Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο και να προσπαθεί κανείς να στήσει ένα όσο το δυνατόν πιο 'αυτόνομο' site, στην εποχή της απόλυτης διασύνδεσης εν μέσω τόσων διαφορετικών επιλογών από third party services, είναι σχεδόν ουτοπία.
Κλασικό παράδειγμα αποτελούν πχ. τα weather scripts, ή εορτολόγια, ή υπηρεσίες της google κλπ.

Αυτα τα scripts παιρνουν δεδομενα απο αλλου, εκτος site, με ότι αυτο σημαινει.
Πως επηρεάζουν όμως αυτά τα scripts εν γένει, την λειτουργία της ιστοσελίδας;
Από πλευράς ταχυτητας (επιβραδυνση; νεα request;), αξιοπιστιας (αν πέσει εκεινο το site κάτι άσχημο μπορει να συμβει και στο δικο σου-μη προβλεψιμο), και αλλοι λοιποι παραγοντες;

Ναι, ξερω μεν οτι γενικα παιζει και κατα περιπτωση, αλλά ας πουμε ότι εμείς ως κατασκευστες ιστοσελίδων, επιλεγουμε καποιο αρκετα γνωστο και δοκιμασμενο script. Ωστοσο ομως, δεν ξερω κατα ποσο εξαλειφετε ο κινδυνος δυσλειτουργιων.

Ποια η δικη σας αποψη γι'αυτο το θέμα;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Ο κίνδυνος είναι σχετικά χαμηλός με facebook, adsense, googlemaps, twitter.  Τα πολλά 3rd party services μειώνουν βέβαια την response time.  Οπότε εξαρτάτε από το τι κερδίζεις από ένα συγκεκριμένο service.

Αν θέλεις ad revenue , θα ενσωματώσεις κάποιο ad service.

Αν θέλεις να προωθήσεις την σελίδα σου με social media,  θα ενσωματώσεις social  media.

Αν δεν κερδίζεις τίποτε από ένα 3rd party service, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ενσωματώσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι να πέσει ο server αυτού που παρέχει το script. Το πρόβλημα είναι να χακαριστεί το script και να καταλήξει το site σου να σερβίρει malware.

Δημοσ.

Συνήθως το timeout για τη σύνδεση με εξωτερικά sites είναι στα 30 δευτερόλεπτα. Εάν πέσει ή αργεί να στείλει τα δεδομένα το εξωτερικό site τότε θα αργεί και η δικιά σου σελίδα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πεντακόσια sites που λένε τον καιρό. Τι θα προσφέρει άλλο ένα;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, elorant είπε

Υπάρχουν πεντακόσια sites που λένε τον καιρό. Τι θα προσφέρει άλλο ένα;

Δεν λεω οτι προσφερει κατι διαφορετικο ισως. Απλα εμενα με βολεψε η παραμετροποιηση που εχει. Αλλα δεν θα θελα να ανακαλυψω μια μετα οτι 'επεσε', και μαζι με αυτο να μου 'ριξει' και τη σελιδα μου....

Δημοσ.

ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ.

Κάθε σελίδα έχει το σκοπό της. Το να μπω σε μία σελίδα π.χ με συνταγές μαγειρικής και στο πλάι να 'χει κοτσαρισμένο ένα weather widget, μου είναι άχρηστο. Να φάω θέλω απ' τη σελίδα σου. Αν θέλω να δω τον καιρό θα μπω στην αντίστοιχη σελίδα.

Υπήρχε μία εποχή που κάθε ιστοσελίδα φιλοξενούσε weather widget, εορτολόγιο, ημερολόγιο, ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης (form της Google), κι ένα σωρό άλλα. Αυτή η εποχή έφυγε. Αν δω τέτοια σε μία ιστοσελίδα νιώθω ότι ήμαστε στο 2005.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ηδη οι τοποθετησεις σας, περι χρησιμοτητας και πιθανων παρενεργειων, με προβληματισαν.... Σε πρωτη φαση, εφυγε απο homepage, και πηγε σε επιμερους σελιδα....

Ειμαι κι εγω πολυ φειδωλος στις επιλογες μου, στο τι θα μπει στη σελιδα. Πιο minimal δεν γινεται.... απλα, το θεωρησα σαν εντελως basic....

Anyway ομως, πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα γι'αυτα τα third party scripts.

Δημοσ.

Αυτό το πράγμα που πάτε και βάζετε στα site σας ό,τι μαλακία βρείτε στο web με ξεπερνάει. Καταλαβαίνεις τι κάνει ο κώδικας του συγκεκριμένου widget; Αν αύριο για x-y λόγους η εταιρία αποφασίσει να κάνει tracking μέσω του widget θα μπορείς να το ελέγξεις;

Το site σου είναι το σπίτι σου. Όπως στο σπίτι μας δεν βάζουμε όποιον βρούμε στον δρόμο έτσι και στο site μας δεν κολλάμε οτιδήποτε παπαριά βρούμε στο web επειδή μας γύαλισε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...