Προς το περιεχόμενο

VW Golf ή Audi A3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο ψάξιμο ακόμα και κοιτώντας και καινούργια μοντέλα απο Ελλάδα ρώτησα σε αντιπροσωπία VW για golf και μου είπαν αν γίνει η παραγγελία αμεσα, παραδοση σε 5-6 μηνες... Τόσο πολύ παίρνει συνήθως; Μέχρι να έρθει θα έχει αλλάξει το μοντέλο.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, G.bar είπε

Στο ψάξιμο ακόμα και κοιτώντας και καινούργια μοντέλα απο Ελλάδα ρώτησα σε αντιπροσωπία VW για golf και μου είπαν αν γίνει η παραγγελία αμεσα, παραδοση σε 5-6 μηνες... Τόσο πολύ παίρνει συνήθως; Μέχρι να έρθει θα έχει αλλάξει το μοντέλο.

Ακριβώς τόσο έκανε ένα skoda kodiaq που παρέλαβα πριν 11 μήνες, Μετα την παραγγελία περιμένεις να παρεις slot στο εργοστασιο  . Συναρμολογηση είναι 1 μέρα και σε 30 μέρες είναι στην εδώ αντιπροσωπία. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, amagawd είπε

Ακριβώς τόσο έκανε ένα skoda kodiaq που παρέλαβα πριν 11 μήνες, Μετα την παραγγελία περιμένεις να παρεις slot στο εργοστασιο  . Συναρμολογηση είναι 1 μέρα και σε 30 μέρες είναι στην εδώ αντιπροσωπία. 

Άξιζε τουλάχιστον που περίμενες τοσο; Απλά επειδή θέλω πολλά έξτρα + αυτόματο μου είπαν οτι είναι ένας λογος παραπάνω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, G.bar είπε

Άξιζε τουλάχιστον που περίμενες τοσο; Απλά επειδή θέλω πολλά έξτρα + αυτόματο μου είπαν οτι είναι ένας λογος παραπάνω.

Να οπλιστείς με πολύ υπομονή και να μην κοιτάς sites με αυτοκίνητα , facebook groups κτλπ. Τουλάχιστον έχεις την επιλογή build to order που άλλοι δεν έχουν :D 

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ εχω μιλήσει με όλες τις αντιπροσωπίες τις Αττικης σημερα και οι μισοί μου έχουν πει οτι παραγγελίες για 1.5 αυτόματο θα μπορούν να δεχτούν απο τον Μάιο και μετά και ΑΝ, επειδη τερματίζεται λενε η παραγωγη του συγκεκριμένου μοντέλου και ξεκινάει νεο..  Απο την άλλη οι υπόλοιποι λένε μόλις δωσω προκαταβολή γίνεται η παραγγελία και απλα περιμένουμε. Κάπου βρωμάει εντελώς το πράγμα και απο ότι διάβασα η παραγγελίες για τα vag παιρνουν απο πολυ χρόνο έως πάααααρα πολύ χρόνο και οι πωλητές λένε τα δικά τους... Αρκετά ανασταλτικός παράγοντας για καινούργιο.  
Έπεσα και πάνω σε αυτό ψάχνοντας, που έχει όσα θέλω και φαίνεται συμπαθητικό, θα πάω να το δώ μάλλον. Ξέρουμε κάτι αξιοσημείωτο για το συγκεκριμένο μοντέλο;

https://www.car.gr/18464428-audi-a3-1-6-tdi-sportback-s-tronic#modal

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα μαϊμού "full extra" και ενα "ελληνικής αντιπροσωπείας"  λες και είναι κάτι σαν extra.

Εγώ στη θέση σου αν ηταν να πάρω καινούριο Audi ή Golf θα έπαιρνα αεροπλάνο για Γερμανια και θα το αγόραζα ζελατίνα από την επίσημη γερμανική αντιπροσωπεία, χωρίς τις πολύμηνες ελληνικές αναμονες,και χωρίς τις υπέρογκες ελληνικές χρεώσεις για διάφορα extra.

Ρωτάς φυσικά πρωτα ποσο στοιχίζει το τελωνείο.

Προτιμώ καινουριο γερμανικό αμάξι απο γερμανικη αντιπροσωπεία προορισμένο για την γερμανική αγορά παρα καινουριο export μοντελο προορισμένο για την ελληνική αγορά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jmmys είπε

Άλλο ένα μαϊμού "full extra" και ενα "ελληνικής αντιπροσωπείας"  λες και είναι κάτι σαν extra.

Εγώ στη θέση σου αν ηταν να πάρω καινούριο Audi ή Golf θα έπαιρνα αεροπλάνο για Γερμανια και θα το αγόραζα ζελατίνα από την επίσημη γερμανική αντιπροσωπεία, χωρίς τις πολύμηνες ελληνικές αναμονες,και χωρίς τις υπέρογκες ελληνικές χρεώσεις για διάφορα extra.

Ρωτάς φυσικά πρωτα ποσο στοιχίζει το τελωνείο.

Προτιμώ καινουριο γερμανικό αμάξι απο γερμανικη αντιπροσωπεία προορισμένο για την γερμανική αγορά παρα καινουριο export μοντελο προορισμένο για την ελληνική αγορά.

Για golf και tiguan που κοιτάω στη Γερμανία ο Χρόνος αναμονής ειναι ο ίδιος και ερχεται και πιο ακριβα. Εν τω μεταξυ θελω διπορτο με ηλιοροφη και δεν υπαρχει πουθενα.Παντως το συγκεκριμενο αν ειναι καθαρό, και εφοσον εχει το δικο του βιβλιο σερβις που σημαινει οτι και τα παντα ειναι online δεν φαινεται κακο. Θα περασω να το δω και αν μου κανει θα παω και με εναν που ειναι του χωρου να ριξει και αυτος μια ματιά και βλεπουμε. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.bar είπε

Εν τω μεταξύ εχω μιλήσει με όλες τις αντιπροσωπίες τις Αττικης σημερα και οι μισοί μου έχουν πει οτι παραγγελίες για 1.5 αυτόματο θα μπορούν να δεχτούν απο τον Μάιο και μετά και ΑΝ, επειδη τερματίζεται λενε η παραγωγη του συγκεκριμένου μοντέλου και ξεκινάει νεο..  Απο την άλλη οι υπόλοιποι λένε μόλις δωσω προκαταβολή γίνεται η παραγγελία και απλα περιμένουμε. Κάπου βρωμάει εντελώς το πράγμα και απο ότι διάβασα η παραγγελίες για τα vag παιρνουν απο πολυ χρόνο έως πάααααρα πολύ χρόνο και οι πωλητές λένε τα δικά τους... Αρκετά ανασταλτικός παράγοντας για καινούργιο.  
Έπεσα και πάνω σε αυτό ψάχνοντας, που έχει όσα θέλω και φαίνεται συμπαθητικό, θα πάω να το δώ μάλλον. Ξέρουμε κάτι αξιοσημείωτο για το συγκεκριμένο μοντέλο;

https://www.car.gr/18464428-audi-a3-1-6-tdi-sportback-s-tronic#modal

Τέλη Φλεβάρη  (20 ή 21/2) έπεσε το memo για αναστολή όλων των ειδικών παραγγελιών μέχρι Μάιο και αφορά κάποια αναβάθμιση στις γραμμές παραγωγής.Η πλάκα είναι οτι το memo αυτό καλύπτει σχεδόν όλη τη γκάμα της VW,οπότε αν θέλεις να παραγγείλεις αμάξι με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,εξτρά ή χρώμα,ζήσε Μάη μου (κυριολεκτικά) για να έχεις το αμάξι Φθινόπωρο.Με λίγα λόγια αν θές καινούριο VW,θα πρέπει να συμβιβαστείς με ότι υπάρχει stock Ελλάδα,ότι είναι σε internal transfer και ότι βρίσκεται ήδη στη γραμμή παραγωγής.

Άντε τώρα να εξηγήσει ο πωλητής στον ενδιαφερόμενο πελάτη, πως η 38χιλάδων ευρώ παραγγελία που έκανε μια μέρα πρίν,δέν δύναται να εκτελεστεί.

Δημοσ.
Στις 4/3/2019 στις 8:11 ΠΜ, amagawd είπε

Ναι καμία σχέση,  δεν περιμένει η γραμμή παραγωγής το πότε θα παραγγείλει ο καθένας ένα αυτοκίνητο και σου το φτιάχνουν! 

Σου είπαν κάτι τέτοιο από την αντιπροσωπεία κ εσύ το πίστεψες? 

Περιμένει να γεμίσει την νταλίκα ο άνθρωπος με παραγγελίες. 

Πριν την κρίση είχαν ετοιμοπαραδοτα σχεδόν όποια έκδοση ήθελες. 

Δημοσ.

Ρώτησα και αλλού και τα πράγματα έτσι είναι με τα golf τελικά. Αλλάζουν τη γραμμή παραγωγής και δεν παίρνουν άλλες παραγγελίες γιατι τερματίζεται η παραγωγή του golf vii το καλοκαίρι και ξεκινάει η παραγωγή του golf viii. Aυτή η απάντηση απο σοβαρές αντιπροσωπίες γιατί ήταν και εκείνοι που είπαν "δινετε προκαταβολή κανονικά και περιμένουμε".. και μάλλον περιμένουμε πολύ! 
 Πήγα και είδα και το προαναφερθεν Α3 που σε γενικές γραμμές είναι καλό αλλα γύρω γύρω είναι γεμάτο σημαδάκια και οι ζάντες έχουν κοπανίσει ο,τι πεζοδρόμιο υπαρχει, οπότε σε αυτη τη τιμή αποκλείεται. 
Επιστρέφοντας είπα να μπω σε μια αντιπροσωπία KIA να δω τι παιζει με το ceed και τελικά κατέληξα να κανονίσω test drive για το sportage.. Nαι το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν ξερω τι θέλω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, panoskatos είπε

Ναι καμία σχέση,  δεν περιμένει η γραμμή παραγωγής το πότε θα παραγγείλει ο καθένας ένα αυτοκίνητο και σου το φτιάχνουν! 

Σου είπαν κάτι τέτοιο από την αντιπροσωπεία κ εσύ το πίστεψες? 

Περιμένει να γεμίσει την νταλίκα ο άνθρωπος με παραγγελίες. 

Πριν την κρίση είχαν ετοιμοπαραδοτα σχεδόν όποια έκδοση ήθελες. 

Εκτός ότι μου το είπε,  είχα link με username password να κοιτάω πως προχωράει.

Εννοείτε πως είδα ποτέ βρήκα slot , εννοείτε έβλεπα ποτέ φορτώθηκε ΟΧΙ σε νταλίκα το αμάξι. Δεν μιλάμε για τα Xtrail που έρχονταν συγκεκριμένου config από Ιαπωνία χωρίς να μπορείς να αλλάξεις τίποτα απολύτως.

Είσαι άσχετος χωρίς να έχεις ιδέα συμβαίνει.

Νταλίκα λέει αχαχαχαχαχα

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panoskatos είπε

Στην αγορά νέου αυτοκινήτου μπορείς να επιλεξεις την εκαστοτε εκδοση και να το παραγγείλεις όπως θέλεις εσύ,σε χρώμα που θέλεις,με ότι έξτρα εξοπλισμό θέλεις εσύ αποκλειστικά.

Το πότε θα σου το "φτιάξουν" και ποτε θα έρθει στη κατοχή σου είναι εντελώς άλλο θέμα.

Δημοσ.

Παντως η αναμονή δεν ειναι τίποτα μπροστά στην απόλαυση μετά. Γοατι να παρεις ενα όπως ν ναι αμάξι, κι όχι όπως πραγματικά το θες.

Οσο για το golf, δε θα μπορούσα να παρω αυτοκίνητο στα τελευταία του, όταν ήδη έχουν κυκλοφορήσει εικόνες του 8. Να δώσω δηλαδή μερικές χιλιάδες και σε 2 μήνες να ειναι το «παλιό» μοντέλο.

ΟΜΩΣ οποίος συμβιβάζεται με ετοιμοπαράδοτα αυτή τη στιγμη βρίσκει golf σε πολυ καλές τιμές. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, amagawd είπε

Εκτός ότι μου το είπε,  είχα link με username password να κοιτάω πως προχωράει.

Εννοείτε πως είδα ποτέ βρήκα slot , εννοείτε έβλεπα ποτέ φορτώθηκε ΟΧΙ σε νταλίκα το αμάξι. Δεν μιλάμε για τα Xtrail που έρχονταν συγκεκριμένου config από Ιαπωνία χωρίς να μπορείς να αλλάξεις τίποτα απολύτως.

Είσαι άσχετος χωρίς να έχεις ιδέα συμβαίνει.

Νταλίκα λέει αχαχαχαχαχα

Αν εγώ είμαι άσχετος εσύ είσαι ντουβάρι! 

Πως θα έρθει το αυτοκινητάκι σου στην αντιπροσωπεία για να το παραλαβεις, έχεις ιδέα καθόλου πως γίνεται? 

Ρε έχεις φάει την παραμυθα με σφραγίδα!  :) χαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...