Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο πιο σημαντικός λόγος για ύπαρξη πιστωτικής κατ' εμένα είναι η χρήση σε ταξίδια. Ας πούμε ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ευρώπη ΔΕΝ γίνεται με χρεωστική από τα σοβαρά γραφεία ενοικιάσεως που βρίσκεις στα αεροδρόμια. Μόνο με πιστωτική!... Ούτε μετρητά δέχονται να τους δώσεις την όποια εγγύηση "χτυπάνε" στην πιστωτική (από 500-1000€ ανάλογα την εταιρεία). Πρόσφατα φίλος μου έμεινε "παγωτό" σε αεροδρόμιο με κράτηση που είχε κάνει μέσω Internet.. δεν του έδωσαν αυτοκίνητο με χρεωστική.. ούτε μετρητά. Δεν περιγράφω δε σε τι περιπέτεια έμπλεξε το ταξίδι του! 

Απ' ότι του είπαν στις διαμαρτυρίες του είναι πολύ σφιχτή νεότερη κοινοτική οδηγία που αφορά και την τρομοκρατία... 

Αυτά προς γνώση και άλλων ταξιδευτών.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, sezebo είπε

λεμε μπολικα λεφτα στο λογαριασμο..τι ρευστοτητα μου λες?

αυτό που σου λέω

γιατί όποιος έχει λεφτά στην άκρη σημαίνει ότι δεν δανείζεται; από πότε; 

και εξήγησέ μου τι εννοείς μπόλικα; ποια είναι τα μπόλικα και ποια είναι τα ενδεχόμενα κόστη σου μες στο μήνα; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό που σου λέω

γιατί όποιος έχει λεφτά στην άκρη σημαίνει ότι δεν δανείζεται; από πότε; 

και εξήγησέ μου τι εννοείς μπόλικα; ποια είναι τα μπόλικα και ποια είναι τα ενδεχόμενα κόστη σου μες στο μήνα; 

εχεις 1κ μισθο και 10κ στην τραπεζα. εξοδα 800 το μηνα. Για πιο λογο να εχεις πιστωτικη?

Δημοσ.
Στις 26/2/2019 στις 5:08 ΜΜ, _chris_ είπε

Ξέρετε πως θα γίνοταν να αυξηθεί το πιστωτικό όριο μιας κάρτας;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αύξηση εισοδημάτων, αν γίνεται συχνή χρήσης της κάρτας και κοντά στο όριο και εξοφλείται ο λογαριασμός χωρίς καθυστέρηση, αυτό θα παίξει ρόλο ώστε να σου ανεβάσουν το πιστωτικό όριο;

πριν 15 χρόνια θα σου ανέβαζαν το πιστωτικό όριο ακόμα και αν δεν ήσουν συνεπής. Εμένα για παράδειγμα που μια πλήρωνα τη μισή ελάχιστή και μια πλήρωνα την διπλάσια ελάχιστη καταβολή, η Citibank μου είχε ανεβάσει το όριο από τα 3 στα 6 χιλιάρικά χωρίς καν να το ζητήσω εκεί που περίμενα καταγγελία της σύμβασης. Σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση αλλά ο νόμος επιτρέπει να πουλήσουν οι τράπεζες σε ξένα funds ακόμα και ενήμερα δάνεια και κάρτες χωρίς τη συναίνεση του δανειολήπτη. Ήδη πολύς κόσμος διαμαρτύρεται οτι οι ενήμερες κάρτες και τα δάνειά τους μεταφέρθηκαν από ελληνικές τράπεζες σε funds της ...Σουηδίας. Μην μπλέκεις. Οι ελληνικές τράπεζες κρατάνε κάποια προσχήματα αν βρεθείς σε αδυναμία πληρωμής, τα ξένα funds όχι. Δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει. Σήμερα επιδεικνύεις με καμάρι την visa στην ταμία του Attica, αύριο μπορεί να είσαι κατάκοιτος και να σε ψάχνουν στο κινητό οι ¨σκύλες της λύσσας" για την δόση που δεν είσαι πλέον σε θέση να δώσεις. Ξεφορτώσου τα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, sezebo είπε

εχεις 1κ μισθο και 10κ στην τραπεζα. εξοδα 800 το μηνα. Για πιο λογο να εχεις πιστωτικη?

για να μη μένεις στο τέλος του μήνα με 200€ ή αναγκάζεσαι να φας από τις οικονομίες σου σε περίπτωση που σου συμβει  κάτι έκτακτο

αν είναι να φορτωθείς τόκους θα το κάνεις σε έκτακτη περίπτωση, διαφορετικά θα πληρώσεις συνολικά τα ίδια απλά πιο μετά

εργαλείο είναι η κάρτα, όχι λεφτόδεντρο απλά θέλει σύνεση 

αν για παράδειγμα πάθει μια ζημιά 2 χιλιάρικα το αυτοκίνητό σου και γίνεται να βάλεις δόσεις, γιατί όχι; 

ή αν θες να κάνεις ένα έξοδο έστω και ανούσιο εκτός του κανονικού όπως ταξίδι ή μια αγορά γιατί να σου λείψουν εκείνη τη στιγμή; 

απλά αυτά τα "εκτακτα" πρέπει να είναι λίγα για να μην πνιγείς στα χρέη και για εμένα προσωπικά η κάθε μηνιαία δόση καλό είναι να είναι ένα κλάσμα του μισθού σου, γιατί αν φτάσεις να χρωστάς μισθό+ ολόκληρο τότε ζορίζει το πράγμα και σύντομα μπορεί να χαθεί η μπάλα 

επίσης κάποιοι άνθρωποι, όπως ο πατέρας μου πχ, δεν τα πάνε καλά με τα μετρητά, οπότε ανέκαθεν ξόδευε τα μηνιαία του πράγματα με κάρτα και πλήρωνε την κάρτα μία φορά, δεν έπαιζε καθόλου μετρητό, φυσικά βέβαια (και ευτυχώς για μένα) δεν τη φόρτωσε ποτέ περισσότερο από αυτά που έβγαζε ή βγάζει 

άλλωστε και ο μισθός σου μια φορά μπαίνει, δεν πληρώνεσαι μεροκάματα (συνήθως), οπότε και τα έξοδά σου μπορούν να μπουν στο ίδιο καλούπι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sezebo είπε

Για να έχει μόνιμα 10κ ο λογαριασμός σου στην τράπεζα

Για να αγοράζεις σήμερα και να πληρώνεις μετά από 40-45 μέρες 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Για να έχει μόνιμα 10κ ο λογαριασμός σου στην τράπεζα

Για να αγοράζεις σήμερα και να πληρώνεις μετά από 40-45 μέρες 

το πότε θα πληρώσεις πάει και ανάλογα με τις συνθήκες και κάθε πότε σου βγαίνει ο λογαριασμός που δεν είναι για όλους το ίδιο

αλλά ναι πχ το καλοκαίρι που πλήρωσα το δωμάτιο μου και κάτι εισητήρια επιστροφής με κάρτα στις 27 του μήνα (αύγουστος) και ο λογαριασμός μου βγαίνει στις 22 , δηλαδή μπήκε στην αρχή του επόμενου (22/08 με 22/09) μπορούσε να πληρωθει μέχρι τις 15/10

μέχρι τότε θα έμπαινε επιπλέον και ο μισθός αυγούστου, και του σεπτέμβριου, οπότε δεν στέγνωσα τον αύγουστο να πάω διακοπές, απλά μαζεύτηκα περισσότερο μόλις γύρισα αθήνα μέχρι και το σεπτέμβιο που έτσι κι αλλιώς είναι τόσο καταθλιπτικά να γυρνάς πίσω που δεν χάλαγα πολλά :P

θα μου πει κάποιος μάζεψε για να πας, οκ λόγω συνθηκών δεν είχα μαζέψει και δεν ήθελα να φάω από τις οικονομίες μου, φέτος πχ χτίζω οικονομίες για τις διακοπές οπότε μάλλον δε θα χρειαστω "διακοποδάνειο" 

αλλά δεν το συζητάμε τώρα να μην πάμε διακοπές, αλλιώς θα χάσουμε το μυαλό μας 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 17/4/2019 στις 2:54 ΜΜ, sezebo είπε

-Ατοκες δόσεις

-Προγράμματα επιβράβευσης

-Χρήση σε ταξίδια (βλ. παραπάνω για ενοικίαση αυτοκινήτου). 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...