Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Πες του να σου κανει ...εξωση να δεις τι θα σου πει !!! Δεν μπορει να σου κανει .

Για να βιαζεται τοσο μαλλον εχει βρει αλλον.

Ναι αυτό κάνε.

Μη κοιτάς που μαζί συνωμοτήσατε για να είναι το ενοίκιο μαυρο, ούτε ότι σου έδωσε ένα σπίτι σε τιμή χάρισμα ούτε οτι ανέλαβε το ρίσκο να πληρώσει το ρευμα σου αν για οποιοδήποτε λόγο το άφηνες απλήρωτο.

Τώρα που το "πατάς" εκβίασέ τον και χέστηκες αν τέτοιες συμπεριφορές τις πληρώνουν στο τέλος όσοι ψάχνουν για σπίτι και αναρωτιούνται γιατί δεν τους νοικιάζουν αν δεν τους εμπιστέυονται.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Εντάξει ας μην του το έδινε τόσο ή ας του ζητούσε αύξηση. Είχαν συμφωνήσει 150 ευρώ, του τα έδινε κάθε μήνα απ' ότι λέει κανένας δεν χρωστάει χάρη σε κανέναν.

Δεν λέω ότι πρέπει να πατήσει στο γεγονός ότι δεν μπορεί να του κάνει έξωση και να μην φύγει με τίποτα. Όμως για ιδιόχρηση αν δεν κάνω λάθος ο νόμος προβλέπει να ειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης 6 μήνες πριν. Δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να του ζητάει να φύγει μέσα σε ένα μήνα. Εγώ στην θέση του Χρηστάρα θα έλεγα στον Ιδιοκτήτη ότι θα ψάξω να βρω καινούριο σπίτι και θα μετακομίσω μόλις το βρω αλλά όχι και υπό καθεστώς πίεσης εντός ενός μήνα αλλά μέσα στο εξάμηνο που προβλέπεται.  

Μια διευκρίνηση που πολλοί έχετε μπερδέψει. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε πριν 1 μήνα (αρχές του χρόνου???), να φύγει ο άνθρωπος τέλη Μαρτίου. Εν ολίγοις του έδωσε κοντά 3 μήνες. Δεν του είπε σε 1 μήνα φεύγεις.

Επίσης ένα παράδειγμα, έχω ένα σπίτι που νοικιάζω με 300€ και αποφασίσω πως θέλω να τον δώσω στον Χ επειδή θέλω να τον βοηθήσω με 150€ (εν ολίγοις να των χρηματοδοτώ απο την τσέπη μου με 150€ το μήνα) και μετά να έρχεται κάποιος και να μου λέει:

Εντάξει ας μην του το έδινε τόσο ή ας του ζητούσε αύξηση. Είχαν συμφωνήσει 150 ευρώ, του τα έδινε κάθε μήνα απ' ότι λέει κανένας δεν χρωστάει χάρη σε κανέναν.

Ε να είσαι σίγουρος πως με τέτοιες συμπεριφορές και λογική, ο κόσμος μας θα ήταν αρκετά χειρότερος αν οι λίγοι που σκέφτονται τους άλλους, κοίταγαν και αυτοί την πάρτι τους και μόνο. Το ξέρω ότι προφανώς στα @@ σου κ όλας. Απλά λέω...

3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Εριξα μια ματια στις τιμες , μπορει να ειναι και κραχτες οι περισσοτερες , αλλα.....

.... τι νομιζουν ? Οτι εχουν θεα στον πυργο του Αιφελ ? 😆

Ελα σιγα σιγα επαρχια ts , να βρεις σπιτια της προκοπης.Να εισαι σε 10 λεπτα στην παραλια , σε 10 λεπτα στο κεντρο ,και σε αλλα 15 στην δουλεια. Σε σουπερμαρκετ εισαι εξαωρος ? 

Προσφορά / ζήτηση. Μεγάλο ποσοστό σπιτιών νοικιάζεται μέσω AirBnb. Τα υπόλοιπα είναι λίγα, για πολλους ενοικιαστές. Σε πολλές περιπτώσεις σήμερα, τα σπίτια προς ενοικίαση δείχνονται σε πολλούς ενοικιαστές ταυτόχρονα και το παίρνει όποιος έχει πιο αξιόπιστα χαρακτηριστικά και δίνει παράλληλα τα περισσότερα. (δημοπρασία φάση)

Δημοσ.
Στις 25/2/2019 στις 1:53 ΜΜ, bluesattack είπε

Εριξα μια ματια στις τιμες , μπορει να ειναι και κραχτες οι περισσοτερες , αλλα.....

.... τι νομιζουν ? Οτι εχουν θεα στον πυργο του Αιφελ ? 😆

Έλα μου ντε, ο κόσμος έχει ξεφύγει.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mpas0u είπε

Και δε μου λέτε, αν του κόψει το ρεύμα (που είναι στο όνομά του) ο ιδιοκτήτης, τι θα κάνει ο φίλος μας;

Θα το συνδεσει παρανομα και θα φαει το προστιμο και την μήνυση ο ιδιοκτητης.... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Θα το συνδεσει παρανομα και θα φαει το προστιμο και την μήνυση ο ιδιοκτητης.... 

:lol:

Σιγουρα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, DrLo είπε

ότι σου έδωσε ένα σπίτι σε τιμή χάρισμα

Αναρωτιεμαι, αν αυτο ακριβως, το εχει τελικα ομως καταλαβει? Και μαλιστα, στην πραγματικη του διασταση.
Σαν να ψαχνεις τωρα, για 2η φορα να σου...κληρωσει το λαχειο & μας ρωτας εδω γιατι δεν (ξανα)παιζει αυτο!
👀
Στη πραξη πιθανοτερο, ενδεχομενως, θα ειναι να ψαξεις και να βρεις δουλεια: με
καποια περισσοτερα χρηματα, παρα αλλο σπιτι, σε αυτα τα (λιγα) χρηματα κι εκει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μου το είπε φίλος που το έχει ψάξει και το είδα κι εγώ σε δύο σελίδες δικηγόρων. Από δικηγόρο το έμαθε κι αυτός, αλλά οκ δεν ορκίζομαι κιόλας :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, phanispal είπε

Έλα μου ντε, ο κόσμος έχει ξεφύγει.

Είναι τα κακά της ελεύθερης αγοράς.

Εσείς παιδιά, άμα σας πάρουν σε καμιά δουλειά και σας πουν να σας δώσουν €1.500 μισθό, να τους πείτε πως είναι πολλά. Την κάνετε και με €700. Τι, όχι;
Μερικοί δεν έχετε καταλάβει πως τα σπίτια δεν χτίστηκαν μόνα τους αλλά πως στην πλειονότητα τους χτίστηκαν από ανθρώπους που έκαναν 2 δουλειές και δεν έβλεπαν τα παιδιά τους, γιατί ζούσαν στο νοίκι και τα έχτιζαν με δόσεις. Η αξία των σπιτιών είναι χρόνος από τις ζωές ανθρώπων. Εσείς χαρίστε τον δικό σας τσάμπα.

Εν προκειμένω, είναι στενάχωρο που ο TS είναι σε τέτοια δεινή θέση. Ίσως θα έπρεπε να βάλει κι αυτός αγγελία ζητώντας συγκάτοικο ή να ψάξει σε πιο λαϊκές συνοικίες. Τα λεφτά που διαθέτει δεν φτάνουν ούτε για ζήτω στα ΒΠ.

Επεξ/σία από punky
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

...
..
.
Κι αν δεν μπορεις να βρεις αλλη δουλεια, βρες εστω κατι εξτρα. Ακομη και μια ημερα τη βδομαδα
μπορει Χ 4 να σου δωσει 80-100 ευρω το μηνα. Αν εισαι (η μπορεις να περασεις για) νεος ισως π.χ.
μπορεις να μοιραζεις φυλαδια. Αρκετοι φοιτητες που γνωριζα μεχρι το '14-'15, εβγαζαν ακομη και
ολοκληρο το ενοικιο τους του μηνα ετσι = δηλαδη με καποιες ημερες -σκληρη ορθοστασια βεβαια.
⚠️
Διαφορετικα, καλως η κακως, ετοιμαζεσαι να αλλαξεις περιοχη, γιατι ετουτο που ψαχνεις δεν θα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Μου το είπε φίλος που το έχει ψάξει και το είδα κι εγώ σε δύο σελίδες δικηγόρων. Από δικηγόρο το έμαθε κι αυτός, αλλά οκ δεν ορκίζομαι κιόλας :)

Και εγώ το έχω δει σε διάφορες σελίδες, τεκμηρίωση όμως δεν έχω δει σε καμία. Όλες αναφέρονται στον ν. 1703/1987 που τροποποιήθηκε από τον ν. 2235/1994, ο οποίος αναφέρεται γενικά σε κατοικία και όχι ειδικά σε πρώτη κατοικία:

"«Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikheireseis/n-2235-1994.html

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και εγώ το έχω δει σε διάφορες σελίδες, τεκμηρίωση όμως δεν έχω δει σε καμία. Όλες αναφέρονται στον ν. 1703/1987 που τροποποιήθηκε από τον ν. 2235/1994, ο οποίος αναφέρεται γενικά σε κατοικία και όχι ειδικά σε πρώτη κατοικία:

"«Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikheireseis/n-2235-1994.html

Τι να σου πω, εδώ πχ αναφέρει το άρθρο 1 του νόμου:

https://www.pglaw.gr/μίσθωση-κατοικίας-διάρκεια-μίσθωμα-λ/

http://efotopoulou.gr/i-misthosi-katikias-ke-i-elachisti-provlepomeni-diarkia-aftis/

Εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα, απλά μου το είπε ο φίλος μου και μπυ έκανε εντύπωση. Αυτό το άρθρο 1 τι λέει ξέρουμε;

Edit, το είδα στα γρήγορα το άρθρο 1, δεν έβγαλα ιδιαίτερη άκρη...αν δεν ισχύει γιατί τα γράφουν; Αντιγράφει ο ένας δικηγόρος από τον άλλον; :lol:

Επεξ/σία από zio10
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεχνάμε η μίσθωση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Το αναφέρω για όσους παραθέτουν νόμους ή λένε για δικαιώματα του συμφορουμίτη.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩ!

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, user2163 είπε

Μην ξεχνάμε η μίσθωση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Το αναφέρω για όσους παραθέτουν νόμους ή λένε για δικαιώματα του συμφορουμίτη.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩ!

Ουτε και του ιδιοκτήτη ομως....

Εαν ο TS  πιστολιασει του λογαριασμους της ΔΕΗ μπορει να του κανει κατι ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ουτε και του ιδιοκτήτη ομως....

Εαν ο TS  πιστολιασει του λογαριασμους της ΔΕΗ μπορει να του κανει κατι ? 

Όχι βέβαια δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει τίποτα απλά βρίσκει κάτι άλλο σηκώνεται και φεύγει γιατί είναι θέμα χρόνου να τον πετάξει έξω.

Μπορεί να το κάνει άμεσα.

Επεξ/σία από user2163
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...