Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

@akoinonitos, και πάλι...

Εσένα γιατί σου βγάζει 26.χχχ οδηγό από WU και εμένα όχι?

Insider (Slow), είμαι.

Το τσέκαρα, του επιτρέπω να κατεβάζει οδηγούς από εκεί, αλλά τίποτα.

Εσένα, στο κάνει κι αυτόματα, μάλιστα?

Παίζει να είναι παλιότερη έκδοση (ημερολογιακά) από τον 19.4.1 WHQL που έχω εγώ απάνω και για αυτό δεν?

αν βαλω τον 19.4.1 δεν τον βγαζει ουτε σε εμενα ,αν βαλεις παλαιοτερο driver θα δεις οτι θα στον βγαλει. Εκανα και αυτο που ειπες απο ddu αλλα συνεχιζει να τον βρισκει και να τον κατεβαζει. Για τωρα εχω πατησει παυση για 7 μερες και βλεπουμε, μαλλον θα γυρισω σε κανονικη εκδοση.

• Απαντ. 790
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

αν βαλω τον 19.4.1 δεν τον βγαζει ουτε σε εμενα ,αν βαλεις παλαιοτερο driver θα δεις οτι θα στον βγαλει. Εκανα και αυτο που ειπες απο ddu αλλα συνεχιζει να τον βρισκει και να τον κατεβαζει. Για τωρα εχω πατησει παυση για 7 μερες και βλεπουμε, μαλλον θα γυρισω σε κανονικη εκδοση.

Εμένα πάλι με τρώει να βγάλω τον 4.1 και να βάλω τον πειραματικό, αλλά τώρα μου έσκασε άλλη κουλαμάρα (δες στο R+mem oc) και δεν γίνεται όλα μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Εμένα πάλι με τρώει να βγάλω τον 4.1 και να βάλω τον πειραματικό, αλλά τώρα μου έσκασε άλλη κουλαμάρα (δες στο R+mem oc) και δεν γίνεται όλα μαζί.

δεν βλεπω κατι προσφατο :huh: ,εκτος αν εχει σκασει μυτη ο "γειτονας"

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκες καλημέρα, μπορείτε να μου πείτε μέγιστο safe ρεύμα για τη μνήμη σε vega 56 για 24/7?

Σύμφωνα με gpuz φοράει samsung μνήμες, αν έχει κάποια σημασία αυτό.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από outlaw star
Δημοσ.

Δεν μπορείς να πειράξεις το ρεύμα για τις μνήμες. Είναι στάνταρ 1.35V στην Vega 64 και 1.25V στη Vega 56. Δεν αλλάζει μέσα από drivers, registry, κτλ κτλ.

Αυτό που βλέπεις στους drivers σαν Voltage για τη μνήμη είναι η ελάχιστη τάση του πυρήνα της Vega.

Δημοσ.

Mε επιασε η οικολογικη μου συνειδηση και την ειδα ολα στοκ και undervolt και gpu και cpu (ουτε καν Pbo) μονο τις μνημες αφησα οπως ειχαν.

530522224_undervoltstock.thumb.png.b153aae2e6b7ad2b95cf13cfb218d649.png

6 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Δεν μπορείς να πειράξεις το ρεύμα για τις μνήμες. Είναι στάνταρ 1.35V στην Vega 64 και 1.25V στη Vega 56. Δεν αλλάζει μέσα από drivers, registry, κτλ κτλ.

Αυτό που βλέπεις στους drivers σαν Voltage για τη μνήμη είναι η ελάχιστη τάση του πυρήνα της Vega.

Είναι σίγουρο ότι είναι η ελάχιστη τάση του πυρήνα? Εγώ από ότι έχω καταλάβει είναι τάση που έχει να κάνει με την μνήμη η τουλάχιστον το  ελεγκτή της μνήμης. Αν ανεβάσω την μνήμη ας πούμε στα 1050 και αφήσω την τάση αυτή στα 950 ,αυτόματα θα μου ρίξει τα Ρολόγια της μνήμης. Πώς επιδρά η ελάχιστη τάση του πυρήνα στα Ρολόγια της μνήμης? Αν όμως ανεβάσω την τάση αυτή στα 975-1000mv η μνήμη θα παίξει στα 1050mhz χωρίς θέμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html

AB 4.6.1 Beta 2 - Φρεσκο για εσας τα πειραχτηρια, εχει και κατι καινουρια πραγματα για AMD καρτες.

Good news, 4.6.1 is receiving more and more awesome features! Voltage/frequency editor just got upgraded, now it is allowing you to select a fragment and adjust all points inside the fragment simultaneously. This greatly simplifies the process of creating downvoltage oriented curves. This feature applies to both AMD and NVIDIA implementations of VF curve editor:

- Edit -

Εγω παιδια ειμαι με την R9 380 4G - τα εχω ολα default, δεν εχω κανει ποτε OC..και παιζει τα παντα, πολυ σκυλι...

Δηλαδη αμα την πειραξω λιγο θα κανει παπαδες πιστευω...Επισης παντα με τελευταιους drivers...

Επεξ/σία από Balantakos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Αν ανεβάσω την μνήμη ας πούμε στα 1050 και αφήσω την τάση αυτή στα 950 ,αυτόματα θα μου ρίξει τα Ρολόγια της μνήμης. Πώς επιδρά η ελάχιστη τάση του πυρήνα στα Ρολόγια της μνήμης? Αν όμως ανεβάσω την τάση αυτή στα 975-1000mv η μνήμη θα παίξει στα 1050mhz χωρίς θέμα.

Είναι συνδεδεμένο, λένε, με τον ελεγκτή μνήμης. Μάλλον όταν το κατεβάζεις πολύ μπαίνει σε safe mode και δουλεύει στα 800Mhz. Το γιατί το έκαναν αυτό δε γνωρίζω.

Αλλά δεν έχει νόημα να το πειράξει κανείς γιατί όσο και να το ανεβάσεις (σε κανονική λειτουργία) δεν κερδίζεις σε overclocking. Στην περίπτωση σου π.χ. και στα 1000mV και στα 1050mV την ίδια μέγιστη ταχύτητα δεν πετυχαίνεις;

Εγώ πάντως στο Auto το έχω και είναι σταθερή ανάλογα το παιχνίδι 1090-1110. Δε νομίζω να ανεβαίνει παραπάνω.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Είναι συνδεδεμένο, λένε, με τον ελεγκτή μνήμης. Μάλλον όταν το κατεβάζεις πολύ μπαίνει σε safe mode και δουλεύει στα 800Mhz. Το γιατί το έκαναν αυτό δε γνωρίζω.

Αλλά δεν έχει νόημα να το πειράξει κανείς γιατί όσο και να το ανεβάσεις (σε κανονική λειτουργία) δεν κερδίζεις σε overclocking. Στην περίπτωση σου π.χ. και στα 1000mV και στα 1050mV την ίδια μέγιστη ταχύτητα δεν πετυχαίνεις;

Εγώ πάντως στο Auto το έχω και είναι σταθερή ανάλογα το παιχνίδι 1090-1110. Δε νομίζω να ανεβαίνει παραπάνω.

ναι δεν λεω οτι εχει να κανει με το Overclocking της μνημης απλα οταν ανεβασω πανω απο ενα σημειο την μνημη αν δεν δωσω παραπανω ταση εκει μου την ριχνει. Στο bios της Liquid δινει 950Mv το auto και στο bios της reference δινει 1100Mv ,αβυσσος η ψυχη της Vega :lol:

Δημοσ.

Με μπερδέψατε τελικά με τη μνήμη :P

Πόσο είναι το μέγιστο που μπορώ να δώσω εκεί από τάση για safe?

Προς το παρόν  οι ρυθμίσεις μου είναι οι επισυναπτόμενες.

Στο devil may cry που παίζω ο πυρήνας έπιασε 1632 και η μνήμη δούλευε στα 900 χωρίς θέμα. Υποθέτω να κοιτάξω να χιλαρίσει με 1000 mv?

Επίσης ποια η διαφορά στο gpuz του temperature με το temperature hot spot? Στην πρώτη είχα 63 και στη δεύτερη έπιασα (hot spot) έπιασα 74. (Σε σχέση με τη 290 που χτυπούσα τα 94αρια μάλλον καλά είμαι :P)

Η άτιμη το τραβάει το 250αρι watt, αλλά χαλάλι.

CPU (Ryzen 2700) max temp 47 βαθμούς, παρακαλάει μάλλον για o/c, αφού όμως τελειώσω με την κάρτα.. 

2.jpg

Untitled1.jpg

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, outlaw star είπε

Στο devil may cry που παίζω ο πυρήνας έπιασε 1632 και η μνήμη δούλευε στα 900 χωρίς θέμα. Υποθέτω να κοιτάξω να χιλαρίσει με 1000 mv?

Επίσης ποια η διαφορά στο gpuz του temperature με το temperature hot spot? Στην πρώτη είχα 63 και στη δεύτερη έπιασα (hot spot) έπιασα 74. (Σε σχέση με τη 290 που χτυπούσα τα 94αρια μάλλον καλά είμαι :P)

CPU (Ryzen 2700) max temp 47 βαθμούς, παρακαλάει μάλλον για o/c, αφού όμως τελειώσω με την κάρτα.. 

2.jpg

Untitled1.jpg

Ποια υλοποίηση έχεις ?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, outlaw star είπε

2.jpg

Untitled1.jpg

To ζητημα δεν ειναι να δωσεις το μεγιστο αλλα το ελαχιστο που να μην σου ριχνει το ρολοι της μνημης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...