Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 790
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, planetman είπε

Υπάρχει software που βλέπετε κατανάλωση real time σε Watt;

το hwinfo64 για καθε part ξεχωριστα αλλα δεν ξερω ποσο εγγυρο μπορει να ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το wattman φορτώνει κανονικά εμένα

planetman οι δικές μου ρυθμίσεις είναι έτσι; Κατέβαινε σιγά σιγά μέχρι να είσαι σταθερός.Ξέχασα να αναφέρω ότι εμένα είναι με +30PL

Το vsync δεν το βάζουμε on από control panel και off μέσα από τα παιχνίδια;

Το Chill δεν το προτείνω γιατί θεωρώ μπορεί να κάνω και λάθος ότι δεν έχει πρακτική χρήση στην πλειονότητα των παιχνιδιών αυτό το ανεβοκατέβασμα των συχνοτήτων

Άρα ότι και να ρυθμίσουμε στα υπόλοιπα pstates δεν έχει σημασία πλην των 6-7;

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Inler είπε

Το Chill δεν το προτείνω γιατί θεωρώ μπορεί να κάνω και λάθος ότι δεν έχει πρακτική χρήση στην πλειονότητα των παιχνιδιών αυτό το ανεβοκατέβασμα των συχνοτήτων

Aναλογα αν πληρωνεις εσυ τον λογαριασμο του ρευματος η οχι :P

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, planetman είπε

Υπάρχει software που βλέπετε κατανάλωση real time σε Watt;

Ναι, το Radeon settings. Ακριβώς δίπλα από το Wattman, το επόμενο πεδίο έχει τις ρυθμίσεις που θες, σε overlay.

57 λεπτά πριν, Inler είπε

Το wattman φορτώνει κανονικά εμένα

planetman οι δικές μου ρυθμίσεις είναι έτσι; Κατέβαινε σιγά σιγά μέχρι να είσαι σταθερός.Ξέχασα να αναφέρω ότι εμένα είναι με +30PL

Το vsync δεν το βάζουμε on από control panel και off μέσα από τα παιχνίδια;

Το vsync, αν η οθόνη είναι FS το ξεχνάμε. FS+Enhanced sync, μαζί και όριο στο FRTC ή cap αν το εκάστοτε παιγνίδι το υποστηρίζει/επιτρέπει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι freesync η οθόνη άρα το βάζω από control panel Enhanced και cap 141 και ingame off? Δεν μιλάω για online παιχνίδια υπόψην. 

Για το ρεύμα μιλάμε για αμελητέα ποσότητα ακόμα και με Chill.

kostas_anes σε ποια παιχνίδια το έχεις χρησιμοποιήσει για παράδειγμα? 

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Inler είπε

Είναι freesync η οθόνη άρα το βάζω από control panel Enhanced και cap 141 και ingame off? Δεν μιλάω για online παιχνίδια υπόψην. 

Ακριβώς αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Inler είπε

Ανάλογα το παιχνίδι προφανώς, αλλά θεωρώ γενικά ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την πλειονότητα των παιχνιδιών. Μην ξεχνάς ότι εσύ ορίζεις ποιο θα είναι το min οπότε έχεις και τον έλεγχο. Το προτείνω σε συνδυασμό πάντα με το freesync, χωρίς αυτό δεν λέει. Το κόστος του ρεύματος είναι το λιγότερο που σε ενδιαφέρει, ο κυριότερος σκοπός του είναι να χαλαρώνει λίγο την κάρτα όπου χρειάζεται (ιδιαίτερα χρήσιμο το καλοκαίρι) και να μειώνει το latency.

1 ώρα πριν, Inler είπε

Ουσιαστικά ναι. Παίζει ρόλο σε πολύ λίγες περιπτώσεις και δεν κάνει καμία ουσιαστική διαφορά.  Άσε που αν ρίξεις πολύ το ρεύμα σε σχέση με την συχνότητα μπορεί να έχεις αστάθειες... Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι να βάλεις ένα automatic oc 5% πχ και να αλλάζεις τα p6,7 και όσον αφορά τα ρεύματα εγώ απλά έβαζα στο p5 όσο και το p6 αν ήταν μεγαλύτερο (που ήταν). Ίσως και αυτό να ήταν περιττό...

22 λεπτά πριν, Inler είπε

Θα σου πω εγώ ενδεικτικά αν θες: Witcher3, gtaV κτλ. Βάζω min60 max75

Επεξ/σία από chrisde
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Inler είπε

Oλα. Παντα ανοιχτο το εχω. Δεν χρειαζεται ολη την ωρα να εχω 75 FPS καρφωμενα και να ειναι η καρτα στα 150W καταναλωση, αρκουμαι και με 45-50 (εχω και freesync) οταν τρεχω να προλαβω τον κυκλο στο PUBG πχ. Η διαβαζω κατι σε ενα RPG/κανω μια συζητηση. Η κρυβομαι απο καποιο Patrol και περιμενω για να δω το pathing ετσι ωστε να τους αποφυγω σε stealth games κτλ κτλ κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι φυσιολογικό είναι planetman

Εγώ το ανέφερα ότι δεν έχει χρησιμότητα να βάζεις κόφτη από τη στιγμή που κυνηγάς το μέγιστο σε fps το οποίο ερμηνεύεται υποτίθεται σε καλύτερη εμπειρία gaming.

Άρα βάζεις κόφτη μέσω FRTC  για το μέγιστο των fps και μέσω Chill για το ελάχιστο επιτρεπτό;

Έχω κάπου λάθος στα παραπάνω;

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, planetman είπε

Το εργαλείο της AMD μου δείχνει Μαξ 215w κατανάλωση στα παιχνίδια. Είναι φυσιολογικό νούμερο; 

Βρε συ, ρίξε κι άλλο τα mV, να δεις που καταρρέει ο πυρήνας, να βρεις το ελάχιστο λειτουργικό. Θα έχεις πολλαπλά οφέλη.

220W έχω εγώ σε BF V με 1630 ingame και 1100 μνήμη. Εσύ με τα ρολόγια σου πρέπει να είσαι αρκετά πιο κάτω.

2 λεπτά πριν, Inler είπε

Ναι φυσιολογικό είναι planetman

Εγώ το ανέφερα ότι δεν έχει χρησιμότητα να βάζεις κόφτη από τη στιγμή που κυνηγάς το μέγιστο σε fps το οποίο ερμηνεύεται υποτίθεται σε καλύτερη εμπειρία gaming.

Άρα βάζεις κόφτη μέσω FRTC  για το μέγιστο των fps και μέσω Chill για το ελάχιστο επιτρεπτό;

Έχω κάπου λάθος στα παραπάνω;

Δεν παίζει online FPS/Shooter, αφού!

Τώρα, >fps δεν είναι απαραίτητα καλύτερα. Καλύτερα πιο σταθερά fps, με μικρότερες κατά το δυνατόν διακυμάνσεις (τις οποίες θα εξομαλύνει εντελώς το FS), παρά βουτιές από τα 100 στα 50, μετά ανέβασμα στα 80, ξανά στα 60 κλπ.

Σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από shooters, ένα 80ρι (πχ), θα είναι εξαιρετικό. Η δική σου οθόνη, με 144, εννοείται αν έχεις 100+ θα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά συζητάμε γενικότερα.

Σωστά είναι αυτά που αναφέρεις, σαν όρια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω το εξής: Π.χ. στο superposition,  με PL +30%, ο πυρήνας δουλεύει στα 1450-1480MHz, οπότε δε φτάνει ποτέ στο p6. Οπότε τί νόημα έχει να πειράξω τις τάσεις στα p6 και p7; Τελικά τα λαμβάνει καθόλου υπόψιν; Όλο το ζουμί νομίζω είναι να καταλάβουμε με ποιά φιλοσοφία ρυθμίζει την ταχύτητα του πυρήνα κάθε φορά και τί ρόλο βαράνε τα states σ' αυτό. Δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη.

Πάντως όταν βάζω τάση μνήμης 980mV από 1000mV στα 900MHz, κρασάρει στο φόρτωμα το superpositon.

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

O πυρήνας "παλεύει" να κινηθεί μεταξύ Ρ6-Ρ7.

Τα νούμερα που έχουν αυτά ορισμένα, είναι τα μέγιστα που μπορεί να πιάσει.

Ανάλογα τη θερμοκρασία, τη διαθέσιμη ισχύ (Power limit) και άλλους παράγοντες, ο οδηγός (και το vBIOS) ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο τις συχνότητες λειτουργίας, οι οποίες δεν είναι ποτέ σταθερές.

Όλοι όσοι έχουμε Vega, με Ρ6/7 παίζουμε (και κάποιοι μόνο με 7) από ρυθμίσεις πυρήνα.

Να δοκιμάσεις, δεν χάνεις κάτι.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ο βασικότερος παράγοντας για το πόσο θα ανεβάσει πυρήνα, είναι το Power limit. Αλλά όσο το ανεβάζεις, τόσο καλύτερη ψύξη θέλεις και τόσο περισσότερη φασαρία κάνει ο ανεμιστήρας. Οπότε αν δεν έχεις υδρόψυξη ή πάρα πολύ καλό airflow με τέρμα ανεμιστήρα κτλ, εγώ βλέπω πως δεν αξίζει να πας το PL πάνω από 25-30%.

Δοκίμασα να ρίξω και τάσεις αλλά κρασάρει το superposition στο φόρτωμα. Οπότε ακόμη καταλήγω στις ρυθμίσεις που έδωσα πριν. Superposition γύρω στο 4200. Θερμοκρασία κάρτας μέχρι 75C, κατανάλωση μέχρι 216W, ο ανεμιστήρας μάξ 52%, 3100 στροφές περίπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...