mac99 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Αρχικά καλησπέρα. Θελω να ρωτήσω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ενα notebook και γράφω στο hardware γιατί έχω πάρει το λάπτοπ απο clear format και αλλαγή σκληρού δίσκου και συνεχίζει να μου παρουσιάζει το παρακάτω πρόβλημα: Το λάπτοπ χωρίς συγκεκριμένο λόγο και χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα (μπορεί να το κάνει σε μια μέρα 5 φορές ή μια φορα τον μήνα) πέφτει σε sleep mode, παρότι στις ρυθμίσεις του θέτω να μην πέφτει σε sleep mode ποτέ. Συνήθως το κάνει οταν πάω να συνδέσω το λάπτοπ στην πρίζα. Επίσης το έχει παρουσιάσει πάνω απο 2 φορές όταν ανεβάζω/κατεβάζω το brightness αλλα και περισσότερες απο δυο φορές όταν δεν το έχω συνδεδεμένο στο ρεύμα και πάω να τρέξω κάποιο πρόγραμμα (π.χ. chrome). Το λάπτοπ ήταν σε εγγύση και η dell μου άλλαξε 2 φορές την motherboard (ενω και οι 2 τεχνικοί που ήρθαν για την αλλαγή μου ειπαν οτι δεν φαίνεται να εχει κάποιο πρόβλημα το Motherboard). Αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει, το εχω πάει σε 10 τεχνικούς και κανένας δεν μπορεί να μου βρει λύση, και επειδή ξέρω οτι το insomina εχει τα πιο σπουδαία μυαλά, είπα να εναποθέσω τις τελευταίες μου ελπίδες σε εσάς. Το λαπτοπ ειναι ενα Dell Inspiron 5558 i7 8gb ram με SSD 500GB win10
Lifehacker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Πήγαινε στην Διαχείριση συσκευών, βρες "προσαρμογεις οθόνης" και απενεργοποίησε την κάρτα που έχει περασμένη, έπειτα κάνε δοκιμές, αν δεν ξαναπέσει τότε φταίνε οι drivers της κάρτας γραφικών, πρέπει να βάλεις άλλους.
Alexandros_D Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δες αν η Dell σου δίνει νεότερους drivers για την κάρτα γραφικών, αν ναι εγκατέστησε τους. Επίσης καλό θα ήταν να τσεκάρεις αν έχεις την τελευταία έκδοση bios εγκατεστημένη.
mac99 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. @Lifehacker εχω κάνει ολες τις αναβαθμίσεις σε drivers και bios όπως μου είπες. Το ειχα κάνει και παλαιότερα αλλα δεν ειχα δει φώς. @Alexandros D αυτό που είπες ηταν πολύ έξυπνο, και σε ευχαριστώ πολύ. Ηδη εχω απενεργοποιήσει την Nvidia π έχει μεσα, αν και θεωρώ οτι εφόσον εχω κάνει 2 φορες αντικατάσταση της motherboard και το πρόβλημα παραμένει δεν εχει να κάνει με την καρτα γραφικών. Παρόλα αυτά μπορώ απο την διαχείρηση συσκευων να απενεργοποιώ μια μια τις λειτουργείες (όπου επιτρέπεται) για να δώ πότε θα πάψει να μου παρουσιάζει το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ, θα επανέλθω αν πάλι δεν βρω λύση.
Lifehacker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mac99 είπε Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. @Lifehacker εχω κάνει ολες τις αναβαθμίσεις σε drivers και bios όπως μου είπες. Το ειχα κάνει και παλαιότερα αλλα δεν ειχα δει φώς. όχι δεν είπα να κάνεις update drivers και bios! κάνε disable την κάρτα (μην απεγκαταστήσεις τίποτα, μόνο disable) και δούλεψε τον να δεις αν πέσει σε sleep mode 11 ώρες πριν, Lifehacker είπε Πήγαινε στην Διαχείριση συσκευών, βρες "προσαρμογεις οθόνης" και απενεργοποίησε την κάρτα που έχει περασμένη, έπειτα κάνε δοκιμές, αν δεν ξαναπέσει τότε φταίνε οι drivers της κάρτας γραφικών, πρέπει να βάλεις άλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα