Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μη κοιτάς μόνο τα χρήματα, αν στην άλλη εργασία είναι x2-5-10 φορές χειρότερα δε θα το μετανιώσεις; Κράτα το λόγο σου για μένα και μείνε εκεί που είσαι. Εκτός και αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος ή το άλλο αφεντικό θα σε έχει στα όπα-όπα! Άσε που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε δύο εβδομάδες το 99% να γίνει 0%, και να ψάχνεις πάλι για δουλειά από την αρχή.
fingolfingr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Mindworm είπε Καλά, ήμουν "λίγος" που εγώ σαν νεότερος από τους άλλους και επικεφαλής έλεγα σε μεγαλύτερους από εμενα και οικογενειάρχες ανθρώπους που είχαν κλείσει και 5ετια στην δουλειά ότι "ξέρεις κάτι, δεν σε χρειαζόμαστε." Είναι "λίγος" το να έχεις ανθρωπιά; Αν είναι ετσι για εσένα τότε για εμενα είσαι με το σκεπτικό σου "λίγος" σαν άνθρωπος. Στην θέση που είμαι τώρα είναι μεσα στο job description και η απολυση συναδελφων. Δεν γίνεται συχνά αλλα γίνεται. Και φυσικά καποια στιγμή πιθανόν να ερθει και η δική μου η ώρα. Ότι καποιος είναι μεγαλύτερος από εσενα και εχει κλείσει 5ετία δεν λέει κατι. Αν αξιζαν παραπάνω τότε θα ήταν εκείνοι στην δική σου θέση. Απλό. Το να εχεις ανθρωπιά δεν είναι κατι που σε κανει λιγό. Παρόλα αυτά, η θέση του επικεφαλή/προϊσταμενου κλπ δυστυχως εχει και αυτό το κομματι πέρα από το διοικητικό. Είναι κατι που μου το τονισαν πριν μου δωθεί η θέση και αυτό είναι το δυσκολο κομματι. Να παίρνεις δυσκολες αποφάσεις. Αν δεν σου αναφέρθηκε εσένα, τότε (κατα την γνώμη μου) είναι λαθος της εταιρίας που στο ζήτησε. Αν στο ανεφεραν και δεχθηκες... τότε ναι όντως δεν εκανες για αυτή την θέση. Το ότι ο αλλος εχει οικογένεια κάνει απλά αυτό το κομματι πιο δυσκολο. 1 ώρα πριν, GooFysGR είπε Μην έχεις τύψεις για τίποτα, με το ίδιο τρόπο που ο εργοδότης κοιτάζει μόνο το συμφέρον του, πρέπει κι εσύ να κοιτάξεις τη τσέπη και το μέλλον σου. Το σωστό είναι να δώσεις ένα περιθώριο μερικών ημερών για να γίνουν ομαλά οποιεσδήποτε μεταβάσεις τυχόν χρειαστούν και σε κάθε περίπτωση του αναφέρεις πως βρήκες κάτι καλύτερο είτε από μισθολογική άποψη, είτε από άποψη καλύτερων συνθηκών ή μακροπρόθεσμης εξέλιξης. Αν βέβαια τον δεις διατεθειμένο να προσφέρει κάτι καλύτερο, και το πρόβλημά σου είναι ο χαμηλός μισθός, άκουσε τι έχει να πει.. Θα πρεπει να ανακοινώσεις ότι βρήκες κατι αλλο με περισσότερα χρήματα και καλύτερες προοπτικές. Αν αρχισει τις φωνες τότε απλά δεν αξίζει. Οκ θα σπαστεί, αλλα κανείς λογικός ανθρωπος δεν θα σου ζητήσει να μείνεις με λιγοτερα χρήματα επειδή ετσι είχατε πεί. Είναι υποχρεωση σου να ψαχνεις συνεχώς κατι καλύτερο. Αλλα πάντα πρεπει να είσαι σωστός και απεναντι στον εργοδότη μιας και όπως αναφέρθηκε ο κοσμος είναι μικρός. Ανακοινώνεις την αποφασή σου να αποχωρήσεις, δηλωνεις διαθεσιμός μεχρι να πας στην νεα δουλεια και τέλος. Το πιο βασικό όμως είναι το κομματι με τα bold. Δεν είναι λογικό να πείς ότι "αν μου δώσεις παραπάνω μένω". Εκεί ναι θα εχει λόγο να φωνάζει. Τα παραπάνω χρήματα είναι κατι που θα πρεπει να προταθουν από τον εργοδότη. Όχι από εσένα. 2
GooFysGR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Δεν είναι λογικό να πείς ότι "αν μου δώσεις παραπάνω μένω". Εκεί ναι θα εχει λόγο να φωνάζει. Δεν συμφωνώ απολύτως σε αυτό το κομμάτι. Όπως ο εργοδότης ζυγίζει ανά πάσα στιγμή τα κόστη και τα κέρδη του, το ίδιο δικαίωμα έχει κάθε εργαζόμενος. Γιατί θα πρέπει να φωνάξει δηλαδή αν δεχτείς να μείνεις με παραπάνω χρήματα; Εκείνος σε κοστολογεί, εκείνος αποφασίζει αν αξίζεις τα παραπάνω χρήματα. Η εργασία είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Προσφέρεις τις εργατοώρες σου, για την καλύτερη δυνατή τιμή. Αν κάποιος σου προσφέρει καλύτερη τιμή, προφανώς και έχεις τη δυνατότητα της επιλογής. Δεν έχεις και κανένα συμβόλαιο που σε παντρεύει με τον κάθε εργοδότη, επειδή του υποσχέθηκες πως "θα είσαι καλό παιδί και πιστός" την ώρα που έχεις ανάγκη και πρέπει να πάρεις τη δουλειά. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί στην εργασία. Μόνο συμβάσεις και συμβόλαια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απολυθείς (με αποζημίωση φυσικά), έτσι και ανά πάσα στιγμή μπορείς να επιλέξεις μια καλύτερα αμοιβόμενη δουλειά (με το κόστος του κλεισίματος της "πόρτας" του προηγούμενου εργοδότη σου, φυσικά). Ζυγίζεις τα κόστη και τα κέρδη, και κάνεις την επιλογή σου. 26 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Τα παραπάνω χρήματα είναι κατι που θα πρεπει να προταθουν από τον εργοδότη. Όχι από εσένα. Εδώ σίγουρα δεν συμφωνώ. Δεν είναι όλοι οι εργοδότες το ίδιο, και ο εργοδότης που θα γυρίσει και θα σου προτείνει αύξηση, πιστεύω πως ανήκει στη μειοψηφία. Συνήθως όσο και να αξίζεις, όσο και να προσπαθείς, ο εργοδότης επαναπαύεται στην ησυχία του, και πολλές φορές προσπαθεί να αποκρύψει και το γεγονός της καλής απόδοσής σου, για να μην ξεσηκωθείς και του ζητάς διάφορα... Εκτός και αν εκεί έξω στην αγορά έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα και ήρθε καιρός να... αλλάξω εγώ εργοδότη! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από GooFysGR 1
xristoss1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε,μην σε πιάνουνε συναισθηματισμοί είναι δουλειά, δεν είστε φιλαράκια. Ο καθένας απο την πλευρά του υποστηρίζει την τσέπη του. Αν βρήκες κατι καλύτερο φεύγεις χωρίς ντροπές. Έμένα ένα χρόνο δούλευα και με κορόιδευε οτι θα με ασφαλίσει και θα με προσλάβει και μόλις του είπα αντίο στράβωσε λες και τον είχα γκόμενο και τον απάτησα. Όπως σου είπα είναι δουλειά και στην δουλειά θα είσαι επαγγελματίας και ψυχρός,είσαι υπάλληλος με εργοδότη,όχι γκόμενοι,ούτε φιλαράκια. 2
Mindworm Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, fingolfingr said: Αν δεν σου αναφέρθηκε εσένα, τότε (κατα την γνώμη μου) είναι λαθος της εταιρίας που στο ζήτησε. Αν στο ανεφεραν και δεχθηκες... τότε ναι όντως δεν εκανες για αυτή την θέση. Το ότι ο αλλος εχει οικογένεια κάνει απλά αυτό το κομματι πιο δυσκολο. Κανένας σας δεν ξέρει τους λόγους που γινόντουσαν αυτές οι απολύσεις οπότε δεν έχετε πλήρη εικόνα στο πόσο δύσκολο μου ήταν. Επίσης από την στιγμή που δεν θα έκανα σωστά τις απολύσεις για απαράδεκτους λόγους που δεν με έβρισκαν σύμφωνο και σύντομα θα είχα ένα τμήμα που θα υπολειτουργούσε... από το να βάλω στο βιογραφικό μου ότι από την τάδε εταιρεία απολύθηκα γράφει ότι παραιτήθηκα... ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Τι αντίκτυπο είχε στο μέλλον; Τέλος πάντων επειδή είμαι στο γραφείο μου τώρα και δεν μπορώ να κάθομαι να δίνω λόγο γιατί στάθηκα ανθρώπινα... και γενικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι και να απολογούμαι καν. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από Mindworm 13 2
polaki Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, dimitrissot είπε Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το μοναδικό μου θέμα είναι ότι επειδή όπως μου είπε ότι του έφυγε και παλαιότερα στις δύο εβδομάδες κάποιος δεν θέλει να του γίνει πάλι ούτε να εκπαιδεύει κάθε δύο μήνες άλλον. ( Εκπαίδευση δεν πληρώθηκα. Ήταν μια εβδομάδα μαύρα εννοείται από 3ωρα κάθε μέρα). Απλά αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν θέλω να τσακωνομαι γενικά και φοβάμαι μην μου ζητήσει τον λόγο και δεν έχω τι να του πω, καθώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) Ευχαριστώ και πάλι Από τις απαντήσεις σου φαντάζομαι είσαι 22-23 max χωρίς καθόλου εμπειρία σε αυτά. Θα την αποκτήσεις, αν φας την πρώτη απόλυση παρασκευή απόγευμα πάνω που χαιρετάς του συναδέλφους και λες "καλό ΣΚ παιδιά, τα λέμε τη Δευτέρα" Και δεν θα υπάρξει Δευτέρα. Θα την αποκτήσεις επίσης αν απολύσουν την κοπέλα σου, η οποία θα είναι μέσα στη στεναχώρια, στα νεύρα, δεν θα έχει όρεξη για τίποτα και θα κάνετε 1 μήνα να κάνετε σεξ. Θα την αποκτήσεις επίσης αν διώξουν τη μητέρα σου ή τον πατέρα σου, και αγχώνεστε όλοι μαζί οικογενειακώς για το πώς θα τα βγάλουν τώρα πέρα μεγάλοι άνθρωποι. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, που σου εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί να την αποκτήσεις με αυτόν τον τρόπο, άκου όλους τους προηγούμενους που σου λένε το εξής απλό πας πρωί, του εξηγείς ότι ΔΕΝ θα συνεχίσεις, και προχωράς παρακάτω. Επίσης εντελώς φιλικά, θέλω να σε δω πόσο "ευγενικός" θέλεις να είσαι όπως λες, όταν σου πει "με κρέμασες, δε σε πληρώνω για τις μέρες που εργάστηκες". 5 ώρες πριν, Mindworm είπε Καλά, ήμουν "λίγος" που εγώ σαν νεότερος από τους άλλους και επικεφαλής έλεγα σε μεγαλύτερους από εμενα και οικογενειάρχες ανθρώπους που είχαν κλείσει και 5ετια στην δουλειά ότι "ξέρεις κάτι, δεν σε χρειαζόμαστε." Είναι "λίγος" το να έχεις ανθρωπιά; Αν είναι ετσι για εσένα τότε για εμενα είσαι με το σκεπτικό σου "λίγος" σαν άνθρωπος. Και τότε ρε μάγκα τί πήγες να δουλέψεις HR? Μας δουλεύεις?? Ή τον εαυτό σου δουλεύεις??? Τί περίμενες ότι θα είναι η δουλειά στο HR, κολλητηλίκια με τους συναδέλφους και να σου λένε όλοι τί γαμάτος φίλος που είσαι? Σύνελθε! Sorry φίλε που θα στο πω, αλλά ναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ήσουν ΠΟΛΥ λίγος. Όχι σαν άνθρωπος, αλλά ως εργαζόμενος (και δεν καταλαβαίνω wtf το πας στο ανθρωπινο, να μας κάνεις να νιώσουμε εμείς οι κακοί? Δεν το πιάνω το σκεπτικό..). Η δουλειά σου ήταν να είσαι στο τμήμα HR. Υποκειμενικά μπορείς να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Υπάρχουν ξέρεις μοναστήρια και διάφορες ΜΚΟ όπου μπορείς να προσφέρεις έργο ανθρωπιάς. Απ'τη στιγμή που δεν προσφέρεις έργο στην εταιρία στην οποία βρίσκεσαι, της είσαι λίγος και δεν κάνεις. Και βλακεία σου που παραιτήθηκες. Έπρεπε να περιμένεις κάποιον άλλο να σε απολύσει, να πάρεις και την αποζημίωση. Αυτός μπορεί να ήταν "λίγος" σαν άνθρωπος που έκανε τη δουλειά σου, εσύ όμως θα είχες πάρει και κάνα φράγκο για την απόλυση. Μ'αρεσει που σου έχουν κάνει και like 1000 άτομα... μπράβο σας..! 1 ώρα πριν, Nikosmile είπε Μη κοιτάς μόνο τα χρήματα, αν στην άλλη εργασία είναι x2-5-10 φορές χειρότερα δε θα το μετανιώσεις; Κράτα το λόγο σου για μένα και μείνε εκεί που είσαι. Εκτός και αν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος ή το άλλο αφεντικό θα σε έχει στα όπα-όπα! Άσε που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε δύο εβδομάδες το 99% να γίνει 0%, και να ψάχνεις πάλι για δουλειά από την αρχή. Πολύ σωστό αυτό που λες, και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ειδικά αν μιλάμε για διαφορές της τάξης του 50-100€. Δεν αξίζει (βέβαια το τί αξίζει για τον καθένα είναι υποκειμενικό, επίσης +100 στα 500€ είναι μεγάλη διαφορά.. αλλά +100 στα 1000 ας πούμε, δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά). Απλά εδώ θεωρώ δεν έχει προλάβει έτσι κ αλλιώς να δει πώς είναι οι συνθήκες. Οπότε αναγκαστικά κατά κάποιο τρόπο μεγαλύτερη βαρύτητα παίρνει ο μισθολογικός παράγοντας. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από polaki 4
fingolfingr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, GooFysGR είπε Δεν συμφωνώ απολύτως σε αυτό το κομμάτι. Όπως ο εργοδότης ζυγίζει ανά πάσα στιγμή τα κόστη και τα κέρδη του, το ίδιο δικαίωμα έχει κάθε εργαζόμενος. Γιατί θα πρέπει να φωνάξει δηλαδή αν δεχτείς να μείνεις με παραπάνω χρήματα; Εκείνος σε κοστολογεί, εκείνος αποφασίζει αν αξίζεις τα παραπάνω χρήματα. Η εργασία είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Προσφέρεις τις εργατοώρες σου, για την καλύτερη δυνατή τιμή. Αν κάποιος σου προσφέρει καλύτερη τιμή, προφανώς και έχεις τη δυνατότητα της επιλογής. Δεν έχεις και κανένα συμβόλαιο που σε παντρεύει με τον κάθε εργοδότη, επειδή του υποσχέθηκες πως "θα είσαι καλό παιδί και πιστός" την ώρα που έχεις ανάγκη και πρέπει να πάρεις τη δουλειά. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί στην εργασία. Μόνο συμβάσεις και συμβόλαια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απολυθείς (με αποζημίωση φυσικά), έτσι και ανά πάσα στιγμή μπορείς να επιλέξεις μια καλύτερα αμοιβόμενη δουλειά (με το κόστος του κλεισίματος της "πόρτας" του προηγούμενου εργοδότη σου, φυσικά). Ζυγίζεις α κόστη και τα κέρδη, και κάνεις την επιλογή σου. Εδώ σίγουρα δεν συμφωνώ. Δεν είναι όλοι οι εργοδότες το ίδιο, και ο εργοδότης που θα γυρίσει και θα σου προτείνει αύξηση, πιστεύω πως ανήκει στη μειοψηφία. Συνήθως όσο και να αξίζεις, όσο και να προσπαθείς, ο εργοδότης επαναπαύεται στην ησυχία του, και πολλές φορές προσπαθεί να αποκρύψει και το γεγονός της καλής απόδοσής σου, για να μην ξεσηκωθείς και του ζητάς διάφορα... Εκτός και αν εκεί έξω στην αγορά έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα και ήρθε καιρός να... αλλάξω εγώ εργοδότη! Εγώ από την αλλη δεν βλέπω να διαφωνουμε σε κάτι. Εσύ γραφεις γενικά τι θεωρείς σωστό. Εγώ γραφω τι θεωρώ σωστό για την συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν λοιπον κάποιος εχει ξεκινήσει μία βδομαδα και εχει δεχθεί τις συνθήκες εργασίας (ωραριο, αποδοχές κλπ), δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να πάει και στην ουσία να ζητήσει αυξηση. Για κανενα λόγο. Αν εχει δεί ο εργοδότησης κατι σε εσενα που αξίζει και μπορεί να δώσει κατι παραπάνω τότε είναι δική του δουλεια να στο προτείνει. Πάντα εφόσον εχεις αναφέρει ότι φέυγεις. Όχι στα καλα καθούμενα. Από μόνος του είναι λογικό να μην στο πεί και γίνεται σπάνια. Προσωπικά από την αναφορά του στην νεα δουλεια σαν κατα πιο σίγουρο, καταλαβαίνω ότι είτε είναι η τρέχουσα με συμβαση ορισμενου χρόνου (πχ 6μηνο) είτε ότι κατα καιρούς διωχνουν κοσμο. Για ποιο λόγο δηλαδή να θελω να μείνω σε κατι τέτοιο αν μπορώ να παω καπου αλλου; Όντως δεν υπαρχουν συναισθηματισμοι στην δουλεια. Και είναι υποχρεωση του υπαλληλου να ζητήσει αυξηση και να ψάξει για κατι αλλο αν δεν την δώσουν. Υπάρχει όμως συγκεκριμένος χρόνος για κάτι τέτοιο. Σχετικά με τον εργοδότη και αν δώσει μόνος του αυξηση.... συμφωνώ. Είναι όμως και αναλογα με τον εργοδότη και κυριως με το μεγεθος της εταιρίας στην οποια εργάζεται καποιος. Σε μία μικρή εταιρία τα περιθώρια είναι μικρά ανεξαρτητα αν ο εργοδότης θέλει ή όχι. Εκεί υπάρχουν οι εργοδότες που αν μπορούν να δώσουν τότε θα το δωσουν. Πχ σε μορφή bonus για να αποδόσεις κι εσύ καλύτερα στην συνεχεια. Υπάρχουν και αλλοι που όταν βγαίνουν παραπάνω κερδη τότε δεν δίνουν δεκάρα. Δυστυχως ή ευτυχώς εχω περάσει και από τα 2 είδη. Σε μια μεγαλύτερη εταιρία υπαρχουν περισσότερες επιλογές ανόδου και κατ' επεκταση αυξησης μισθου αναγκαταστικά. Το βασικότερο όλων για εμενα είναι όταν νοιωθεις ότι δεν μπορείς να μαθεις κατι παραπάνω από την θέση που είσαι και γενικως είσαι σε ρουτίνα, τότε να ξεκινήσεις να ψαχνεις για κατι αλλο. Σε μία μεγαλη εταιρία αυτό το κατι μπορεί να είναι κατι εσωτερικά εφόσον υπαρχει δυνατότητα. Σε καποια αλλη μπορεί να είναι καπου αλλου. Σε καποιον με οικογενεια δεν είναι ευκολο. Ρισκο υπαρχει παντα. Όπως είπε τα ζυγίζεις και πράττεις. Αυτό όμως δεν εχει να κανει με την παρούσα περίπτωση. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Όταν λοιπον κάποιος εχει ξεκινήσει μία βδομαδα και εχει δεχθεί τις συνθήκες εργασίας (ωραριο, αποδοχές κλπ), δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να πάει και στην ουσία να ζητήσει αυξηση. Για κανενα λόγο. Μου προσεφεραν παραπανω λεφτα και θα τους πω ναι...Αυτος είναι ο λογος...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Ο Fingolfingr δεν λέει να μην φύγει, αλλά να μην πει ότι "θα έμενα αν μου έδινες παραπάνω/τα ίδια"... 1
fingolfingr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Ο Fingolfingr δεν λέει να μην φύγει, αλλά να μην πει ότι "θα έμενα αν μου έδινες παραπάνω/τα ίδια"... Αυτό. 1 ώρα πριν, polaki είπε Επίσης εντελώς φιλικά, θέλω να σε δω πόσο "ευγενικός" θέλεις να είσαι όπως λες, όταν σου πει "με κρέμασες, δε σε πληρώνω για τις μέρες που εργάστηκες". Και τότε ρε μάγκα τί πήγες να δουλέψεις HR? Μας δουλεύεις?? Ή τον εαυτό σου δουλεύεις??? Τί περίμενες ότι θα είναι η δουλειά στο HR, κολλητηλίκια με τους συναδέλφους και να σου λένε όλοι τί γαμάτος φίλος που είσαι? Σύνελθε! Sorry φίλε που θα στο πω, αλλά ναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ήσουν ΠΟΛΥ λίγος. Όχι σαν άνθρωπος, αλλά ως εργαζόμενος (και δεν καταλαβαίνω wtf το πας στο ανθρωπινο, να μας κάνεις να νιώσουμε εμείς οι κακοί? Δεν το πιάνω το σκεπτικό..). Η δουλειά σου ήταν να είσαι στο τμήμα HR. Υποκειμενικά μπορείς να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Υπάρχουν ξέρεις μοναστήρια και διάφορες ΜΚΟ όπου μπορείς να προσφέρεις έργο ανθρωπιάς. Απ'τη στιγμή που δεν προσφέρεις έργο στην εταιρία στην οποία βρίσκεσαι, της είσαι λίγος και δεν κάνεις. Και βλακεία σου που παραιτήθηκες. Έπρεπε να περιμένεις κάποιον άλλο να σε απολύσει, να πάρεις και την αποζημίωση. Αυτός μπορεί να ήταν "λίγος" σαν άνθρωπος που έκανε τη δουλειά σου, εσύ όμως θα είχες πάρει και κάνα φράγκο για την απόλυση. Δεν είναι υποχρεωτικο να ήταν HR. Εγώ πχ δεν είμαι. Παρόλα αυτά ξερω τα ατομα ευθυνης μου (τις δυνατότητες, τις αδυναμίες και τις αποδόσεις τους) οπότε εγώ είμαι και αυτός που αξιολογεί. Ή μαλλον ενας από αυτούς που τους αξιολογεί. Παρόλα αυτά ήταν ξεκαθαρο από την 1η κιόλας συνεντευξη ότι θα υπαρχει και τέτοιο κομματι στην θέση. Εγώ θα ήμουν το εκτελεστικό όργανο. Αυτός που θα ανακοινωνε. Και αν τότε απαντουσα ότι δεν μπορώ να το κανω τότε απλά θα πηγαιναν παρακάτω. Απαντησα θετικά γιατί όντως μπορούσα. Στην αρχή με καποια δυσκολία. Αργότερα πιο ευκολα. Δεν με κανει περισσότερο ή λιγότερο ανθρωπο, ούτε αναισθητο. Απλά οι ανθρωποι αυτοί είναι συναδελφοι (όχι φίλοι) και όταν φευγει καποιος που δεν αποδίδει, δίνει θεση σε καποιον αλλο που θα βγάλει την δουλεια που πρεπει. Ευτυχώς στην δική μου δουλεια είναι ξεκαθαρο αν καποιος δουλευει ή όχι. Του δίνεις μια ευκαιρία και αν και παλι δεν.... πας παρακάτω.
ManFromEarth Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 16 ώρες πριν, tsofras είπε Αυτό ακριβώς έχουν απολύσει συνάδελφο μου Παρασκευή απόγευμα χωρίς καμία προειδοποίηση και όταν τους είπα εγώ παραιτουμαι μου φέρθηκαν λες παρατούσα γκόμενα. Το πρώτο που τους είπα ήταν , όταν απολυσατε τον συνάδελφο στα ξαφνικά ήταν σωστό? βασικα, σωστο ηταν . ετσι γινονται οι σωστες απολυσεις. Το πιο βολικο και ασφαλες για τον εργοδοτη ειναι το Παρασκευη απογευμα.
kostakis81 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 dont be emotional its just business θα πρεπει να αποκτησεις ιδιοσυγκρασια killer αν θελεις να επιβιωσεις τσαμπουκα μονο για να σε σεβαστουν με ευγενεια δυστιχος δεν προχωρας στην ελλαδα και το κυριοτερο Είναι καθήκον σου όταν βρεις κάτι καλύτερο να προσώρας χωρίς συναισθηματισμούς και κλάματα Το σκεπτικό πρέπει να είναι το παρακάτω Σας κάνω την χάρη που εργάζομαι για εσάς και θα πρέπει να με έχετε στα οπα οπα γιατί υπάρχουν και οι ανταγωνιστές σας που αν δεν μου φερθείτε καλά θα πάω να δώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε αυτούς Και ολο αυτό σε endless loop Εαυτό το λόγο θα πρέπει να με πληρώνετε καλα ,να με σεβεστε,να μου δίνετε κίνητρα συμμέτοχη ,ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΛΠΚΛΠ … Και εγω σε αντάλλαγμα θα σας προσφέρω τhς υπηρεσίες μου για να έχουμε μια win win situation
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε dont be emotional its just business θα πρεπει να αποκτησεις ιδιοσυγκρασια killer αν θελεις να επιβιωσεις τσαμπουκα μονο για να σε σεβαστουν με ευγενεια δυστιχος δεν προχωρας στην ελλαδα και το κυριοτερο Είναι καθήκον σου όταν βρεις κάτι καλύτερο να προσώρας χωρίς συναισθηματισμούς και κλάματα Το σκεπτικό πρέπει να είναι το παρακάτω Σας κάνω την χάρη που εργάζομαι για εσάς και θα πρέπει να με έχετε στα οπα οπα γιατί υπάρχουν και οι ανταγωνιστές σας που αν δεν μου φερθείτε καλά θα πάω να δώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε αυτούς Και ολο αυτό σε endless loop Εαυτό το λόγο θα πρέπει να με πληρώνετε καλα ,να με σεβεστε,να μου δίνετε κίνητρα συμμέτοχη ,ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΛΠΚΛΠ … Και εγω σε αντάλλαγμα θα σας προσφέρω τhς υπηρεσίες μου για να έχουμε μια win win situation Και λογικα θα σου πούνε,καλως ήρθες, περίμενε τη σειρά σου.
dimitrissot Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και πάλι. Ναι είμαι 22 και δεν έχω εμπειρία ακόμα σε αυτά όπως είπε κάποιος πιο πάνω. Ο μισθός μου είναι ο βασικός όποτε 200 ευρώ περίπου παραπάνω κάνουν για εμένα μεγάλη διαφορά. Επίσης παρ όλο που δεν είναι στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει, ο καινούργιος εργοδότης είναι από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και υπάρχει σίγουρα πιο σίγουρο μέλλον όσο μπορεί να είναι αυτό στην Ελλάδα. Επίσης επειδή είναι μέσω γνωστού ίσως δεν ξανά έχω την ευκαιρία να πάω εκεί. Θα ακολουθήσω αυτά που μου είπατε, θα περιμένω να σιγουρευτεί η άλλη εργασία και μετά θα ανακοινώσω την παραίτησή μου. Θα σας ενημερώσω με την αντίδραση του εφόσον γίνει αυτό τελικά. Ευχαριστώ και πάλι 5
kostakis81 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, fanis8791 είπε προφανως και αν το αφεντικο του εβρισκε καποιον αλλο με 50Ε λιγοτερα θα συμφωνουσατε ολοι οι παραπανω να τον διωξει απο τη δουλεια, αφου ολοι λετε πως στη δουλεια δε χωραν συναισθηματισμοι... Αν βεβαια γινοταν αυτο θα μιλουσατε για αλητη εργοδοτη , να διεκδικησει αποζημειωσεις κτλ. Προφανώς και όχι Αλά ο νόμος τις προσφοράς και της ζήτησης καθορίζει της τιμές Αλλά εδώ έρχεται το αμερικανικό ρητό που λέει : if you pay peanuts you get monkeys 21 λεπτά πριν, jmmys είπε Και λογικα θα σου πούνε,καλως ήρθες, περίμενε τη σειρά σου. στο μυαλο σου μονο κανεισ αυτες τησ σκεψεις και φερεσαι αναλογα Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από kostakis81 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις