Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδώ και ένα χρόνο έχω ένα πρόβλημα με visual stutter τόσο στο BIOS(κάθε 4-5 seconds) όσο και στα Windows (εδώ συνέβαιναν πιο αραιά. 2 μικρά visual stutter των ~0,2 seconds, κάθε 15-20 λεπτά).
Όλο αυτο το διάστημα έχω δοκιμάσει διαφορετική GPU,διαφορετικά monitor, αλλαγή cables, πολλαπλά BIOS updates, MEMTest κλπ κλπ. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο BIOS update φέναιται να έλυσε το πρόβλημα, τουλάχιστον στο BIOS (με κάποιες επιφυλάξεις μιας και το PC είναι πλέον κλειστό) 
Πριν 2 εβδομαδες μου κάηκε η GPU και εστάλη για RMA. Δεν ξέρω αν ήταν συμπτωματικό αλλά επειδή έχω εξαντλήσει όλα τα πιθανά σενάρια και δεν έχω βρει το τι φταίει, αποφάσισα να αλλάξω μητρική (και κατά πάσα πιθανότητα PSU)

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη μητρική απο άποψη VRM/capacitor/overall ποιότητας και αξιοπιστίας? Δεν με ενδιαφέρουν τα RGB και τα fancy features αλλά προτίθεμαι να πάω ακόμη και για κάποιο "Enthusiast/High End" MoBo μόνο και μόνο για την ποιότητα του VRM.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Asus Rog Crosshair Vi Extreme

260 ευρώ και Χ370, γιατι;

34 λεπτά πριν, @taraxia είπε

Καλησπέρα,

Εδώ και ένα χρόνο έχω ένα πρόβλημα με visual stutter τόσο στο BIOS(κάθε 4-5 seconds) όσο και στα Windows (εδώ συνέβαιναν πιο αραιά. 2 μικρά visual stutter των ~0,2 seconds, κάθε 15-20 λεπτά).
Όλο αυτο το διάστημα έχω δοκιμάσει διαφορετική GPU,διαφορετικά monitor, αλλαγή cables, πολλαπλά BIOS updates, MEMTest κλπ κλπ. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο BIOS update φέναιται να έλυσε το πρόβλημα, τουλάχιστον στο BIOS (με κάποιες επιφυλάξεις μιας και το PC είναι πλέον κλειστό) 
Πριν 2 εβδομαδες μου κάηκε η GPU και εστάλη για RMA. Δεν ξέρω αν ήταν συμπτωματικό αλλά επειδή έχω εξαντλήσει όλα τα πιθανά σενάρια και δεν έχω βρει το τι φταίει, αποφάσισα να αλλάξω μητρική (και κατά πάσα πιθανότητα PSU)

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη μητρική απο άποψη VRM/capacitor/overall ποιότητας και αξιοπιστίας? Δεν με ενδιαφέρουν τα RGB και τα fancy features αλλά προτίθεμαι να πάω ακόμη και για κάποιο "Enthusiast/High End" MoBo μόνο και μόνο για την ποιότητα του VRM.

Δες αυτή https://www.skroutz.gr/s/14682943/Asus-Rog-Strix-X470-F-Gaming.html ή https://www.skroutz.gr/s/12086661/Asus-Rog-Strix-X370-F-Gaming.html ή https://www.skroutz.gr/s/15570073/MSI-B450-Tomahawk.html

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, @taraxia είπε

Καλησπέρα,

Ποια cpu έχεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @taraxia είπε

Ryzen 5 1600

Διαφορετικό τροφοδοτικό έχεις δοκιμάσει  (επειδή δεν το ανέφερες)? 

Ποια μητρική είναι ? και η μητρική να φταίει δεν σημαίνει ότι είναι θέμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ποια κάρτα γραφικών είχες?

Για τον 1600 είναι too much οι high end, μεταξύ μας είναι too much γενικά για τους ryzen που δεν έχουν και τρελές ενεργειακές απαιτήσεις ούτε απειλούν κάνα παγκόσμιο ρεκόρ στο oc potential...

Αν θα έπρεπε να προτείνω μια μητρική θα σου έλεγα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html?from=account_favorites

Δημοσ.

Διαφορετικό PSU όχι δεν δοκίμασα αλλά δοκιμάστηκαν όλα τα rails με tester υπό φορτίο. GPU είναι κάπως αδιάφοφο καθώς το πρόβλημα το έχει ήδη αναπαράγει με 3 διαφορετικές κάρτες. Κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποιο μικροπρόβλημα με κάποιο controller της μητρικής. Ίσως και να φταίει η RAM ασχέτως του ότι περνάει το MEMTest. Έχω αποκλείσει τους συνηθεις υπόπτους οπότε ότι και να φταίει  είναι σχεδόν αδύνατο να το βρω με συμβατικούς μεθόδους. Απλά θα αλλάξω  1-2 parts το οποία είναι περισσότερο ύποπτα από κάποια άλλα και απλά ελπίζω να το πετύχω με τη πρώτη.
Η Asus B-350 PLUS είναι η μητρικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...