dennissgr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Γεια σας και παλι ! Βλεπω γενικα στο ίντερνετ οτι με την 970 με ενα ελαφρύ overclock υπαρχει κερδος στα fps 10-15 . Ψάχνω λοιπον ενα εναν καλο και λεπτομερή οδηγο ! Επισης με custom bios θα εχω καποιο κερδος η υπάρχει κίνδυνος ? Ευχαριστω !
akoinonitos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dennissgr είπε Γεια σας και παλι ! Βλεπω γενικα στο ίντερνετ οτι με την 970 με ενα ελαφρύ overclock υπαρχει κερδος στα fps 10-15 . Ψάχνω λοιπον ενα εναν καλο και λεπτομερή οδηγο ! Επισης με custom bios θα εχω καποιο κερδος η υπάρχει κίνδυνος ? Ευχαριστω ! σε ποια παιχνιδια γτ εγω να σου πω την αληθεια τοσα πολλα δεν εχω δει σε witcher/sottr/ac:o/forza και την εχω και στο νερο. stock overclocked Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από akoinonitos 3
dennissgr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Γιαυτους που έπαιζα σε ολα φουλ και ειχαν 20-25 frames το να 7 καρε συμφωνα χτυπας 30ρι μεσο όρο , νομίζω ειναι μια καλη ώθηση μεχρι να αλλάξουμε το θηρίο ! Εχεις ειδα ομως "Τσιμπιμενο" και επεξεργαστη και μνημες
Sheogorath Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, dennissgr είπε Γιαυτους που έπαιζα σε ολα φουλ και ειχαν 20-25 frames το να 7 καρε συμφωνα χτυπας 30ρι μεσο όρο , νομίζω ειναι μια καλη ώθηση μεχρι να αλλάξουμε το θηρίο ! Εχεις ειδα ομως "Τσιμπιμενο" και επεξεργαστη και μνημες Σιγά μην ανέβουν 7 καρέ στα 20, τι OC θα κάνεις, 40%? 2
dennissgr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δεν με ειχε απασχολήσει ποτε ιδιαιτέρα και δεν ξερω.Γιαυτο σας ρωτάω !
Sheogorath Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, dennissgr είπε Δεν με ειχε απασχολήσει ποτε ιδιαιτέρα και δεν ξερω.Γιαυτο σας ρωτάω ! Θα κερδίσεις, αλλά όχι τίποτα σημαντικό. Δοκιμάζεις, αλλά μην περιμένεις πολλά.
DiaperCh@nger Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η g1 που έχεις, έρχεται με ανεβασμένα ρολόγια και επειδή έχει και εξαιρετικό σύστημα ψύξης boostάρει κοντά στο όριο του πυρήνα. Πιθανόν τα +20 fps ή ότι άλλο βλέπεις να τα κερδίζουν reference υλοποιήσεις της 970 με κάνα blower fan σαν αυτά που βγάζει σε προσφορά το e-shop για να φυσάμε τα πλατανόφυλλα το χειμώνα. Γενικά μόνο μέχρι 1580-1600mhz max boost clock υπάρχει κέρδος σε fps έστω κι αν είσαι σταθερός σε υψηλότερη συχνότητα. Εμένα τράβαγε μέχρι 1680 αλλά από τα 1615 και μετά πέφτανε τα fps αντί να ανεβαίνουν. Στις μνήμες κοιτάς από 6800 μέχρι 7200, δυσκολάκι για παραπάνω χωρίς νερό να ακουμπάει και τις μνήμες εκτός απτον πυρήνα. Αναλυτικοί οδηγοί για oc σε 970 υπάρχουν δεκάδες στο Internet. Αλλά επειδή εσύ εμάς ξέρεις κι εμπιστεύεσαι: ------- Kατέβασε το msi ab, βάλτο να αποθηκεύει ρυθμίσεις και να ξεκινάει minimized με τα windows. Στη συνέχεια βάλε τέρμα τη θερμοκρασία και το power limit. Φτιάξε ένα custom fan curve λίγο πιο επιθετικό από το μαμά με στόχο να κρατάς την κάρτα κάτω από 70 με μέτριο θόρυβο ή αν το ανέχεσαι βάλε τα φανάκια στο 85% στους 58c και στο 100% στους 65c. Μετά τρέξε ένα heaven benchmark και δες πιο είναι το max boost clock με τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Λογικά θα είναι κάπου στα 1350-1400 πρόσθεσε λοιπόν καμιά 150αριά mhz δες αν βγάζει κάνα δυο κύκλους από heaven, 3dmark, αν ναι προσθέτεις κι άλλο, θυμήσου ΔΕΝ έχει νόημα να περάσεις τα 1600, όταν καταλήξεις στον πυρήνα, ανέβαζε σε βήματα των 25mhz τη vram, όταν δεις artifacts στο heaven ή 3dmark κατεβαίνεις δύο βήματα. Λογικά τώρα είσαι κοντά στο μέγιστο oc. Τρέχεις λοιπόν ξανά ένα heaven με σκοπό να μη δεις artifacts (προσέχεις πολύ την οθόνη) και παράλληλα έχεις ενεργοποιήσει και το monitoring του msi ab. Εκεί κοιτάς το ρολόι του πυρήνα να είναι σταθερό, μικρές διακυμάνσεις θα υπάρχουν αλλά δεν θες κορυφές που να απέχουν απ τα βυθίσματα περισσότερο από 26mhz γιατί θα έχεις stuttering. Αν δεις ψηλές κορυφές στο διάγραμμα ή κατεβάζεις λίγο πυρήνα ή τσιτώνεις κι άλλο τα φανάκια. Καλή τύχη. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από DiaperCh@nger 7
akoinonitos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το power limit τέρμα η δική μου ανεβαίνει στα 1408 αν θυμάμαι καλά στον πυρήνα. Ο δικός μου πυρήνας πάνω από 1560-1570mhz τρώει ακυρο πέφτει μαύρη οθόνη (πριν κάνω bios update χτυπούσε και 1600mhz αλλά σε time spy έτρωγα ακυρο). Η μνήμες τραβάνε μέχρι τα 1950mhz (hynix) stable. Η g1 και με το στοκ κουλερ πάντως είναι παρα πολύ δροσερή 1 ώρα πριν, dennissgr είπε Γιαυτους που έπαιζα σε ολα φουλ και ειχαν 20-25 frames το να 7 καρε συμφωνα χτυπας 30ρι μεσο όρο , νομίζω ειναι μια καλη ώθηση μεχρι να αλλάξουμε το θηρίο ! Εχεις ειδα ομως "Τσιμπιμενο" και επεξεργαστη και μνημες Και να μην τα είχα τσιτωμενα πάλι τα ίδια θα έβγαζα ρε συ Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από akoinonitos 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η μνήμες τραβάνε μέχρι τα 1950mhz (hynix) stable. !!! Πόσο είναι αυτό 7800? Αμάν! Σε νερό ή και με τη μαμά ψύκτρα? 38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η g1 και με το στοκ κουλερ πάντως είναι παρα πολύ δροσερή Σίγουρα, πολύ δροσερή και με καλά boost από την αρχή, για αυτό το κέρδος από oc είναι μόνο 7-12% αναλόγως τύχης στη λοταρία. Ήταν κάτι ντάβανα reference palit, msi, gainward ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!! που όταν πιάνανε 1280 νόμιζες ότι τα Τupolev είναι πάνω από τον Αττικό ουρανό και το fallout RL πιο κοντά από ποτέ. Κι όχι τιποτά άλλο, αλλά ήταν πληρωμένη η 970 palit σαν 980 strix oc, γιατί είχε ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ και πoιος θα τη χαρεί την εγγύηση τώρα που τα Tupolev θα τα κάνουν όλα στάχτη? Τα ghouls και οι raiders? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από DiaperCh@nger
akoinonitos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε !!! Πόσο είναι αυτό 7800? Αμάν! Σε νερό ή και με τη μαμά ψύκτρα? Σίγουρα, πολύ δροσερή και με καλά boost από την αρχή, για αυτό το κέρδος από oc είναι μόνο 7-12% αναλόγως τύχης στη λοταρία. Ήταν κάτι ντάβανα reference palit, msi, gainward ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!! που όταν πιάνανε 1280 νόμιζες ότι τα Τupolev είναι πάνω από τον Αττικό ουρανό και το fallout RL πιο κοντά από ποτέ. Κι όχι τιποτά άλλο, αλλά ήταν πληρωμένη η 970 palit σαν 980 strix oc, γιατί είχε ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ και πoιος θα τη χαρεί την εγγύηση τώρα που τα Tupolev θα τα κάνουν όλα στάχτη? Τα ghouls και οι raiders? Δεν θυμάμαι καθόλου πόσο πήγαιναν με την στοκ ,για την ακρίβεια δεν θυμάμαι καν αν είχα ανεβάσει την κάρτα με την στοκ ψύκτρα γτ την χρησιμοποίησα 2-3 μέρες χωρίς το waterblock. Νομίζω ότι κάπου στα 2000 παρα κάτι ψηλά σκανε artifacts αλλά πάντα με στοκ ρολόγια την έχω μόνο για κάνα bench ανεβαίνει. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από akoinonitos 1
dennissgr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 ποιο bios της g1 μου προτεινετε απο δω https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=Gigabyte&model=GTX+970 και τι όφελος θα έχω ?
mcrae13 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Εσένα πήραν τα μυαλά σου αέρα και θες να φλασαρεις και άλλο bios Δεν κάθεσαι στα αυγά σου λέω εγώ,να κάνεις ότι σου έγραψε ο @DiaperCh@nger και άσε τα bios,δεν θα κερδίσεις κάτι παραπάνω και θα ρισκάρεις για ζημιά πιθανώς ανεπανόρθωτη. 4
akoinonitos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dennissgr είπε ποιο bios της g1 μου προτεινετε απο δω https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=Gigabyte&model=GTX+970 και τι όφελος θα έχω ? δεν μπορεις να περασεις κατι καλυτερο απο το Bios που εχεις αυτη τη στιγμη, μια χαρα εινα ιτο Bios της g1 ,μην το ψαχνεις οτι κανεις με Overclock. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από akoinonitos
dpolal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Να συμπληρώσω επίσης πως ότι και να κάνεις δεν παύει να έχεις μία κάρτα με τεχνολογία που κλείνει αισίως τα 6-7 χρόνια ζωής. Όσο και να την πουσάρεις δεν θα έχεις την απόδοση μεταγενέστερων αντίστοιχων καρτών. 1
rofl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ειν απλο θα βγαλει ενα με 2 χρονια οκ στα 1080p. ιδανικα θα αναβαθμισεις στην x70 της επομενης γενιας εφοσον αντεχεις μεχρι τοτε. για να στο στο πω απλα 20 fps ειναι το τελειως unplayable. και 25% οc να εβγαζες θα πηγαινες 25 fps παλι unplayable. το 30 θα γινει 37-38. δεν αλλαζει τιποτα... και φυσικα τοσο μεγαλο ποσοστο oc δεν υπαρχει, αλλα το πηρα ετσι για να δεις οτι σε καθε περιπτωση τα ωφελη ειναι μικρα. το overclock κυριως hobby και για τα benchmarks ειναι για τις καρτες γραφικων. δεν σωζει μια καρτα. αν τραβαει ενα παιχνιδι το τραβαει ειτε στοκ ειτε oc. αν ειναι ενα παιχνιδι στα 20αρια δεν προκειται να το παιξεις παρα μονο με επομενη καρτα. και οχι 25% αλλα 10 βαρια 15%~ οποτε μιλαμε για 3-5 fps στα παραπανω σεναρια, και θεωρειται και πολυ καλα. για μενα δεν αξιζει τον κοπο και εχω παψει να το κανω πανω απο 6ετια Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από rofl 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα