Προς το περιεχόμενο

θέλω μερικές προτάσεις για καινούριο i Mac

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

την οποία κάνει και τώρα, αφού 

Δεν νομίζω πως η πλατφόρμα του office και όλων όσων χρησιμοποιεί ένα δικηγορικό γραφείο τρέχει καλύτερα σε mac, από ότι σε windows....

Τώρα αν μας έλεγε ότι όλοι έχουν iphone, χρησιμοποιούν τα notes, pages και sharing μέσω icloud και πως θα πληρώσουν να βάλουν και κανένα time capsule για έξτρα διαμοιρασμό αρχείων, τότε ναι υπάρχει λογός να πάρεις imac.

Εδώ δεν ξέρουν την τύφλα τους και δεν κατάλαβαν τίποτα από όσα έγραψα παραπάνω, οπότε θα τους πάρει χρόνο (τον οποίο δεν έχουν!) να τα μάθουν και δεν ξέρω αν αξίζει, δεδομένου ότι η φράση "διάφορους λόγους δεν βολεύει." σημαίνει πιο πολύ πως θέλουν να πουλάνε μούρη στον πελάτη που έρχεται και να μοιάζουν πιο επαγγελματίες (από τα lidl αφού δεν θα ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα).

Δεν μπορω να εκφερω γνωμη για ολα αυτα που εγραψες μιας και δεν αφορουν το δικο μου περιβαλλον εργασιας αλλα καποιου τριτου. Οπως ειπε και ο @Jiakometi θελει να παρει ΙMAC, end fo story. Aν αξιζει η λυση ή οχι θα το καταλαβει απο μονος τους κατα την διαρκεια της χρησης. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, mourlos είπε

Δεν μπορω να εκφερω γνωμη για ολα αυτα που εγραψες μιας και δεν αφορουν το δικο μου περιβαλλον εργασιας αλλα καποιου τριτου. Οπως ειπε και ο @Jiakometi θελει να παρει ΙMAC, end fo story. Aν αξιζει η λυση ή οχι θα το καταλαβει απο μονος τους κατα την διαρκεια της χρησης. 

Ναι τι imac έχεις λοιπόν να προτείνεις?

47 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Ναι τι imac έχεις λοιπόν να προτείνεις?

To  Imac 21.7 με  retina οθονη και τον 3αρη επεξεργαστη, με 1 ΤΒ αποθηκευτικο χωρο. Μια παρα πολυ καλη λυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mourlos είπε

To  Imac 21.7 με  retina οθονη και τον 3αρη επεξεργαστη, με 1 ΤΒ αποθηκευτικο χωρο. Μια παρα πολυ καλη λυση.

retina = 4k. Αυτόν εδώ σου λέει @lenovo2014

Επεξ/σία από Yiannis87

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

Δεν νομίζω πως η πλατφόρμα του office και όλων όσων χρησιμοποιεί ένα δικηγορικό γραφείο τρέχει καλύτερα σε mac, από ότι σε windows....

Τώρα αν μας έλεγε ότι όλοι έχουν iphone, χρησιμοποιούν τα notes, pages και sharing μέσω icloud και πως θα πληρώσουν να βάλουν και κανένα time capsule για έξτρα διαμοιρασμό αρχείων, τότε ναι υπάρχει λογός να πάρεις imac.

Δεν έχει διαφορά στα menu το ms office στην έκδοση για mac από αυτή των windows.  Μέχρι και η αποθήκευση αρχείου έχει διατηρηθεί ως "save as" και δεν έχει μετατραπεί σε "export" όπως είναι συνηθισμένο στα mac. 

Όσο για το cloud που λες,  με το που κάνεις εγκατάσταση το ms office σε Mac σου δημιουργεί αυτόματα και onedrive account όπως ακριβώς γίνεται στα windows. Με το που πας να σώσεις ένα αρχείο σου βγάζει πάντα την επιλογή αν θέλεις να το σώσεις στο cloud (onedrive) ή τοπικά στον δίσκο σου. Έχει και επιλογή "share" που δουλεύει άψογα και μπορείς να δώσεις δικαιώματα σε κάποιον να βλέπει το αρχείο σου ή να μπορεί να το επεξεργάζεται κιόλας.  Κι αποκλείεται να το καταλάβει αν δεν του το πεις ότι έχεις Mac κι όχι PC σαν το δικό του. 😉

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 1

Μόλις τώρα, kriosgr είπε

Δεν έχει διαφορά στα menu το ms office στην έκδοση για mac από αυτή των windows.  Μέχρι και η αποθήκευση αρχείου έχει διατηρηθεί ως "save as" και δεν έχει μετατραπεί σε "export" όπως είναι συνηθισμένο στα mac. 

Όσο για το cloud που λες,  με το που κάνεις εγκατάσταση το ms office σε Mac σου δημιουργεί αυτόματα και onedrive account όπως ακριβώς γίνεται στα windows. Με το που πας να σώσεις ένα αρχείο σου βγάζει πάντα την επιλογή αν θέλεις να το σώσεις στο cloud (onedrive) ή τοπικά στον δίσκο σου. Έχει και επιλογή "share" που δουλεύει άψογα και μπορείς να δώσεις δικαιώματα σε κάποιον να βλέπει το αρχείο σου ή να μπορεί να το επεξεργάζεται κιόλας.  Κι αποκλείεται να καταλάβει ότι έχεις mac κι όχι PC σαν το δικό του. 

Ε αυτό λέμε... αν ως τώρα τους αρκεί το onedrive και το gcloud, γιατί να μπλέξουν με το icloud και άλλο λογισμικό. Ας πούμε εγώ που πήρα ένα microsoft surface, το γύρισα πίσω σε 2 μέρες, γιατί αν και μου άρεσε έχω συνηθίσει σε mac, βαριέμαι και δεν έχω χρόνο να άλλαξω (και ας κάνει νεράκια η apple τελευταία). Εδώ αν δεις τη συζήτηση δεν έχουν χρόνο/βαριούνται να ψάξουν αυτό που τους λέμε. Τέλοσπαντων, εγώ θα κλείσω με την πρόταση ότι το καλύτερο που μπορούν να πάρουν είναι το mac mini 2018, αν γίνεται με 16 gb ram. Αυτά, αλλά υπάρχουν λύσεις νομίζω σε windows που θα τους βοηθήσουν πιο πολύ. Τώρα αν η επιλογή του imac γίνεται για αισθητικούς λόγους που δεν καλύπτει το mini, η πρότασή μου είναι μεταχειρισμένο imac 2009-2013, γιατί γίνεται και οθόνη για mac ή windows. (δοκιμασμένο imac 27" 2009 mini-display connection με surface).

Αφού είναι για γραφείο εγώ θα σου έλεγα imac 21' 4k με 256GB SSD . Μήν ασχοληθείς με τη μνήμη για το σκοπό που το θέλεις. Την αναβαθμίζεις και αργότερα αν χρειαστεί. Το κόστος είναι λίγο παραπάνω απο τα 1400 που είπες (εκτός αν ειναι τιμή χωρίς τιμολόγιο) . Εγώ δεν θα σε συμβούλευα να κάνεις αγορά φθηνότερου imac με non-ssd δίσκο.

Το 4Κ είναι εξαιρετικό για γράψιμο / διάβασμα κειμένων! Επίσης με το mac mini θα έχεις εξωτερικό monitor τρίτου κατασκευαστή που δεν παρέχουν την αισθητική και ποιότητα του imac.

Στις 6/3/2019 στις 3:05 ΜΜ, mourlos είπε

Δεν συνιστώ 1TB. Καλύτερα 256GB SSD. Είναι ταχύτερο συνολικά και πιο αξιόπιστο απο fusion drives.

Για αυτόν που άνοιξε το θέμα αν δεν γνωρίζει τη διαφορά fusion και ssd

https://www.macworld.com/article/3326532/fusion-drive-pitfalls.html

https://www.macworld.co.uk/feature/mac/why-need-fusion-drive-vs-ssd-flash-hard-drive-3491965/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, hted είπε

Αφού είναι για γραφείο εγώ θα σου έλεγα imac 21' 4k με 256GB SSD . Μήν ασχοληθείς με τη μνήμη για το σκοπό που το θέλεις. Την αναβαθμίζεις και αργότερα αν χρειαστεί. Το κόστος είναι λίγο παραπάνω απο τα 1400 που είπες (εκτός αν ειναι τιμή χωρίς τιμολόγιο) . Εγώ δεν θα σε συμβούλευα να κάνεις αγορά φθηνότερου imac με non-ssd δίσκο.

Το 4Κ είναι εξαιρετικό για γράψιμο / διάβασμα κειμένων! Επίσης με το mac mini θα έχεις εξωτερικό monitor τρίτου κατασκευαστή που δεν παρέχουν την αισθητική και ποιότητα του imac.

Δεν συνιστώ 1TB. Καλύτερα 256GB SSD. Είναι ταχύτερο συνολικά και πιο αξιόπιστο απο fusion drives.

Για αυτόν που άνοιξε το θέμα αν δεν γνωρίζει τη διαφορά fusion και ssd

https://www.macworld.com/article/3326532/fusion-drive-pitfalls.html

https://www.macworld.co.uk/feature/mac/why-need-fusion-drive-vs-ssd-flash-hard-drive-3491965/

Οι iMac που λες είναι με ειδική παραγγελία, οπότε τρέχα γύρευε στην Ελλάδα και δεν είναι και laptop να το φέρεις από έξω. 

Μπορεί βέβαια να το παραγγείλει από e-mac.eu για να είναι οκ.

Στα 1700 βγαίνει κάτι τέτοιο. Απλά μην σου δίνει η  apple κουτόχορτο και μας ζαλίζεις με την ποιότητα που δεν υπάρχει. Έχει πέσει η ποιότητα της Apple σε όλα τα νέα μηχανήματα.... Δες τα θέματα που βγάζουν... Τι mac χρησιμοποιείς? Έχεις πιάσει κανένα καινούριο μοντέλο?

Dell και microsoft της ρίχνουν πλέον της Apple σε ποιότητα και αισθητική... Μόνο θέμα OS είναι. Δες εδώ οθονάρα!!! Η Apple έχει χώσει παντού usb-c και δεν έχει ούτε μια καλή οθόνη πλέον να τα συνδέσουμε... Η ίδια η Apple λέει πως οι άλλοι κατασκευαστές έχουν καλλύτερες οθόνες!!!

Τώρα αν εσύ είσαι φερέφωνο της Apple μην παίρνεις και άλλους στο λαιμό σου!!! Στην ίδια τιμή με αυτά που λες παίρνεις mini 6-core. Οκ αν είσαι μόνο για τη μόστρα, επαγγελματίας από τα lidl πάρε μηχάνημα παλιότερης χρονιάς στα ίδια χρήματα.... έλεος

Επεξ/σία από Yiannis87

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Οι iMac που λες είναι με ειδική παραγγελία, οπότε τρέχα γύρευει στην Ελλάδα και δεν είναι και laptop να το φέρεις από έξω.

Μπορεί βέβαια να το παραγγείλει από e-mac.eu για να είναι οκ.

Στα 1700 βγαίνει κάτι τέτοιο. Απλά μην σου δίνει η  apple κουτόχορτο και μας ζαλίζει με την ποιότητα που δεν υπάρχει. Έχει πέσει η ποιότητα της Apple σε όλα τα νέα μηχανήματα. Τι mac χρησιμοποιείς? Έχεις πιάσει κανένα καινούριο μοντέλο?

Dell και microsoft της ρίχνουν πλέον της Apple σε ποιότητα και αισθητική... Μόνο θέμα OS είναι. Δες εδώ οθονάρα!!! Η Apple έχει χώσει παντού usb-c και δεν έχει ούτε μια καλή οθόνη πλέον να τα συνδέσουμε... Η ίδια η Apple λέει πως οι άλλοι κατασκευαστές έχουν καλλύτερες οθόνες!!!

Συμφωνώ οτι έπεσε η ποιότητα της Apple σε κάποια προιόντα . O χρήστης θέλει να αγοράσει Apple επομένως εγώ είπα την άποψή μου για το καλύτερο.

Για το θέμα αισθητικής δεν συμφωνώ. Παρά τα προβλήματα της Αpple η ποιότητα και αισθητική της είναι κορυφή κατα την προσωπική μου άποψη. Τυγχάνει να έχω Dell XPS δεν έχει τα ίδια υλικά με Apple.

Οι οθόνες της Apple sta imac συγκεκριμένα είναι απο τις καλύτερες στην αγορά! Ειδικά η 5κ. Έχει σταματήσει να κατασκευάζει οθόνες για mac mini απλά και το θεωρώ λάθος.

Όσο για το μακ μου imac 5k 2017. Θεωρείς δεν έχει ποιότητα κατασκευής ;

Επεξ/σία από hted
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, hted είπε

Συμφωνώ οτι έπεσε η ποιότητα της Apple. O χρήστης θέλει να αγοράσει Apple επομένως εγώ είπα την άποψή μου για το καλύτερο.

Για το θέμα αισθητικής δεν συμφωνώ. Παρά τα προβλήματα της Αpple η ποιότητα και αισθητική της είναι κορυφή κατα την προσωπική μου άποψη. Τυγχάνει να έχω Dell XPS δεν έχει τα ίδια υλικά με Apple.

Οι οθόνες της Apple sta imac συγκεκριμένα είναι απο τις καλύτερες στην αγορά! Ειδικά η 5κ

Απλά δεν κάνουν target display  mode.... οπότε σοβαροί χρήστες όπως εσύ δεν μπορούν να συνδέσουν το xps ή το macbook τους σε αυτή την κορυφαία οθόνη που είναι άχρηστη πλέον αφού στα ίδια χρήματα παίρνεις 15" six-core που πατάει τον imac. Δεν είναι σοβαρά μηχνήματα οι imac που βγήκαν μετά το 2013, γιατί είναι "κλειδωμένοι". Αν θες να χρησιμοποιήσεις και κάτι άλλο πέρα από  τον imac στο γραφείο, πρέπει να έχει και 2η οθόνη.... Tim Apple...

Y.Γ.: Και να μην έχουν τα ίδια υλικά αλλά και πάλι είναι πολύ καλά νομίζω, αν και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη όπως εσύ καθώς δουλεύω μόνο σε mac

Επεξ/σία από Yiannis87

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

Απλά δεν κάνουν target display  mode.... οπότε σοβαροί χρήστες όπως εσύ δεν μπορούν να συνδέσουν το xps ή το macbook τους σε αυτή την κορυφαία οθόνη που είναι άχρηστη πλέον αφού στα ίδια χρήματα παίρνεις 15" six-core που πατάει τον imac. Δεν είναι σοβαρά μηχνήματα οι imac που βγήκαν μετά το 2013, γιατί είναι "κλειδωμένοι". Αν θες να χρησιμοποιήσεις και κάτι άλλο πέρα από  τον imac στο γραφείο, πρέπει να έχει και 2η οθόνη.... Tim Apple...

Για τις δικές μου ανάγκες στο γραφείο που θέλω ένα αισθητικά όμορφο και αξιόπιστο μηχάνημα το imac μου κάνει τη δουλειά μου πολύ καλά. Δεν συνδέω το laptop μου πάνω στην οθόνη.

Για τις προσωπικές μου ανάγκες το μακ μετα τα 2013 είναι πιο αξιόπιστα με αυτά πριν το 2013 που είχαν πρόβλμα με τη GPU ή το hinge που έσπαγε (προσωπική εμπειρία και στα 2) Το προηγούμενό μου μακ ήταν του 11. :)

Και πες μου σε παρακαλώ αντίστοιχα αισθητικά all in one solutions που λειτουργούν ώς εξωτερική οθόνη για laptop? To Surface Studio? Γενικά αυτός είναι ο δρόμος που χαράζουν σήμερα οι περισσότεροι . ΔΕΝ μου αρέσει , δεν μπορώ να το πώ πιο συγκεκριμένα :) αλλά δεν είναι μόνο θέμα της Apple.

Και επειδή δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε αυτά που λέμε ουσιαστικά - απλά έχω συγκεκριμένες ανάγκες - είμαι απο τους χρήστες της Apple που σκέφτονται να φύγουν σιγά σιγά με όσα προβλήματα ακούγονται. Δύσκολο βήμα και δεν ξέρω αν θα το κάνω. 5 χρόνια πίσω δεν θα το σκεφτόμουν

Επεξ/σία από hted

5 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

Y.Γ.: Και να μην έχουν τα ίδια υλικά αλλά και πάλι είναι πολύ καλά νομίζω, αν και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη όπως εσύ καθώς δουλεύω μόνο σε mac

Γιάννη, 

Οι σοβαροί χρήστες που έχουν mini ή macbook παίρνουν και μια σοβαρή οθόνη και κάνουν την δουλειά τους.......

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...