Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς το παρόν μένω με αυτές τις ρυθμίσεις. Το superposition βγάζει γύρω στα 4200 έτσι. 'Ηρθε και η οθόνη, δοκίμασα και SOTTR και metro exodus, πολύ ωραία εμπειρία το freesync. Ο πυρήνας στα παιχνίδια αυτά παίζει από 1400-1520MHz περίπου, το framerate ακόμη κι όταν πέφτει στο 50fps δεν το καταλαβαίνεις, πολύ ωραία smooth κίνηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τί ρυθμίσεις πρέπει να έχω όσον αφορά το vsync, κάπου λέει full vsync, half vsync κτλ. Η ρύθμιση που είπες πριν Πέτρο δεν τη βρίσκω. Έχει μία άλλη που λέει "frame rate target control", εκεί να βάλω 74fps; Επίσης όταν το framerate πέφτει κάτω από 48 που είναι το κάτω όριο της οθόνης μου σε freesync, τότε τί γίνεται;

wattman.jpg

• Απαντ. 790
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την Vega 64 έχετε αντιστοιχες ρυθμίσεις να ετοιμαζόμαι και γω που μου ερχεται αυριο-μεθαυριο?

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, planetman είπε

Προς το παρόν μένω με αυτές τις ρυθμίσεις. Το superposition βγάζει γύρω στα 4200 έτσι. 'Ηρθε και η οθόνη, δοκίμασα και SOTTR και metro exodus, πολύ ωραία εμπειρία το freesync. Ο πυρήνας στα παιχνίδια αυτά παίζει από 1400-1520MHz περίπου, το framerate ακόμη κι όταν πέφτει στο 50fps δεν το καταλαβαίνεις, πολύ ωραία smooth κίνηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τί ρυθμίσεις πρέπει να έχω όσον αφορά το vsync, κάπου λέει full vsync, half vsync κτλ. Η ρύθμιση που είπες πριν Πέτρο δεν τη βρίσκω. Έχει μία άλλη που λέει "frame rate target control", εκεί να βάλω 74fps; Επίσης όταν το framerate πέφτει κάτω από 48 που είναι το κάτω όριο της οθόνης μου σε freesync, τότε τί γίνεται;

wattman.jpg

Ωραία, κάτι φτιάχνεις.

Ρίξε κι άλλο τα mV σε Ρ6/. Ρίχνε μέχρι να βρεις αστάθεια.

Τα άλλα states τα διαχειρίζεται ο οδηγός, όχι εσύ.

Ναι, το Frame Rate Target Control γράφω για 74.

Για sync, βάλε το Enhanced Sync (θα σε βοηθήσει και στα <48).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, planetman είπε

Τελικά δεν αξίζει το φλασάρισμα σε Vega64;

Με το σύστημα ψύξης σου, που δεν σε αφήνει ούτε τα τωρινά σου να τερματίσεις, όχι.

Αν έχεις μνήμες Hynix, δεν γίνεται, κιόλας.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ωραία, κάτι φτιάχνεις.

Ρίξε κι άλλο τα mV σε Ρ6/. Ρίχνε μέχρι να βρεις αστάθεια.

Τα άλλα states τα διαχειρίζεται ο οδηγός, όχι εσύ.

Ναι, το Frame Rate Target Control γράφω για 74.

Για sync, βάλε το Enhanced Sync (θα σε βοηθήσει και στα <48).

1 ώρα πριν, planetman είπε

wattman.jpg

Αν δεν παίζεις fps παιχνίδια, βάζεις ότι σου είπε ο Πέτρος, αλλιώς disable vsync και frame rate target control γιατί σου προσθέτουν extra latency.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα καλύτερα, αν θέλεις να ψαχτείς περαιτέρω παίξε με το Chill. Μπαίνεις στο προφίλ κάθε παιχνιδιού και ορίζεις min fps για σκηνές που δεν έχει πολύ κίνηση (πχ.60) και max το όριο του FRTC δηλ.75. Σε συνδυασμό με το freesync για μένα είναι η καλύτερη επιλογή, μειώνει και άλλο το latency σε σχέση με το FRTC μόνο του και δροσίζει την κάρτα. BTW έχω παρόμοιο tower με εσένα και έχω κάνει μερικές modιες για να την παλεύει με τα σημερινά δεδομένα. (3 90άρια εμπρός, 2 80άρια πίσω, 1 120άρι πάνω να βγάζει έχοντας ανοίξει τρύπες, 1 140άρι να χτυπάει την gpu + τους σκληρούς που τους έχω μεταφέρει πάνω εκεί που είναι τα dvd για να ανοίξει ο χώρος). Βέβαια σου συνιστώ για να μην μπαίνεις σε τέτοιες μανούρες να αλλάξεις case για να ξεμπερδεύεις.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζω fps ναι αλλά μόνο single player, οπότε disable vsync και στόχος τα 74 ή disable και το target; μπερδεύτηκα. Όσο για το κουτί, το σκέφτομαι σοβαρά να το αλλάξω. Ουσιαστικά είναι το μόνο που έμεινε από το προηγούμενο rig εκτός τους δίσκους. 

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, planetman είπε

Παίζω fps ναι αλλά μόνο single player, οπότε disable vsync και στόχος τα 74 ή disable και το target; μπερδεύτηκα. Όσο για το κουτί, το σκέφτομαι σοβαρά να το αλλάξω. Ουσιαστικά είναι το μόνο που έμεινε από το προηγούμενο rig εκτός τους δίσκους. 

Αρχαίο αλλά είσαι σε καλό δρόμο για sleeper pc mode..... Καιτο δικό μου παππούς είναι αλλά το έκανα lifting :P 
Στα γρήγορα δοκίμασε με ανοιχτό το πλαϊνό καπάκι να δεις αν έχεις καλύτερες θερμοκρασίες. 

Single player offline εννοείς ? Αν ναι, τότε κλάιν το latency 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Αν δεν παίζεις fps παιχνίδια, βάζεις ότι σου είπε ο Πέτρος, αλλιώς disable vsync και frame rate target control γιατί σου προσθέτουν extra latency.

Πραγματικά, διαφορά δεν αντιλαμβάνομαι σε απόκριση με το  enhanced sync on/off.  Το vsync, άλλη ιστορία.

Για το frtc δεν ξέρω πόσο επηρεάζει σε αυτό. Σίγουρα θα τον βοηθήσει σε θέματα θερμοκρασιών που είναι το πρωτεύον.

2 ώρες πριν, planetman είπε

Enhanced sync, όχι vsync.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα...ρίξε τα mV σε Ρ6/7 όσο πάει, να σωθείς από θερμοκρασίες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είσαι. Εγώ δεν έχω καταφέρει να δω τετοιο νούμερο. 

Ρε παιδιά, εσάς το wattman φορτώνει το custom προφίλ στα windows κάθε φορά; Το έχω πετύχει αρκετές φορές και φορτώνει το balanced.

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

έχω δει άλλους να φτάνουν 4800 - 4900 και όσο πάει η δικιά μου φτάνουν με Bios 56, αλλά οκ.

εμένα φορτώνει κανονικά custom προφιλ στα windows πάντως.

Δημοσ.

εγώ το έχω μόνο για το on screen display στα παιχνίδια. αν κλοκάρεις από τους amd drivers δεν έχει νόημα να κλοκάρεις και από afterburner.

ίσως δημιουργήσει και πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...