Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως ειπα δεν χωρανε συναισθηματισμοι,ενας εργοδοτης που θελει να κρατησει εναν υπαλληλο βρισκει την λυση να τον κρατησει.

Ενας εργοδοτης ''μπακαλης'' που παιρνει 2-3 ατομα να κανει την δουλεια 10 ατομων δεν νοιαζεται γιατι η ποιοτητα ειναι ηδη σκατα,απλα θα βρει αλλον και ελπιζει να ειναι κοροιδο.

Οπότε στην πρωτη περιπτωση σιγουρα θα τα βρουν και θα δουλευουν ολα ρολοι ας πουμε ενω στην δευτερη θα γινεται ανακυκλωση.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zafiritsis είπε

Δεν ξέραμε ότι πρέπει να πάρουμε την έγκριση σου...

Την έγκρισή μου χέστηκες αν θα την πάρεις ή όχι. Με τέτοια νοοτροπία όμως στην εργασιακή αγορά καληνύχτα και καλή τύχη. Είναι λάθος.

Οι αρμοδιότητες του είναι συγκεκριμένες, και συμφώνησε να τις κάνει, πληρώνεται μάλιστα ακριβώς για αυτό. Όπως ήταν "ανθρώπινο" να τους λέει "ααααα τί ωραία, καλωσήρθατε στην εταιρία μας!" και να τους προσλαμβάνει, με τον ίδιο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ έπρεπε να τους απολύει. Αν τον χαλούσε, ας μην έπαιρνε τη δουλειά. Και αφού τον χάλασε, πολύ καλά έκανε και σηκώθηκε και έφυγε. Από κει και πέρα δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήταν λίγος για τη δουλειά. Ναι ήταν λίγος για την εταιρία, όχι για μένα, που χεστήκατε αν πήρατε την έγκρισή μου ή όχι.

Σε χαλάει η λέξη ΛΙΓΟΣ? Οκ λοιπόν, ήταν ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Σου κάνει, μιας και ακούγεται πιο politically correct?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fanis8791 είπε

αρα αν μπορει με λιγοτερα φυστικια να βρει φτηνοτερο εργαζομενο γιατι να μη το κανει? απλα με ενοχλει λιγο που η "ηθικη" παντα ειναι με το μερος του εργαζομενου και οχι με τον "κακο" εργοδοτη. απειρα τα παραδειγματα στο φορουμ, τα ιδια σχολια με ιδιοκτητες/ενοικιαστες (οι 2οι συμφωνα με το φορουμ εχουν παντα δικιο)

Δεν το έπιασες

Αν πληρώνεις ψίχουλα θα πάρεις δουλειά σκ##τα από το monkeybusiness

Πόσο χρόνο πιστεύεις έχει αυτή η εταιρία

Άλλα διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλά φοβικά σύνδρομα στους νέους της Ελλάδας ενώ δεν θα έπρεπε

Παλιά έλεγαν το μότο εθνικός τσαμπουκάς και στην δουλειά μα&^%^ας

Ολοι το παίζουν κοκοράκια στο δρόμο με βρισιές και τσαμπουκά κάθε είδους αλλά στα γραφεία και στις δουλείες καθοντα όλοι και τους σκίζουν και δεν βγάζουν κιχ

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ardi21 είπε

Φιλε μου οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι πας και του λες ευγενικα "βρηκα πολυ καλυτερη δουλεια, σας ευχαριστω για την συνεργασια, γεια σας".

ΥΓ. Και πες του πριν φυγεις οτι η εκπαιδευση πληρωνεται κανονικα... Να μαθει πρωτα να ειναι σωστος και μετα να εχει απαιτησεις.

Α δηλαδή φταίει ο εργοδότης που το δέχτηκε ο εργαζόμενος αυτό?

Παλιό κόλπο που συνεχίζει και συντηρείται από ανειδίκευτους λες και εκπαιδεύονται για καμιά δουλειά των 5.000€/μήνα.

Λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα.

Δημοσ.

Βρεθηκα προσφατα σε παρεμφερη κατασταση και το συμπερασμα μου ηταν ενα. Δεν εχει και πολλη σημασια πως θα το κανεις, αν ο αλλος ειναι *BEEP* , στραβα θα το παρει, οπως και να χει, οποτε επειδη σε βλεπω προσπαθεις και εσυ να εισαι ενταξει οπως εγω, δες την ιστορια μου και καταλαβε πως κακως νοιαζεσαι τοσο.

1.5 χρονο σε εταιρεια που με εσταζε, σε σημαντικο ποστο, αλλα χωρις καμια αναγνωριση στα καλα, μονο γκρινια στο 5% που κατι ξεφευγε οταν κανεις τον ταχυδακτυλουργο 10-11 ωρες τη μερα. Αυτη ηταν η νοωτροπια, κρατα το αυτο.

Βρισκω καλυτερα, και ζηταω 2 εβδομαδες απο το νεο εργοδοτη για να μη κρεμασω εντελως τον παλιο. Μου τις δινει, αλλα μεχρι να υπογραψω (για να ειμαι σιγουρος) και με το τελευταιο ΣΚ πρακτικα μενουν 8 μερες οταν παω και λεω οτι θα αποχωρησω. Γινεται ενας χαμουλης με τους αμεσους απο πανω μου αλλα χωρις να με καλεσουν οι ακομα πιο πανω για αντιπροταση η οτιδηποτε, και εννοειται η τελευταια εβδομαδα ειναι απιστευτο σταξιμο για αν καλυψω οτι εκρεμμοτητα υπαρχει και δεν υπαρχει πριν τους αφησω "ξεβρακωτους".

Τελευταια μερα, με παιρνει ο ενας απο τους 2 ιδιοκτητες τηλεφωνο και μου τη λεει γιατι αποχωρω και δε πηγα να συζητησω μαζι του και αλλες τετοιες *beep* και οτι και καλα δεν το ηξερε καν (ενω ο αλλος-και αδελφος του το ειχε μαθει σε δευτερολεπτα οταν παραιτηθηκα). Τελευταια μερα αντι να τους ριξω 3 μουτζες και να εξαφανιστω 1 λεπτο μετα το ωραριο μου, μενω 3.5 ωρες εξτρα και φευγω τελευταιος για να καλυψω πραγματα να μην πεσουν πανω στους αλλους. Και οι ιδιοκτητες οταν εφυγαν δεν με χαιρετησαν καν....μου κραταγαν και "μουτρα".

Πες μου λοιπον τωρα, αξιζαν αυτοι οι ανθρωποι που καθομουνα και εσκαγα και εγω, "πως να παραιτηθω", "πως να παρω μεγαλυτερο notice" , "πως να παω νωρις να υπογραψω για να το ανακοινωσω" , και εν τελει το μονο που καταφερα ηταν να εξασφαλισω 1 εβδομαδα σταξιματος, ποσες απληρωτες υπερωριες, ποσο εκνευρισμο και στο τελος να φυγω μαλωμενος και να μου κρατανε και μουτρα?

Ολα λοιπον ειναι θεμα με τι ανθρωπο εχεις να κανεις....και απο κει και περα διαχειρισου το οπως νομιζεις καλυτερα εσυ

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε παιδιά τα συμβόλαιά σας δεν αναφέρουν ποιό είναι το notice period σε περίπτωση παραίτησης; Τι 8 μέρες και να καλύψεις 'εκκρεμότητες' και να βγαλεις λαγούς από καπέλα λέτε; Μόνο με αυστηρή τυπικότητα λύνονται τέτοια θέματα.

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitrissot είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και πάλι. Ναι είμαι 22 και δεν έχω εμπειρία ακόμα σε αυτά όπως είπε κάποιος πιο πάνω. Ο μισθός μου είναι ο βασικός όποτε 200 ευρώ περίπου παραπάνω κάνουν για εμένα μεγάλη διαφορά. Επίσης παρ όλο που δεν είναι στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει, ο καινούργιος εργοδότης είναι από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και υπάρχει σίγουρα πιο σίγουρο μέλλον όσο μπορεί να είναι αυτό στην Ελλάδα. Επίσης επειδή είναι μέσω γνωστού ίσως δεν ξανά έχω την ευκαιρία να πάω εκεί. Θα ακολουθήσω αυτά που μου είπατε, θα περιμένω να σιγουρευτεί η άλλη εργασία και μετά θα ανακοινώσω την παραίτησή μου. Θα σας ενημερώσω με την αντίδραση του εφόσον γίνει αυτό τελικά. 

Ευχαριστώ και πάλι 

Τα 200 ευρώ παραπάνω όταν μιλάμε για μισθό κοντά στο βασικό είναι μεγάλη διαφορά.

Και αφού λες κιόλας ότι η νέα εταιρεία είναι απ τις μεγαλύτερες ελληνικές (δεν είναι πάντα καλό αυτό να ξέρεις βέβαια..) και βλέπεις μέλλον, προχωράς όπως σου είπαν παραπάνω.

Το πώς θα το κάνεις είναι δικό σου θέμα, απλά να ξέρεις ότι ούτε να χεις τύψεις και να στενοχωριέσαι και να αγχώνεσαι χρειάζεται ούτε να πας στο άλλο άκρο και να σαι αγενής. Είναι δουλειά αυτό να θυμάσαι πάντα. Και για σένα και γι αυτούς.

Αν επιτρέπεται σε τι τομέα θ απασχοληθείς τώρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειλικρινα ωρες ωρες απορω με το ποσο θυματα μπορει να ειναι οι εργαζομενοι ,δεν μιλαω για εταιριες με λογικους μισθυς κλπ κλπ μιλαω για τις δουλειες των 600 ευρω και βλεπουμε που ξεκινας απο 8ωρο και τελεωνεις 12ωρος για να βγει η δουλεια και θα πρεπει κανεις να σκεφτει αν θα μεινει και πως θα αντιδρασει ο εργοδοτης κλπ κλπ.

Απο εμπειρια ημουν floor manager σε πολυκεντρο και συγκεκριμενα σε σινεμα, απο την day one μεχρι 3 μηνες δουλευα 54 ωρες 4-1 την νυκτα με την ευθυνη για τις ταινιες ,προσωπικο, παραγγελιες,  εισπραξεις καντινα κλπ , στο τριμηνο απανω αποφασιζουν οτι δεν βγαινουν τα κουκια και θενε να μου κοψουν ενα 350αρι απο τον μισθο  * να σημειωθει οτι ηξερα τον καθημερινο τζιρο μια και εβγαζα το χ του  οροφου μου και μια φορα τνη βδομαδα του z και εαν γινεται να κανονιζω και το προγραμμα στο διαδικτυο απο το σπιτι. Τους ειπα θα το σκεφτω .Σαβατο λοιπον ενω ηταν η μεγαλη αναμπουλα παιρνω τον γενικο διευθυντη τηλεφωνο οτι παραιτουμαι και το απογευμα να κανονισει μονος του την δουλεια ,, κυριακη με παιρνουν τηλεφωνο και μου προτεινουν να κοψουν 200 και να παραμεινω. Εφυγα πανηγυρικα και δεν κοιταξα καν πισω σε 2 χρονια η επιχειρηση εκλεισε..... και το κτηριο μενει εκει και μαζευει σκονες.... Βρηκα πολυ καλυτερη δουλεια μετα απο τρεις μηνες και εκτισα απο κει . Συμπερασμα στην εργασια οι συναισθηματισμοι δεν φορανε ιδιαιτερα στον ιδιωτικο τομεα....

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, totem_lost είπε

Καλά ρε παιδιά τα συμβόλαιά σας δεν αναφέρουν ποιό είναι το notice period σε περίπτωση παραίτησης; Τι 8 μέρες και να καλύψεις 'εκκρεμότητες' και να βγαλεις λαγούς από καπέλα λέτε; Μόνο με αυστηρή τυπικότητα λύνονται τέτοια θέματα.

Δε ξέρω που ζεις...αλλά σίγουρα όχι στην Ελλάδα...! Δεν υφίστανται εδώ αυτά. 

Για το νηματοθετη, φύγε έτσι απλά και μην ασχολείσαι. Σιγά την επενδυση που έκαναν πάνω σου...αμισθί εκπαίδευση. 

Για εμένα ωστόσο καλύτερα πρώτα να υπογράψεις στην άλλη θέση 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, totem_lost είπε

Τα notice στα συμβόλαια είναι για τα πανηγύρια από τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρος νόμος

Επίσης μιλάμε για τύπο που τον είχε κάποιο διάστημα μαύρο με αφορμή την "εκπαίδευση" , αυτά είναι γελοιότες

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Δεν μπαίνεις σε διαδικασία παζαριού σε καμία περίπτωση γιατί μπορεί να συμφωνήσει για να σε κρατήσει κάνα μήνα μέχρι να βρει κάποιον άλλον και μετά να σε διώξει. Και γενικά είμαι αυτής της γνώμης. Αν είναι να φύγεις, δεν περιμένεις διαπραγμάτευση, φεύγεις και γειά σας. Μονι θα χάσεις εάν μείνεις, θα σε βλεπουν πάντα με μισό μάτι και πως θα φύγεις στην πρώτη ευκαιρία. Είσαι λιγότερο από χρόνο, δεν δικαιούσαι αποζημίωση. Του ξηγιεσαι πως περιμενες κάτι άλλο, πως βρήκες δουλειά στο δημόσιο που είχες κάνει αίτηση 2 χρόνια πριν, πως η νέα δουλειά είναι κάτω από το σπίτι σου, ότι θες. Εφόσον είσαι νέος στην δουλειά, αυτό σημαίνει πως θα είχε κάνει συνεντεύξεις πριν από εσένα οπότε εύκολα θα βρει καποιον. Εκτός και εάν πηγές συστημένος και φοβάσαι μην εκθέσεις κάποιον. Στην δουλειά δεν μπαίνουν συναισθήματα ειδικά αφού είσαι μια εβδομαδα. Τώρα για τους συναδέλφους που τους σκέφτεσαι, πότε πρόλαβες και δεθηκες; είναι κάποιος γνωστός σου; 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...