Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chrisde είπε

γ) Αύξησε τα mv γενικά γιατί νομίζω παραείναι χαμηλά (εκτός και αν η χαμηλή κατανάλωση είναι προτεραιότητα οπότε πάσο).

Δεν ειναι χαμηλα τα mv του.Μια χαρα ειναι.

Επισης αν βαλει default τα υπολοιπα και παιξει με τα 6 και 7,θα τα κανει αχταρμα γιατι θα ειναι ψηλοτερα τα mv των μικροτερων pstate.

Ο πυρηνας του περιεργο οντως που δεν ανεβαζει παραπανω.

ΥΓ.Αν και τα 2-3-4-5 ισως να μπορουσε να τα ανεβασει λιγο ακομα.Διαφορα δε κανει στη καταναλωση αλλα μπορει στη σταθεροτητα.Στα 6 και 7 ειναι οκ παντως.

• Thanks 1
  • Απαντ. 790
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δεν ειναι χαμηλα τα mv του.Μια χαρα ειναι.

Επισης αν βαλει default τα υπολοιπα και παιξει με τα 6 και 7,θα τα κανει αχταρμα γιατι θα ειναι ψηλοτερα τα mv των μικροτερων pstate.

Ο πυρηνας του περιεργο οντως που δεν ανεβαζει παραπανω.

ΥΓ.Αν και τα 2-3-4-5 ισως να μπορουσε να τα ανεβασει λιγο ακομα.Διαφορα δε κανει στη καταναλωση αλλα μπορει στη σταθεροτητα.Στα 6 και 7 ειναι οκ παντως.

Δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει, δεν συμπεριφέρονται όλες οι κάρτες το ίδιο, μπορεί η συγκεκριμένη να το θέλει το ρευματάκι της. Αχταρμά πάντως δεν θα τα κάνει, στους παλιότερους drivers αν θυμάσαι μόνο τα p6-7 μπορούσαμε να αλλάξουμε. Η δική μου η Vega56 όταν την είχα, ήμουν με 1050,1100 σε P6-7. Οτιδήποτε λιγότερο, μου έριχνε τη συχνότητα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chrisde είπε

Δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει, δεν συμπεριφέρονται όλες οι κάρτες το ίδιο, μπορεί η συγκεκριμένη να το θέλει το ρευματάκι της. Αχταρμά πάντως δεν θα τα κάνει, στους παλιότερους drivers αν θυμάσαι μόνο τα p6-7 μπορούσαμε να αλλάξουμε. Η δική μου η Vega56 όταν την είχα, ήμουν με 1050,1100 σε P6-7. Οτιδήποτε λιγότερο, μου έριχνε τη συχνότητα.

Αν βαλει στοκ τα υπολοιπα θα ειναι το Ρ5 1100 και το Ρ6 1050.

Δημοσ.

Βασικά όταν το p7 είναι χαμηλό σε τάση και είναι στην στοκ συχνότητα η εκεί κοντά τουλάχιστον δεν κρασάρει ο πυρήνας απλά ρίχνει Ρολόγια κοντά στο p6 

Τα 1100mv νομιζω πάντως αν έχεις καλή ψύξη είναι η χρυσή τομή στο p7 ανεξαρτήτως σιλικόνης.

2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δεν νομιζω οτι παίζει ρόλο εγώ μια ζωή στοκ τα είχα όλα κάτω από το p6  ,δεν είδα καμία διαφορα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Το πολύ-πολύ να κάνει και το p5 1050. Μια δοκιμή θα κάνει να δει τα ρολόγια. Αν ανέβουν βρήκαμε το λόγο και μετά χαμηλώνει τα ρεύματα για να βρει τη χρυσή τομή, αν όχι γράψε λάθος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chrisde είπε

Το πολύ-πολύ να κάνει και το p5 1050. Μια δοκιμή θα κάνει να δει τα ρολόγια. Αν ανέβουν βρήκαμε το λόγο και μετά χαμηλώνει τα ρεύματα για να βρει τη χρυσή τομή, αν όχι γράψε λάθος.

βασικα τωρα που το κοιταξα 1050 το εχω και εγω

1704527760_.png.07f8076a61e71cafab9c9ba681a83928.png

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/7/2019 στις 2:15 ΜΜ, planetman είπε

Από τότε που έβαλα τη vega πάντως, μου έχει σπάσει τα νεύρα η φάση. Κάτι τα κολλήματα στα βίντεο, κάτι τα περίεργα χρώματα στο desktop με το που μπαίνω Windows, κάτι οι άσπρες οθόνες freezing μετά από sleeping mode, κάτι το wattman που δε μου κρατάει ποτέ ρυθμίσεις... 

Έχω δοκιμάσει διαφορετικούς drivers με ddu κτλ. 

Εδώ, πάλι, με  Vega, έχω βρει την υγεια μου. Μήπως της έχεις βάλει χέρι; Μήπως απλά έχει αρχίσει να παίρνει σασί από το βιασμό σε wattman/bios κλπ;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Occultist είπε

Εδώ, πάλι, με  Vega, έχω βρει την υγεια μου. Μήπως της έχεις βάλει χέρι; Μήπως απλά έχει αρχίσει να παίρνει σασί από το βιασμό σε wattman/bios κλπ;

Τίποτα δεν της έχω κάνει. Με πολλή αγάπη και προδέρμ της έχω φερθεί. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, planetman είπε

Τίποτα δεν της έχω κάνει. Με πολλή αγάπη και προδέρμ της έχω φερθεί. 

Καινούρια ή δεύτερο χέρι; Μπορεί να έχεις πέσει σε κακό κομμάτι - υπήρχαν και κάποιες υλοποιήσεις που έβγαζαν στάνταρ πρόβλημα...

Δημοσ.

Παίδες μιας και με το άθλημα είμαι άσχετος, πείτε κανένα benchmark/παιχνίδι και ρυθμίσεις για να ζορίσω τη gpu και ειδικά τη vram. Στόχος να κάνω undervolt σε rx580 4gb.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Παίδες μιας και με το άθλημα είμαι άσχετος, πείτε κανένα benchmark/παιχνίδι και ρυθμίσεις για να ζορίσω τη gpu και ειδικά τη vram. Στόχος να κάνω undervolt σε rx580 4gb.

unigine superposition ειναι καλο bench και Shadow of the Tomb Raider και τα AC εχουν καλα bench.

Δημοσ.

Tomb Raider κατεβαίνει. Στο AC:O η κάρτα αράζει και ο 3770k βαράει υπερωρίες οπότε για το σύστημά μου μάλλον δε βολεύει. Το superposition 4k βγάζει τουλάχιστον 5-6 συνεχόμενα runs αλλά πρέπει να είμαι από πάνω για να το ξαναξεκινάω (free έκδοση).

Γενικά έχω παίξει λίγο DOOM, Far cry 5, GTA5, Witcher 3 κτλ και δε φαίνεται να νιώθει στις τάσεις που έχω βάλει. Απλά μου φαίνονται ακραία αποτελέσματα.

1007922227_Annotation2019-08-04145548.png.6e0c86a95a69b89b43b4ee1f7b1da30b.png

Είχα ξεχάσει πόσο πολύ βαριέμαι αυτή τη φάση :lol:.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...