Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, juno12 είπε

εμένα γιατί είναι τόσο χαμηλά με uv και μνήμη στα 1100;;

Χωρίς τίτλο.png

Ο πυρήνας που που παίζει?

Εγώ έχω πιάσει 4800+, αλλά με τη μνήμη στα 1150, gpu κοντά στα 1700 (περίπου 1680-1690), αλλά με 1,2V και κατανάλωση στα 316 watt..

Το νούμερο καλό μου φαίνεται, στις 24/7 ρυθμίσεις (1650 πυρήνα, 1100 μνήμη), το σκορ ήταν γύρω στα 4650

• Like 1
  • Απαντ. 790
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, outlaw star είπε

Εγώ έχω πιάσει 4800+, αλλά με τη μνήμη στα 1150, gpu κοντά στα 1700 (περίπου 1680-1690), αλλά με 1,2V και κατανάλωση στα 316 watt..

Το νούμερο καλό μου φαίνεται, στις 24/7 ρυθμίσεις (1650 πυρήνα, 1100 μνήμη), το σκορ ήταν γύρω στα 4650

Μα τί ψύξη έχετε ρε παιδιά και πιάνετε τέτοια νούμερα; Επίσης, η μνήμη σου πώς πάει 1150; Εμένα πάνω από 900 κρασάρει και φοράει και samsung.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, planetman είπε

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ο βασικότερος παράγοντας για το πόσο θα ανεβάσει πυρήνα, είναι το Power limit. Αλλά όσο το ανεβάζεις, τόσο καλύτερη ψύξη θέλεις και τόσο περισσότερη φασαρία κάνει ο ανεμιστήρας. Οπότε αν δεν έχεις υδρόψυξη ή πάρα πολύ καλό airflow με τέρμα ανεμιστήρα κτλ, εγώ βλέπω πως δεν αξίζει να πας το PL πάνω από 25-30%.

Δοκίμασα να ρίξω και τάσεις αλλά κρασάρει το superposition στο φόρτωμα. Οπότε ακόμη καταλήγω στις ρυθμίσεις που έδωσα πριν. Superposition γύρω στο 4200. Θερμοκρασία κάρτας μέχρι 75C, κατανάλωση μέχρι 216W, ο ανεμιστήρας μάξ 52%, 3100 στροφές περίπου.

Ωραία, κάπου καταλήγουμε.

Αναφορικά με το PL:

Σε εμένα, μέχρι 20% παίρνω τα μέγιστα. Λίγο ακόμα (λιγότερο αναλογικά), παίρνω στο 25% και ελάχιστα/καθόλου (ανάλογα την εφαρμογή) στο 30%. Στο 40-50% όχι μόνο δεν παίρνω, χάνω κιόλας.

Ο λόγος? Ζεσταίνεται γρήγορα η κάρτα και πλακώνει το thermal throttle.

Μόνος σου περιγράφεις ακριβώς τα ίδια πράγματα, απλά τα βλέπεις λιγο ανάποδα.

Κάνε το απλό πείραμα, αν έχεις όρεξη: Τρέξε ένα Superposition μια φορά με τις βασικές σου ρυθμίσεις (όπως έχεις καταλήξει έχρι τώρα), άσε την κάρτα 10' να κρυώσει όσο είναι εφικτό, τρέξε άλλη μια φορά με ίδια τα πάντα αλλά τους ανεμιστήρες στο 80-100%, κάνε το ίδιο άλλη μια φορά με το PL στο 40-50% και τους ανεμιστήρες κανονικά. Σύγκρινε νούμερα.

Σκέψου, τώρα, το εξής:

Τα benches είναι διαρκείας 2-3-5'max. Ναι μεν ζορίζουν αρκετά την κάρτα, αλλά τελειώνουν γρήγορα. Αν παίζεις ένα παιγνίδι 1-2 ώρες, σιγά σιγά όλο το σύστημα ζεσταίνεται (κι ας διώχνει ζεστό αέρα η κάρτα έξω), ανεβαίνει η θερμοκρασία "βάσης" όλων των υποσυστημάτων όλο και περισσότερο. Αν δεν έχεις επαρκή ψύξη, τελικά θα πιάνεις thermal throttle όλο και περισσότερο και η κάρτα θα πέφτει όλο και πιο χαμηλά σε μέγιστη συχνότητα λειτουργίας, όσο παραπάνω PL κι αν έχεις.

Btw, όταν λες "έριξα τάσεις", εννοείς Ρ6/7, έτσι? Όχι και στη μνήμη.

8 λεπτά πριν, planetman είπε

Μα τί ψύξη έχετε ρε παιδιά και πιάνετε τέτοια νούμερα; Επίσης, η μνήμη σου πώς πάει 1150; Εμένα πάνω από 900 κρασάρει και φοράει και samsung.

Οποιαδήποτε ψύξη aftermarket, είναι καλύτερη από blower. Όσο για τις μνήμες, θέλει φλασάρισμα με BIOS 64ρας, αλλά δεν πάει αναλογικά η αύξηση επιδόσεων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα αυτό που είπες:

1) Τα ρολόγια που έχω καταλήξει με PL +30%, ανεμιστήρας στο 55% μαξ, σκορ 4180 περίπου με 75C μέγιστη θερμοκρασία.

2) Ίδια ρολόγια, PL +30%, ανεμιστήρας στο 98% μαξ, ίδιο σκορ, με 69C μέγιστη θερμοκρασία

3) Ίδια ρολόγια, PL +50%, ανεμιστήρας στο 98% μαξ, σκορ 4288,  με 70C μέγιστη θερμοκρασία

4) Ίδια ρολόγια, PL +50%, ανεμιστήρας στο 55% δεν έκανα αλλά υποθέτω η θερμοκρασία είτε θα ανέβει πολύ είτε κάποια στιγμή θα κατεβάσει ρολόγια.

Όταν είπα έριξα τάσεις εννούσα σε p6 και p7. Η μνήμη κάτω από 1V δε δουλεύει στα 900MHz.

Επεξ/σία από planetman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, planetman είπε

Την msi ref airboost (και εσύ την ίδια έχεις αν θυμάμαι), αλλά αυτό ήταν ΈΝΑ μόνο run για το χαβαλέ. (κλιματιστικό στο δωμάτιο και fan 100%).

Η κάρτα είναι φλασαρισμένη σε VEGA 64, για αυτό και τα ρολόγια στη μνήμη (δίνει περισσότερη τάση μέσω bios, εσύ τη τάση στη μνήμη δε μπορείς να την πειράξεις).

Μην τρελένεσαι με τα σκορ, βρες το sweet spot για εσένα μεταξύ θερμοκρασίας και fan, το πολύ - πολύ να χάσεις κανά 10% σε σχέση με το αν τεζάρεις την κάρτα (που θα σου τελικιάσει και την κατανάλωση), end enjoy :P 

Επεξ/σία από outlaw star
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν μπορώ να πειράξω την τάση στη μνήμη; Την έχω βάλει 1000mV, όταν τη βάζω 980mV, κρασάρει το superposition στο φόρτωμα, οπότε υποθέτω τη λαμβάνει υπόψιν.

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, planetman είπε

Γιατί δεν μπορώ να πειράξω την τάση στη μνήμη; Την έχω βάλει 1000mV, όταν τη βάζω 980mV, κρασάρει το superposition στο φόρτωμα, οπότε υποθέτω τη λαμβάνει υπόψιν.

Αυτή η τάση, δεν είναι ακριβώς η τάση της μνήμης. Άλλο πράγμα ρυθμίζει, και κακώς αναφέρεται ως mem voltage.

Η τάση στη μνήμη καθορίζεται από το BIOS, και είναι (νομίζω) 1.25V στις 56ρες και 1.35 στις 64ρες (οπότε έχουν και διαφορετικά περιθώρια oc συχνότητας, τα οποία όμως εξαρτώνται και από τους χρονισμούς των μνημών).

35 λεπτά πριν, planetman είπε

Έκανα αυτό που είπες:

1) Τα ρολόγια που έχω καταλήξει με PL +30%, ανεμιστήρας στο 55% μαξ, σκορ 4180 περίπου με 75C μέγιστη θερμοκρασία.

2) Ίδια ρολόγια, PL +30%, ανεμιστήρας στο 98% μαξ, ίδιο σκορ, με 69C μέγιστη θερμοκρασία

3) Ίδια ρολόγια, PL +50%, ανεμιστήρας στο 98% μαξ, σκορ 4288,  με 70C μέγιστη θερμοκρασία

4) Ίδια ρολόγια, PL +50%, ανεμιστήρας στο 55% δεν έκανα αλλά υποθέτω η θερμοκρασία είτε θα ανέβει πολύ είτε κάποια στιγμή θα κατεβάσει ρολόγια.

Όταν είπα έριξα τάσεις εννούσα σε p6 και p7. Η μνήμη κάτω από 1V δε δουλεύει στα 900MHz.

Ωραία, έχεις καταλήξει ουσιαστικά.

Οι 100 πόντοι δεν λένε και πολλά (σύγουρα δεν αξίζει να ξεκουφαθείς/ζαλιστείς από τη φασαρία).

Επόμενο βήμα, είναι (μάλλον) να βελτιώσεις την κυκλοφορία αέρα στο σύστημά σου. Αν σκοπεύεις να πάρεις κουτί, θα σε βοηθήσει πολύ, πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα boys !!

εχει ασχοληθει κανεις με timings σε 290 η σε γενικες γραμμες τι σφιγουμε απο δαυτες 

παιζω με 2Χ290 παραξενο αν και φοραω ιδιο βιος και στις 2 βλεπω διαφορες σε μερικα timmings αλλα και στα ρευματα στα states

tytgg.JPG

rr.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.

Έχοντας δοκιμάσει όπως έχω αναφέρει 2 Vega κατέληξα στο εξής:

Η Gigabyte Gaming έτρεχε 1600-1620mhz πυρήνα και 900mhz μνήμη αν θυμάμαι καλά 

Η Nitro που έχω τώρα την έχω 1540-1570mhz πυρήνα και 850mhz μνήμη 

Η διαφορά σε gaming ζήτημα να ήταν max 2fps.Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψάχνουμε να βρούμε το μέγιστο για το συνδυασμό πυρήνα/μνήμη/PL γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.Ασχολήθηκα στην αρχή 1-2 ώρες και μετά τέλος.

Για 56αρα οτιδήποτε πάνω από 1620-1630mhz πυρήνα το θεωρώ μη ρεαλιστικό και δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς το ανάλογο κόστος.Το να τρέξει και να τραβάει 250W και με παράλληλη αύξηση θερμοκρασιών δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. 

planetman στη δική περίπτωση θα την κράταγα στα 1450mhz πυρήνα και 800 μνήμη με όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες και θόρυβο ειδικά από τη στιγμή που είσαι σε 1080P 75hz

Δημοσ.
12 ώρες πριν, outlaw star είπε

ο πυρηνας είναι κάπου στα 1580 - 1590.

12 ώρες πριν, planetman είπε

εγώ έχω αυτό εδώ  ek vega 64 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο τα άλλα block της ek, λόγω του ότι είναι όλο αλουμίνιο.
σε games η κάρτα φτάνει 70-72 βαθμούς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inler είπε

Έχοντας δοκιμάσει όπως έχω αναφέρει 2 Vega κατέληξα στο εξής:

Η Gigabyte Gaming έτρεχε 1600-1620mhz πυρήνα και 900mhz μνήμη αν θυμάμαι καλά 

Η Nitro που έχω τώρα την έχω 1540-1570mhz πυρήνα και 850mhz μνήμη 

Η διαφορά σε gaming ζήτημα να ήταν max 2fps.Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψάχνουμε να βρούμε το μέγιστο για το συνδυασμό πυρήνα/μνήμη/PL γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.Ασχολήθηκα στην αρχή 1-2 ώρες και μετά τέλος.

Για 56αρα οτιδήποτε πάνω από 1620-1630mhz πυρήνα το θεωρώ μη ρεαλιστικό και δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς το ανάλογο κόστος.Το να τρέξει και να τραβάει 250W και με παράλληλη αύξηση θερμοκρασιών δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. 

planetman στη δική περίπτωση θα την κράταγα στα 1450mhz πυρήνα και 800 μνήμη με όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες και θόρυβο ειδικά από τη στιγμή που είσαι σε 1080P 75hz

Σε 1440p 75Hz είμαι πλέον. Σκέφτομαι σοβαρά πάντως να αλλάξω κουτί ( με προοπτική να μείνει για δεκαετία).

Δημοσ.

ρε παιδια παιζω με το wattman ηρθε η Vega 64!

Γιατί ότι και να κάνω δεν μπορω να κανω τις μνήμες να πανε στα 1100?

Επίσης η gpu ανεβαίνει μέχρι 1573 με αυτα τα settings

firsttry.jpg

Ενταξει είμαι χαζος .... δεν πατουσα το apply

Κατάφερα τα παρακάτω, θα το αφησω εκει για σήμερα και απο αυριο βλέπουμε. Για πρωτη μερα είμαι ικανοποιημένος. Οι θερμοκρασίες δεν περασαν τους 59C και η κατανάλωση ήταν γύρω στα 290.

stable.jpg

superpos.jpg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Orgios είπε

ρε παιδια παιζω με το wattman ηρθε η Vega 64!

ποια vega 64 είναι αυτή;

Επεξ/σία από juno12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...