outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Κύριοι οι ρυθμίσεις μου μάλλον για gaming και οι ενδείξεις στο gpuz μετά από 2 συνεχόμενες ώρες στο devil may cry. Παρακαλώ για τις απόψεις σας. Επίσης μια ερώτηση, όταν απλά βλέπω ταινίες browsing κτλ την κάρτα τη βάζω στο power save, ή στο balanced? Ευχαριστώ, και πάω μια βόλτα από το thread για o/c ryzen, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εκεί. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από outlaw star 1
outlaw star Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δοκίμασα μνήμη 1000mhz/1000mv, αλλά πετάει artifacts, οπότε την αφήνω εδώ. Επίσης έριξα και λίγο πυρήνα, γιατί κράσαρε ο driver, πάνω από 1670μάλλον δεν πάει, ίσως θέλει λίγο περισσότερη τάση, οπότε και πυρήνα τον αφήνω εδώ. Απο θερμοκρασίες πως με βλέπετε είμαι οκ? Επίσης το hot spot gpu temperature τι είναι?
Πέτρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Στις 13/4/2019 στις 12:02 ΠΜ, akoinonitos είπε Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται αυτο? Οσες φορες και αν το ετρεξα πηρα τα ιδια αποτελεσματα Ιδιες ρυθμισεις στην καρτα και στις δυο περιπτωσεις Πρωτη περιπτωση cpu stock με Pbo enabled Δευτερη περιπτωση cpu @4250mhz ιδια φαση περιππου και στο Ts pbo @4250mhz Μήπως το ΡΒΟ σου έδωσε παραπάνω boost σε 1-2 πυρήνες από το οc σου, και επειδή τόσους χρησιμοποιεί το gpu test μέρος αυτών των bench, είχες αυτή τη διαφορά? Βέβαια...πόσο να πήγαν? 4.4? 10 ώρες πριν, outlaw star είπε Δοκίμασα μνήμη 1000mhz/1000mv, αλλά πετάει artifacts, οπότε την αφήνω εδώ. Επίσης έριξα και λίγο πυρήνα, γιατί κράσαρε ο driver, πάνω από 1670μάλλον δεν πάει, ίσως θέλει λίγο περισσότερη τάση, οπότε και πυρήνα τον αφήνω εδώ. Απο θερμοκρασίες πως με βλέπετε είμαι οκ? Επίσης το hot spot gpu temperature τι είναι? Λίγο ζεστός για τα δικά μου γούστα σε πυρήνα (και συνεπώς και σε ΗΒΜ), αλλά γενικά μια χαρά είσαι. Το hot spot, είναι πιθανότατα το πιο ζεστό σημείο της κάρτας, το οποίο ενδεχομένως να είναι κάπου-κάπως σε vrm...οι 80 σχεδόν, είναι μια χαρά νούμερο. Εγώ σε benches (πχ Superposition, 3dMark) βλέπω κοντά στους 100...και σε 2+ ώρες BFV δεν ξεπερνά τους 75...άντε να βγάλεις άκρη.
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μήπως το ΡΒΟ σου έδωσε παραπάνω boost σε 1-2 πυρήνες από το οc σου, και επειδή τόσους χρησιμοποιεί το gpu test μέρος αυτών των bench, είχες αυτή τη διαφορά? Βέβαια...πόσο να πήγαν? 4.4? Λίγο ζεστός για τα δικά μου γούστα σε πυρήνα (και συνεπώς και σε ΗΒΜ), αλλά γενικά μια χαρά είσαι. Το hot spot, είναι πιθανότατα το πιο ζεστό σημείο της κάρτας, το οποίο ενδεχομένως να είναι κάπου-κάπως σε vrm...οι 80 σχεδόν, είναι μια χαρά νούμερο. Εγώ σε benches (πχ Superposition, 3dMark) βλέπω κοντά στους 100...και σε 2+ ώρες BFV δεν ξεπερνά τους 75...άντε να βγάλεις άκρη. Ουτε καν ,πανω απο 4200Mhz δεν ανεβηκε κανενας πυρηνας. Ειναι να τρελενεσαι με κατι τετοια... Υπάρχει περιπτώσει να είναι το τροφοδοτικό? Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από akoinonitos
kostas_anes Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ουτε καν ,πανω απο 4200Mhz δεν ανεβηκε κανενας πυρηνας. Ειναι να τρελενεσαι με κατι τετοια... Υπάρχει περιπτώσει να είναι το τροφοδοτικό? Δυσκολο. Τα CX εστω και αν ειναι στην budget κατηγορια ειναι αρκετα καλυτερα απο οτι θα περιμενε κανεις. 1
Πέτρος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Ουτε καν ,πανω απο 4200Mhz δεν ανεβηκε κανενας πυρηνας. Ειναι να τρελενεσαι με κατι τετοια... Υπάρχει περιπτώσει να είναι το τροφοδοτικό? Μην ξεχνάμε, και cpu agnostic τα gpu tests (μέχρι κάποιο όριο, πάντα...). Νομίζω έχω υψηλότερα scores με τον FX, επειδή είχα παραπάνω πυρήνα στη Vega, τότε.
outlaw star Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λίιιγο παραπάνω. Ανέβασα τη μνήμη στα 980 από 950 και εκεί μάλλον είναι το όριο. Ο πυρήνας παρόλο που τσίμπησα και λίγο παραπάνω την τάση (1120 v από 1110 v), δεν ακούει παίζει στα 1550 - 1570, δε θέλει να πάει 1600+ με τίποτα. Παραπάνω ρεύμα δε δίνω, δεν αξίζει νομίζω για 24/7. Στη κατανάλωση σύμφωνα με gpuz είμαι max 250 w Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από outlaw star
Inler Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Αν θέλεις τη γνώμη μου καλύτερα παίξε πυρήνα στα 1550mhz και μνήμη 850mhz....Παραπάνω θα κερδίσεις ελάχιστα..Επιπλέον και η κατανάλωση ανεβαίνει 260-270W και οι θερμοκρασίες ψηλά που για reference είναι επικίνδυνο Είχα Gigabyte που χτύπαγε πυρήνα 1640mhz(έπαιζε 1590-1630mhz) και μνήμη(Hynix) 880-890mhz και η διαφορά με τη Nitro που έχω τώρα και τη δουλεύω 1540-1580mhz και μνήμη 840mhz ήταν 2-3fps max...Απλά η Nitro εξαιρετική σε διαχείριση θερμοκρασιών/θορύβου/κατανάλωσης
outlaw star Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Inler είπε Αν θέλεις τη γνώμη μου καλύτερα παίξε πυρήνα στα 1550mhz και μνήμη 850mhz....Παραπάνω θα κερδίσεις ελάχιστα..Επιπλέον και η κατανάλωση ανεβαίνει 260-270W και οι θερμοκρασίες ψηλά που για reference είναι επικίνδυνο Είχα Gigabyte που χτύπαγε πυρήνα 1640mhz(έπαιζε 1590-1630mhz) και μνήμη(Hynix) 880-890mhz και η διαφορά με τη Nitro που έχω τώρα και τη δουλεύω 1540-1580mhz και μνήμη 840mhz ήταν 2-3fps max...Απλά η Nitro εξαιρετική σε διαχείριση θερμοκρασιών/θορύβου/κατανάλωσης Ο πυρήνας παίζει εκεί που είναι και ο δικός σου και εκεί θα τον αφήσω. Να σου πω την αλήθεια δεν είδα διαφορές από την αύξηση της μνήμης όσον αφορά θερμοκρασίες και ρεύματα, κάπου ανάμεσα σε 65-70 βαθμούς παίζει στο superposition και η κατανάλωση 250 watt. πάντως διάβαζα ένα άρθρο που έλεγε ότι οι vega είναι από τις καλύτερες ref υλοποιήσεις που υπάρχουν. https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3020-amd-rx-vega-56-review-undervoltage-hbm-vs-core Νταξ η Nitro προφανώς και είναι η καλύτερη υλοποίηση, από την άλλη νομίζω ότι δεν είχα διαβάσει καλά λόγια για τις gigabyte vega Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από outlaw star
kostas_anes Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Λοιπον παιδες ανοιξε το Cheapaz Chips στο HWBot το οποιο ειναι διαγωνισμος για παλιες καρτες CPU. Φετος εχουμε την HD 5450 (η γενικα καρτες με Cedar core) και μου βρισκεται μια οποτε θα συμμετασχω. Καλα περα απο το πρηξιμο που θα φατε τις 50 μερες που διαρκει ο διαγωνισμος , εχω μια ερωτηση. Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει, μπορω να κολλησω πυκνωτη ακριβως πισω απο πηνειο? Συνηθως εχει καποια solder points το PCB που ειναι συνδεδεμενα με το Vcore VRM αλλα στην συγκεκριμενη που εχω δεν εχω βρει κατι. Υποθετω πως δεν γινεται παντως αυτο που θελω, χωρις να προκαλεσει ζημια. Καποιος που να ξερει κατι σχετικο? 1
Sheogorath Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Λοιπον παιδες ανοιξε το Cheapaz Chips στο HWBot το οποιο ειναι διαγωνισμος για παλιες καρτες CPU. Φετος εχουμε την HD 5450 (η γενικα καρτες με Cedar core) και μου βρισκεται μια οποτε θα συμμετασχω. Καλα περα απο το πρηξιμο που θα φατε τις 50 μερες που διαρκει ο διαγωνισμος , εχω μια ερωτηση. Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει, μπορω να κολλησω πυκνωτη ακριβως πισω απο πηνειο? Συνηθως εχει καποια solder points το PCB που ειναι συνδεδεμενα με το Vcore VRM αλλα στην συγκεκριμενη που εχω δεν εχω βρει κατι. Υποθετω πως δεν γινεται παντως αυτο που θελω, χωρις να προκαλεσει ζημια. Καποιος που να ξερει κατι σχετικο? Παράλληλα με το πηνίο; Όχι ρε, με τίποτα. Μετα το πηνίο, στην πίσω πλευρά του πυκνωτη ναι, ανετα. 2
kostas_anes Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Παράλληλα με το πηνίο; Όχι ρε, με τίποτα. Μετα το πηνίο, στην πίσω πλευρά του πυκνωτη ναι, ανετα. Δεν εχει καν πυκνωτη μετα, αλλιως θα το εκανα (συνηθως εκει τους κολλαω κι ολας). Λογικα θα εχει SMD cap, αλλα τωρα αντε να κανεις solder σε SMD... Αα παρεμπιπτοντως να μοιραστω λιγο τα specs της καρτας (μετα το OC). Βγαζει 4 oλοκληρα FPS στο heaven 720p DirectX 9 στα low!1!!11!! Spoiler Πιο bandwidth starved πεθαινεις... Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από kostas_anes 1
kostas_anes Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον, κατι καναμε με το τσιπακι. Βρηκα 2 solder points μετα τα πηνεια και βαρεσα 2 πυκνωτες. Απο τα 760/800MHz που μαξαρα πηγα στα 820/950MHz (110% OC στην μνημη ) μονο απο το cap mod. Σε unigine παντως παιρνω πρωτια, παω να τρεξω και τα αλλα benches. Δυστυχως δεν εχω προχειρο ποτενσιομετρο για volt mod στο core αν και πιστευω η μνημη χρειαζεται και αυτη ενα γιατι στα 950MHz περασα εναν τυπα με το core στα 1030MHz. Στο extreme απολαυσα slideshow. 0.4FPS average η καρτουλα με τελικο σκορ 10... Αν βαλω τον φουρνο μικροκυματων μου να το τρεξει, πιστευω θα βγαλει τουλαχιστον τα διπλα 😂😂😂 Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από kostas_anes 5
Sheogorath Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Λοιπον, κατι καναμε με το τσιπακι. Βρηκα 2 solder points μετα τα πηνεια και βαρεσα 2 πυκνωτες. Απο τα 760/800MHz που μαξαρα πηγα στα 820/950MHz (110% OC στην μνημη ) μονο απο το cap mod. Σε unigine παντως παιρνω πρωτια, παω να τρεξω και τα αλλα benches. Δυστυχως δεν εχω προχειρο ποτενσιομετρο για volt mod στο core αν και πιστευω η μνημη χρειαζεται και αυτη ενα γιατι στα 950MHz περασα εναν τυπα με το core στα 1030MHz. Στο extreme απολαυσα slideshow. 0.4FPS average η καρτουλα με τελικο σκορ 10... Αν βαλω τον φουρνο μικροκυματων μου να το τρεξει, πιστευω θα βγαλει τουλαχιστον τα διπλα 😂😂😂 Βάλε φανάκι να την χτυπάει
kostas_anes Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Βάλε φανάκι να την χτυπάει Το φανακι πιανει κυριολεκτικα το 1/4 της φωτογραφιας κατω αριστερα Απο θερμοκρασιες ειναι υπερκομπλε, στους 38 μαξ. Μπορει να την βαλω σε peltier αυριο ετσι για να δω τι μπορει να κανει σε subzero. Eυχαριστω για αλλη μια φορα τον @akoinonitos για την δωρεα του! Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από kostas_anes 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα