Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ το Google Pay για καθημερινές συναλλαγές.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων δεν γνωρίζουν καν ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, και μπαίνω στην άβολη θέση να εξηγώ κάθε φορά. Έχω φτάσει στο σημείο να γίνομαι απότομος ορισμένες φορές, γιατί ο τρόπος που αντιδρούνε είναι ακατάλληλος για υπάλληλο ταμείου (πχ. σούπερ μάρκετ) και αισθάνομαι ότι πρέπει να τους μάθω την δουλειά (παρόλα αυτά πάλι πιο γρήγορα πληρώνω από το να βγάλω πορτοφόλι 😋). Έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν για αυτά τα πράγματα διότι είναι το αντικείμενο τους, και όχι να τους τα δείχνουμε εμείς.

Πρέπει να αναφέρω βέβαια ότι υπάρχουν και αυτοί που καταλαβαίνουν ότι θα πληρώσω με κινητό και ίσα ίσα το υποστηρίζουν αντί να κοιτάν το POS λες και έκανα μαγικά.

Πείτε μου, είμαι ο μόνος που περνάω αυτή την φάση ή έχει και άλλους; Ποιος πιστεύεται είναι ο καλύτερος και απλούστερος τρόπος να εξηγήσεις σε κάποιον να καταλάβει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ότι είναι εφικτό, και να μην φέρει αντίρρηση;

Επεξ/σία από Delas.46
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι δουλειά των υπαλλήλων να γνωρίζουν αλλά του εργοδότη ο οποίος πρέπει να έχει φροντίσει να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα.
Και τους καταλαβαίνω απόλυτα όταν φέρνουν αντιρρήσεις γιατί απλούστατα φοβούνται, τα ελλείματα και τα λάθη στο ταμείο τα χρεώνονται αυτοί στο τέλος της ημέρας, δεν τους τα χαρίζει καμμία επιχείρηση.

Όσον αφορά την χρήση του κινητού σαν τρόπο πληρωμής, αφενώς είναι σχετικά νωρίς ακόμα για πολλά καταστήματα να το έχουν μάθει/αποδεχτεί. αφετέρου τους το εξηγείς απλά πως λειτουργεί και τους λες ότι εφόσον το μηχανάκι της τράπεζας αποδεχτεί την πληρωμή και δώσει έγκριση τότε όλα είναι οκ.
Εξάλλου κρατάνε όλα τα αποκόματα και τα παραδίδουν στο τέλος μαζί με τις εισπράξεις.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτα απ όλα ένας υπάλληλος που χρησιμοποιεί ένα POS είναι αυτόματα υποχρεωμένος να γνωρίζει όλες τις δυνατότητες πληρωμής. Αντίθετα ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να εξηγεί στον καθένα πως γίνεται η πληρωμή μέσω κινητού. Τον πελάτη δεν τον ενδιαφέρει αν είναι δουλειά του υπαλλήλου ή του εργοδότη να γνωρίζει.

Ακόμη, η άρνηση πληρωμής με κάρτα (φυσική ή άυλη) διώκεται ποινικά με κάποιο πρόστιμο στην ΑΑΔΕ. Επίσης, όπως δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν ταμεία με τι κάρτα θα πληρώσεις (εφόσον βέβαια δέχεται τον οργανισμό, VISA, Mastercard κτλ) έτσι δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει το πως θα πληρώσεις.

Και κάτι πιο σοβαρό ηθικά, μια άρνηση ή μία κακή συμπεριφορά αυτομάτως σημαίνει προσβολή προς τον πελάτη καθώς θεωρεί ότι μπορεί να θέλει να κλέψει... 

Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να ζητάς ανέπαφη συναλλαγή. Στην Ελλάδα έχει πολύ υψηλό όριο. Όταν βάλει το ποσό βγάζεις κάρτα ή κινητό και απλά το περνάς. Στην τελική δεν μπορεί να σου κάνει κανείς τίποτα, μόνο εσύ μπορείς να κάνεις καταγγελία για άρνηση συναλλαγής με κάρτα.

Πρόσφατα ήμουν Ολλανδία, σε όλα τα καταστήματα τα POS ήταν γυρισμένα προς την πλευρά του πελάτη και είτε ανέπαφα, είτε chip & pin ο πελάτης το χειριζόταν, όπως και εγώ, απλά λες πως θα πληρώσει με κάρτα. Δηλαδή τα POS είναι μηχανήματα του πελάτη και όχι του ταμεία, ο ταμείας δεν μπλέκεται καθόλου στις συναλλαγές με κάρτες.  Αυτό ισχύει και σε άλλες χώρες που έχω επισκευτεί.

Κλείνοντας, το θέμα κάρτα είναι θέμα ταμπού στην Ελλάδα όπως και πολλά άλλα. Και στον τρόπο πληρωμής που θεωρούν ότι είσαι ανίκανος ή κουλός για να περάσεις μόνος σου την κάρτα, αλλά και στην ίδια την χρήση της. Και στο εξωτερικό οι επιχειρηματίες έχουν προμήθειες στις συναλλαγές, όχι μόνο οι δικοί μας οι έξυπνοι...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagstef είπε

Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να ζητάς ανέπαφη συναλλαγή.

Αυτό ακριβός κάνω. Όταν καταλάβουν ότι θα περάσω εγώ κάρτα-κινητό, βάζουν το ποσό και πληρώνω. Πολλές φορές όμως με κοιτάν και περιμένουν. Κάπου εκεί τους λέω ότι θα πληρώσω ανέπαφα με το κινητό και μετά βάζουν το ποσό αργά αργά και με περίεργο βλέμμα στο πρόσωπο τους. Είναι και εκείνοι που λένε "Ναι δώστε μου την κάρτα", και η απάντηση μου είναι "Με το κινητό θα πληρώσω, βάλτε το ποσό και θα το κάνω εγώ". Στην δεύτερη περίπτωση έχω εγώ το μυστήριο βλέμμα γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να ξέρουν πώς λειτουργεί το μηχάνημα και τον ρόλο του "ανέπαφου"

Πρόσφατα ήμουν Ολλανδία, σε όλα τα καταστήματα τα POS ήταν γυρισμένα προς την πλευρά του πελάτη και είτε ανέπαφα, είτε chip & pin ο πελάτης το χειριζόταν

Δηλαδή και την τιμή εσύ την έβαζες ή ο πωλητής; Μήπως εννοείς τα POS που έχουν και δεύτερο αποκλειστικά για ανέπαφες; Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι το να με χρεώσουν παραπάνω κάθε φορά, και επειδή είναι στραμμένο προς αυτούς,δεν μπορώ να δω και την οθόνη. (+1 στο google pay εδώ για τις live ειδοποιήσεις)

Κλείνοντας, το θέμα κάρτα είναι θέμα ταμπού στην Ελλάδα όπως και πολλά άλλα. Και στον τρόπο πληρωμής που θεωρούν ότι είσαι ανίκανος ή κουλός για να περάσεις μόνος σου την κάρτα, αλλά και στην ίδια την χρήση της.

Ταμπού δεν λες τίποτα. Πρόσφατα είχα ένα debate με μια φίλη, επειδή ήθελα να πληρώσω την μπύρα μου ανέπαφα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Δηλαδή και την τιμή εσύ την έβαζες ή ο πωλητής; Μήπως εννοείς τα POS που έχουν και δεύτερο αποκλειστικά για ανέπαφες; Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι το να με χρεώσουν παραπάνω κάθε φορά, και επειδή είναι στραμμένο προς αυτούς,δεν μπορώ να δω και την οθόνη. (+1 στο google pay εδώ για τις live ειδοποιήσεις)

Εννοώ πως είναι έτοιμο για χρήση και δεν το χειρίζονται. Ένα είναι, το ποσό το βάζουν από την ταμειακή που είναι συνδεδεμένη με το POS όπως και εδώ στα super market αν το παρατηρήσεις. Αν θες πληρώνεις ανέπαφα ή βάζεις μόνος σου την κάρτα με PIN, κανείς δεν την ζητάει ή σου λέει τι να κάνεις, ότι λέει το POS κάνεις. Από την πιο μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων έως το πιο μικρό μαγαζάκι σε χωριό. Εδώ το παίζουν ειδήμονες. Επίσης κάποια μαγαζιά είναι card only.. και με μετρητά δεν μπορείς να ψωνίσεις. 

Κάνεις την συναλλαγή μόνος σου και βλέπεις το ποσό πριν την περάσεις ή την βάλεις, έτσι πρέπει.

Περιττό να πω πως το POS βρίσκεται πάντα σε εμφανέστατο σημείο, μπροστά σου, όχι όπως εδώ που κάποιοι τα κρύβουν και μόνο αν πεις κάρτα το εμφανίζουν.

🤣🤣 μα γιατί οι ανέπαφες άλλωστε εξυπηρετούν περισσότερο στα μικροποσά. δεν τρελάθηκα να πάω να σηκώσω μετρητά για να πληρώσω κάπου... μόνο αν τύχει να έχω στο πορτοφόλι.

Δημοσ.

Διάβασα κάτι άρθρα που λένε ότι στην Σουηδία το φυσικό χρήμα είναι μόνο το 1%! Εκεί φαντάζομαι θα έχει αρκετά μαγαζιά "card only" . Όταν μου λένε γιατί πληρώνω με κάρτα για 1-2 ευρώ απαντάω "γιατί να έχω 15 κέρματα κάθε μέρα στην τσέπη μου αντί να έχω μία κάρτα ή ένα κινητό; Σε μερικών το μυαλό δεν χωράει ότι είναι πολύ πιο βολικό ή σκαλώνουν στο ότι θα τους "κρίνουν" οι άλλοι. Παλαιολιθικής εποχής μυαλά.

Ναι κατάλαβα τα συνδεδεμένα POS.  Εκεί πραγματικά πατάνε ένα κουμπί και απλά περνάς. Αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι έτσι και στα άλλα μαγαζιά.. Θα περιμένουν να τους πουν ότι θα γίνει υποχρεωτικό μάλλον 😂

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Delas.46 είπε

Ναι κατάλαβα τα συνδεδεμένα POS. Εκεί πραγματικά πατάνε ένα κουμπί και απλά περνάς. Αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι έτσι και στα άλλα μαγαζιά..

Διοτι φανταζομαι πως δεν ειναι ολες οι ταμειακες συμβατες με αυτο το συστημα και μια ταμειακη μηχανη (που δεν εχει αυτο το "feature") κοστιζει απο 200 ευρω και ανω αν θυμαμαι καλα. Οποτε there you go. 

Κατατα, δεν μου εχει τυχει ποτε πελατης να θελει να περασει την καρτα μονος του (που με βολευει και απειρως περισσοτερο), ολοι μου τη δινουν και την περναω εγω ειτε ανεπαφα ειτε με το chip. Ταυτοχρονα βεβααι δεν εχω κατσει ποτε να κανω μαθημα σε κανεναν  :lol:

Μια φορα μου ετυχε να πληρωσει με κινητο, του εδειξα το POS, με κοιταξε με απορια (επειδη μαλλον δεν συγκινηθηκα φανταζομαι), το περασε ανεπαφα και τελειωσε η ιστορια :lol:

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/2/2019 στις 10:57 ΜΜ, stormrain είπε

Μια φορα μου ετυχε να πληρωσει με κινητο, του εδειξα το POS, με κοιταξε με απορια (επειδη μαλλον δεν συγκινηθηκα φανταζομαι), το περασε ανεπαφα και τελειωσε η ιστορια :lol:

Μια ταμείας σε σούπερ μαρκετ μου ελεγε να πηγαινω σε αυτη καθε φορα οταν χρησιμοποιουσα το winbank wallet 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, vagstef said:

Μια ταμείας σε σούπερ μαρκετ μου ελεγε να πηγαινω σε αυτη καθε φορα οταν χρησιμοποιουσα το winbank wallet 🤣

Αφορμή για να γίνει η γνωριμία. Οφθαλμοφανέστατο.

Τι κάρτα έχετε μέσα στο Pay; Ελληνικής τράπεζας ή Revolut;

Επεξ/σία από VonLoutsos
Δημοσ.
Στις 27/2/2019 στις 9:00 ΜΜ, Delas.46 είπε

Παλαιολιθικής εποχής μυαλά.

Μαλλον εσυ εισαι τελειως ασχετος πως λειτουργει η οικονομια της ελλαδος.

Στην ελλαδα λοιπον το μαυρο χρημα ειναι πολλα δισεκατομυρια. Επισης εκατονταδες χιλιαδες εργαζοντε μαυρα και πληρωνοντε ΜΑΥΡΑ.

Δηλαδη εχουν φορολογικη δηλωση 0 και πληρωνοντε πανω απο 10.000 απο μισθους το χρονο. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να αποφευγουν την καρτα διοτι καρτα παει να πει λογαριασμος σε τραπεζα. Και λογαριασμος σε τραπεζα σημαινει οτι ανα πασα στιγμη το κρατος εχει την δυνατοτητα να συγκρινει την φορολογικη σου δηλωση με τα λεφτα που ξοδεψες στην καρτα σου. Και αν βρει οτι εχεις απο αλλου εισοδηματα ΜΑΥΡΑ να σε ξεσκισει.

Απο την αλλη πλευρα ο εργοδοτης δε γουσταρει ουτε να πληρωνει 3% στην τραπεζα, ουτε να φαινοντε τα λεφτα στην τραπεζα γιατι και αυτος καπως προσπαθει να φοροδιαφυγει. Ετσι λειτουργει η οικονομια της χωρας, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΥΗΔΙΑ να ειναι το 99% των εισοδηματων νομιμα και φορολογημένα.

Οποτε πριν πεις οτιδηποτε, σκεψου οτι το μαυρο χρημα ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πολλα χρονια ακομα, γιαυτο CASH IS KING.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε

Τι κάρτα έχετε μέσα στο Pay; Ελληνικής τράπεζας ή Revolut;

DiPocket και Boon pay για την ώρα, μέχρι να μπει καμία ελληνική τράπεζα μέσα. Δοκίμασα my alpha wallet αλλά δεν ήταν αρκετό για να με κρατήσει. Παλιότερα είχα το winbank wallet.

1 ώρα πριν, sezebo είπε

Μαλλον εσυ εισαι τελειως ασχετος πως λειτουργει η οικονομια της ελλαδος.

Στην ελλαδα λοιπον το μαυρο χρημα ειναι πολλα δισεκατομυρια. Επισης εκατονταδες χιλιαδες εργαζοντε μαυρα και πληρωνοντε ΜΑΥΡΑ.

Δηλαδη εχουν φορολογικη δηλωση 0 και πληρωνοντε πανω απο 10.000 απο μισθους το χρονο. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να αποφευγουν την καρτα διοτι καρτα παει να πει λογαριασμος σε τραπεζα. Και λογαριασμος σε τραπεζα σημαινει οτι ανα πασα στιγμη το κρατος εχει την δυνατοτητα να συγκρινει την φορολογικη σου δηλωση με τα λεφτα που ξοδεψες στην καρτα σου. Και αν βρει οτι εχεις απο αλλου εισοδηματα ΜΑΥΡΑ να σε ξεσκισει.

Απο την αλλη πλευρα ο εργοδοτης δε γουσταρει ουτε να πληρωνει 3% στην τραπεζα, ουτε να φαινοντε τα λεφτα στην τραπεζα γιατι και αυτος καπως προσπαθει να φοροδιαφυγει. Ετσι λειτουργει η οικονομια της χωρας, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΥΗΔΙΑ να ειναι το 99% των εισοδηματων νομιμα και φορολογημένα.

Οποτε πριν πεις οτιδηποτε, σκεψου οτι το μαυρο χρημα ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πολλα χρονια ακομα, γιαυτο CASH IS KING.

Εντάξει το ότι είπα δυο λόγους για τους οποίους δεν χρησιμοποιεί ο Έλληνας κάρτα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Αλλά εγώ έχω γνωρίσει άτομα που πληρώνονται κανονικά και με τον νόμο και πάλι δεν χρησιμοποιούν. Δυστυχώς στην Ελλάδα όπως είπες υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα και αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα. Εμείς τουλάχιστον που πληρωνόμαστε νόμιμα, μπορούμε να κάνουμε μια αρχή. Αυτό το πράγμα δεν θα αλλάξει χωρίς να προσπαθήσεις εσύ ή αν δεν κάνουν κάτι να στο υποβάλλουν.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

DiPocket και Boon pay για την ώρα, μέχρι να μπει καμία ελληνική τράπεζα μέσα. Δοκίμασα my alpha wallet αλλά δεν ήταν αρκετό για να με κρατήσει. Παλιότερα είχα το winbank wallet.

Εντάξει το ότι είπα δυο λόγους για τους οποίους δεν χρησιμοποιεί ο Έλληνας κάρτα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Αλλά εγώ έχω γνωρίσει άτομα που πληρώνονται κανονικά και με τον νόμο και πάλι δεν χρησιμοποιούν. Δυστυχώς στην Ελλάδα όπως είπες υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα και αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα. Εμείς τουλάχιστον που πληρωνόμαστε νόμιμα, μπορούμε να κάνουμε μια αρχή. Αυτό το πράγμα δεν θα αλλάξει χωρίς να προσπαθήσεις εσύ ή αν δεν κάνουν κάτι να στο υποβάλλουν.

Ποιος σου ειπε οτι εγω θελω να αλλαξει? Εγω μαυρα πληρώνομαι και μαυρα πληρωνω, μετρητα παντου και αντικαταβολες παντου. Εσυ πληρωνε φορους στην πτωχευμενη χωρα, εγωθα κραταω τα μετρητα μου στο πορτοφολι μου.

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sezebo είπε

Ποιος σου ειπε οτι εγω θελω να αλλαξει? Εγω μαυρα πληρώνομαι και μαυρα πληρωνω, μετρητα παντου και αντικαταβολες παντου. Εσυ πληρωνε φορους στην πτωχευμενη χωρα, εγωθα κραταω τα μετρητα μου στο πορτοφολι μου.

ρε φίλε αν θες να μείνει η χώρα σ αυτή την κατάσταση μπράβο σου αλλά κράτα το για σένα. και στην τελική αν θες να εκτονωθείς κάντο αλλού όχι σε συζήτηση για τεχνολογίες. ενώ έχουμε μια συζήτηση ξαφνικά κάνεις επίθεση. τράβα στο fb

7 ώρες πριν, Delas.46 είπε

Φαντάσου καταντήσαμε να απολογούμαστε που πληρωνόμαστε νόμιμα και θέλουμε μία πολιτισμένη χώρα. μη δίνεις συνέχεια αστον να μιλάει μόνος του

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...