Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανάμεσα στα… κινητά, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi ανακοίνωσε την έλευση του ανανεωμένου της Mi scooter στην Ευρωπαϊκή αγορά. To Μ365 Pro κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα.

Εκτός από ορισμένες μικρής έκτασης αλλαγές που αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση του ηλεκτρικού σκούτερ ή στον μηχανισμό «folding», το M365 Pro διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 474Wh που του προσφέρει –σε Eco mode και με τον αναβάτη να έχει βάρος 75 κιλά- αυτονομία περίπου 45 χιλιομέτρων, που είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με αυτή του προκατόχου του.

Χάρη στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας BMS, ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση της μπαταρίας μέσω του κατάλληλου app στο κινητό του.

P1180012.jpg.13c045efbfd8ee94dd87dcb8f1bdea55.jpg

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 300W (constant, με peak τα 600W) ενώ η διάμετρος των τροχών του παραμένει όμοια με το παρελθόν, στις 8,5 ίντσες, αν και το πίσω δισκόφρενο είναι μεγαλύτερο. Χάρη στη μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία σε σχέση με το πρώτο Mi scooter, ζυγίζει 2 κιλά περισσότερα (14,2 κιλά). Να αναφέρουμε την ύπαρξη KERS (Kinetic Energy Recovery System), όπου κατά την οδήγηση, όταν ο χειριστής αφήσει το φρένο ή το γκάζι τότε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική που αποθηκεύει στην μπαταρία.

P1180016.jpg.084ac1b83120949c59d46ca8cc6e430f.jpg

Η αναβαθμισμένη έκδοση διαθέτει μία μικρή οθόνη LCD που δείχνει σε πραγματικό χρόνο την στάθμη της μπαταρίας, το «drive mode» (π.χ «D» για κανονική οδήγηση έως και 20km/h, «S» για τελική ταχύτητα έως και 25km/h και Eco για οικονομική οδήγηση με μέγιστη ταχύτητα έως και 15Km/h), την ταχύτητα που κινείται σε πραγματικό χρόνο, το φως ή τη σύνδεση Bluetooth καθώς και άλλες πληροφορίες (π.χ κάποια βλάβη, αυξημένη θερμοκρασία στον κινητήρα).

P1180022.jpg.4e6f60b6ac6bfb971833f2d07f8e017c.jpg

Στην Κίνα, το σκούτερ στοιχίζει περίπου €524 σε δημοφιλή Κινέζικα καταστήματα. Άγνωστο πότε θα έρθει στην Ελληνική αγορά και με ποια τιμή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Χρείαζεται να σχολιάσουμε κάτι για την Xiaoμάρα?😏

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, fg9000 said:

Ξέρεις τι λένε για τα εστιατόρια που έχουν στο μενού τους εκατοντάδες διαφορετικά πιάτα ε; 

Να μην τα εμπιστευόμαστε! 😛 

• Like 2
  • Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fg9000 είπε

ε πες κατι παλι... αφου τα σπαει σε ολα!!!

Δημοσ.

Με τους νέους δασμούς που επιβλήθηκαν στα κινέζικα ηλεκτρικά ποδήλατα από την ΕΕ τον Ιανουάριο δεν πρόκειται να είναι ανταγωνιστική η τιμή του.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Istros είπε

Πολύ καλό για Ολλανδία.Εδω σε φάγαν λαχανο

Τι εννοείς; Αποκλείεται να μιλάς για κλοπές, αφού στην Ολλανδία είναι πολύ περισσότερες, αλλά δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, VanJ said:

Τι εννοείς; Αποκλείεται να μιλάς για κλοπές, αφού στην Ολλανδία είναι πολύ περισσότερες, αλλά δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

Στο «αγκομαχόντας» που αντιμετωπίζουν αυτές οι συσκευές στους ελληνικούς δρόμους που δεν είναι φλατ καθώς και με τη γενικότερη κατάσταση στους δρόμους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που ήρθαν τα Lime και έγινε τάση, βγήκαν και αρκετά αγορασμένα (Xiaomi και άλλα) στους δρόμους και βλέπω κόσμο να κυκλοφορεί. Εννοείται όχι στα πεζοδρόμια γιατί εκεί είναι πολύ πιο επικίνδυνα. Για τις ανηφόρες το σκέφτομαι και δεν ξέρω πως τα πάνε. Γενικά επειδή αυξάνονται, είναι ένας πολύ καλός λόγος να φρεσκαριστούν οι ποδηλατόδρομοι που ήδη υπάρχουν αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως πάρκινγκ αυτοκινήτων.

• Like 4
Δημοσ.

Και χαρτί υγείας μη ξεχάσουν.

Με υπογραφή Xiao-μη

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, VanJ said:

Από τη στιγμή που ήρθαν τα Lime και έγινε τάση, βγήκαν και αρκετά αγορασμένα (Xiaomi και άλλα) στους δρόμους και βλέπω κόσμο να κυκλοφορεί. Εννοείται όχι στα πεζοδρόμια γιατί εκεί είναι πολύ πιο επικίνδυνα. Για τις ανηφόρες το σκέφτομαι και δεν ξέρω πως τα πάνε. Γενικά επειδή αυξάνονται, είναι ένας πολύ καλός λόγος να φρεσκαριστούν οι ποδηλατόδρομοι που ήδη υπάρχουν αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Νομίζω πως αυτά τα οχήματα πρέπει να κυκλοφορούν μόνο στα πεζοδρόμια. Αν βγουν στο δρόμο θα γίνει μακελειό! 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Και χαρτί υγείας μη ξεχάσουν.

Με υπογραφή Xiao-μη

έχει βγάλει, ενημερωτικα.... πάντως μετά απκ 2 χρόνια συμβίωσης με το m365 μπορω να πω ότι είναι οτι καλύτερο εχω αγοράσει.. Του εχω πιει το αίμα και ακόμα με πάει παντού και γρήγορα.. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....τα συγκεκριμένα πηγαίνουν σαν "διαόλια", ειδικά τα "πειραγμενα"(με software βγάζουν τoν κόφτη) από όσο τα έχω παρατηρήσει σε Ισπανία Ιταλία αλλά κ Κάτω Χώρες...δεν θα μου κάνει εντύπωση αν θα χρειάζονται δίπλωμα Α2 σε λίγο καιρό (λογικά θα χρειαστεί μετά τα πρώτα σοβαρά ατυχήματα)...

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, VanJ είπε

Ποδηλατοδρομοι που εχουν αμεση επαφη με το οδικο δικτυο ειναι no - no για μενα. Εχω δει τρελο να μπαινει στον ποδηλατοδρομο (ο οποιος "προστατευοταν" απο κτ κονους) για να κανει προσπεραση σε μονοδρομο. Θυμαμαι στη Σουηδια και μαλιστα σε μικρη πολη οι ποδηλατοδρομοι ηταν εντελως ανεξαρτητοι απο το οδικο δικτυο και μπορουσες να πας οπου θες με το ποδηλατο χωρις να φοβασαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, VanJ είπε

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι στην Ολλανδία έχει 15.000 χιλιόμετρα συνολικό μηκος ποδηλατοδρόμους.Εδω για να βγεις σε καμία Κηφισιάς μ αυτό πρέπει να χεις κάνει κανένα τάμα πριν και άμα επιζήσεις.

Επεξ/σία από Istros
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...