anax111 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Η ποιότητα της φωτογραφίας ειδικά σε χαμηλότερο φωτισμό είναι το μεγάλο μειονέκτημα των κινητών σε σχέση με compact, όχι το ζουμ μόνο...η rx10 είναι σούπερ, φυσικά και δεν παίζει κινητό να έχει τέτοια ποιότητα φωτογραφίας... Και το oppo δεν έχει ζουμ, τρεις διαφορετικούς φακούς έχει... Ζουμ είναι όλα αυτά εστιακά μέχρι ένα σημείο... Αυτό έχει απλά 3 εστιακά... Αυτό κατάλαβα εγώ... Αν κάνω λάθος διορθώστε με... Εδώ είναι το θέμα με τις πολλές κάμερες στα κινητά. Έχουνε λύσει το θέμα του χαμηλού φωτισμού συνδυάζοντας με αλγόριθμο τις αποδόσεις 2 διαφορετικών αισθητήρων. Το ίδιο και με το ζουμ. Έχει 3 διαφορετικές εστίασης κάμερες αλλά ο αλγόριθμος συνδυάζει τα δεδομένα και αυτό που βλέπεις εσύ είναι ομαλό οπτικό ζουμ χ10. Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει smartphone με 2 κάμερες. Εγώ έχω το Note 8 και απλά έχω πάθει πλάκα. Αν δεις φωτο που βγάζει με χαμηλό φωτισμό δεν θα το πιστεύεις. Έχω βγάλει νυχτερινές φωτογραφίες απίστευτης ομορφιάς με το Νote 8.
cp5120 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Καλά, πέρα από τις άτοπες συγκρίσεις με "compact με 1΄΄ σένσορα", η δυνατότητα να έχει zoom σε τέτοιο μέγεθος (θυμίζω το galaxy zoom και το αποτυχημένο ASUS Zenfone Zoom ZX551ML με παρόμοια τεχνολογία από την HOYA, και τα δύο όμως με variable zoom) είναι κάπως innovation (έστω και με fixed zoom). Βέβαια το Χ10 είναι επειδή ο ένας φακός είναι 16mm και ο τρίτος είναι 160mm, άρα Χ10 (ο δεύτερος είναι 60mm). Προσωπικά πάρα πολλές φορές χρειάστηκα το zoom στο κινητό και μου έλειψε. Και δεν είναι το ίδιο με μια φωτογραφία 100000 mpx που θα κάνεις crop αργότερα. Τώρα αν είναι καλύτερα Χ10 αντί Χ3, εξαρτάται... Μένει να δούμε τα αποτελέσματα στον πραγματικό κόσμο και το πόσο καλή είναι η υλοποίηση. (Φυσικά σε 3-4 χρόνια η apple θα παρουσίασει κάτι παρόμοιο "for the first time ever" στο iphone ΧΧΧ σε τιμή μικρού αυτοκινήτου)
oliz Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 εχει αρχισει ηδη η αντιστροφη μετρηση για το τελος των Dslr στο μέσο -advanced χρήστη αν το κινητο είναι κ crop.. 1
dimoskoutr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η μείωση των αγοραστών dslr έχει αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια, όταν βγήκαν οι mirrorless... Τώρα γιατί ο μέσος-advanced χρήστης να επιλέξει κινητό από φωτογραφική dslr ή mirrorless δεν ξέρω... Ούτε καν θα έλεγα. Ξαναλέω δεν πλησιάζουν καν σε ποιότητα φωτογραφίας που ενδιαφέρει έναν μέσο advanced χρήστη. Ότι λογαριθμους και να χρησιμοποιήσουν για bokeh ας πούμε το αποτέλεσμα είναι αφύσικο και στα μάτια κάποιου που ασχολείται με φωτογραφία αστείο τολμώ να πω... Και αναφέρομαι και σε κινητά υπερβολικά ακριβά όπως το iphone x το μεγάλο με τις δύο κάμερες πίσω, με το οποίο συμβιωσα περίπου δύο εβδομάδες... Δεν αντικαθιστούν φωτογραφικές μηχανές τα κινητά. Τώρα το oppo που θα κάνει ζουμ με λογαριθμο από το ένα εστιακό στο άλλο αυτό δεν είναι οπτικό ζουμ. Είναι ψηφιακό ζουμ αν το κάνει έτσι... Έχει 3 φακούς σταθερού εστιακού μήκους πως στο καλό να κάνει οπτικό ζουμ; Θέλει ζουμ φακό μπροστά από την κάμερα! Τόσο λάθος νιώθω από φωτογραφία; Τζάμπα τα χρόνια που ασχολούμαι μάλλον... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από dimoskoutr 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα