Προς το περιεχόμενο

VW Golf ή Audi A3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτασε καιρός να αλλάξω αυτοκίνητο και έχω καταλήξει σε αυτά τα 2, σκεφτόμουν και για tiguan αλλά αυτα που μ αρέσουν ξεφευγουν στην τιμή. 
Ψάχνω για δίπορτο, αυτόματο με crusie control οπωσδήποτε, multifunction steering wheel, με οθόνες μέσα κτλ μεχρι 1600cc diesel βενζίνη δεν με πειράζει, κάτω απο 100.000 χλμ, μοντέλο 2013-14 και μετά. 
Με ενδιαφέρει περισσότερο η άνεση και η ασφάλεια οικονομία, παρά το γκάζι -οτιδήποτε πανω απο 100hp μου κάνει-.  
Έχει κάποιος ιδέα σχετικά με αυτά τα δυο οσον αφορά αξιοπιστία ζημιές κτλ γιατι απέχω απο τα αυτοκινητιστικά δρώμενα καμιά 15αρια χρόνια.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ουσιαστικά είναι το ίδιο αμάξι, με τα ίδια μηχανολογικά και μόνη διαφορά τα υλικά στα πλάστικα που είναι ελαφρώς καλύτερα στο Audi. Ότι προβλήματα βγάλει το ενα θα βγάλει και το άλλο, αυτό που μετράει για εμένα είναι να διαλέξεις το καλύτερο σε κατάσταση που θα βρείς ανάμεσα στα 2 καθώς και στην έκδοση που θές όσον αφορά τον εξοπλισμό. Cruise control λογικά θα έχουν όλα αυτής της χρονολογίας αλλα ακόμα και να βρείς κάτι που να μην το έχει μπορείς να το προσθέσεις εκ των υστέρων. Απλά πρέπει να καταλήξεις αν θες βενζίνη ή πετρέλαιο και πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις. Μία λεπτομέρεια είναι πως οι μικρότερες εκδόσεις Golf έχουν απλή ανάρτηση και όχι πολλαπλών συνδέσμων, μεγάλο φαουλ απο την Vw δεν γνωρίζω αν το ίδιο έκανε και η Audi.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι οπως τα ειπε ο lary7 οσον αφορα τα μηχανικα μερη. Cc και τιμονι μπορεις να βαλεις και μετα, μην σε αγχωνει. 

Κατ εμε, το Α3 ειναι πιο διαχρονικο σε σχεδιασμο και αφηνει μια αισθηση πιο ποιοτικου, οσον αφορα το εσωτερικο, αυτοκινητου. Για αυτο ομως θα το πληρωσεις και ακριβοτερα. Αντιστοιχα ομως θα το πουλησεις και ακριβοτερα απο οτι ενα Golf.

Σαν vfm θα προτεινα  vw.  Η καρδια ομως θα ελεγε το Audi.

Ενας πρωην κατοχος golf και νυν Α3.

Δημοσ.

Ενταξει η αλήθεια ειναι οτι και εγω κλίνω προς Α3 απλά εχω και τωρα golf και  ειπα να δω μπας και... Οχι οτι δεν μ αρεσει, αλλά όντως το audi ειναι ένα level πιο πάνω. 

Δημοσ.

Επίσης δεν τόνισα ότι το αυτοκίνητο θα το πάρω απο εξωτερικό -πιθανότατα Γερμανία- διότι έχω δικαίωμα για αδασμολόγητη εισαγωγή και ατέλεια όσο αφορά το σημα. 
Γνωρίζει κανείς πως γίνεται και ποσο κοστίζει περίπου η διαδικασία περαν των λύσεων που εμφανίζονται με ενα απλο googlαρισμα (carforyou κτλ); 
Δηλαδή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, στελνεις προκαταβολη ή ολα τα λεφτα; Πόσο καιρό παίρνει; Πόσο κοστίζει η αυτοκινητάμαξα ; 
Ειχα κάνει το ίδιο και με το golf που έχω αλλά πάνε χρόνια και δεν θυμαμαι καν τη διαδικασία..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να βρεις πρωτα το αμάξι.mobile,autoscout,eBay.

Αν γνωρίζεις γερμανικά κανε μια έρευνα στο www.motor-talk.de ,στα αντίστοιχα forum,έχει ξεχωριστό για κάθε μοντελο,ανάλογα τη χρονολογία,έχει εκατοντάδες θέματα,ειδικές στήλες με θετικά και αρνητικά για το κάθε μοντελο,τι να προσεξεις,τι ζημιές βγάζουν,οδηγίες για τα πάντα,όπως και για αγορά μεταχειρισμένου.

Αν δεν ξέρεις τη γλώσσα,και δεν πας εσύ με εναν που να γνωρίζει απο αμάξια,τότε είναι μεγάλο ρίσκο.Εκτος αν εχεις ατομο εκει να ψαξει και που γνωριζει.Αν όχι τοτε καλυτερα απο εδω,παρολο που εδω θα εχεις πολυ λιγοτερες επιλογες.

Κοίταξε κυρίως απο αντιπροσωπείες επίσημες ή επίσημους εμπόρους.Όχι τούρκους μαντράδες.

Αυτο είναι το δύσκολο και χρονοβόρο κομματι.Από εκεί και πέρα,όταν το βρεις,στελνεις μια προκαταβολή και το υπολοιπο ποσο στην παραλαβή.Μετα πως θα έρθει είναι επιλογή σου.Η γραφειοκρατία εκεί για αγορά αυτοκινήτου είναι μηδέν,δεν υπάρχει.Δηλαδή την ίδια μέρα που θα πληρωσεις, φεύγεις, ειτε οδικώς ειτε το φορτωνεις σε φορτηγό.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, G.bar είπε

Επίσης δεν τόνισα ότι το αυτοκίνητο θα το πάρω απο εξωτερικό -πιθανότατα Γερμανία- διότι έχω δικαίωμα για αδασμολόγητη εισαγωγή και ατέλεια όσο αφορά το σημα. 
Γνωρίζει κανείς πως γίνεται και ποσο κοστίζει περίπου η διαδικασία περαν των λύσεων που εμφανίζονται με ενα απλο googlαρισμα (carforyou κτλ); 
Δηλαδή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, στελνεις προκαταβολη ή ολα τα λεφτα; Πόσο καιρό παίρνει; Πόσο κοστίζει η αυτοκινητάμαξα ; 
Ειχα κάνει το ίδιο και με το golf που έχω αλλά πάνε χρόνια και δεν θυμαμαι καν τη διαδικασία..

Ανέβα ο ίδιος στην Γερμανία για να δείς τί θα αγοράσεις από κοντά καλύτερα και φέρε το αυτοκίνητο μετά οδικός.

Μεταχειρισμένο από Γερμανία σημαίνει τα εξής:

- Eξευτελιστικά χαμηλές τιμές για οχήματα μόλις 4-5 ετών. (τα αλλάζουν συχνά)
- ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολλά διανυθέντα χιλιόμετρα λόγω των αποστάσεων εκεί αλλά οι δρόμοι τους είναι χαλί σε σχέση με τους δικούς μας οπότε δεν είναι κουδουνίστρες.
- Ότι πάρεις θα λέει και τα σωστά χιλιόμετρα, δεν το έχουν με τα γυρισμένα κοντέρ λόγο νοοτροπίας.
- Είναι πολύ τακτικοί με τα σέρβις τους.
- Πιθανό πρόβλημα σκουριάς από κάτω λόγο του αλατιού που ρίχνουν στους δρόμους τον χειμώνα.
- Όχι πολλά αξεσουάρ, τα μοντέλα στην Ελλάδα είναι συνήθως ποιό φορτωμένα σε σχέση με τα ντόπια.
- Υπάρχει ο αστικός μύθος ότι τα οχήματα που προορίζονται για την εκεί αγορά είναι ποιό «καλοφτιαγμένα» και προσεγμένα σε σχέση με όσα εξάγωνται (ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα)

Καλό ψάξιμο.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dpolal είπε

- Όχι πολλά αξεσουάρ, τα μοντέλα στην Ελλάδα είναι συνήθως ποιό φορτωμένα σε σχέση με τα ντόπια.

Καλά όλα τα άλλα, αλλά εδώ μου φαίνεται ότι είσαι λάθος. 

• Like 1
Δημοσ.

Εχω βρει κάποια που με ενδιαφέρουν απο το mobile, φυσικά απο μεγάλους εμπόρους η αντιπροσωπείες και με πάνω απο 500 θετικές αξιολογήσεις γιατί ξέρω για τους Τούρκους και όπου βλεπω οτι έχουν γλώσσα επικοινωνίας και Τουρκικα την κανω με ελαφρα.. Τώρα για να ανέβω στη Γερμανία είναι δύσκολο καθως με το ζόρι υπάρχει ελευθερος χρόνος ακόμα και για ψάξιμο απο εδω, παρ'ολα αυτά έχω κάποιον επάνω να του ρίξει μια ματιά η αν έστω αν ειναι μακρυά να στείλει κάποιον άλλον να το δει με το αζημίωτο φυσικα (300ευρώ). Η αυτοκινητάμαξα για να το φέρει μου είπαν απο 500 και ανεβαίνει ανάλογα με την τοποθεσία αλλα και πάλι με συμφέρει καθως βρίσκω διαφορά στην τιμή εως και 5000 με τα δικά μας.
  Τώρα όσο για το αν είναι τακτικοί με τα σέρβις τους φαίνεται μόνο απο το βιβλίο σερβις και αυτό να είναι  σε επίσημο αντιπρόσωπο για είναι όλα online. Αν δεν είναι δεν το κοιταω. Για τα αξεσουάρ απο αυτό που βλέπω και ακούω θα έλεγα οτι μάλλον ειναι πολύ πιο φορτωμένα απο τα δικά μας. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, dpolal είπε

- Eξευτελιστικά χαμηλές τιμές για οχήματα μόλις 4-5 ετών. (τα αλλάζουν συχνά)
- ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολλά διανυθέντα χιλιόμετρα λόγω των αποστάσεων εκεί αλλά οι δρόμοι τους είναι χαλί σε σχέση με τους δικούς μας οπότε δεν είναι κουδουνίστρες.
- Ότι πάρεις θα λέει και τα σωστά χιλιόμετρα, δεν το έχουν με τα γυρισμένα κοντέρ λόγο νοοτροπίας.
- Πιθανό πρόβλημα σκουριάς από κάτω λόγο του αλατιού που ρίχνουν στους δρόμους τον χειμώνα.
- Υπάρχει ο αστικός μύθος ότι τα οχήματα που προορίζονται για την εκεί αγορά είναι ποιό «καλοφτιαγμένα» και προσεγμένα σε σχέση με όσα εξάγωνται (ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα)

Δηλαδή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.adac.de/infotestrat/fahrzeugkauf-und-verkauf/gebrauchtfahrzeuge/tacho-manipulation/default.aspx

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία,1 στα 3 μεταχειρισμένα που πωλούνται Γερμανία έχουν πειραγμενα χιλιομετρα.Κυρίως από μικρές μάντρες και ιδιώτες.Σε επίσημους εμπόρους και αντιπροσωπειες τα ποσοστα είναι μικρότερα.

Στην ιστοσελίδα της ADAC που αναφέρω έχει πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες για αυτό το θέμα.Συμβουλες,πως να τα κοιτάς,τι να κάνεις πριν την αγορά.

Παρολα αυτά και εγώ αν ήταν να αγοράσω γερμανικό αμάξι,θα προτιμούσα να το πάρω από εκεί.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Προφανως και γυριζουν χιλιομετρα και στη Γερμανια. Μη νομιζετε οτι ειναι ολοι αγιοι. Εδω μεχρι και κλεμμενα πουλουσαν (Τουρκοι μαντραδες, προφανως) που η κυριοτητα ανηκε ακομα σε τραπεζες αλλων χωρων. 

Αν δε μπορεις να πας ο ιδιος πανω, ή να στειλεις εστω καποιον πολυ πολυ αξιοπιστο, να παρεις αυτοκινητο απο Ελλαδα. Καλυτερα βενζινη κι Ελληνικο. 

Οσο για τα οσα γραφτηκαν πιο πανω, ειναι στην πλειοψηφια τους αστικοι θρυλοι. Τα αυτοκινητα ειναι φθηνοτερα γιατι υπαρχει τεραστια προσφορα, ουτε κανουν το χρονο 200,000χλμ, ουτε χαριζουν αυτοκινητα του 2014, ουτε εχουν ολα Scheckheft με τα σερβις στην αντιπροσωπεια. Εξαρταται παντα απο ποιον θα παρεις. Για μενα ακομα και να ανεβεις στη Γερμανια, θελει πολυ χρονο η ευρεση αυτοκινητου. Και σιγουρα δε γινεται εξ'αποστασεως, δεν παιρνεις ρουχα απο το αμαζον...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Προφανως και γυριζουν χιλιομετρα και στη Γερμανια. Μη νομιζετε οτι ειναι ολοι αγιοι. Εδω μεχρι και κλεμμενα πουλουσαν (Τουρκοι μαντραδες, προφανως) που η κυριοτητα ανηκε ακομα σε τραπεζες αλλων χωρων. 

Αν δε μπορεις να πας ο ιδιος πανω, ή να στειλεις εστω καποιον πολυ πολυ αξιοπιστο, να παρεις αυτοκινητο απο Ελλαδα. Καλυτερα βενζινη κι Ελληνικο. 

Οσο για τα οσα γραφτηκαν πιο πανω, ειναι στην πλειοψηφια τους αστικοι θρυλοι. Τα αυτοκινητα ειναι φθηνοτερα γιατι υπαρχει τεραστια προσφορα, ουτε κανουν το χρονο 200,000χλμ, ουτε χαριζουν αυτοκινητα του 2014, ουτε εχουν ολα Scheckheft με τα σερβις στην αντιπροσωπεια. Εξαρταται παντα απο ποιον θα παρεις. Για μενα ακομα και να ανεβεις στη Γερμανια, θελει πολυ χρονο η ευρεση αυτοκινητου. Και σιγουρα δε γινεται εξ'αποστασεως, δεν παιρνεις ρουχα απο το αμαζον...

Προφανώς και δεν θα είχα θέμα να πάρω αυτοκίνητο απο εδώ αλλα είναι ξεκάθαρα λόγω  δασμών. Εφόσον όμως μπορώ να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο που θα έπαιρνα απο εδώ, 5000 φθηνότερα απο εκεί,  τότε εννοείται ότι θα κοιτάξω να το πάρω απο εκεί όπως είχα πάρει και αυτο που έχω τώρα. Έχω γνωστό μαντρα με 200 αυτοκίνητα εμπόρευμα, τα περισσοτερα αγορασμένα από δημοπρασίες σε όλη την ευρώπη και οτιδήποτε δεν είναι ελληνικό ειναι με ενα μηδενικό λιγότερο στο κοντερ απο οτι είχε. Παρ'όλα αυτά επειδή έχουμε συνηθίσει τα ερείπια τα δικά μας, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν  ένα αυτοκίνητο 5ετίας με 30.0000 χλμ έχει στην πραγματικότητα 300.000, καθώς είναι αγρατζούνιστο, το σαλόνι του μυρίζει ακόμα "καινουργίλα",  γιατι ο Γερμανος δεν τρώει σουβλακια οταν οδηγάει ούτε έχει καπνίσει ενα κοντεινερ τσιγαρα  εκεί μέσα. Όχι οτι οι ιδιώτες είναι καλύτεροι βεβαια.. με το που λήξει η εγγύηση το επόμενο σερβις είναι σε ενα "πολύ καλό μάστορα" που ναι μεν δεν έχει καν εγκεφαλο για να σβήνει εστω τα τσεκ, αλλα παίρνει τα μισα λεφτά απο τους κλέφτες στην αντιπροσωπία. 
  Οπότε αν όχι καινούργιο απο αντιπροσωπεία εδώ, τότε το μεταχειρισμένο απο έξω είναι μονόδρομος -για την περίπτωση μου ξαναλεω λογω δασμων-. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρεσεις αλλα σπανίζουν..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.bar είπε

Προφανώς και δεν θα είχα θέμα να πάρω αυτοκίνητο απο εδώ αλλα είναι ξεκάθαρα λόγω  δασμών. Εφόσον όμως μπορώ να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο που θα έπαιρνα απο εδώ, 5000 φθηνότερα απο εκεί,  τότε εννοείται ότι θα κοιτάξω να το πάρω απο εκεί όπως είχα πάρει και αυτο που έχω τώρα. Έχω γνωστό μαντρα με 200 αυτοκίνητα εμπόρευμα, τα περισσοτερα αγορασμένα από δημοπρασίες σε όλη την ευρώπη και οτιδήποτε δεν είναι ελληνικό ειναι με ενα μηδενικό λιγότερο στο κοντερ απο οτι είχε. Παρ'όλα αυτά επειδή έχουμε συνηθίσει τα ερείπια τα δικά μας, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν  ένα αυτοκίνητο 5ετίας με 30.0000 χλμ έχει στην πραγματικότητα 300.000, καθώς είναι αγρατζούνιστο, το σαλόνι του μυρίζει ακόμα "καινουργίλα",  γιατι ο Γερμανος δεν τρώει σουβλακια οταν οδηγάει ούτε έχει καπνίσει ενα κοντεινερ τσιγαρα  εκεί μέσα. Όχι οτι οι ιδιώτες είναι καλύτεροι βεβαια.. με το που λήξει η εγγύηση το επόμενο σερβις είναι σε ενα "πολύ καλό μάστορα" που ναι μεν δεν έχει καν εγκεφαλο για να σβήνει εστω τα τσεκ, αλλα παίρνει τα μισα λεφτά απο τους κλέφτες στην αντιπροσωπία. 
  Οπότε αν όχι καινούργιο απο αντιπροσωπεία εδώ, τότε το μεταχειρισμένο απο έξω είναι μονόδρομος -για την περίπτωση μου ξαναλεω λογω δασμων-. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρεσεις αλλα σπανίζουν..

Δε διαφωνω οτι ειναι σαφως καλυτερη αγορα. Αλλα θα παρεις γουρουνι στο σακι; Δε μπορεις καν να πας στη Γερμανια και θα αγορασεις αυτοκινητο απο εκει; Απατεωνια παιζει παντου. Εμενα εκει ειναι η ενσταση μου. Κι επειδη εχω δει εκ των εσω την αγορα των μεταχειρισμενων της Γερμανιας, για αυτο το λεω οτι δεν ειναι ολα αγγελικα πλασμενα και εκει. Αμα δε μπορεις να πας εσυ ο ιδιος, πρεπει να στειλεις καποιον αλλιως να αγορασεις υποχρεωτικα απο αντιπροσωπεια, που ομως τις ευκαιριες να ξερεις δε τις κρατανε αλλα τις σκοτωνουν σε δημοπρασιες. Μια αντιπροσωπεια της VW δε θα ασχοληθει να πουλησει Golf των 7,000€, θα το ριξει σε δημοπρασια και θα το παρει καποιος αλλος εμπορος. 

https://home.mobile.de/EDUARD-WINTER-GEBRAUCHTWAGEN#ses

Απο τις μεγαλυτερες VW στο Βερολινο. Κοιτα τι πουλαει σε μεταχειρισμενα. Το φθηνοτερο ειναι up με 7.650. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...