yiankap Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε συνέχεια αυτού του θέματος : Θα αγοράσω έναν SSD για αναβάθμιση του laptop lenovo s500 i3 του αδερφού μου. Επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα σκέφτομαι για δίσκο χαμηλού κόστους από αυτούς που για 120 GB ~ 20-25 €. Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία γιατί ο αδερφός μου μένει μακριά από εμένα και σε περίπτωση χτυπήματος του δίσκου και επιστροφής, επανεγκατάστασης λογισμικού κλπ θα πρέπει να πληρώσει για την όλη την διαδικασία σε κάποιο τοπικό μαγαζί και ο κούκος να του κοστίσει αηδόνι. Τι έχετε να προτείνετε σε μάρκα - μοντέλο σε αυτή την κατηγορία τιμών (20-25 € για 120 GB)? Πιθανά μοντέλα είναι τα παρακάτω : α. https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu120gs25ssdr-burst-120gb-25-sata-3-p-PER.323120 β. https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-sa400s37-120g-ssdnow-a400-120gb-25-sata3-p-PER.345899 γ. https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/TeamGroup-SSD-Ultra-Evo-L3-120GB-T253LE120GTC101.htm δ. https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/SanDisk-Ssd-Plus-G27-120gb-SDSSDA-120G-G27.htm ε, https://www.e-shop.gr/ssd-adata-ultimate-su650-120gb-25-sata-30-p-PER.331282 στ. https://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/internal-hdd-ssd/194131-gigabyte-120gb-sata-iii Τι προτείνετε ; Υ.Γ Όσο για την χωρητικότητα ο αδερφός μου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις - κάποιες φωτογραφίες ή έγγραφα, πιστεύω ότι ο 120 GB θα του είναι αρκετός. Αν πάλι αποφασίσει για 240 GB θα πάρω το μοντέλο που προτείνετε στην αντίστοιχη χωρητικότητα. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από yiankap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 1ον και βασικοτερο..... ΜΗΝ παρεις 120gb SSD. ειναι αστεια η διαφορα τιμης/ μεγεθους. θα πας σε 240αρι για 2 λογους. 1 το μεγεθος παντα ...μετραει. επεξηγω......ενας 120αρης θα γεμισει σχετικα ευκολα. και αν γεμισει αρχιζουν τα προβληματα. καλο θα ειναι ο SSD να ειναι κατα 10% αδειος, για να μην "μπουκωνει' 2 αν ειναι τα €7-8 προβλημα, σας εχω την λυση. δεν θα πατε να πιειτε 3 μερες καφε.....!!!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε μου και εγώ για 240αρη θα του προτείνω γιατί από ότι τσέκαρα ο παλιός του είναι χτυπημένος (8 bad sectors-88 % health) και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει (αξιόπιστα) ούτε ως εξωτερικό. Ωστόσο η απόφαση είναι δική του. Εμένα με ενδιαφέρει το θέμα της αξιοπιστίας της σειράς - μοντέλου από εκείνα που θεωρούνται χαμηλού κόστους (είτε 120 GB είτε 240 GB) μην του πάρω κάτι που θα αποδειχθεί φόλα και κάνω το δρομολόγιο Λάρισα - Αλεξανδρούπολη για να αλλάξω δίσκο και να εγκαταστήσω τα Windows στον καινούριο.... Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από yiankap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LaMereda Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις αγγελίες βρίσκεις μεταχειρισμένο Samsung 850 EVO 250GB στα 30€ που είναι κορυφή από θέμα αξιοπιστίας αλλά και επιδόσεων: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1331079-πωλουνται-z270-i5-7600κ-rx-480-16gb-ram-και-αλλα/ Αν θες μόνο καινούργιο δες για κανέναν Patriot Burst 240GB στην ίδια τιμή: https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-ssd/solid-state-drive-(ssd)-patriot-burst-240gb-2-5-sa Εννοείται πως ο Samsung είναι καλύτερος αλλά θα χρειαστεί να δώσεις 25€ επιπλέον για καινούργιο. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα έναν από τους 2 παραπάνω ώστε να μην ξεφύγω πολύ σε τιμή, μιας που μιλάμε για χρήση λάπτοπ. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από LaMereda Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Θα πας εδω και θα ηρεμισεις https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html?from=account_notifications_price_drop Μεταχειρισμενο δεν θα εμπιστευομουν για 10-15 ευρω διαφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μιας που είπατε για μεταχειρισμένο, μήπως είναι καλύτερο να δώσω στον αδερφό μου, τον 2ο SSD που έχω, έναν SAMSUNG 840 EVO 120 GB και το έχω φορτωμένο με Hackintosh (το οποίο το δουλεύω μια φορά το χρόνο, απλά λέω ότι το έχω εγκατεστημένο). Το λέω από πλευράς αξιοπιστίας μην μου κάτσει καμία στραβή με Patriot, Gigabyte κλπ και τρέχω Αλεξανδρούπολη για service. Και έπειτα αγοράζω εγώ έναν SSD 120 GB της πλάκας (Gigbyte, Patriot Burst κλπ) για να "παίζω" με το Hackintosh. Σύμφωνα με το SSD Life, o δικός μου SSD 840 έχει work time 17849 hours, power time 4094 times, 100 % υγεία και estimated lifetime : 8 years. Mε το Samsung magician δίνει 4.1 ΤΒ writtern. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Καινούργιος είναι και ο 840 που έχεις σύμφωνα με τα στατιστικά. Μην ξανά πάρεις 128 τουλάχιστον σε 256 πήγαινε είναι πολύ μικρές οι διαφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τον χρησιμοποίησα σχετικά λίγο γιατί σε λιγότερο από χρόνο πήρα τον 250αρη EVO. Θα βάλω αν είναι τον δικό μου 120 GB στον αδερφό μου (θα του δώσω και έναν 250άρη εξωτερικό με 100 % υγεία για τα αρχεία του) και αργότερα αγοράζω αν είναι εγώ κάνα 250άρη της πλάκας (BURST, GIGABYTE κλπ) για να παίζω με το Hackintosh. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από yiankap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, yiankap είπε Τον χρησιμοποίησα σχετικά λίγο γιατί σε λιγότερο από χρόνο πήρα τον 250αρη EVO. Θα βάλω αν είναι τον δικό μου 120 GB στον αδερφό μου (θα του δώσω και έναν 250άρη εξωτερικό με 100 % υγεία για τα αρχεία του) και αργότερα αγοράζω αν είναι εγώ κάνα 250άρη της πλάκας (BURST, GIGABYTE κλπ) για να παίζω με το Hackintosh. O patriot burst είναι τίμιος στα 30 ευρώ τα 240gb. Μην ανέβεις άλλο μετά πας mx500 στα 45. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε μου για την χρήση που το θέλω εγώ (2ος για hackintosh που λειτουργεί πειραματικά) μου είναι υπεραρκετός. Ήμουνα ανάμεσα σε αυτόν και στον Gigabyte για τον αδερφό μου αλλά σε διάφορα reviews πελατών στο skroutz αναφέρθηκαν κάποια θέματα αξιοπιστίας.Αν ήταν κοντά μου δεν θα με πείραζε αλλά με τέτοια απόσταση θέλω το κεφάλι μου ήσυχο. Υ.Γ Μια που ξεκινήσαμε θέμα για μεταχειρισμένους ο 250άρης 850 evo μου εμφανίζει αυτά στο SSD Life : Work time 14238 hours, powered on : 3166 times, 100 % υγεία και στο Magician 18.4 TB Written, 541 Read Mb/s και 509 Mb/s. Καλά δεν κρατάει? Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από yiankap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, yiankap είπε Φίλε μου για την χρήση που το θέλω εγώ (2ος για hackintosh που λειτουργεί πειραματικά) μου είναι υπεραρκετός. Ήμουνα ανάμεσα σε αυτόν και στον Gigabyte για τον αδερφό μου αλλά σε διάφορα reviews πελατών στο skroutz αναφέρθηκαν κάποια θέματα αξιοπιστίας.Αν ήταν κοντά μου δεν θα με πείραζε αλλά με τέτοια απόσταση θέλω το κεφάλι μου ήσυχο. Υ.Γ Μια που ξεκινήσαμε θέμα για μεταχειρισμένους ο 250άρης 850 evo μου εμφανίζει αυτά στο SSD Life : Work time 14238 hours, powered on : 3166 times, 100 % υγεία και στο Magician 18.4 TB Written, 541 Read Mb/s και 509 Mb/s. Καλά δεν κρατάει? Εξαιρετικα καλα κραταει ναι. Αρκετες οι ωρες λειτουργιας λιγα τα γραμμενα TB. O 850evo εχει 75TB endurance οποτε σκεψου οτι εισαι ακμα στο 1/4. Και σε ταχυτητες πολυ τιμιος εχουμε τον ιδιο τα ιδια βγαζει και μενα με 17TB εγγραφης σε 1 χρονο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emmanuel5 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Kι εγώ τον Patriot SSD 240 GB με 31 Ευρώ αγόρασα τον Ιανουάριο από το e-shop για αναβάθμιση ενός παλιού laptop HP530 δεκαετίας. Για 10 ευρώ διαφορά (21 Ευρώ είχε ο 120GB) είναι χαζομάρα να μην τον προτιμήσεις. Έμεινα 100% ευχαριστημένος από τις ταχύτητες του δίσκου και το laptop "πετάει" ειδικά σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλή virtual memory όπως το Photoshop που πριν ήθελε μια ώρα να αποθηκεύσει και να φορτώσει μεγάλες φωτογραφίες. Τώρα για το αν οι Patriot είναι αξιόπιστοι και αντέχουν σε βάθος χρόνου, είναι ακόμη νωρίς να πούμε. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια δεδομένου ότι πρόκειται για εταιρία που στην Ελλάδα έγινε γνωστή σχετικά πρόσφατα. Πάντως τους έχει αγοράσει πολύς κόσμος εντός και εκτός Ελλάδος και οι περισσότερες κριτικές που έχουν για την ώρα είναι άριστες. Η Patriot μάλλον πάει να χτυπήσει την Kingston, που μέχρι σήμερα ήταν παγκόσμιος ηγέτης σε αποθηκευτικά μέσα τύπου "value for money" , καλής ποιότητας και χαμηλού κόστους. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2019 από emmanuel5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα