχει. Σε 34αρι μην το σκεφτεσαι καθολου για την 2060 και σιγουρα θα πρεπει να εχεις μια αποσταση 80εκατοστα και πανω για να μην βγαλεις τα ματια σου απο το μεγεθος. Το ΤΝ το ξεχνας για μενα ειδικα στα 200-250 ευρω τα πιο ακριβα ειναι καλυτερα.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Psionicos είπε

Το πρόβλημα των va έχει να κάνει με το αργό -σε πολλές περιπτώσεις- transitioning των pixels κατά την εναλλαγή των σκηνών, οπότε δημιουργείται το φαινόμενο του ghosting.

Γλιτώνεις το glow με μια va οθόνη, αλλά παντρεύεσαι το ghosting. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο σε fast paced games (γρήγορη εναλλαγή σκηνών). Πάντως, δύο φίλοι μου που έχουν την 32άρα aoc@1440p@144hz, δεν έχουν θέμα με ghosting, η παρατήρηση του οποίου έχει να κάνει με τον εκάστοτε χρήστη.

Προσωπικά, κάθομαι στα 70 εκατοστά από τη dell και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα. Οπότε δεν ισχύουν τα περί ''μίνιμουμ απόστασης που πρέπει να έχεις, ώστε να μην δημιουργείται θέμα με την όρασή σου''. Και εδώ, ισχύει ό,τι βολεύει τον εκάστοτε χρήστη.

Ξαναλέω: άσε τις ultrawide. Εάν έπαιζες παιχνίδια όλων των ειδών, ναι, να τη σκεφτείς. Εφόσον παίζεις fps games, πας για 24-25-27''.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Μην γράφεις ότι ναναι. Το AHVA είναι είδος  IPS panel της AUO. 

Δεν είναι VA. 

Oυτε να διαβαζεις δεν ξερεις...μπομπες ηπιες χθες! 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Arkin είπε

Με 1440p αναλυση τα 144 τα ξεχνας ακομα και τα 100hz ξεχνας στα βαρια παιχνιδια εκτος αν δεν εχεις θεμα να ριξεις αρκετα τα γραφικα εκει θα παρεις καλο boost.

Ε και? Γιατι  πρπει ντε και καλα να παιζεις στα 100+fps σε ενα 144hz μονιτορ για να δεις διαφορα απο ενα 60/75hz μονιτορ στο smoothless στο tearing κτλ?

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Ε και? Γιατι  πρπει ντε και καλα να παιζεις στα 100+fps σε ενα 144hz μονιτορ για να δεις διαφορα απο ενα 60/75hz μονιτορ στο smoothless στο tearing κτλ?

Τι προτείνεις να πάρει ο ts? Ελπίζω να μην πεις 27αρι 1080p. 300 ευρώ μπορεί να δώσει έγραψε Max. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Τι προτείνεις να πάρει ο ts? Ελπίζω να μην πεις 27αρι 1080p. 300 ευρώ μπορεί να δώσει έγραψε Max. 

Σου εκανα μια ερωτηση πιο πανω αλλα την προσπερασες.

Οσο για τον TS, ο οποιος λεει οτι ασχολειται αρκετα με fps games, σε competitive games δεν τον νοιαζει και πολυ η ποιοτητα των γραφικων και οτι  εχει χρησιμοποιησει 144hz monitor στο παρεθον και εμεινε εκπληκτος, με βαση αυτους τους παραμετρους λοιπον που θετει, σιγουρα δεν θα του προτεινα ενα uw Monitor χαμηλου refresh rate.

Η βαση της προτασης μου θα ηταν στανταρ τα 144hz για τις αναγκες που εχει και οσο για την αναλυση, θα του ελεγα να κοιταξει μονιτορ απο κοντα για να δει πως του καθονται στο δικο του ματι.

Αν λοιπον τεσταρει και δει οτι σε 27αρι με 1080p αναλυση ειναι οκ στα ματια του, τοτε οκ.Αν παλι νιωσει οτι δεν ειναι οκ και νιωθει οτι με το 27αρι/1080P  "τυφλωνεται" απ τα πιξελ που βλεπει τοτε θα του ελεγα να παρει 24αρι/1080p/144hz/

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...