Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχην προκυπτουν περιστατικα τα οποια δεν τα μαθαινεις καν ως επιβατη μιας και τα διαχειριζονται μεσα στο πιλοτηριο εξαιρετικα αλλα και παλι μαθαινουν απο αυτα καθως νομιζω οτι βγαινουν security notes αν θεωρηθει ως σημαντικο. Θελω να πω οτι συνεχως μαθαινουν και βελτιωνονται αλλα ειναι τοσοι οι παραγοντες που μπορυν να πανε"λαθος" που απλα ειναι αδυνατον να κανεις προληψη για ολα. Υπαρχει ενα εξαιρετικο βιντεακι με πτηση της swiss air προς ασια σε ενα A340 νομιζω, με καμερα μεσα στο πιλοτηριο(νομιζω γυριζαν "διαφημιστικο"), οπου χανουν τον ενα κινητηρα μετα απο 1 ωρα πτησης και βλεπεις μεγαλο μερος της διαδικασιας απο τους πιλοτους οπου σβηνουν κινητηρα, γυρνανε στο αεροδρομιο , πετανε καυσιμο και οπως ειπε ο πιλοτος " προσγειωση με ενα κινητηρα λιγοτερο no problem απλα θελει λιγο παραπανω flap" (αν θυμαμαι καλα) Θα το βρω Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
tarantules Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Όποιος δεν έχει δει το ντοκυμανταίρ με την πτήση 411 της Ολυμπιακής από Αθήνα για Νέα Υόρκη το 1978 με τον Σίφη που κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια ενώ πήγαινε να εξελιχθεί σε τραγωδία , δεν έχει δει τίποτα. Κάπου σε ένα σημείο λέει οτι οι αμερικανοί προσπάθησαν αρκετές φορές να το προσγειώσουν σε εξομοιωτή με ακριβώς τα ίδια δεδομένα πτήσης και δεν το κατάφεραν ούτε μια φορά. Δείτε το εδώ όποιος δεν το έχει δει.Αξίζει με χίλια. 2
totalius Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Φυσικά και παίρνουν μαθήματα μεσα απο τα ατυχήματα . Αλίμονο μας αν δε γινόταν αυτο . 1
1comment Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόνο κακοφτιαγμένη δεν είναι μια σειρά που παίζει 19 σεζον και αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα... Η τραγική ειρωνεία του πράγματος είναι ότι αν δεν γίνονταν όλα αυτά τα δυστυχήματα, δεν θα είχαν αποφευχθεί άλλα τόσα... Δεν θα είχαν προχωρήσει σε βελτιώσεις, έξτρα συντηρήσεις, έξτρα εκπαιδεύσεις που ήταν απολύτως απαραίτητες για να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Με λίγα λόγια, είναι σαν να έπρεπε να συμβούν για να καλυτερεύσουν πολλοί τομείς της αεροπλοϊας. 4 ώρες πριν, bluesattack είπε ποσους κυκλους δυστυχιας να δεις ? Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες 4 σεζον ήταν λίγο μελό και έδιναν πολύ χρόνο σε συνεντεύξεις συγγενών των θυμάτων. Καμία σχέση με τις τελευταίες σεζον που είναι καθαρά τεχνικές και εστιάζουν στα αίτια των ατυχημάτων. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από 1comment 1
KilliK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Ναι, σε αυτό το περιστατικό, προφανώς. οντως, το πιο τρανταχτο παραδειγμα ειναι σε αυτο που λες, οτι δεν μπορεις να τα προβλεψεις ολα, μεχρι να συμβουν. φτιαξανε το συστημα με την κλειδωμενη πορτα για να προστατεψουν τους πιλοτους απο τους επιβατες. αλλα αγνοησαν την περιπτωση να προστατεψουν τους επιβατες απο τους πιλοτους. μεχρι που συνεβη το μοιραιο, και ξανασχεδιασαν το συστημα. 2
TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 2/3/2019 στις 1:31 ΜΜ, cons1985 είπε Η σειρά είναι από τις καλύτερες αν όχι η μοναδική στο είδος της. Παρουσιάζει τα γεγονότα ακριβώς όπως έχουν συμβεί. Επίσης μεσα από την σειρά μπορείς να δεις την εξέλιξη της αεροπλοΐας. Τα λάθη του παρελθόντος και πως μέσα από αυτά το αεροπλάνα πλέον θεωρείτε από τα ασφαλέστερα μεταφορικά μέσα. Φυσικά από τα τραγικότερα επεισόδια είναι αυτό του πτήσης 552 της helios που έπεσε στο Γραμματικό. Πράγματι είναι πολύ αξιόπιστο και αναλυτικό ότι δείχνει. Για όποιον ενδιαφερεται, υπάρχουν και τα πολύ καλά βιβλία «Air disaster 1, 2, 3, 4» (https://www.amazon.com/Air-Disaster-Vol-MacArthur-Job/dp/1875671110), οπως επίσης και αντίστοιχη σειρά ντοκυμαντέρ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μεταφρασμένα. Ενα ιδανικό διάβασμα για την επόμενη πτήση σας 😄 (αν και ισχύει, μιας και απο κάθε δυστύχημα κάτι βελτιώθηκε στα πλαίσια ασφαλείας). Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από TheGrisGrisMan
1comment Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε Ενα ιδανικό διάβασμα για την επόμενη πτήση σας 😄 (αν και ισχύει, μιας και απο κάθε δυστύχημα κάτι βελτιώθηκε στα πλαίσια ασφαλείας). Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω επηρεαστεί αρκετά με τη σειρά (δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου), αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον εντός Ελλάδας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν είχαμε κανένα ατύχημα/δυστύχημα από ελληνική εταιρία. 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, 1comment είπε Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω επηρεαστεί αρκετά με τη σειρά (δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου), αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον εντός Ελλάδας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν είχαμε κανένα ατύχημα/δυστύχημα από ελληνική εταιρία. Μιας και το έφερε η κουβέντα, πρώτη μου πτήση πενταήμερη στην Ρόδο, το αεροπλάνο σε τρελές αναταράξεις... Υπήρχε ανησυχια και υπόβοσκε πανικός. Βλέπω την αεροσυνοδό να μπαίνει στο κόκπιτ και περιμένω να δω τον πιλότο να δίνει μάχη με τα χειριστήρια... Ε λοιπόν τον ειδα να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει τσάι. Απευθειας μου έφυγε κάθε φόβος για πάντα 😄
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 34 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Μιας και το έφερε η κουβέντα, πρώτη μου πτήση πενταήμερη στην Ρόδο, το αεροπλάνο σε τρελές αναταράξεις... Υπήρχε ανησυχια και υπόβοσκε πανικός. Βλέπω την αεροσυνοδό να μπαίνει στο κόκπιτ και περιμένω να δω τον πιλότο να δίνει μάχη με τα χειριστήρια... Ε λοιπόν τον ειδα να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει τσάι. Απευθειας μου έφυγε κάθε φόβος για πάντα 😄 Πτηση απο κωνσταντινουπολη προς κεντρο ευρωπης με δευτεροκλασσατη τουρκικη εταιρεια. Καθυστερηση 2 ωρες λογω τεχνικου προβληματος. Διαρκεια πτησης κανονικα 3 ωρες -3 ωρες και ενα τερταρτο. Βραδυνη πτηση και 3/4 αδειο αεροσκαφος. Η πτηση διαρκει λιγο πανω απο 4 ωρες. Καμια ενημερωση απο το πληρωμα. Δημιουργια φοβιας απο το πουθενα και ενω πριν το ταξιδι με αεροπλανο ηταν απολαυση. Την επομενη το εψαξα και βρηκα οτι την προηγουμενη μερα ειχε απογορευθει στην εταιρεια να πεταξει πανω απο αρκετες ευρωπαικες χωρες λογω μη τηρησης των ευρωπαικων στανταρντς. Φοβια χ3 χαχχα
TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, Capt.staros είπε Πτηση απο κωνσταντινουπολη προς κεντρο ευρωπης με δευτεροκλασσατη τουρκικη εταιρεια. Καθυστερηση 2 ωρες λογω τεχνικου προβληματος. Διαρκεια πτησης κανονικα 3 ωρες -3 ωρες και ενα τερταρτο. Βραδυνη πτηση και 3/4 αδειο αεροσκαφος. Η πτηση διαρκει λιγο πανω απο 4 ωρες. Καμια ενημερωση απο το πληρωμα. Δημιουργια φοβιας απο το πουθενα και ενω πριν το ταξιδι με αεροπλανο ηταν απολαυση. Την επομενη το εψαξα και βρηκα οτι την προηγουμενη μερα ειχε απογορευθει στην εταιρεια να πεταξει πανω απο αρκετες ευρωπαικες χωρες λογω μη τηρησης των ευρωπαικων στανταρντς. Φοβια χ3 χαχχα Ε ναι... πάλι καλά Ελπίζω να μην είναι έντονο κ να το ξεπεράσεις, ίσως να αρκεί να θυμηθείς την απόλαυση πριν. Εγώ το σκέφτομαι ως «ένα τεράστιο μηχάνημα φτιαγμένο για να πετάει για πάρτη μας», τρελή τεχνολογία και έτσι... Αν το σκεφτείς, τόσα χρόνια ανθρωπότητα, εμείς οι τυχεροί... Πάντως, το χειρότερο από άποψη φόβου για τους επιβάτες, πρέπει να ήταν αυτό: https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Airways_Flight_9 Οι επιβάτες κ οι πιλότοι, είδαν και τις τέσσερις μηχανές να φλέγονται (η κάτι παρόμοιο) και να σβήνουν η μια μετά την άλλη, πράγμα αδύνατο τεχνικά. Έγινε κανονικό ανεμοπλάνο... Το 747 θα μπορούσε να πετάει έτσι για 23 λεπτά κ θα κάλυπτε 169 χλμ, μέχρι να... Μετά από 14 λεπτά περίπου, η μια μηχανή ξανάρχισε και στη συνέχεια και οι υπολοιπες, όποτε προσγειώθηκε με ασφάλεια τελικά... Volcanic ash η αιτία... Από τότε που έτυχε (το 1988), λύθηκε το θέμα. Spoiler (Βασικα υπάρχει και πιο extreme, αλλά δυστυχώς είχε και ένα θύμα (πολύ ατυχία). Aloha airlines Flight 243. Καλύτερα μην το ψάξετε αν φοβάστε ήδη, έχει τελειως τρελό screenshot, αλλά από την άλλη αποδεικνύει και την ασφάλεια που παρέχουν τα σύγχρονα αεροπλάνα...)
jimgate07 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε Ε ναι... πάλι καλά Ελπίζω να μην είναι έντονο κ να το ξεπεράσεις, ίσως να αρκεί να θυμηθείς την απόλαυση πριν. Εγώ το σκέφτομαι ως «ένα τεράστιο μηχάνημα φτιαγμένο για να πετάει για πάρτη μας», τρελή τεχνολογία και έτσι... Αν το σκεφτείς, τόσα χρόνια ανθρωπότητα, εμείς οι τυχεροί... Πάντως, το χειρότερο από άποψη φόβου για τους επιβάτες, πρέπει να ήταν αυτό: https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Airways_Flight_9 Οι επιβάτες κ οι πιλότοι, είδαν και τις τέσσερις μηχανές να φλέγονται (η κάτι παρόμοιο) και να σβήνουν η μια μετά την άλλη, πράγμα αδύνατο τεχνικά. Έγινε κανονικό ανεμοπλάνο... Το 747 θα μπορούσε να πετάει έτσι για 23 λεπτά κ θα κάλυπτε 169 χλμ, μέχρι να... Μετά από 14 λεπτά περίπου, η μια μηχανή ξανάρχισε και στη συνέχεια και οι υπολοιπες, όποτε προσγειώθηκε με ασφάλεια τελικά... Volcanic ash η αιτία... Από τότε που έτυχε (το 1988), λύθηκε το θέμα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου (Βασικα υπάρχει και πιο extreme, αλλά δυστυχώς είχε και ένα θύμα (πολύ ατυχία). Aloha airlines Flight 243. Καλύτερα μην το ψάξετε αν φοβάστε ήδη, έχει τελειως τρελό screenshot, αλλά από την άλλη αποδεικνύει και την ασφάλεια που παρέχουν τα σύγχρονα αεροπλάνα...) Mayday S04E02 το έχουν δείξει κανονικά πραγματικά ενδιαφέρον επεισόδιο 1
ReZonanZ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Πραγματικά πολύ ποιοτική εκπομπη, πρεπει να εχω δει σχεδόν όλα τα επεισόδια. Την παρακολουθώ πανω απο 10 χρονια απο το tv Μακεδονία ακομα. Αυτη την περιοδο τα National Geographic και National geographic hd παιζουν πολλα επεισόδια την ημερα. 2 απο τα επεισόδια στα οποια σκεφτομουν τις δραματικες ωρες που έζησαν οι επιβάτες πριν πεθάνουν ηταν το episode 5 απο την πρωτη season "cutting corners"(πανω στο οποίο βασιστηκε εν μέρη το ατυχημα της ταινιας Flight με Denzel Washington) Και το episode 4 απο season 2 "deadly crossroads"
1comment Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 14 λεπτά πριν, ReZonanZ είπε Πραγματικά πολύ ποιοτική εκπομπη, πρεπει να εχω δει σχεδόν όλα τα επεισόδια. Την παρακολουθώ πανω απο 10 χρονια απο το tv Μακεδονία ακομα. Αυτη την περιοδο τα National Geographic και National geographic hd παιζουν πολλα επεισόδια την ημερα. 2 απο τα επεισόδια στα οποια σκεφτομουν τις δραματικες ωρες που έζησαν οι επιβάτες πριν πεθάνουν ηταν το episode 5 απο την πρωτη season "cutting corners"(πανω στο οποίο βασιστηκε εν μέρη το ατυχημα της ταινιας Flight με Denzel Washington) Και το episode 4 απο season 2 "deadly crossroads" To S01E05 πού το είδες αν επιτρέπεται; Φαντάζομαι χωρίς υπότιτλους;
ReZonanZ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, 1comment είπε To S01E05 πού το είδες αν επιτρέπεται; Φαντάζομαι χωρίς υπότιτλους; Η αλήθεια ειναι οτι εχει παρα πολλα χρονια και δεν θυμαμαι! Εδω εχει ενα ενδιαφέρον video
jimgate07 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Απόψε στις 21:00 και σε επανάληψη στις 23:25 σε πρώτη προβολή το τελευταίο επεισόδιο του 19ου κύκλου της σειράς απο το National Geographic "Κάθετη Πτώση" Καθ' οδόν από την Ουάσινγκτον στο Κολούμπους του Οχάιο, η πτήση 6291 της United Express πλησιάζει στον προορισμό της όταν το υπερσύγχρονο αεροσκάφος συντρίβεται μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τον αεροδιάδρομο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα